Aivars Rudzinskis

Aivars Rudzinskis

Makšķerē karpas Latvijā un ārpus tās robežām kopš 1997. gada piekopjot moderno "noķer un atlaid" principu kā arī visas iespējas, ko piedāvā modernās karpu makšķerēšanas teorijas. Vai tas ir ezers vai upe Latvijā, Volga, Ebro, St.Lawrence vai cita tūristu iecienīta karpu vieta pasaulē - jautājiet un mēģināsim kopīgi rast atbildes.

Karpa nav ēdiens, karpa ir draugs

Atbildes

Jautā mariz84

sveiki!

tasisot boilas saldinaataaju vietaa var izmantot dabiigu medu?

Atbild Aivars Rudzinskis

medu drīzāk var izmantot smaržai un garšai, tā salduma ne tuvu nav tik daudz, ka speciālajos saldinātājos. savukārt, pieliekot pārāk daudz medus, boila neturēsies kopā.

Atbildēts: 15.jūlijs 2008, 17:18 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā gulbis37

sveicinaati! sakiet luudzu,peec pieredzes un statistikas,vai karpas vairaak ir nokjertas uz gruntsmakskereem,vai uz pludinjmakskerrem?

Atbild Aivars Rudzinskis

mazas karpas netālu no krasta interesanti un efektīvi ir ķert ar pludiņmakšķeri, daudzi tā dara un pietiekoši rezultatīvi. gruntsmakšķerei ir virkne priekšrocību, kas praktiski jebkurā situācijā pareizi lietota "izcērt" pludiņmakšķeri.

Atbildēts: 15.jūlijs 2008, 17:17 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Lacis

Sveiki! gribēju zināt,vai ar Boilām ir efektīvāka makšķerēšana jebkurā vietā kur zvejo karpas?

paldies...

Atbild Aivars Rudzinskis

vietās, kur karpas tiek aktīvi barotas ar kādu noteiktu barību, tā var izrādīties efektīvāka, vismaz īstermiņā. citadi - noteikti.

Atbildēts: 15.jūlijs 2008, 17:15 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā AgrisB.

Labdien!

Man blakus mājas ezerā jau 1996.gadā tika ielaistas apmēram 3,5 tonnas karpu, pa šo laiku tā arī neviens nav konkrēti viņas ķēris, jo ezers ir privāts un ne katram ir "zaļā gaisma"!:) Viss būtu labi, bet ir viens "bet"... Ezers ir aizaudzis reāli ar dūņām vai zālēm, no grunts varētu būt apmēram 1 līdz 2 metru bieza kārta.

Ko Jūs ieteiktu darīt tādā situācijā, lai tiktu pie loma?

Atbild Aivars Rudzinskis

karpa barojas no grunts un barojoties iztīra laukumiņus tīrus no visādām zālēm un dūņām. pamēģini atrast tādus, tad vismaz zināsi, kur tās uzturas. cita lieta, ka izvilkt vienalga būs ļoti grūti. cits variants - ķer ar peldošu barību no ūdens virsas. klusiņām uzkāp kādā kokā vai tāpat no krasta un pamet maizīti kādu stundu vai divas. kad karpas parādīsies tālāk jau varēsi izdomāt, kā tās noķert.

Atbildēts: 15.jūlijs 2008, 17:14 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā toms004

Sveiks!!!

kā tad iet ar karpām?????

Es īsti nesaprotu vai tiģerriekstus pirms likšanas uz aķa kautkā japstrada!!!!!???

Paldies!!!:)

Atbild Aivars Rudzinskis

ja nopirki makšķerēšanas veikalā gatavus, tad nav jāapstrādā, tikai ar urbīti jāizveido caurumiņš, jo adatu neizdursi. ar karpām iet labi.

Atbildēts: 15.jūlijs 2008, 17:10 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā RIBOKS

Sveicināti! biju Vitkopos pilnīgs tukšums,nevienam necopes.mēģināju uz boilas(zemeņu,kukuruzas,kakao,banānu),mēģināju ar bonduell kukurūzu-iebaroju ar Dragon(universal) barību,kautgan kādi metri 10 tālāk zivis lēkāja,bet nbevarēju tik tālu aizmest.

Jautājums-varbūt es pērku neīstās boilas ?2sant./gb,bet citu veikalā nebij.Karpas ja lēkā viņas ir pāēdušas..P.S-nosēdēju ar bada pātagu 48 stundas.

Atbild Aivars Rudzinskis

iemeslu, kādēļ neķeras, var būt simtiem. šeit jau nu vairāk izskatās, ka pie vainas bija nespēja aizmest līdza vietai, kur karpas uzturējās un/vai nespēja tās pievilināt līdz tai vietai, kur varēji aizmest. par boilām, kas pārdodas par 2s gab es neizteikšos. un lec viņas tad, kad ienāk prātā un ar paēšanu tam ir maz sakara.

Atbildēts: 15.jūlijs 2008, 17:09 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā jorku

Sveiks.Tagad vasara-ogu laiks.Vai ir kādi pētījumi par ogu pievienošanu karpu iebarojamajai barībai.piem.zemeņu,aveņu u.c.,jo boilās tak arī ir augļu un ogu aromāti.

Atbild Aivars Rudzinskis

pilnīgi droši boilās var pievienot svaigas ogas, es zinu puišus, kas tā dara un veiksmīgi ķer. tikai jārēķinās, ka tāda boila ilgi nestāvēs, var saskābt.

Atbildēts: 15.jūlijs 2008, 17:06 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Arch

Sveiks,Aivar !!!

Jautājums būs par sacensībām!

Ta kā gatavojos piedalīties,īsti nav skaidrs cik daudz vajadzētu barināt?

Kādas boilas izvēlēties,cik daudz?

Kādas granulas izvēlēties,cik daudz?

Uz mata vajadzētu likt tās pašas boilas ar kuraam barinā,vai kādas labākas?

Nu,principā gribētos uzzināt kādu taktiku,kā iegūt labus rezultātus!!!

Jau iepriekš PALDIES... :)

Atbild Aivars Rudzinskis

šeit es neatbildēšu šo jautājumu, jo tas vienkārši ir neaptverami garš. bet apsolu kādā no nākamjām Copes Lietām rakstu par to, kā gatavoties sacensībām. kaut gan, ja palasīsi mūsu braucienu atskaites žurnālos, kaut ko jau verēsi secināt.

Atbildēts: 15.jūlijs 2008, 17:05 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā klifs

Sveiciens expertam!

Man moka jautājums par to kur Rīgā ir iespējams iegādāties melasi. Izlasīju kādā i-neta saitā samērā vienkāršu recepti kā pašam pagatavot karpu ēsmu, bet tai nobeiguma processā nepieciešams šis škidrums. Vecais labais onka Googlis ņespēj man palīdzēt šajā jautājumā.

Atbild Aivars Rudzinskis

onka googlis palīdzētu, ja zinātu, kā tas ir angliski. Nutrabaits piedāvā Liquid Molasses http://www.nutrabaits.net/liquid_foods.html un Karpu Namā vajadzētu būt. lielākos daudzumos un kritni lētāk to laikam var meklēt cukurfabrikās, kuru pie mums gan vairs nav...

Atbildēts: 15.jūlijs 2008, 17:03 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Lacis

Labdien.... Gribēju uzzināt vai karpas barojot regulāri,1x 2dienās,vai pat katru dienu, tās var pārbarot?

Atbild Aivars Rudzinskis

jebkuru zivi var pārbarot, tas ir lielā mērā atkarīgs no zivju skaita ūdenī un no barības kvalitātes- jo tā vieglāk sagremojama, jo vairāk var apēst/ izd... un atkal ēst.

Atbildēts: 15.jūlijs 2008, 16:59 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager