Mārtiņš Babris

Mārtiņš Babris

M.Babris (maituputns) – plēsīgo zivju mednieks. Spiningot sācis no agras bērnības, un līdz pat šai dienai turpina šo nodarbi. Spiningošanas teorētiķis un praktiķis, mīl izmēģināt dažādu spiningošanas inventāru, un copes tehnikas. Līdaka, zandarts un asaris – sporta zivs, bet zivs dvēselei – forele. Daudzu sacensību, kā arī Latvijas Čempionāta dalībnieks, publikāciju autors. Catch & Release piekritējs. Zivis nav ēdiens, bet gan mūsu draugi!

Atbildes

Jautā Niezers

Varbūt arī atbilstošu kātu šiem vari ieteikt? Ap 100€ +/-

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Šādiem svariem ļoti labs būs New Spirit NSP-6102H ar testu līdz 32 gramiem. Akcija spiningam ir vidēji ātra, kura manuprāt ir laba tvičam, tests arī atļaus darboties ar plaša izmēru diapazona vobleriem.

Atbildēts: 9.decembris 2019, 09:58 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā 8Edgars6

Sveiki.

Kāda pieredze un atsuksmes par Ziemas jaka Rapala ProWear Nordic Ice vai viņā būs silti ziemā spiningojot un arī būs ērti iet lašos?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiki Neesmu lietojis, nemācēšu teikt!

Atbildēts: 9.decembris 2019, 09:44 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Niezers

Sveiks. Varbūt vari ieteikt starta piecinieku vobleriem ar ko sākt tvičot 90-130? Varbūt arī kādu krāsojumu labāk izvēlēties? Paldies.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks No lielajiem - Deps Balisong 130SP, Jackall Magsquad un Rerange, O.S.P Rudra 130SP. No mazākiem Zip Baits Orbit 110 un 80, Megabass Ito Shiner. Krāsojumus es parasti izvēlos divu veidu - spilgtu vai dabīgu, spīdīgu. Man daudzi vobleri ir mat tiger krāsā, kā arī klasiskā, sudraba vai zelta sāni ar melnu muguru.

Atbildēts: 7.decembris 2019, 12:26 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Jurkakulaks

Sveiks, Mārtiņ!

Jau iepriekš uzdevu jautājumu par šo tēmu, tikkai saistībā ar kāta izvēli.

(Kāts būs Favorite X1 X1802ExH.)

Tagad vēršos pie Jums pēc palīdzības spoles izvēlē. Doma tāda - džigs ar salīdzinoši lielām gumijām 5-8 collas (Shaker, Fox Rage, Keitech utt.). Bet ar salīdzinoši maziem gramiem 10-20gr.

Jautājums par spoli.

Doma par daiwa fuego. Nevaru izšķirties starp diviem izmēriem - 4000D-C un 5000D-CXH.

Saprotu, ka otrā no minētajām ir ar ātro pārnesumu. Vai tādā gadījumā, pie šādiem svariem, neradīsies kāda diskomforta sajūta. Un varbūt pilnīgi pietiek ar 4000 izmēru.

Vai arī vari ieteikt ko līdzīgu šajā cenu kategorijā. Doma ir tikkai pamēģināt, tādēļ stipri nevēlos ieguldīties.

Paldies jau iepriekš!

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Es paliktu pie 4000D-C. Pilnīgi pietiekams izmērs, turklāt nav ātrais pārnesums. Uz smagām tēmam es tomēr izvēlos spoles ar zemāku pārnesumu.

Atbildēts: 4.decembris 2019, 13:27 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā 8Edgars6

Sveiki.

Kādu ziemas jaku ieteiktu priekš spiningošanas.Cena aptuveni 90 eiro.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Paskaties vai nu Novatex apģērbus eholotes.lv veikalā, vai arī kaut ko no Norfin būs jāpiemeklē.

Atbildēts: 2.decembris 2019, 11:21 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā RaivisK

Sveiks, meklēju kaut kādu vidus ceļu kātiem. Palielam metode copei mainās atkarībā no ūdenskrātuves, sākot ar džigošanu un beidzot ar parasta rotiņa mētāšanu.

Pašlaik man ir Shimano Catana kāts, tests 10-30g 2.7m.

Vēlētos iegādāties kātu/kātus, lai būtu skaidrība, kuru kātu lietot pēc metodes.

Kā arī uzreiz ieteikt klāt spoli, auklu.

Paldies !

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Būtu labi zināt vai copē no laivas, vai krasta? Jo iepriekšējais 2.70, ir gana garš spinings. Es laikam paliktu pie 2.29cm gariem, teiksim X1 762MH būs labs džigam, voblerim, 802L atkal vairāk vieglai tēmai, vieglākiem rotiem, vobleriem un gumijām. Spoles - Shimano Sedona vai Daiwa Ninja LT. Auklas - smagākam komplektam PE 1-1.2 vieglākam 0.6-0.8 pēc japāņiem. Es ņemtu 4 dzīslu, Sunline Siglon PE vai Varivas High Grade PE

Atbildēts: 2.decembris 2019, 10:30 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā 8Edgars6

Sveiks.

Kā pareizi lietot SFT silikonu spreju?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Pirms copes es kārtīgi apsmidzinu auklu uz kasetes ar SFT. Pēc tam copes laikā vēl uzpūšu, ja jūtu ka ir nepieciešamība.

Atbildēts: 2.decembris 2019, 10:24 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā akacis

Sveiks!

Zinu, ka vieglajiem mānekļiem it kā labāk izmantot spininga komplektu, pēdējā laikā ļoti iepatikusies cope ar multiem. Gribu nokomplektēt arī vieglo komplektu, kurš būtu piemērots seklajiem krenkiem no 6-10g(pārsvarā 7g clutch sr). Netieku gudrs vai man priekš šo svaru mešanas jāskatās uz BFS multiem vai tomēr uz ko jaudīgāku un ietilpīgāku. Nevaru atrast info kā BFS spoles met šādus svarus, visur iet runa tikai par 2-5g un nevaru saprast cik tad metrus #0.8 pīto var uztīt uz tām vieglajām seklajām spolītēm.

Jautājums kādus multu modeļus varētu ieteikt, lai 7g smagu krenku varētu aizmest 30m ar pīto #0.6 vai #0.8 ar kātu no 2-10(12)g(ja vispār var aizmest)? Pagaidām sliecos uz shimano aldabaran bfs vai aldebaran mgl 50.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks BFS ir interesanta tēma. Zināma pieredze man šajā tēmā ir, pieņemu ka kādam no CL lietotājiem vēl lielāka. ES teiktu ka būtu labi darboties ar multu, kurš ir spējīgs mest vismaz 5 gramus. Tīrais BFS jau ir kad var mest pat 1 gramu. Tavā gadījumā es laikam ņemtu ne tik ļoti specializētu multu, kuriem parasti ir ļoti mazas un vieglas auklas kasetes. Piemēram, jaunā Daiwa Alphas CT SV ir mults, kas tiek galā ar viegliem svariem. Viņam 0.8 pītā ietilptu aptuveni 40-50m. No Shimano ir Aldebaran MGL mults, kuram jau ir lielāka auklas kasete, bet arī viņš ir paredzēts plašākam diapazonam. Šobrīd pats reti kad strādāju ar multu un tik maziem svariem. Man šo nosedz Daiwa T3 SV un Steez. Kādu laiku bija arī Daiwa T3 Air mults, kurš labi meta 1 gramu. Bet kā jau teicu, es drīzāk skatītos uz vairāk universālāku spoli, šajā gadījumā Aldebaran MGL vai Alphas CT SV

Atbildēts: 28.novembris 2019, 15:10 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā andriits

Vai kompanijas Illex un Jackall vobleriishi ir tie pashi? Jo nosaukumi Mag Squad un Rerange sakriit abiem?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Jā, Illex ir Jackall zīmols, kurš tiek tirgots tikai Eiropas tirgū. Modeļi ir tie paši!

Atbildēts: 28.novembris 2019, 15:02 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā Feretons

Ludzu palidzi izvēlēties starp šiem budžeta kātiem.

LJ progress jig 27 (LJPJ-782MF) vai labak favorite x1 762MH, kurš būtu universālāks, gan jig, gan twich. Paldies.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Par Progess Jig neko nemācēšu teikt, jo neesmu lietojis. Pēc nosaukuma spriežot vairāk domāts džiga tehnikai. X1 būs asāks, bet ar jutīgu blanku. Viņš ir pietiekami universāls, var džigot, pie vajadzības tvičot, vai lietot dažādus citus mānekļus. Pirms izdari izvēli noteikti gan ieteiktu abus pataustīt!

Atbildēts: 26.novembris 2019, 20:33 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager