Aivars Rudzinskis

Aivars Rudzinskis

Makšķerē karpas Latvijā un ārpus tās robežām kopš 1997. gada piekopjot moderno "noķer un atlaid" principu kā arī visas iespējas, ko piedāvā modernās karpu makšķerēšanas teorijas. Vai tas ir ezers vai upe Latvijā, Volga, Ebro, St.Lawrence vai cita tūristu iecienīta karpu vieta pasaulē - jautājiet un mēģināsim kopīgi rast atbildes.

Karpa nav ēdiens, karpa ir draugs

Atbildes

Jautā kungs

Sveiks! Gribētu zināt Tavas domas par spoli Daiva Tournament ss3000, varbūt vari ieteikt ko labāku šinī cenu diapazonā. Paldies.

Atbild Aivars Rudzinskis

nav gadījies paturēt rokās tieši šo modeli, bet izlasot slavinošo aprakstu radās sajūta, ka tā vairāk piemērota 200 kg samam vai krietnam tarponu tēviņam, nevis karpai. no apraksta man liekas, ka tās galvenā priekšrocība, kas attainota samērā augstajā cenā ir tieši mehāniskā izturība. reāli runājot, karpas nav tik nopietnas zivis kā tarponi un sami virs 100kg, mums ir svarīgi arī, lai spole nav pārāk smaga un, galvenais, lai tālu met. iemetienu attālumu palīdz uzlabot dažādas papildus opcijas, kas ir citās šī cenu līmeņa spolēs, bet SS3000 nav. ir arī Daiwa Tournament ss3000 limited edition ar twistbuster sistēmu, kas samzina auklas vērpšanos un uzlabo iemetienu, tā jau būtu labāka izvēle.

man pašam ir shimano power aero 10000 un esmu ļoti ļoti apmierināts, tas gan ir nedaudz dārgāks modelis. galvenais, lai šāda līmeņa spole (virs 200ls) būt japānā ražota.

Atbildēts: 22.novembris 2008, 14:10 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā roriro

sveiki.cik ilgi jūs pats esat ķēris karpas Latvijā-rudens periodā?vai šobrīd ir jēga vēl sēdēt pie dīķa un cerēt,ka kāda karpa apēdīs piedāvāto boilu?

Atbild Aivars Rudzinskis

esmu ķēris jau tad, kad ledus sāk uzsalt. noteikti ir vērts mēģināt, gandarījums krietni lielāks nekā tad, kad velk visi. nav obligāti braukt uz nakti, jo tad tomēr ir stipri jāsalst, labāk uz vienas dienas izbraukumu.

Atbildēts: 11.novembris 2008, 00:17 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā davens12

Uz kā un kad vislabāk ķeras karpas?

Atbild Aivars Rudzinskis

vislabāk ķeras tad, kad viņām gribas ēst. un vislabāk ķeras uz to, ko viņām tajā brīdī visvairāk gribās.

Atbildēts: 6.novembris 2008, 01:17 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā artursap

Sveiki! Esmu iesācējs, šogad gribētu iegādāties nākamajam gadam inventāru. Kādu Jūs varētu ieteikt normālu kātu un spolu. Kādiem būtu jābūt to parametriem? Un kādas boilas ieteiktu izmantot agrā pavsarī, vai labāk ķert uz ko citu? Paldies

Atbild Aivars Rudzinskis

lūdzu palasies iepriekšējās atbildes, varbūt arī kādas Karpu Lietas. lai kaut ko ieteiktu, man vismaz jāzin, ko nozīmē tavā izpratnē "iesācējs" un cik naudas gribi ieguldīt.

Atbildēts: 6.novembris 2008, 01:16 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā machinjsh

Sveicināti!Pienācis laiks nedaudz pamainīt inventāru. Ko Jūs varētu teikt par firmu '' Star Baits'',kātiem,boilām ir diezgan plaš sortiments. Un ko teiktu par Chub Vantage 12ft. 3,00lbs,pārdevējs dod mūža garantiju. Paldies

Atbild Aivars Rudzinskis

Starbaits pie mums ir nopērkams par salīdzinoši mērenām cenām un tāda arī ir kvalitāte. somas un citas noderīgas lietiņas ir ok, tomēr līdz Fox līmenim neizvelk. par kātiem neko nepateikšu, lietojis neesmu, draugam ir, daudzmaz iemest var. par boilām varu pateikt tikai to, ko parasti saku par vidējas klases produktiem - nav pilnīgi nekādas informācijas par to, kas tur ir iekšā un kad un kādos apstākļos būtu jālieto. Chub ir augstākās klases zīmols, bet konkrēto kātu nezinu. citas lietas ir labas. par kātiem vienmēr iesaku paņemt rokās un pamētāt, pirms izdarīt tik nopietnus pirkumus. kārtīgs pārdevējs tādu iespēju nodrošina.

Atbildēts: 6.novembris 2008, 01:14 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā carpix

Sveiki!Gribētu nedaudz vairāk uzzināt par multimino un nutramino. Paldies!

Atbild Aivars Rudzinskis

dažādas aminoskābes ir ļoti svarīga karpu un arī cilvēku barības sastāvdaļa. tās ir praktiski visos dabā sastopamajos karpu ēdienos, tādēļ arī boilās tām ir īstā vieta. nutramino un multimino ir dažādu aminoskābju kokteilis, kas sakomplektēts tā, lai dotu vislabāko rezultātu. to liek klāt pie boilām gatavošanas procesā un var arī likt klāt pie iebarojamās barības. pievienošanas daudzums ir uz etiķetes, bet var likt arī vairāk, tā nav ķīmija un pārforsēt to nevar. drīzāk atkarīgs no maka biezuma, jo tās nav lētas sastāvdaļas. šie šķidrumi ir arī gandrīz visu nutrabaits spreju sastāvā, tādēļ uzpūšot tos uz boilas un 'ļaujot iesūkties, tiek ievērojami pastiprināta ne tikai smarža, bet arī aminoskābju daudzums boilā, kas paātrina karpas piesaistīšanu. aminoskābes klātbūtne iekš kaut kā ir kāreiz tas signāls, kas saka karpai priekšā, ka tas krāsainais bumbulis ir ēdiens.

Atbildēts: 6.novembris 2008, 01:09 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Atrais

vai tu nevaretu man pateikt kads butu labakais svina svars bruce aisby katam invaider 3,5 lb lai varetu sasniegt pec iespejas talaku iemetienu jau ieprieks paldies

Atbild Aivars Rudzinskis

man liekas, ka tas ir atkarīgs no metēja, nevis tikai kāta vien. rezultātu nosaka metiena tehnikas, spēka un kāta īpašību apvienojums, līdz ar to arī svina izvēle jānosaka atbilstoši tam. mēģini pats, kā tev labāk sanāk un tad jau redzēsi.

Atbildēts: 4.novembris 2008, 18:08 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā pop-up

Kāda ir atšķirība viena modeļa kātiem ar atšķirīgiem riņķiem - vienu kājiņu un dubulto?

Atbild Aivars Rudzinskis

divas kājiņas stingrāk turēsies, sevišķi transportējot. viena var saliekties vai nolūzt.

Atbildēts: 31.oktobris 2008, 17:09 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā delins

Sveiks Aivar! Pārlasiju pēdējos Tev uzdotos jautājumus un izlēmu pats pajautāt par Bruce Ashby XP perimetr makšķerkātiem 3,5lb 13f,mana izvēle kritusi uz šiem.Varbūt Esi mēģinājis viņus?Iepriekš lietoju Fox Warior Method 12f 3,5lb, tvēriens par šauru un metiena attālums nepietiekams,tāpēc izlēmu pamainīt!!!

Atbild Aivars Rudzinskis

nu, palasi ne tikai pēdējos, es jau atrakstījos par perimetru vairākas reizes. tavā gadījumā tas būs kā no žiguļa uz mersi pārsēsties, ņem tik ciet!

Atbildēts: 30.oktobris 2008, 19:31 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā jorku

Sveiks Aivar!Gribu uz nākošo sezonu uzlabot inventāru.Esmu noskatījis Century NCS 3,5 lb karpu kātus.Mans augums 1.80m.Saki lūdzu kāds garums man būtu piemērotāks 3,60 vai 3,90m.Un vēl par marķiera kātu-Century piedāvā M1 12pēdu ar testu 3,75 parasti citiem ir tests 2,75lb kāds būtu labāks tālim iemetieniem?

Atbild Aivars Rudzinskis

uz 1,80 labāk ņemt 12 pēdu jeb 3,60 m kātus. cenrury NCS - izvēle fantastiska. tikai rūpīgi apejies! un padomā, vai negribi aluminija spoles turētāju, izskatās iespaidīgi un arī rokā turēt interesanti. maksā tas gan papildus, bet ja vari atļauties, nenožēlosi.

marķiera kāta galvenā īpašiba ir apvienot kāta spices jūtīgumu ar paša kāta spējām mest. century ir tik kruta firma, ka var uztaisīt superjūtīgu marķiera kātu ar tik augstu testu, citiem vienkārši tas nav izdevies. ar m1 būsi laimīgs.

Atbildēts: 29.oktobris 2008, 18:45 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager