Mārtiņš Babris

Mārtiņš Babris

M.Babris (maituputns) – plēsīgo zivju mednieks. Spiningot sācis no agras bērnības, un līdz pat šai dienai turpina šo nodarbi. Spiningošanas teorētiķis un praktiķis, mīl izmēģināt dažādu spiningošanas inventāru, un copes tehnikas. Līdaka, zandarts un asaris – sporta zivs, bet zivs dvēselei – forele. Daudzu sacensību, kā arī Latvijas Čempionāta dalībnieks, publikāciju autors. Catch & Release piekritējs. Zivis nav ēdiens, bet gan mūsu draugi!

Atbildes

Jautā Jurkakulaks

Sveiks, Mārtiņ!

Gribētu dzirdēt tavu viedokli par šo kātiņu - Major Craft BENKEI 702H (multam). Ar domu par twichu 130-150mm mailēm.

Kā arī kādu multu ieteiktu komplektā? Bet, lai var laiku pa laikam uzmest arī kādas gumijas 50-70gr svarā.

Budžets 200-300 eiro.

Paldies jau iepriekš!

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Pats Benkei neesmu lietojis, bet testa diapazons ir labs. Pieņemu ka tvičam būs labi. Mults - Shimano Tranx. Šobrīd tieši Tranx ir visoptimālāka izvēle no multiem, turklāt cenu diapazons ir atbilstošs. Vilšanās noteikti nebūs!

Atbildēts: 19.februāris 2020, 10:33 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā hecs7

Sveiks, par cik esmu nolēmis pāriet uz kastinga kātu arī mazajiem dzerkiem, l 15-40 grami, kas šinī gadījuma būtu normāls mults ar ko varētu pastrādāt, un kurš nesagādātu man uzreiz vilšanos par multu spolēm...

kats Maj.Cr 213, 10-40 gr.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Es ņemtu Shimano Tranx. Lai arī tā nav īsti budžeta spole, bet lielākiem svariem spole ir ļoti laba. Vilšanās noteikti nebūs. Te varētu būt runa par izmēru 201 vai 301, es gan paliktu tīri pie 301. Šo multu tāpat var izmantot lielajiem mānekļiem, bez problēmām. No lētākiem, ir SLX XT, bet tas ir vēl svaigs modelis, līdz ar ko nav skaidrs par to, cik liela izturība spolei būs.

Atbildēts: 19.februāris 2020, 10:31 | 4 komentāri | Adrese atbildei
Jautā fishing1

Sveiks.Kādu MJ kātu Tu varētu ieteikt? Interesē favorite kāti taču izskatīšu arī citus variantus.

P.S Makšķerēju Ventā.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Ja meklē ko no Favorite, tad Blue Bird. Modeļu ziņā es laikam ņemtu BB-762L-T, ar testu līdz 8 gramiem, bet reālo aptuveni 10 grami. Ja plāno copēt no krasta, tad BB-792L-T, kurš būs nedaudz garāks. Blankas ir labas, un ja gribās ne tikai mikrodžigot, bet izmantot arī citus mānekļu veidus, tad labāk ņemt tubular. Ja tikai mikrodžigs tad ielīmētā jeb solid spice.

Atbildēts: 17.februāris 2020, 09:29 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā kammis123

Sveiks;mans jautājums ir pa;flurkarbona pavadām :prieks lielam gumijam; biezums ko izmanto: un aptuveno garumu. Paldies par atbilbi

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Priekš big baita es lietoju 1 mm fluorokarbona pavadas, vismaz 60 cm garas

Atbildēts: 13.februāris 2020, 08:58 | 4 komentāri | Adrese atbildei
Jautā juris10

Sveiks! Vēlos iegādāties jaunu spiningu džigam, ar iespēju uzdropot. Makšķerēju pārsvarā ezeros, no laivas, līdz 10m dziļumam, mānekļi līdz 5 ", mērķzivis līdaka un zandarts, šogad doma ir arī pamēģināt pievērsties DAugavas augštecei, varbūt arī palielināt mānekļa izmēru. Skatos uz Skyline 2,29 un 10-35g. Vai esi to turējis rokās? Kādas ir tavas domas par šo modeli, iespaidi? Varbūt ir kāds cits ieteikums šajā cenu kategorijā? Paldies!

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Skyline ir labi, tieši ar savām blankām, kuras ir veidotas pamatā džigam. Vēl man patīk metiena īpašības Skyline. Lai arī šis ir extra fast akcijas spinings, met tiešām labi, šis gan ir ļoti svarīgi copei no krasta. Arī augšējo testu var nedaudz pārslogot, bet, protams, ar prātu. Piecirst var ļoti labi zandartu. Kopumā par savu cenu šie ir labi džiga/dropa spiningi.

Atbildēts: 13.februāris 2020, 08:58 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā pikeman

Sveiks.

Vari, lūdzu, ieteikt kādu labu auklu mikrodžigam līdz 40 eur par 150 vai vairāk metriem? Jau iepriekš paldies.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Šajā cenu kategorijā ieteiktu nedaudz pielikt un paņemt vai nu Sunline Small Game PE HG 0.3 vai 0.4 izmēru 150m, vai Varivas Light Game 0.3 vai 0.4 izmērā. Abas ir lieliskas auklas, pēc sajūtām Sunline ir gludāka.

Atbildēts: 12.februāris 2020, 15:47 | 3 komentāri | Adrese atbildei
Jautā janax27

Sveiki Mārtiņ man tāds jautājums kādu jūs spoli ieteiktu priekš dziga daugavā ar budžetu līdz 70eiro un kādu pīto auklu labāk izmantot

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Ja runa ir par 70 EUR budžetu tad vai nu Shimano Sedona, vai Daiwa Ninja LT. Izmērs būtu atkarīgs no izmantojamajiem svariem, jo Daugavā var izmantot gana plašu svaru diapazonu. Visticamāk ka vidusceļš būtu 3000. izmērs. Ja ir iespēja pielikt, tad Daiwa Legalis LT vai Shimano Nasci būs jau pakāpi labāka spole.

Atbildēts: 8.februāris 2020, 14:45 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā 8Edgars6

Sveiki.

Mani intresētu vai jūs varētu pateikt kaut ko jaunu par spoli SLX XT līdz cik gramiem var izmantot spoli?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks SLX DC neesmu vēl turējis, bet principā es domāju ka 30-40 gramu augša varētu būt. Precīzāk gan pēc testiem varēs pateikt.

Atbildēts: 8.februāris 2020, 14:43 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā hecs7

Sveiks, kārtīgi iedziļonoties džerka +bigbaita tēmā par multiem aptuveni skaidrs, kaut katram sava pieeja, bet kāts?

saprotu ka cits uzskata tik viendaļīgs un 160-170 cm, cits nju 210-250 atkarībā no kādas laivas copēsi...

|vienaiem uzskati ka džerku var normāli izspēlet ar garu kātu uz sānu un var laibi bigbaitus iemest, otriem ka tikai klapēt ar īsu kātu uz leju, nju gumiju kaut kā ar iemetīsi, veikalos īsti izvēles ar nav lai ko saprastu, ko Tu teiksi?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Es uzskatu, ka ja grib nopietni nodarboties ar džerkiem, tad ir niepieciešams viens kāts, ja ar lielajām gumijām - tad cits. Džerkam man patīk kāti ap 2 metriem, vēlams viendaļīgie, vai vismaz ar viendaļīgu blanku. Jo pamatā džerkus, džerko ar agresīviem sitieniem. Lielajām gumijām noteikti vajag spiningu vismaz 2.40m garu, lai var spēcīgi piecirst līdaku. Piecirtiens ir ļoti svarīgs, un tam garais spinings palīdz. Līdz ar ko man viedoklis ir ka apvienot abas tehnikas, inventāra ziņā īsti laikam nebūs variants.

Atbildēts: 8.februāris 2020, 14:42 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā bonifacius

cau es gribeju jautat vai drikst ker uz micro jig aizlieguma laika no 1 marta lidz 30 aprilim , asarus

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Liegums ir uz vairāku sugu plēsīgajām zivīm, kā arī makšķerēšanu no laivām, kanālos un caurtecēs. Asarus no krasta var ķert.

Atbildēts: 6.februāris 2020, 13:10 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager