Aivars Rudzinskis

Aivars Rudzinskis

Makšķerē karpas Latvijā un ārpus tās robežām kopš 1997. gada piekopjot moderno "noķer un atlaid" principu kā arī visas iespējas, ko piedāvā modernās karpu makšķerēšanas teorijas. Vai tas ir ezers vai upe Latvijā, Volga, Ebro, St.Lawrence vai cita tūristu iecienīta karpu vieta pasaulē - jautājiet un mēģināsim kopīgi rast atbildes.

Karpa nav ēdiens, karpa ir draugs

Atbildes

Jautā KasparsZ

Nepieciešams padoms nekarpiniekam!:) Dīķī (uzpludināta upīte) ir samērā daudz karpu (vismaz troksnis par to liecina:) ), bet ir nenormāli daudz grunduļu un diezgan daudz raudu. Tāpēc tādas ēsmas kā dažādi tārpi un kukurūza tiek ātri iznīcināti. Drīkst ķert tikai ar pludiņmakšķeri. Ko eksperts ieteiktu lietot kā ēsmu? Paldies jau iepriekš!:)

Atbild Aivars Rudzinskis

nu, boila jau tādēļ ir radīta, lai mazie to neapstrādātu. uz tām arī mēģini, nekur jau nav rakstīts, ka to nevar lietot pludiņmakšķerei. tā pari mata sistēma, kas gruntenei un aiziet. šajā laikā varētu ķerties visos ūdens slāņos, ne tikai no grunts.

Atbildēts: 23.jūlijs 2008, 23:01 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Kripsis

Sveiki.Gribeju palugt vieni lietu vai nevaretu ielikt kadu foto par tam boilam kadam jabut pludinam akim utt....Nu vien vard sakot kadaj jaizkatas sistemai lai ar to normali varetu copet.Paldies jau iepriekš.:):):)

Atbild Aivars Rudzinskis

ļoti daudz bildīšu atradīsi, ja palasīsi žurnālu Copes Lietas.

Atbildēts: 23.jūlijs 2008, 22:59 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā valdiszarins

APSVEICU ar Volgas kausiem HIP HIP URAAAA ! ! !

Atbild Aivars Rudzinskis

Paldies, centāmies.

Atbildēts: 23.jūlijs 2008, 22:58 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā zans

Vēlējos uzzināt kuros dīķos vai ezeros Zemgalē var mēģināt dabūt ārā kādu karpu. Nesekmīgi esmu izmēginājis gan lielupē gan gulbju ezerā, bet neskaitot dažus plaudīšus neko citu ārā neesmu dabujis. Esmu mēģinājis iebarot ar speciālajām barībām, ķert gan uz boilām, kukurūzas, odu kāpuru kombināciju un sliekām. Varbūt ir kāda laba vietiņa (var būt arī par maksu) karpu copes iesācējiem?

Paldies:)

Atbild Aivars Rudzinskis

nu, Zaņas dzirnavu dīķis saldus rajonā jau sen nav nekāds noslēpums, ezerē arī ir labs karpu dīķis, Valles dīķis arī ir zemgalē laikam.

Atbildēts: 23.jūlijs 2008, 22:58 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Jautā roriro

sveiki.

pēc barošanas ar trigga boilām(iebaroju vairākās vietās) ,copes pēc kāda laika paliek arvien mazāk,ko varētu darīt lietas labā copes uzlabošanai?varbūt pievienot kādu atraktoru vai kā savādāk mainīt taktiku barojot,jo liekas,ka karpas sāk atpazīt boilu draudus:)ja var pievienot atraktorus trigga boilām,tad kādus?

Atbild Aivars Rudzinskis

šis ir interesanti. vai neesi pārliecināts, ka praktiski visas ezera karpas no tevis jau dabujušas pa zobiem? varbūt laika pastākļi kaut kā ietekmē? ja gribi triggu kaut kā uzlabot, tad: 1. ar trigga pellets. 2. ar trigga bag mix kopā ar trigga liquid booster, vislabāk pva maisiņā. 3. ar to pašu liquid booster piesūcinot boilas. 4.paštaisīta trigga. neapšaubāmi, šajā laikā var arī pamainīt boilu, piemēram uzliekot kādu alternatīvo pop-up. vai arī kombinējot trigga ar kādu citu popup sniegavīrā. laiks tomēr ir tāds, ka karpām ēstgriba var nedaudz nokristies. vai arī tās pēkšņi izdomā nārstot.

Atbildēts: 23.jūlijs 2008, 22:56 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā roriro

paldies par atbildi,es vienkārši pirmo gadu tā nopietnāk esmu sācis makšķerēt karpas,tāpēc arī kādu gribas paturēt,bet protams, zivis nav galvenai,galvenais ir pavilkt tādu, kas ir ļoti stiprs pretinieks,tāpēc mēģināšu atlaist karpas lai paaugas....

pie reizes jautājums,cik ilgst karpu sezona Latvijas ūdeņos no pavasara līdz rudenim,apmēram mēnešus?

Atbild Aivars Rudzinskis

būs jau labi! karpas Latvijā var ķert līdz uzsalst ledus, ja vien pašam pietiek dukas aukstumā un drēgnumā tupēt krastā. dažus gadus pat janvārī ledus nav un var veiksmīgi copēt.

Atbildēts: 18.jūlijs 2008, 19:45 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā RIBOKS

Sveiki! ķerot ar boilu jāiebaro arī ar boilu?

paldies.

Atbild Aivars Rudzinskis

labāk jā nekā nē, tomēr nav arī obligāti.

Atbildēts: 18.jūlijs 2008, 19:44 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā mar.oz

sveiki!jus varetu ieteikt kadu maksker katu ?! nedargu ta lidz 70ls! velos kert breksus un karpas!! kadu auklu labak lietot ja eju uz breksiem??un kuru no baribam vislabak pirkt veikala??

Atbild Aivars Rudzinskis

par 70ls vislabākā izvēle ir Fox Warrior kāti. tie ir lētākie no Fox, bet ļoti piemēroti iesācējiem, samērā precīzi un pietiekoši tālu met, glīti pēc dizaina un droši. citi kāti šajā cenu grupā ir ļoti švaki.

Atbildēts: 18.jūlijs 2008, 19:43 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā karpa

kapec Aivar triga pop up boila no nutrabaits pec 3stundam grimst ka akmens pameginaju kadas 4bundzas bet visas vienadas

Atbild Aivars Rudzinskis

tā ir un tur neko nevar darīt. risinājums - ir speciāls instruments, ar kura palīdzību boilā iestrādā korķa trubiņu, tad arī peld drošāk.

Atbildēts: 18.jūlijs 2008, 19:41 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā uusa

sveiks Aivar, Pastāsti, kādi izskatās tipiskie karpu burbuļi?

Atbild Aivars Rudzinskis

nu, neviens jau tā stingri nepateiks. lielā mērā tas atkarīgs gan no karpas izmēra, gan ūdens dziļuma, kā arī gultnes struktūras. bieži vien tie ir krellītēs un pārvietojas, tomēr atšķirt karpas burbuļus no citām zivīm ne vienmēr izdodas.

Atbildēts: 16.jūlijs 2008, 21:16 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager