Aivars Rudzinskis

Aivars Rudzinskis

Makšķerē karpas Latvijā un ārpus tās robežām kopš 1997. gada piekopjot moderno "noķer un atlaid" principu kā arī visas iespējas, ko piedāvā modernās karpu makšķerēšanas teorijas. Vai tas ir ezers vai upe Latvijā, Volga, Ebro, St.Lawrence vai cita tūristu iecienīta karpu vieta pasaulē - jautājiet un mēģināsim kopīgi rast atbildes.

Karpa nav ēdiens, karpa ir draugs

Atbildes

Jautā machinjsh

Sveiki.Ar ko labāk iebarot karpas,ko ieteicams pievienot Sensas 3000 barībai un vai var savienot dažādu garšu boilas ar citu garšu dipiem.Paldies.

Atbild Aivars Rudzinskis

gatavas receptes nav, mēģini dažādus variantus. dažādas boilas ar dažādiem dipiem jaukt var.

Atbildēts: 6.oktobris 2008, 01:29 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā mariz84

Priekš spoda izmantot labāk pīto vai monofīlo auklu?kura labāk lido?

Atbild Aivars Rudzinskis

labāk lido tā, kura tievāka. izmantojot kvalitatīvu un mīkstu pīto auklu, piem, 0,1-0,15 izdodas ļoti labi metieni. tikai ir risks, ja auklu attāluma atzīmēšanai aizprauž spoles klipsī, jo šādi bremzējoties raķete var auklu pārraut. tādēļ ļoti svarīgi ir šajā brīdī ar roku turot kātu augšup amortizēt šo sitienu. papildus tam vajadzīgs šoklīderis, kuru šajā gadījumā labāk likt no resnas monofilās auklas vai vēl labāk - konisko, tas nodrošinās, ka raķete nepārrauj auklu metiena brīdī un arī palīdzēs amortizēties sabremzēšanas brīdī.

Atbildēts: 3.oktobris 2008, 19:47 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā pop-up

ja būs tāda ziema kā pagājušo gadu, tad kur varētu uzturēties karpas?

Atbild Aivars Rudzinskis

turpat, kur pagājušogad. dziļākās vietās, kur par kādu grādu siltāks ūdens, bedrēs, kanālos, vecajās gultnēs utt. ja vēl tur kādi celmi, sakrituši koki, tad pavisam super. arī dūņas tik ļoti neatbaida karpas ziemā, dziļās bedres var būt ļoti dūņainas.

Atbildēts: 2.oktobris 2008, 19:42 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā davens12

uz ka un kad keras vedzeles?

Atbild Aivars Rudzinskis

vēdzele nav karpa. atbildēt nemācēšu. pajautā Grabovska k-gam.

Atbildēts: 1.oktobris 2008, 18:25 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā ginis5

Esmu pilnīgs āmurs copes lietās,bet interesē! Man vairāk sanāk copēt pie Ķeguma hes,runā ka tur arī ir karpas. Uz ko ķert,jeb precīzāk ko likt uz āķa? Es vairāk izvēlos mašķerēt uz grunteni.

Atbild Aivars Rudzinskis

jā, tā patiešām runā un arī velk. uz ko ķert - vai nu palasi visas iepriekšējās atbildes un žurnālu par dažādām iebarošanas taktikām vai arī pajautā tiem, kas tur jau sēž un velk.

Atbildēts: 30.septembris 2008, 19:53 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Aigars82

Sveiks Aivar!

Klau, kāda būtu vispareizākā metode kā iekonservēt neizlietotos boilu iepakojumus tā, lai pavasarī boilas nebūtu zaudējušas savas īpašības un sabojājušās. Paldies.

Atbild Aivars Rudzinskis

īsti nezinu, ražotāji par to neinformē. pašam arī gadās, ka ziemu nostāvējušas boilas ir ārā metamas. domāju, ka visdrošāk būtu sasaldēt. cik darbīgas tās būs pavasarī, es nezinu, bet vismaz formu nebūs zaudējušas.

Atbildēts: 29.septembris 2008, 20:10 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā pop-up

varbūt ir kāda noslēpumaina metode, kā izvilkt montāžu no ūdens neatstājot tās zemūdens celmos? pārāk dārgi sanāk... vietu negribu mainīt, jo tajā udenstilpnē tur koncentrējas lailās un tieši aiz celmiem...

Atbild Aivars Rudzinskis

ha, viens sakarīgs jautājums. metode nr.1 - laiva. metode nr.2 - fox planējošie svini, tie strauji paraujot un ātri tinot ļoti ātri ceļas uz augšu un var pārskriet zemūdens ķērājiem. tie gan arī ir padārgi, bet ja strādā, tad samērā droši. metode nr3. - fox klipši, strauji paraujot svins no tiem atdalās. tas atdalās arī pie copes, kas ļauj karpu vilkt ārā krietni drošāk. metode nr 4 un visdrošākā - mēģināt ar barošanu pavilkt karpu pāris metrus ārā no celmiem un mēģināt ķert tur. tomēr pēc copes tā uzreiz gribēs skriet atpakaļ celmos, tādēļ kātus statīvā nofiksē nekustīgi un spoles bremzi aizgriež līdz galam ciet, auklu nostiepj maksimāli stingri, noderēs pēc iespējas smags svins, nu un tad sēž pie kātiem un pie pirmās auklas kustības mauc pa zobiem un no visa spēka tinot ar spoli skrien atpakaļ. ja visa makšķere sasieta no maksimāli izturīgiem materiāliem sākot ar auklu un beidzot ar āķi, vajadzētu strādāt.

Atbildēts: 29.septembris 2008, 20:08 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā kaspis951951

cik ilgi tu to lielo karpu ciniji.

Atbild Aivars Rudzinskis

tik ilgi, kamēr dabūju sačokā.

Atbildēts: 27.septembris 2008, 23:34 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā AinarsAB

Sveiks!

Man ir jautājums par Karpu makšķerkātu.

Kas ir labāk divdaļīga vai teleskopisks un cik ir optimālais izmērs, test?

Un ir svarīgi arī cena protams, jo nēsmu gatavs karpām daudz atdot LVL.

Paldies!

Atbild Aivars Rudzinskis

karpu kāti maksā no 10 līdz 300 latiem, man jāzin, cik vari atļauties, lai varētu atbildēt.

katrā ziņā vajag divdaļīgo, 12 pēdas, ja neesi garāks par 1,80 vai arī 13 pēdas, ja esi. tests - 2,75 lb būs universāls iesākumam.

Atbildēts: 27.septembris 2008, 23:34 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā pop-up

kas ir Robin Red?

Atbild Aivars Rudzinskis

pulverveidīgs barības atraktors, kurā apvienoti dažādu piparu, speciju ekstrakti un Karpfil Sarkanais (neprasi, kas tas tāds). to liek klāt pie boilām gatavošanas procesā. dažos miksos tas jau ir iekšā. citi liek arī pie iebarojamās barības, bet tas, manuprāt, ir par traku. katrā ziņā viena ļoti spēcīga sastāvdaļa, kas uzlabo boilu darbību praktiski jebkuros apstākļos. viskvalitatīvākais noteikti būs no Nutrabaits, kaut arī citām firmām ir līdzīgi produkti. lietošanas daudzums rakstīts uz iepakojuma.

Atbildēts: 27.septembris 2008, 23:30 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager