Mārtiņš Babris

Mārtiņš Babris

M.Babris (maituputns) – plēsīgo zivju mednieks. Spiningot sācis no agras bērnības, un līdz pat šai dienai turpina šo nodarbi. Spiningošanas teorētiķis un praktiķis, mīl izmēģināt dažādu spiningošanas inventāru, un copes tehnikas. Līdaka, zandarts un asaris – sporta zivs, bet zivs dvēselei – forele. Daudzu sacensību, kā arī Latvijas Čempionāta dalībnieks, publikāciju autors. Catch & Release piekritējs. Zivis nav ēdiens, bet gan mūsu draugi!

Atbildes

Jautā planktons

Labdien! Pēc ieteikumiem ir nolemts sagādât sev spininga komplektu copei no krasta,pamatā Daugava.Favorit Cobalt +Daiwa Freams 4000,bet nav skaidrs,ko pie Daiwas spolēm nozīmē kodi D-C;D-CXH;S-CXH?!Varbū Jūs variet pakomentēt un ieteikt pareizo kodu,paldies!

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiki Daiwa līdz ar jauno LT sēriju ir mainījusi arī apzīmējumus. D apzīmē dziļo auklas kaseti, XH ir pārnesums, šajā gadījumā īpaši ātrs un C burts apzīmē compact, jeb mazāku spoles korpusu. Ja plāno no krasta darboties, tad var ņemt Freams LT 3000 vai LT 4000D-C

Atbildēts: 25.februāris 2019, 11:57 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā defender

Sveiks. Ir vēlme iegādāties X1-702L, vai šis spinings būs spējīgs tikt galā ar līdaku 3 kg (ja nu gadījumā tāda tiksies), cik resnu pīto ieteiktu likt virsū? Spole būs Tsurinoja FS2000. Mānekļi pārsvarā rotiņi,bleķis un pa reto jigs..

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Spējīgs būs noteikti, jautājums vai ir jēga pirk vieglo spiningu, ja tomēr plāno lielās zivis ķert. Es drīzāk ņemtu 762M, kurš noteikti ir universālāks par 702L. Jāsaka gan ka spole arī ir maza, ja Tsurinoja izmēri sakrīt ar Shimano/Daiwa. Drīzāk ņemtu 2500. izmēru. Pītā aukla PE 0.8 vai 1 būs optimāli.

Atbildēts: 25.februāris 2019, 11:55 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā edzitis23

Sveiks meistar! Ko saki pa šo kātu vai ir bijusi kāda saskarsme Salmo Agressor spin 25 ?

Paldies

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Nē, diemžēl nav. Te laikam Elvijs labāk nokomentēs!

Atbildēts: 22.februāris 2019, 13:03 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā bezdarbnieks

Sveiks!

Esmu drop shot kāta meklējumos, saki cik liela jaudas rezerve ir X1-802M, pārsvarā cope no laivas, tagad pavasarī no krasta... Varbūt kkas interesants šajā cenu kategorīja ir citiem ražotājiem ?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Šim X1 augšējais tests ir aptuvveni +5-7 grami. Tiesa tas ir M kāts, attiecīgi pati blanka ir vidēji jaudīga. No citiem ražotājiem paskaties Akara spiningus, īstenībā tīri sakarīgas blankas. Arī Pontoon21 Delta, jaunā sērija, par savu cenu ir ļoti pat laba!

Atbildēts: 22.februāris 2019, 13:02 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā kola

Gribu pamēģināt pavasarī džigu. Daudz maz inventāru esmu savācis, bet viens man īsti vav skaidrs. Ja lieto fluora pavadu pie pītās auklas, vai pat ja nelieto pavadu, kurš būs «vājais» punkts pie kapitāliem zacepiem? Man liekas, ka ideāli būtu, ja plīstu stiprinājuma vieta starp svina galvu un pavadu vai āķis atdalītos no čeburaškas. Kā Jūs šo lieto atrisināt?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Pirmkārt jau tādās vietās kur ir ķērāji es lietoju offset āķus. Jā, realizācija nav super laba, bet toties atļauj darboties aizaugušās vietās, vai vietās ar ķērājiem. Vājais punkts vienmēr ir mezgls. Nevar 100% apgalvot, ka tas būs mezgls pie sakabes. Bet tīri no prakses biežāk tā arī ir. Ja siesi fluorokarbonu pa taisno pie pītās, var gadīties, ka šis mezgls pieviļ. Lai gan ja labi sasien, man nav tā gadījies.

Atbildēts: 19.februāris 2019, 11:46 | 6 komentāri | Adrese atbildei
Jautā Duxsiss

Sveiks !

Meklēju tādu vairāk universālu, budžeta klases kātu, spiningošanai no krasta, asarim,līdakai. Tā lai var pamētat roteri (2 - 4 nr.), videja izmera gumijas, varbūt kadu vobleri. Interese pagarš kāts ar labām talmešanas īpašibām. Vienu noskatīju FAVORITE COBALT ar testu 9-28gr., šis būtu piemērots un uz ko vēl vērts ir skatīties? budžets +- 100 euro.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Jā, Cobalt ir viens no variantiem. Es vēl paskatītos X1 902MH. Lielākā atšķirība ir tā, ka X1 ir nedaudz smalkāka blanka, augstāka jutība. Metiena īpašības ir līdzīgas, kā Cobalt

Atbildēts: 14.februāris 2019, 09:25 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā dziivniex

sveiciens!

ir nepieciešamība pēc multiplikatora spoles lielajiem mānekļiem, tādiem kā pigshad, x-rap scoop, x-rap peto un līdzīgiem..

izskatu divus variantus: daiwa PROREX XR 300 un BFT INSTINCT X7.

kurš būtu vispiemērotākais? vai arī izvēle ir tikai cenā un vizuālajā patikšanā?

paldies jau iepriekš!

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Par Instinct nevarēšu precīzi teikt, bet Prorex XR ir labs variants. Šogad Eiropā, Daiwa sāk piedāvāt Tatula HD multu, kurš tīri tehnoloģiski ir pārāks par Prorex. Bet ja gribi labu darba zirgu, tad Prorex nav ne vainas.

Atbildēts: 12.februāris 2019, 15:05 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā cupix

Sveiks! Tavas domas par atraktoriem uz plēsējiem?

Iedomas vai realitāte?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Negribu teikt ka tikai un vienīgi atraktors ir tas, kas pamudina plēsoņu uzbrukt māneklim, bet atraktora klātbūtne noteikti palīdz. Šobrīd gan var manīt, ka ir zīmoli, kuri izmanto labus atraktorus un aminoskābes saviem mānekļiem, bet ir kas ar to grēko. Īsāk sakot ne katrs māneklis, kurš smaržo pēc krevetes ir patiešām ar atraktoru un aminoskābēm :) Vai arī otrādāk, japāņiem ir zīmoli, kuri ražo savus mānekļus bez visādām smaržām, bet kuru sastāvā ir daudz sāls un aminoskābes, kas padara šo mānekli par iekārojamu plēsoņai.

Atbildēts: 11.februāris 2019, 14:42 | 3 komentāri | Adrese atbildei
Jautā Latgalietiss

Sveiks!! Tie airosoli vai silikoni kas ir domāti pītajai pret sasalšanu arī var parastajai monofīlajai auklai pūst virsū. Paldies.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Principā var, bet mono aukla tik lai neuzsūc ne ūdeni ne šo silikonu, attiecīgi efekts būs stipri īslaicīgs.

Atbildēts: 11.februāris 2019, 14:29 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā EdgarsPriede

Sveiks, jaunajā CL Tavā rakstā lasu, ka tvičam iesaki kātu gad booch, veikalos tādu neesmu redzējis. Kāds tas ir salīdzinot ar gad gancho? Cenu kategorija aptuveni tā pati.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Manā skatījumā Gancho blanka ir nedaudz smalkāka, jutīgāka. Ja Gancho ir izmantota Toray blanka, tad Booch - Hankuk, turklāt blanka ir speciāli pastiprināta spininga apakšējā daļā. Abas sērijas ir gana universālas, bet salīdzinot abus modeļu, tieši tvičam, eslaikam paliktu pie Booch. Ja runājam par tviču ar mazākām mailēm, tad nemtu vieglo Gancho.

Atbildēts: 9.februāris 2019, 20:13 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager