Gints Zeiļa

Gints Zeiļa

Laivu, laivu motoru, eholotu un citu ar laivām saistītu nianšu eksperts, kura profesionālā pieredze krājusies daudzu gadu garumā izzinot, testējot un piedāvājot makšķerniekiem dažāda veida laivas un to aprīkojumu, bet interese un zinātkāre par šo tēmu augusi līdzi jau no mazotnes.

Gints ir arī aizrautīgs spiningotājs, brendīgu makšķerlietu pārzinātājs, aktīvs Latvijas Čempionāta un citu spiningošanas sacensību dalībnieks, 2014. Gada Latvijas Kausa spiningošanā 1. Vietas ieguvējs individuālā vērtējumā un biedrības „Sporta makšķerēšanai” valdes loceklis.

Atbildes

Jautā banans

Sveiks.

Amber 365+Mercury5zs būs labs komplekts pirmajai laivai mūžā?

Kā laivai ar stabilitāti stāvot kājās?

Copēsim pārsvarā divatā un tikai iekšējos ūdeņos.Laivas pārvadāšana protams ar treileri.

Paldies!

Atbild Gints Zeiļa

Šī ir trimarān tipa laiva un viņa ir pietiekami stabila. Manuprāt izvēle ir laba.

Atbildēts: 14.decembris 2015, 21:39 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā banans

Sveicināts.

Varat lūdzu pakomentēt un dot padomu manai laivas un motora izvēlei?

Nav īsti laika ņemties ar eksāmena kārtošanu un atļaujas iegūšanu lielākiem motoriem tāpēc pirkšu 5zs motoru.Bet nevaru izvēlēties laivu...4-metrīgu piepūšamo vai tomēr līdzīga izmēra stiklaplasta laivu? Cenai nav nozīmes jo varu atļauties labas kvalitātes laivu bet svarīgi ir lai būtu stabila kājās stāvot un tāda ko tas 5zs motors varētu normāli kustināt! Copēsim pārsvarā divatā,abiem 110+ kg :) Sacensībās nepiedalamies,laiva būs domāta ikdienas copei.

Kādas ir jūsu domas?

Varbūt Jums ir kāds labs variants padomā?

Paldies!

Ne asakas!

Atbild Gints Zeiļa

Labdien. Atvainojos par novēlotu atbildi. Ar piepūšamo laivu jūs iegūstiet stabilitāti, bet gaitas īpašības nav tās labākās. Ar 5zs motoru jebkura tāda paša izmēra stiklašķiedras laiva slīdēs labāk. Pie vienādiem ārējiem izmēriem piepūšamā laivā ir daudz mazāk vietas. ja izvēlaties stiklašķiedras laivu līdz 1000 euro, tad ieteiktu trimarān tipa,tāda būs stabilāka. Labākais, kas man ienāk prātā, kas derētu jūsu vajadzībām ir Igaunijā ražotā laiva Cursus 440, bet cena ir paliela.

Atbildēts: 14.decembris 2015, 21:33 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā porto

sveicināts!

Eholote HUMMINBIRD 698cxi HD SI Combo

vs

Eholote HUMMINBIRD HELIX 5 SI GPS

Varbūt var iekomentēt, kuru labāk izvēlēties?

Atbild Gints Zeiļa

Sveiks. Ieteiktu izvēlēties Xelix, labāka izšķirtspēja kā arī platekrāns, kas sānu skatam ir ļoti labi. Jaunāks modelis.

Atbildēts: 17.novembris 2015, 17:52 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Girts7

Sveiki.

Ko jūs varat pateikt par šo Eholote HUMMINBIRD PiranhaMAX 197cx. Uz ko labāk skatīties un kam pievērst uzmanību. Kad testēju bija daudz neskaidrības. Brīziem zivis bija tad pazuda un atkal parāfdījās. Dziļumu itkā labi var redzēt visu saprast. un kur būtu labāk uzstādīt to uztvērēju priekšā vai aizmugurē. Es sapratu ka tur var ieslēgt vienu vai otru staru. kurš labāk izmantojams un kam?

Paldies jau iepriekš.

Atbild Gints Zeiļa

Sveiks. Sonāru jāuzstāda laivai aizmugurē un kā to izdarīt ir atkarīgs kāda jums ir laiva. Viss labāk iebraukt eboat.lv veikalā visu smalki izstāstīsim un uzzīmēsim. Ar ziviīm tā arī mēdz būt, te viņas ir te nav:) 197 cx modelim var pārslēgt divus režīmus viens platāks stars otrs šaurāks. Šaurākais stars aptver mazāku laukumu uz gultnes, bet rāda precīzāku bildi.Platākais stars pretēji. Lietojot šo aparātu jāatceras, ka ne vienmēr, tas kas izskatās pēc zivīm ir zivis, tie var būt arī ūdensaugi.

Atbildēts: 17.novembris 2015, 17:46 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā cops67

Labdien, man te jautājums par ziemas apģerbu. Vai Kostīmam Rapala Nordic ice ir pielīdzināma tā pati izmēru tabula kas ir pielikta pie shimano kostīmu variantiem, ja piemēram salīdzina xxl rapala un xxl shimano (runa iet par e-boat.lv precēm)Paldies.

Atbild Gints Zeiļa

Labdien.Rapalas Nordic Ice kostīmi ir palieli. Shimano XL ir tas pats ,kas Rapalai L.

Atbildēts: 17.novembris 2015, 17:28 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā cops67

Labdien Gint, griežos pie jums pēc padoma uz motora izvēli starp Honda BF5AK2 SBU un YAMAHA F6 CMHS, Yamaha it kā jaudīgāka bet kā ir ar ekspluatāciju un apkopi Latvijā, vai pārvadājot var likt guļus. Laiva ir Latrex 335.Vai varbūt vispār citu brendu?

Atbild Gints Zeiļa

Sveiks. Yamaha būs labāka ar to, ka var pārvadāt uz abiem sāniem, bet Hondu tikai uz viena. Yamaha stipri jaunāks modelis un strādās vienmērīgāk, Honda BF5 ir ļoti vecs modelis.Hondai ir ārējā bāka, Yamahai iebūvētā. Ar apkopi nav problēmu ne vienam , ne otram. Vēl ieteiktu pievērst uzmanību Mercury 5zs, kvalitāte ļoti laba un ražots Japānā. Vēl atceries, lai brauktu ar 6zs motoru vajag tiesības.

Atbildēts: 3.novembris 2015, 12:56 | 3 komentāri | Adrese atbildei
Jautā RobisTA

Sveiks, meistar!

Jautājums šoreiz citā gultnē - ja ir iekrājies nedaudz inventārs, kuru vairs nekad dzīvē neizmantošu, bet ir derīgs lietošanai, es labprāt atdotu labdarībai, ja nu noder. Vai ir tāda iespēja un ja ir, tad pie kā būtu jāvēršas?

Atbild Gints Zeiļa

Sveiks. Šobrīd visu savākto inventāru jau esam sadalijuši un aizveduši pa bērnu namiem. Šo tradīciju turpināsim nākamajā gadā, kad sāksim vākt inventāru paziņosim publiski.

Atbildēts: 3.novembris 2015, 12:48 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā coperis14

Sveiks,man ir problēmas ar elite x3 dsi visu rada labi,bet pekšņi cipari leja un daudz līnijas,zivis nav attela,bet uzreiz rāda svītras,kādēļ taa?

Atbild Gints Zeiļa

Sveiks. Ja pazūd arī cipari, tad izklausās pēc kāda defekta, vajadzētu vērsties pie pārdevēja garantijas jautājumā.

Atbildēts: 3.novembris 2015, 12:45 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā allio

Labvakar! Radās jautājums, vai ir liela jēga izmantot eholoti Ventā kur vidējais dziļums, kur makškerēju ir divi metri? Paldies.

Atbild Gints Zeiļa

Sveiks. Noteikti ir vērts! ieteiktu izvēlēties eholoti ar sānu skatu. Šobrīd pieejamākais ir no Humminbird Helix 5 SI.

Atbildēts: 24.septembris 2015, 19:12 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā coperis14

Sveiks,saņēmu ehaloti:) rīt būs tests

Atbild Gints Zeiļa

Ne asakas !

Atbildēts: 21.septembris 2015, 12:48 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager