Mārtiņš Babris

Mārtiņš Babris

M.Babris (maituputns) – plēsīgo zivju mednieks. Spiningot sācis no agras bērnības, un līdz pat šai dienai turpina šo nodarbi. Spiningošanas teorētiķis un praktiķis, mīl izmēģināt dažādu spiningošanas inventāru, un copes tehnikas. Līdaka, zandarts un asaris – sporta zivs, bet zivs dvēselei – forele. Daudzu sacensību, kā arī Latvijas Čempionāta dalībnieks, publikāciju autors. Catch & Release piekritējs. Zivis nav ēdiens, bet gan mūsu draugi!

Atbildes

Jautā docis.

Sveiks, kuru no daiwas lt izvēlētos pie favorite x1 7-24 gr - legalis, prorex x vai tomēr fuego, spoles 3000!

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Manuprāt Fuego LT ir lieliska spole, cenas/kvalitātes attiecībā. Attiecīgi es ņemtu Fuego LT. 3000. modelis būs pareiza izvēle šim spiningam.

Atbildēts: 14.novembris 2018, 13:32 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Kristapsz

Sveiks. Ir sānācis tā ka ir vēlme sev nopirkt tviča kātu, bet no tā neko daudz nerubīju. Esmu izlurējis pusi youtube video un liekas ka drīz viņu iziešu. Bet ar katru video vēl lielāka nesaprašana :D cope būs man gan no laivas gan no krasta. Ir doma raustīt voblerus līdz 120mm. Tad nu visu saliekot kopā man šķiet ka derētu kāds no šiem variantiem.

1)https://779.lv/index.php?route=product/product&path=778_121&product_id=5007

2)http://spinning.lv/index.php?route=product/product&path=479_510&product_id=3705

Tad nu jautājums ir vai es domāju pareizi un vai kāds no šiem variantiem būs ok?? Droši var ieteikt arī savu variantu :D budžets nav liels, ap 90€

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks No laivas man noteikti patīk līdz 2.13m gari spiningi, attiecīgi abis Tevi minētie derēs. No krasta ir nedaudz savādāk, jo ir nepieciešams metiena attālums. Protams, ja darbojies mazās ūdenstilpnēs, tad arī 2.13m derēs, bet ja lielākās tad metiena attālums cietīs. Es tvičoju voblerus arī ar 7`6 jeb 2.29m gariem spiningiem. Šiem jau palielinās metiena attālums, un var normāli tvičot. Faktiski no laivas arī var darboties, tikai nedaudz jāpiešaujas. Ja vajag spiningu tīri tvičam, es tomēr neņemtu extra fast jeb īpaši ātrās akcijas spiningus. It sevišķi ja izmanto pīto auklu, spinings būs ass, un rezultātā vobleri tikai raustīsi nevis dosi iespēju izspēlēt tam. Izejot no budžeta, viens no variantiem būtu Favorite New Spirit NSP-692M ar testu 7-24gr un moderate fast akciju. Šī spiningu sērija ir speciāli veidota tvičam, attiecīgi ir ar labu blanku, metiena īpašībām. Ja tomēr ir lielāks uzsvars uz tviču no krasta, var ņemt garāko NSP-712M, 2.16m garu ar testu 9-28gr, vai no X1 sērijas 762M. Pēdējais jau būs 2.29m garš ar 7-24gr testu, un blanka jau būs stingrāka. Noteikti no Salmo modeļu klāsta arī ir kas līdzvērtīgs, vienkārši es to tik labi nepārzinu.

Atbildēts: 14.novembris 2018, 11:08 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Jautā kok_nesis

Sveiki, ir doma iegādāties heavy jig komplektu, ( man tas būtu max līdz 70gr) bet gribētos beidzot pamēģināt multu. Ko varētu ieteikt?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Ja runa ir konkrēti par multu, tad es teiktu ka vajadzētu skatīties uz Daiwa Tatula SV TW vai arī Shimano Cronarch MGL. Multam ir jābūt salīdzinoši dārgam, lai varētu izbaudīt copi ar to. Attiecīgi abi iepriekš minētie varianti manuprāt ir optimāli. Vēl no Abu Garcia Revo sērijas multi ir labi.

Atbildēts: 12.novembris 2018, 14:11 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā Kristaps1989

Sveiks.

Šosezon pievērsos lielajiem gumijas mānekļiem,bet mana spole Shimano Solstace 4000 liekas, ka pēdējo metru velk. Līdz ar to papētiju,palasījos, sapratu savu budžetu utt. Nonācu pie divām spolē Dawai Legalis 4000LT un Daiwa Exceler 4000LT.

Bet nevaru īsti saprast kura būtu piemērotāka,saprotu ka mults būtu pats labākais variants,bet neesmu vel nobriedis tam. Kuru tu labāk ieteik?Kaut vai cita ražotāja,bet tā paša budžeta diapazonā. Paldies par atbildi.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Kā jau minēji mults, protams, būtu labāka izvēle. Ja paliekam pie bezinercenēm, ņem tomēr Exceler. Abas spoles ir veidotas pēc jaunā Daiwa LT koncepta. Principā vienīgā atšķirība ir spoles rokturis, kurš Exceler LT gadījumā ieskrūvējas iekšā, bet Legalis LT stiprinās uz ass. Es izvēlētos Exceler LT.

Atbildēts: 6.novembris 2018, 10:01 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Jautā Niezers

Sveiks. Ko saki par šo kātu shimano technium 56-170grams(ctec72xxh) kopā ar abu garcia revo toro beast?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Principā lielajiem mānekļiem kāts der, es gan ņemtu garāku. Jo garāks spinings, jo labāk. Daudz labāk varēsi piecirst līdaku

Atbildēts: 6.novembris 2018, 09:55 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā 8Edgars6

Sveiks.

Uz ko tagad labāk ķeras līdakas Lielupē un vai Es esmu pareizi sapratis ka Lielupē tagad var ķert līdakas ar spiningu.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Līdakas šorīd var ķert, liegums vēl nav. Uz ko ķeras - domāju ka uz visu ko :) Vajag tik doties copēt, mēģināt dažādus mānekļus un tad jau rezultāts būs.

Atbildēts: 2.novembris 2018, 10:48 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā jjanis

Sveiks, Mārtiņ! Lietoju džigam MajorCraft Airock tubularu kātiņi ar testu līdz 7 gr. Brīžiem sanāk kātu pārslogot, tāpēc jaunai sezonai gribētos jaunu kāti līdzīgā kvalitātē ar testu līdz 12 vai 15 gr.. Varbūt tev ir kādi ieteikumi uz ko skatīties.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Es ieteiktu skatīties uz Yamaga Blanks zīmolu. Šie spiningi ir ražoti Japānā, ir ar lieliskām blankām, ļoti labi instrumenti. No modeļiem - Blue Current II vai TZ Nano, kas jau ir krietni dārgāki ar torzite gredzeniem un savādākām blankām. Viens no modeļiem varētu būt 78/M II vai 80 II. Pats lietoju vecās paaudzes Blue Current 76/Ti, kas man lieliski patīk asarim arī zandartam.

Atbildēts: 31.oktobris 2018, 15:05 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā showtime

Sveiks, jautājums kā uztaisīt pīto flurokarbona pavadu?

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Pats tādas netaisu un nelietoju. Pieņemu ka YouTube vajadzētu būs kādam video ar pašu procesu

Atbildēts: 30.oktobris 2018, 11:27 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Eglis

Sveiks!

Iesaki lūdzu budžeta kātiņu džigam priekš multa, copēšu pārsvara Buļļupē. Paldies.

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Budžeta kāti multam ir zināma problēma mūsu veikalos. Zinu ka nākošgad būs X1 sērijā jauni modeļi tieši paredzēti multiem. Šobrīd kaut ko var atrast uz vietas veikalos, bet precīzus modeļus nevarēšu ieteikt.

Atbildēts: 30.oktobris 2018, 11:27 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Jurkakulaks

Sveiks, Mārtiņ!

Ir radusies interese pamēģināt dīķu foreļu copi!

Saki lūdzu ar kādām naudiņām jārēķinās lai vispār sāktu? Varbūt vari uzreiz ieteikt komplektiņus (kāts,spole,aukla). Kā arī māneklīšus, kā saka must to have. Saprotu, kad tas viss ir baigi virspusīgi, bet ar kaut ko ir jāsāk!

Paldies jau iepriekš!

Atbild Mārtiņš Babris

Sveiks Principā ja ir inventārs no mikrodžiga tēmas, tīri pamēģināšanai tas derēs. Ja nav tad pats iesākums varētu būt Favorite White Bird WB-682UL-S, spole kāda pašam ērtāk, 2000 vai 2500. izmēra. Auklu sākumā vari ņemt labu monofilu, Sunline Area Meister 3.5lb. Par mānekļiem ir nedaudz sarežģītāk, jo labi japāņu šūpi mūsu veikalos praktiski nav. Iesākuma variants ir Select šūpi vai Lucky John. Tie ir pietiekoši universāli, un arī nemaksā daudz. Vajadzētu dažādus svarus iegādāties, no 1.5 līdz kādiem 3 gramiem. Krāsu ziņā gan spilgtās, gan kādas tumšakas. Principā ar to arī pietiek. Tad tik atliek braukt uz dīķiem un mēģināt saprast foreli :)

Atbildēts: 29.oktobris 2018, 11:18 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager