Mārtiņš Babris

Mārtiņš Babris

M.Babris (maituputns) – plēsīgo zivju mednieks. Spiningot sācis no agras bērnības, un līdz pat šai dienai turpina šo nodarbi. Spiningošanas teorētiķis un praktiķis, mīl izmēģināt dažādu spiningošanas inventāru, un copes tehnikas. Līdaka, zandarts un asaris – sporta zivs, bet zivs dvēselei – forele. Daudzu sacensību, kā arī Latvijas Čempionāta dalībnieks, publikāciju autors. Catch & Release piekritējs. Zivis nav ēdiens, bet gan mūsu draugi!

Atbildes

Jautā gremlins

Sveiks.

Interesē kāts tieši smagam džigam (20-40). Esmu apsvēris domu par Aspro, neliek mieru arī amerikāņi, kas manās brīžiem tizlajās rokās varētu izdzīvot ilgāk. Zinu, ka daudzi ražotāji ir spēruši lielus soļus uz priekšu kvalitātē, un iespējams nav obligāti jāpārmakā tik ļoti, lai iegūtu kvalitatīvu kātu. Kas jauns un interesants noticis šinī lauciņā. Šoreiz cena nav tik svarīga, bet cenas un kvalitātes attiecība gan.

Jau iepriekš paldies.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Ne visi japāņi ir tik ļoti trausli. Tāpat kā daļa japāņu arī pieļauj pārslodzes, turklāt diezgan ievērojamas. Konkrēti Aspro un Vivo sērijas abas divas ir ļoti labas dizģam, un abas pieļauj zināmu pārslodzi. Modeļi - GAPS-872MH vai GAPS-822H. Vivo Nuovo - GNOVS-802MH. Ar pēdējiem diviem esmu džigojis, ļoti laba jutība, un nav sajūta par trauslumu. No amīšiem Croix Legen Elite ir lieliski džiga kāti. Jā, viņi arī pieļauj pārslodzi, iespējams kaut kādā momentā būs izturīgāki. Izvēle noteikti šī ir laba. Te laikam vairāk jautājums, kas pašam patīk :) Tīri no jaunām lietām, skaidrs, ka attīstās tieši materiāli, ogleklis kuru izmanto spiningiem. Jaunākie ir Toray T1100G un M40X. Kuri piedāvā ļoti mazu svaru, augstu jutību un arī izturību. Testos Super Vivo ir parādījis lieliskus rezultātus.

Atbildēts: 7.aprīlis 2020, 09:48 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā maarchons

Oiiii, pats esmu kļūdījies ar nosaukumu, izlabošu Shimano Super!

Atbild Mārtiņš Babris

Jā, tāda spole ir :)

Atbildēts: 7.aprīlis 2020, 09:41 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā zigaams

Sveiki.

Uzdāvinàja spoli Daiwa Ninja LT3000-CXH. Vai varētu ieteikt kādam copes stilam to labāk būtu pielietot? Kādu budžeta kātu un auklu ieteiktu piekombinēt pie šīs spoles?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiki Parasti sāk no otras puses :) Kopumā šo var izmantot gan džigan, rotiņienm, bleķiem, arī kādu vobleri var uzraustīt. Kāta izvēle būs atkarīga no konkrētiem apstākļiem, kur copēsi. Var ņemt daudz maz universālu Favorite X1 802M.

Atbildēts: 6.aprīlis 2020, 13:57 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā 8Edgars6

Sveiki.

Nopirku spoli Shimano SLX XT 151 ar Pārnesumu Attiecība 6.3:1 un kādu un cik resnu pīto auklu uztīt uz spoles?Ja tvičošu līdz 130mm voblerus un mētāšu aptuveni līdz 40.gramiem kādu gumiju.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiki 1.5 vai 2 PE pēc japāņiem. Auklu 4 dzīslu, Sunline Siglon PE, Varivas High Grade PE, Daiwa J Braid

Atbildēts: 6.aprīlis 2020, 13:56 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā maarchons

Sveiks, Mārtiņ!

Tika iegādāta Shimano Stradic FL

Viss atbilst aprakstam, tiešām ļoti precīzi nostrādāta spole, ir bauda darboties.

Tikai nebija pieejams 5.3:1, bet spoli gribējās jau tagad un paņēmu 6.0:1 tā kā ar spoli zivis nevelku, tad domāju, ka baigi neko neesmu zaudējis dēļ tā pārnesuma.

Bet biju pārsteigts, ka komplektā nenāk līdz otra kasete, lai gan tas nekas, bet nenāk arī kasetes distanceri, nezinu kā precīzi formulēt šos, par to gan biju pārsteigts, jo par šo cenu, jau varēja piemest tos klāt.

Bet ok, gribu jautāt vai var nopirkt atsevišķi šos distancerus, lai precīzi varētu uztīt auklu netinot puskilometru virsū?

Zinu, ka citi tin izolācijas lentu vai ko citu, bet Shimano Superb spolei nāca līdz šie kasetes distanceri un ļoti pataikami un ērti ir.

Varbūt Tev ir kāds ieteikums ko labāk palikt apakšā, vai tomēr labākais variants būs tīt apakšā auklu?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Ar pārnesumu viss ir kārtībā, problēmas neredzu. Otru kaseti jau kādu laiku gan Daiwa, gan Shimano neliek komplektā. Faktiski pārņemta pieredze no Japānas tirgus. Tur jau no pirms sākumiem otras kasetes nebija. Toties var iegādāties atsevišķi otru kaseti. Kasetes distanceri? Apmēram iedomājos par ko runā, bet es īsti nezinu nevienu spoli, kurai tādi ir likti klāt. Zinu ka viņus var iegādāties atsevišķi, pa ne ļoti lielām naudām, bet lai būtu komplektā...Un Shimano Superb spoles modeli arī neesmu dzirdējis. Vieglākais veids, protams, ir tīt apakšā paresnu auklu, kurai pa virsu darba auklu. Tiesa ja ir viena kasete, nāksies pārtīt. Pareizāk būtu pa priekšu uztīt darba auklu, pēc tam piesiet bekingu, un to uztīt tik cik vajag. Pēc tam nāksies pārtīt šo visu uz citu auklas kaseti, vai tukšu pītās auklas kaseti, un tad vēlreiz pārtīt un pēc tam tikai uz pamata kaseti. Nav ļoti ērti, bet neko darīt.

Atbildēts: 6.aprīlis 2020, 13:55 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā sasmaka48

Sveiks ludzu ieteic pito auklu zandartiem 4vai8dzislu diametru firmu padomus nemu tikai no tevim paldies

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Ja džigojam zandartu, tad es parasti ņemu 8 dzīslu auklas. Pēc cenas optimāla būs Sunline Siglon PE 8-dzīslu. Nedaudz labāka jau būs Braid 5 8-braid. Diametrs ir atkarīgs no izmantojamajiem svariem/mānekļiem. var būt gan 0.6, 0.8, 1 kā arī lielāki. Ja darbojies vietās, kur ir daudz abrazīva, ķērāji, var izmantot arī 4 dzīslu auklas. Tās ir mazāk jutīgas pret abrazīvu, un nenolietojas tik ātri.

Atbildēts: 3.aprīlis 2020, 10:09 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Kasparss12

Labdien vēlreiz

Mj kāta cena ap +-130 € spole jau ir Daiwa prorex x 3000 makšķerēju no krastā un kādu auklu labāk ņemt. Ir tika noskatīts viens kāts bet vai nav pa īsu FAVORITE BLUE BIRD BB-792L-T

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Jā, Blue Bird ir labs, turklāt gan no krasta var ķert, gan arī no laivas. Auklu es ņemtu 0.4, 4 dzīslu, teiksim Sunline Siglon PE. Spole gan, man liekas, ir salīdzinoši liela. Šādam kātiņam vairāk derētu 2500. izmērs, turklāt 3000. izmēram ir liela auklas kasete, un nāksies ar bekingu auklai ņemties. Bet ja jau ir nopirkta, droši copē :)

Atbildēts: 3.aprīlis 2020, 10:05 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā JurgisZu

Sveiki!

Plānoju iegādāties Daiwa Fuego spoli un gribētos atbilstoši klāt kātiņu. Mērķa zivs būtu asaris un piezvejā līdaka, pārsvarā ar džigu, bet reizēm kādu rotiņu vai vobleri. Tad jautājums ir: kādu spoles izmēru ieteiktu, kādu kātiņu atbilstoši šai spolei (budžets no 60-80 eiro)? Ķeršana pārsvarā no laivas, bet reizēm arī no krasta.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiki Ja runa ir par asari, tad Blue Bird BB-792L-T, ar testu līdz 10 gramiem, būs ļoti labs. Tubular jeb viengabala spice būs universāla, un varēs ķert gan ar džigu, gan rotiņiem un citiem mānekļiem. Spoli es ņemtu 2500. izmēra, jo Daiwa LT koncepta spoles ir salīdzinoši vieglas.

Atbildēts: 3.aprīlis 2020, 10:03 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā KingFisher

Sveiks!

Varbūt vari ieteikt kādu light kātu līdz 15g, vidējā, vidēji lēnā akcijā izmērā ap 2.0m? Primāri darbotos ar rotiņiem, no laivas. Priekšroka būtu laikam svara ziņā vieglākam kātam. Budžets līdz 100 eiro būtu. Paldies!

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Uzmet aci Favorite Professional PRF-732ML, ar testu līdz 15 gramiem. Laba akcija, blanka, tiesa garāks par 2 metriem.

Atbildēts: 3.aprīlis 2020, 09:59 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Kasparss12

Labdien

Ir doma iegādāties microjig kātu priekš asariem. Varat ieteikt kādu kātu un auklu arī

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Ir ļoti daudz un dažādi spiningi, kuri ir paredzēti mikrodžigam. Svarīgi saprast budžetu, tad varēšu kaut ko precīzāk ieteikt!

Atbildēts: 2.aprīlis 2020, 15:21 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager