Mārtiņš Babris

Mārtiņš Babris

M.Babris (maituputns) – plēsīgo zivju mednieks. Spiningot sācis no agras bērnības, un līdz pat šai dienai turpina šo nodarbi. Spiningošanas teorētiķis un praktiķis, mīl izmēģināt dažādu spiningošanas inventāru, un copes tehnikas. Līdaka, zandarts un asaris – sporta zivs, bet zivs dvēselei – forele. Daudzu sacensību, kā arī Latvijas Čempionāta dalībnieks, publikāciju autors. Catch & Release piekritējs. Zivis nav ēdiens, bet gan mūsu draugi!

Atbildes

Jautā Tvisters

Sveiki !

Vai Daiwa spininga kāti ir labi/ kvalitatīvi?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiki Kopumā jā, spiningi ir tiešām labi. Bet noteikti jāsaprot ka tas neizslēdz kādu brāķa iespējamību. Turklāt atšķiras Daiwa spiningi kuri tiek piedāvāti Eiropas tirgū, no tiem kurus ražo un tirgo Japānas JDM tirgum. Tur ir gan krietni plašāks modeļu spektrs, gan arī tiek izmantotas daudz jaunas un savādākas tehnoloģijas.

Atbildēts: 15.augusts 2019, 11:30 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Uldishh

Sveiks, vai Favorite X1-802ExH 244cm 30- 80g būs piemērots lielajām gumijām līdz kādiem 70g.? ( no laivas). Vai arī ir ,kas labāks šajā cenu kategorijā? Paldies

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Jā, principā derēs. Tiesa ar bezinerceni mest šādas gumijas ir kā ir. X1 būs salīdzinoši vieglāks, nekā citi līdzīgās cenās. Bet vislabāk pašam aiziet uz veikalu un paturēt rokās!

Atbildēts: 13.augusts 2019, 09:06 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā 8Edgars6

Sveiki.

Gribētu ceturtdien piedalīties Andrejostas sīkmačos.Kādi svari un kādi mānekļi jāizmanto un kādā tehnikā viss labāk spiningot?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiki Grūti teikt. Noteikti ka džigs, drops un arī atvadnoij pavadok noderēs. Mānekļu ziņā es laikam lielākus par 4.5 collām neliktu. Viss būs atkarīgs no zivs aktivitātes un daudzuma. Tāpat nevar aizmirst par rotiņiem, bieži vien asari ir turpat netālu no piestātnes.

Atbildēts: 12.augusts 2019, 16:20 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā dinozaurs

Sveiks! Iesakiet kātu 200 e robežās priekš jig un drop shop! Skatos pats uz favorite( zander , skyline). Paldies!

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Īstenībā abas sērijas ir labas. Zander atšķirība ir ielīmētā jeb solid spice. Ar šādu kombināciju var veikt daudz un dažādas džiga animācijas. Turklāt Zander ir nedaudz jaudīgāka blanka. Skyline nenoliedzami ir labs. Metiena attālums ir lielisks. Salīdzinoši šis kātiņš būs nedaudz smalkāks. Bet dropam un džigam lieliski derēs!

Atbildēts: 12.augusts 2019, 09:35 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā herkuless77

Sveiks!

Kādu pīto auklu ieteiktu jigam līdz 15g, budžets 25 euro, pats skatos uz Favorite Smart PE?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Jā, Smart PE vai arī pamēģini Sunline Siglon PE 8 dzīslu auklu, tikai atceries ka šīs auklas ir jutīgākas pret abrazīvu, un ja džigosi vietās ar daudz akmeņiem, tad aukla var ātri noberzties.

Atbildēts: 12.augusts 2019, 09:33 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā bio-r

Sveiks. Vēlos noskaidrot kādam ir jāizskatās favorite new kātam? Dažādos attēlos atšķiras roktura materiāls. Vienā EVA citā korķis.. cik saprotu dārgajam Impulse ir karbona.

Un otrs jautājums, ja jaizvēlas tieši UL kāts, tavā ieskatā favorite impulse new ir kādas priekšrocības salīdzinājumā ar graphite leader corto Ex? Cenas ir līdzīgas, gribētu zināt par tehnoloģisko pusi. Paldies!

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Tātad runa ir par Impulse, kurai ir divas versijas Impulse TZ un Impulse New. Pirmajai aizmugurējais rokturis ir no korķa, otrajai no EVA materiāla. Abām blankas ir identiskas, atšķiras gredzeni, kur vienai ir ar Torzite ieliktņiem, otrai standarta Alconite. Tāpat dārgākajai versijai ir speciāls oglekļa pinums, kas pastiprina blanku. Runājot par salīdzinājumu ar Corto EX, man pašam Impulse blanka patīk labāk. Turklāt tā ir Toray ražotāja, ļoti skanīga. Corto EX noteikti nav slikts spinings, bet tīri darbībā man Impulse likās labāks.

Atbildēts: 9.augusts 2019, 08:33 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā docis.

sveiks, skatos uz jaunu spolīti džigam 5-10 gr, nonācu līdz daiwa exceler vai legalis, abas liekās stipri līdzīgas, kā ar izmēru, palikt pie 2000 vai tomēr skatīties uz 2500? pladies

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Es tomēr ņemtu 2500. izmēru. Man patīk nedaudz lielākas spoles. Šobrīd jaunās spoles tiek ražotas ļoti vieglas, attiecīgi, ar nedaudz lielāku spoli būs ērtāk darboties.

Atbildēts: 9.augusts 2019, 08:27 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Lazdas_kats

Sveiks, Mārtiņ!

Džigs, drops un pavadiņa - ar ko atšķirās pielietojuma ziņā?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Viss atkarīgs no vietas un to kā zivs reaģē. Piemēram, bieži ir kad zandartam nepatīk džigs, bet tikai drops. Jo dropā var nolikt mānekli noteiktā dziļumā un tur to arī lēni izspēlēt. Džigā animācija tomēr sanāk ātrāka, turklāt ja zivs neatrodas tieši uz vai pie grunts, tad uz džiga var palikt sausā. Atvadam ir līdzīgi. Principā ar šo sistēmu var panākt, kad māneklis ļoti lēni planē, vai arī pārvietojas pa grunti. Parasti, kad zivs ir ļoti pasīva tad ar atvadu var to iekustināt. Parasti es ar atvadu ķeru asarus, bet gan līdakas, gan zandarti arī nāk.

Atbildēts: 9.augusts 2019, 08:25 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Ashulis

Sveiki,

Ir gadījies tā, ka līdz šim makšķerējis esmu tikai ar pludu, fīderi un grunteni, bet nav sanācis ar spiningu. Garāžā atradu divus spininga kātus, bet nav ne jausmas kā ar tiem darboties, ko siet virsū un ar kādu metodi makšķerēt. Varbūt var ko ieteikt?

Doma ir ķert asarus/zandartus.

1. kāts - Konger Champion 205, 200cm, 0.8-.4.0g

2. kāts - Salmo diamond bullet L-240cm, 5-23g.

Zinu, ka ir DS, MJ, bet ko un kā ar tiem darboties nav ne jausmas, ko siet un likt galā ar nav ne jausmas. Tas pats par pavadiņām un auklām.

Tā kā šis būs pats sākums, tad loģiski, ka neko dārgu negribētu.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Pirmais izskatās tāds īsts ultralaits, respektīvi domāts vieglām džiggalvām, rotiņiem arī vobleriem. Ar šo principā vari doties ķert asarus. Tiesa par cik spinings ir gana īss, tad drīzāk to labāk būs darīt vai nu no laivas, vai arī mazās upēs. Faktiski būs vajadzīga pītā aukla, fluorokarbons, kā pavadiņa un dažādi silikona mānekļi, kaut kur līdz 3 collām. Džiggalvas no kādiem 3 līdz 5 gramiem maksimāli. Vēl šim pielietojums varētu būt foreļu ķeršana upēs. Grūti precīzi pateikt, ja nav redzēts spinings. Salmo kāts jau ir klasiskāks. Te varētu būt runa par džigu, vieglu dropu. Faktiski arī vajadzīga pītā aukla, kaut kur PE 1 vai 1.2 pēc japāņu klasifikācijas, fluorokarbons, ja gribās ķert zandartu, aptuveni 0.26-0.28mm, un dažādi mānekļi līdz 4-5 collām. Džiggalvas attiecīgi pēc vietas kur plāno ķert. Tā kopumā visu izstāstīt sīkumos ir grūti, bet ja vēl kas konkrēti interesē, jautā!

Atbildēts: 8.augusts 2019, 09:08 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā Lietinsr

Sveiks, vari ieteikt kātu multiplikatoram līdz 100 eur?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Īsti nevaru, jo šādā cenu kategorijā multi, lielākoties nav labi, un sagādā tikai problēmas lietošanā. Vienīgais mults kurš ir kaut cik lietojams ir Shimano SLX, cik zinu tad Eiropas tirgū to tirgo, bet neesmu drošs vai pie mums var dabūt.

Atbildēts: 8.augusts 2019, 09:02 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager