Mārtiņš Babris

Mārtiņš Babris

M.Babris (maituputns) – plēsīgo zivju mednieks. Spiningot sācis no agras bērnības, un līdz pat šai dienai turpina šo nodarbi. Spiningošanas teorētiķis un praktiķis, mīl izmēģināt dažādu spiningošanas inventāru, un copes tehnikas. Līdaka, zandarts un asaris – sporta zivs, bet zivs dvēselei – forele. Daudzu sacensību, kā arī Latvijas Čempionāta dalībnieks, publikāciju autors. Catch & Release piekritējs. Zivis nav ēdiens, bet gan mūsu draugi!

Atbildes

Jautā 8Edgars6

Sveiki.

Iesakiet kādu vietu Lielupē kur var ķert līdakas no krasta.Kur var nokļūt ar mašīnu?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Kaut vai Jūrmalas daļa - Dzintari, Majori, Dubulti. Arī Varkaļu kanāla gals.

Atbildēts: 6.maijs 2019, 20:42 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā marcis123

Sveiks! Ko saki par MJ kātiem favorite blue bird un White bird? Kādi šiem ir mīnusi un plusi? Un kuru labāk iesaki? Un kuru labāk tubular vai solid spici? Copēšu pārsvarā upe no krasta.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Lielākā atšķirība ir spininga blanka. Blue Bird tā ir daudz smalkāka, jutīgāka, jo izgatavota no augstākas klases oglekļa. White bird priekš mikrodžiga ir labs, it sevišķi ja ar to nodarbojies ne katru dienu. Lielākais pluss ko redzu - solid jeb ielīmētās spices. Manuprāt šāda tipa spiningi ir vislabākie mikrodžigam, bet tie nederēs, ja gribēsi izmantot citus mānekļus.

Atbildēts: 6.maijs 2019, 20:42 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā showtime

Sveiks, nopirku plānu Daiwa tournament FC 0.23 priekš asaru copes, pavadiņām. Es parasti sienu uni knot, bet, pat kad saslapinu mezglu, savelkot tas mazliet deformē auklu un tā zaudē izturību, kas tā pat jau nav liela. Kāds būtu labākais mezgls priekš savienošanas ar karabīni? Vai labāk būtu izmantot resnāku FC pavadu jig svariem pārsvarā 3-5g?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Es izmantoju parasto klinča (clinck knot) mezglu. Reti kad mani šis mezgls pieviļ. Siešanas shēmas vari atrast google.

Atbildēts: 3.maijs 2019, 13:55 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā ruukiitis

Sveiks,

Cik atceros, Tu kā reizi savulaik, biji iesaistīts visādos procesos par copes likumdošanas izmaiņām utt.

Vismaz bija spēks tās uzsākt un iekustināt vai likt par tādām runāt.

Privāts novērojums:

ar 1.maiju ir atklāta spiningošanas sezona uz Līdakām. Tad nu visi metās pie dabas.

Kāpēc tik ļoti daudzi ir aizmirsuši, ka laivot ta īsti vēl nedrīkst?? tas būs atļauts vēl tik pēc mēneša.

Un,

ir cilvēki, kas laivošanas liegumam pieiet radoši - SUP dēlis, vai vēl sliktāk Ūdens mocis tak nav aizliegts.

Varbūt, kaut kā Organizēti - Jums vadošajiem makšķerēšanas GURU ir jārunā, kāpēc ir nepieciešams peldlīdzekļu liegums putnu ligzdošanas laikā!

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Nu īsti neesmu es iesaistīts procesos, kuri ir saistīti ar copes likumdošanu. Īsti nesaprotu par kādu liegumu ir runa? Zinu ka ir ezeri, kur tieši dēļ putnu ligzdošanas ir papildus liegumi, gan dzinējiem, gan arī tīri laika sezonas sākuma ziņā. Kaut vai Babītes ezers, kurš ir sadalīts zonās, un katra zona veras vaļā savā laikā.

Atbildēts: 3.maijs 2019, 13:10 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Jautā ekach

Sveiki!

Vienā no atbildēm uz iepriekš uzdotajiem jautājumiem rakstīji, ka spilgtām auklām caurspīdīgos ūdeņos galā pavadas vietā lieto resnāku fluorokarbonu. Ar kādu mezglu tas tiek siets un cik garu aptuveni...

Pēdējā laikā džigam gan līdakām, gan zandartiem fleksonīta pavadu vietā tiek lietots fluorokarbons (0.35-0.4) un līdz ar to garums aptuveni 30 cm...

Gan tumšos gan dzidros ūdeņos.

No pieredzes... ja tiek siets aptuveni metrs un ar burkāna mezglu tad pirms iemetiena mezgls atrodas ietīts starp gredzeniem, kas nozīmē papildus triecienu auklai gan iemetiena brīdī gan ietīšanas momentā... un tādā gadījumā nepaejot ilgākam laikam bieži viss iemetiena brīdī aizlido - vienkārši plānā pītā (#1.0 ) neiztur burkāna meglā.

Un lēnām piezogas arī tāda doma vai tik īsa(30cm) pavada kombinācijā ar spilgtu auklu varētu kkā ietekmēt copi, t.i. necopi!

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Jā, lietoju fluorokarbonu. Pamatā es izmantoju divus mezglus - Tevis minēto burkānu un FG mezglu. Burkāns man kopumā patīk, tikai kad uzsienu to, es vēl trīs reizes apmetu pīto auklu, lai burkāns neizslīdētu. Mezgls labi slīd cauri spininga gredzeniem un nav problēmu. Protams, viņš nogurst, attiecīgi vajag pārbaudīt un pārsiet ik pa laikam. FG ir pats labākais un izturīgākais mezgls (lai gan tas pats nav mezgls, bet sava veida pinums) ko izmanto pītās auklas uz FC savienošanai. Šo mezglu pat lieto ķerot lielās un spēcīgās jūras zivis. Te galvenais ir pareizi to sasiet. Ir daudz video pamācības YouTube. Arī šis mezgls sanāk ļoti kompakts, un var laist to cauri riņķiem. Faktiski ja runājam par FC pavadu līdakām, tad es izmantoju virs 0.80 mm FC, līdz ar ko šis ir gandrīz vai vienīgais optimālais mezgls, lai sasietu kopā abas auklas.

Atbildēts: 3.maijs 2019, 13:08 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā proteiins

Labvakar! Kur tu ieteiktu meklēt līdaku tagad ezerā, gar zālēm vai kautkur dziļāk?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Es ieteiktu meklēt vietas, kur aug jaunās lēpēnes. Respektīvi vietas kur lēpenes virs ūdens nav, bet apakšā aug. Faktiski zāļu mala, arī gar krasta niedrēm. Noteikti svarīgi ir saprast kur šobrīd ir baltās ēsmas zivis, jo plēsoņa noteikti uzturēsies to tuvumā.

Atbildēts: 2.maijs 2019, 09:55 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā KristapsT

Sveiks. Kādu pīto auklu izmantot spiningošanā? Kā piemēram powerpro vai cits firmas auklu

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Dažādas, atkarībā no ķeršanas metodes, inventāra ko izmantoju un zivs lieluma. Pamatā es lietoju Sunline zīmola auklas. Lai ko ieteiktu nedaudz precīzāk būtu jāzin, kādiem mērķiem vajag auklu.

Atbildēts: 2.maijs 2019, 09:54 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Eedgars

Sveiks vai vari ieteikt kādu universālu spininga kātu lai varētu paspingot ar vobleri,rotiņu reizēm arī ar kādu šūpiņu.Vēlams 2.40 5-20g un ap + - 60Eur.Pateicos jau iepriekš.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Kaut vai X1 802M. Salīdzinoši universāls, varēsi darboties dažādās tehnikās. Laba blanka, labi tur zivi.

Atbildēts: 2.maijs 2019, 09:53 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā 8Edgars6

Sveiks.

Vai no 1.maija var spiningot Līdakas pie Lielupes tilta netālu no Tīreļi,Valgundes pag.Un vai tur nav vajadzīgas licenzes?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks No 1. maija vajag makšķerēšanas karti, un ievērot makšķerēšanas noteikumus, piemēram, to ka copēt zem tiltu konstrukcijām nedrīkst.

Atbildēts: 30.aprīlis 2019, 14:21 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā dziivniex

sveiki!

iesakat lūdzu zemprofila multiplikatora spoli lielajiem mānekļiem (pig shad, x-rap peto, un tam līdzīgiem). budžets +-200€. ideālā variantā ar neatslēdzamu auklas klājēju..

paldies!

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Daiwa Lexa, vai nedaudz pieliekot naudiņu Tatula HD. Pēdējā jau būs labāka tīri metiena, bremžu ziņā. No Shimano - Curado K lieliski derēs. Tiesa visām nav atslēdzami auklas uzklājēji

Atbildēts: 30.aprīlis 2019, 14:20 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager