Aivars Rudzinskis

Aivars Rudzinskis

Makšķerē karpas Latvijā un ārpus tās robežām kopš 1997. gada piekopjot moderno "noķer un atlaid" principu kā arī visas iespējas, ko piedāvā modernās karpu makšķerēšanas teorijas. Vai tas ir ezers vai upe Latvijā, Volga, Ebro, St.Lawrence vai cita tūristu iecienīta karpu vieta pasaulē - jautājiet un mēģināsim kopīgi rast atbildes.

Karpa nav ēdiens, karpa ir draugs

Atbildes

Jautā Eidis

Redzēju Kordas svina - klipša savienojuma zīmējumu-tur uz svina karabīna tiek uzmaukts kembriks,tā lai nosegtu pusi karabīna,kādam nolūkam tas.Vēl tur bija parādīts,ka klipša mazajā curumiņā tiek iebāzts kaut kāds puļķītis,kāda tam nozīme.Un vēl,pēdējā copē izmantoju gatavos Fox-a svina stiprinājuma sistēmas,nu,meta nost svinu pēc katras copes,kaut arī situācija to nemaz neprasīja,kā varētu likt kaut nedaudz pacīnīties par savu inventāru,vai ir dažādas cietības klipši,jo ir jau noteikti vietas,kur svarīgi tikt ātri no svina vaļā.

Atbild Aivars Rudzinskis

kembriks uz karabīnes ir drošībai, lai neatlec vaļā un arī lai nedaudz piesegtu un glītāk izskatītos un arī lai mazākas iespējas sistēmai sapīties.

puļķītis klipsī jau ir standartā iekšā, ar to tev pašam nav jānodarbojas.

Fox klipsis, kuru lieto, ir speciāli paredzēts svina nomešanai. ja negribi, lai svins atdalās pie copes - lieto citus klipšus, piem, kordas.

Atbildēts: 8.septembris 2008, 17:37 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā baiter

Labdien, Aivar. Vai Rīgā ir kāds specializētais karpu makšķerēšanas veikals, izņemot veikalu Baložu ielā? Paldies.

Atbild Aivars Rudzinskis

specializēta nav, šo to var nopirkt veikalā Miera ielā.

Atbildēts: 27.augusts 2008, 22:10 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā emshiks1

Sveiki kadu auklu vislabak lietot karpu kesanai kadu firmu un cik resnu ,nu tagad pats lietoju Diamond special carp vai si zilka ir pietiekami laba vai nee.

Atbild Aivars Rudzinskis

nezinu, kādu izmēru tu lieto, bet domāju, ka praktiski visas monofilās auklas ir ļoti līdzīgas un arī Diamond nav ne vainas.

Atbildēts: 26.augusts 2008, 22:33 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā worpis

sveiks aivar vakar biju vitkopos uz krpām bet neko nedabūju liku vaniļas kukurūzu un bnānu boilas un diezgan dārgu poļu barību itkā vis bij norm tikai nebij copes blakus makshkerniekam 3 karpas visas ap 2kilo vari kkā palīdzēt

Atbild Aivars Rudzinskis

iemeslu, kādēļ nav ķēries varbūt simtiem sākot no nepareizi sagatavotas makšķeres un nepareizas vietas izvēles līdz tam, ka varbūt zvaigznes tev šajā dienā ne tā sagriezušās. ja blakus puisim bija copes, tad vajadzēja iet viņam un prasīt, kā viņš ķer un salīdzināt - kas viņam ir savādāk un labāk nekā tev. normāli ļaudis pārsvarā draudzīgiatbild uz jautājumiem, ja pieklājīgi pajautā.

Atbildēts: 26.augusts 2008, 22:31 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā Jurgis

Labdien Aivar.Vai lūdzu ir iespēja tikt pie kādas informācijas kā jāgatavo boilas un kādas ir nepieciešamās sastāvdaļas?

Atbild Aivars Rudzinskis

boilu gatavošanai ir miljons dažādu recepšu, tādēļ diez ko pagaidām nevaru palīdzēt. iesākumam vismaz pasaki, kādēļ gribi pats taisīt boilas?

Atbildēts: 26.augusts 2008, 22:28 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā kakitis99

labdien man pasam diki ir karpas ar ko tas vislabak barot? paldies

Atbild Aivars Rudzinskis

nu tā īsti nesapratu, kāpēc gribi tās barot? lai aug lielākas vai gribi sākt ķert? un cik lielas tās karpas?

Atbildēts: 24.augusts 2008, 23:38 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā roriro

sveiki.

vietā kur ķeru karpas, pēdējās nedē'ļas laikā,copes nav vispār,bet galvenais,ka zāles kur baroju ir palikušas ļoti retas un zāļu mala ir atkāpusies par 3-4 metriem,vai var būt,ka zāles sāk pūt un karpas jau dodas uz citām vietām.pamērīju ūdens temperatūru dziļajā galā,temperātūra abos dīķa galos praktiski vienāda,ap 19 grādiem,ko darīt tālāk,varbūt sākt iebarot dziļajā galā,jo agri vai vēlu karpām tur ir jāparādās,vai varbūt vēl nogaidīt lai ūdens vairāk atdziest seklajā galā un tad barot?

varbūt vēl steidzos ar auksto laiku,varbūt pie vainas ir lietus periods,kas ir ieviesis korekcijas karpu pazušanā?

Atbild Aivars Rudzinskis

lai atrastu, kur šobrīd karpas uzturas, nav jau obligāti jābaro. var tāpat pavērot ūdeni, var iemest makšķeri kādā nelīdzenākā vietā dziļajā galā ar kadu spilgtu boilu vai pva maisiņu un to pašu boilu, ar ko barots seklajā galā un tad jau redzēs, ir viņas tur vai nav. turklāt karpas nav arī nekāds aitu bars, kas visas uzturas vienuviet. katrai ir sava iecienīta mājvieta un katrai ir savs barošanās galds un/vai ceļš, kā tur nokļūt un kur vēl ko interesantu pameklēt. neieciklējies uz vienu punktu, sevišķi, ja ūdens tik tuvs mājām un sirdij. mēģini dažādās vietās dažādas taktikas, tad jau pats pamazām sāksi izdarīt secinājumus. bet nosēžot pie viena iebarota laukumiņa diez ko gudrāks netapsi pat tad, ja izvilksi 100 karpas. ar zālēm viss ir samērā vienkārši - ja tās vairs nav tik skaisti zaļas, kā vasarā, tad secinājumus vari izdarīt pats.

Atbildēts: 24.augusts 2008, 23:37 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā kaads

Un, kur ar jautājumiem var vērsties iesaaceejs, nu tikko, kaa iesaaceejs...???

Atbild Aivars Rudzinskis

vērsties var šeit, tikai jautājumus tādus konkrētus, lūdzu.

Atbildēts: 24.augusts 2008, 23:30 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā kirmis

sveiks Aivara kungs! vai pie kaņepju pagatavošanas vajadzētu,kaut ko likt klāt un kā būtu pareizāk to darīt...

Atbild Aivars Rudzinskis

kaņepes pati par sevi ir ļoti laba lieta un parasti neko klāt neliek, vismaz neesmu dzirdējis.

Atbildēts: 21.augusts 2008, 23:19 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Davx1992

Labdien. Man ir tāds jautājums:Pirmo reizi gribu braukt uz karpām, bet nezinu ar ko sākt. Ko vispār liek ēsmā un tt. Paldies.

Atbild Aivars Rudzinskis

varbūt sāc ar to, ka kaut ko palasi, piemēram manas iepriekšējās atbildes, varbūt kādu žurnālu. noteikti noderēs arī kāds veikala apmeklējums.

Atbildēts: 20.augusts 2008, 22:19 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager