Aivars Rudzinskis

Aivars Rudzinskis

Makšķerē karpas Latvijā un ārpus tās robežām kopš 1997. gada piekopjot moderno "noķer un atlaid" principu kā arī visas iespējas, ko piedāvā modernās karpu makšķerēšanas teorijas. Vai tas ir ezers vai upe Latvijā, Volga, Ebro, St.Lawrence vai cita tūristu iecienīta karpu vieta pasaulē - jautājiet un mēģināsim kopīgi rast atbildes.

Karpa nav ēdiens, karpa ir draugs

Atbildes

Jautā alisdz

Sveicināts!!!

Marķieri iegādājos karpu namā un svini tur bija jau komplektā.Viens ar kātiņu un otrs bez.Pagajušogad mēriju dziļumu un viss bij OK,bet šogad atlaižu auklu līdz pirmajam riņķim un marķiers jau paceļās.Varbūt jāiegādājas tas saucamais cigars,jo tas ir uz pusi tievāks.Pašlaik man ir tāds raķetes tipa ar maināmiem uzgaļiem no FOX un tas ir ļoti masīvs.

Atbild Aivars Rudzinskis

mistika. pamēģini pie krasta, vai svins sēž uz gultnes. markera tipam jau nu nebūtu nozīme.

Atbildēts: 27.jūnijs 2008, 11:03 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Aigars82

Sveiks Aivar!

Priekš iebarojamā iegādājos 3kg Nutrabaits Trigga Bag Mix un Nutrabaits Trigga Bag Mix Liquid Booster. Vai šai gatavajai barībai ir nepieciešams pievienot Nutramino un vai vispār to vajag un var darīt (vismaz uz iepakojumiem nemanīju, ka tas jau būtu sastāvā). Ja jā, tad kādā daudzumā tu ieteiktu viņu lietot. Vai ir vēl kaut kas, ko tu labprāt rekomendētu pievienot šai gatavajai barībai kā papildinājumu? Paldies.

Atbild Aivars Rudzinskis

nu, tajā būsterī ir liquid trigga, kurā nav zināms, kas ir iekšā, bet gan jau kaut kas no tā nutramino vai multimino (kas diez ko neatšķiras) varētu būt. tāpat tur jau ir betaine, kas arī ir škidrā barība ar līdzīgu efektu. tomēr pievienot var un no tā būs tikai labāk, jo nutramino ir šķidrā barība, kuru var lādēt iekšā neierobežotos daudzumos, cik nu vien maks atļauj. pārdozēt to nav iespējams atšķirībā no atraktoriem. tomēr iesākumam es ieteiktu darīt tā, kā iesaka ražotājs un pēc tam to kaut kā papildināt, ja rodas vēlmes.

Atbildēts: 26.jūnijs 2008, 01:23 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā alisdz

Pagāžgad iegādājos marķieri.Viss būtu itkā skaidrs,bet šogad man nekas nesanāk tas ļoti ātri uzceļās.

Kaut gan zinu ka tur ir stipri dziļāks.

1.Ko es daru nepareizi?

2.Vai marķieri ar visu auklu atstāj ūdenī,vai to notiprina atsevišči?

3.Kāda materjāla pavadām tu dod priekšroku?

4.Un kādas firmas āķus labāk izmantot?

Atbild Aivars Rudzinskis

tā īsti nesapratu, kā viņš tur uzceļas? varbūt svins ir pārāk viegls un marķeris to ceļ augšā? ja gribas atstāt marķeri vietas atzīmēšanai, to dara ar visu auklu un kātu, vienkārši noliek kaut kur nostāk un nogremdē auklu. tomēr labāk marķieri neatstāt ūdenī, manuprāt tas tomēr zivīm diez ko nepatīk. no pavadiņām - pats es sienu kombinētas pavadiņas no fluorokarbona auklas (Fox illusion) un mīksta "strand" materiāla, vai arī no kombinētā "Mantis". āķus - fox un korda, tur ir visi iespējamie izmēri un formas, bet arī citām firmām ir piemēroti.

Atbildēts: 25.jūnijs 2008, 18:12 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā alisdz

Vai spoguļkarpas ir gudrākas par parastajām karpām?Dīķī kuru es pārsvarā apmeklēju esmu noķēris tikai 200gr spogulenes.Cik es esmu runājis ar vietējiem neviens nav nedz pats dabūjis nedz rezējis kad kāds būtu izvilcis lielāku spoguļkarpu.

Iepriekš pateicos par adbildēm uz maniem jautājumiem.

Atbild Aivars Rudzinskis

nu, IQ koeficientu neviens nav mērījis, gudrākas tās diez vai ir. vienkārši kaut kur viņu ir vairāk, kaut kur mazāk. parastās karpas itkā ir spēcīgākas, tādēļ pat skaitās prestižākas no copes viedokļa. rekordus parasti reģistrē atsevišķi vienām un otrām. vēl ir t.s. ādas karpa, kurai vispār nav zvīņu vai tikai ļoti dažas.

Atbildēts: 25.jūnijs 2008, 18:04 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā roriro

labdien.1)man ir jautājums,ko nozīmē hi-attract boilas,kāpēc ar tām neiesakat iebarot,cik saprotu,ar hi-attract var iegūt labākus rezultātus ķerot karpas bez iebarošanas?

2)es mēģinu iebarot ar nutrabait triga boilām,doma ir arī uz tām makšķerēt,vai tajā vietā,dažas dienas kamēr notiek iebarošana varu ķer ar hi- attract boilām,vai tas netraucēs baroties karpām?varbūt ķert kaut kur nedaudz blakus? domāju izmantot hi-attract strawberry and ice cream

Atbild Aivars Rudzinskis

1. hi-attract boilas ir dažādas, bet galvenais ir tas, ka tajās ir paaugstināts to vielu saturs, kas īstermiņā piesaista karpu - dažādi atraktori, smaržvielas utml. no barības viedokļa un arī garšas tās nav tik vērtīgas, kā t.s. barības boilas, tādēļ ilgi karpa tādas neēdīs.

2. ļoti pareiza doma. vai blakus vai turpat - nu, rēķinies, ka jebkura lieka aukla nedaudz atbaida karpas, tādēļ, ja ir iespēja izvēlēties, mēģini blakus, bet nekas briesmīgs nebūs, ja arī ķersi turpat.

Atbildēts: 25.jūnijs 2008, 18:00 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā pokimon50

Sveiks...man ir tāds jautājums...Priekš karpam labāk izmantot samadūru vai uz grunti ar bojlu.

Atbild Aivars Rudzinskis

man ir tāda atbilde - samadūrs vai kā viņu tur sauc ir aizliegts.

Atbildēts: 25.jūnijs 2008, 17:57 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā back21

Labdien! Es noķēru šādu zivi. skat zemāk. Svars 0,700kg. Vai ir iespēja šo zivi ielikt pie Latvijas rekordzivīm. Noķerta privāta dīķi. Un kas man būtu jādara priekš tā? Googla var redzēt arī bildi. Paldies :)

Coregonus peled (Gmelin, 1789) - Пелядь

Синонимы:

Род: Coregonus Lacepède, 1804

Семейство: Coregonidae Cope, 1872

Подотряд: Salmonoidei

Отряд: Salmoniformes

Подкласс: Actinopterygii

Класс: Osteichthyes

Названия:

Peled (English)

Пелядь, сырок (Russian)

Описание:

В D III-IV 9-12, в А III-IV 12-17 лучей. На первой жаберной дуге 50-87 тычинок. В боковой линии 75-95 чешуй. Высокотелая рыба, уплощенная с боков. Сразу за затылком спина круто поднимается вверх. Рот конечный, верхнечелюстная кость заходит за вертикаль переднего края глаза. Тело темно-серебристого цвета.

Распространение:

Ранее в водоемах Узбекистана не обитала. В течение 1982-88 годов ежегодно зарыбляли в Чарвакское водохранилище личинок пеляди из горных водоемов и рыбзаводов Киргизии - озер Сон-Куль и Иссык-Куль. В настоящее время отмечена в Чарвакском водохранилище Ташкентской области.

Биология:

Холоднолюбивая стайная рыба, нагуливающаяся при температуре воды менее 20°C. Достигает в длину 40-50 см, массы 1,5-2 кг. Отдельные особи в первые годы после вселения достигали 5 кг. Мигрирует в толще воды вслед за скоплениями организмов планктона.

Половая зрелость наступает рано - в 2 года при достижении длины тела 32-35 см и массы тела 500-1000 г. Нерест проходит с ноября до середины января при температуре воды 4-6°C. На нерест пелядь подходит к берегам, нерестилища расположены на каменисто-галечниковых мелких участках на глубине 1.5-5 м. Плодовитость достигает 15-90 тысяч икринок. Икра желтого, оранжевого цвета. Диаметр зрелых икринок 2.9-3.2 мм. Развитие оплодотворенных икринок -длится до 3 месяцев.

Питается зоопланктоном, преимущественно ракообразными.

Статус и значение:

Потенциально промысловая рыба. Из-за невысокой численности стада в Чарвакском водохранилище промыслом не осваивается.

Литература:

Берг Л.С. Рыбы пресных вод СССР и сопредельных стран. - М.: Изд-во АН СССР, 1949. Т.1. С.347.

Atbild Aivars Rudzinskis

nu, pirmkārt, kādā veikalā vajag nosvērt precīzi un lai veikals uzliek kādu apstiprinājumu par svaru. tad vajadzētu arī nofotografēties, varbūt arī pielikt bakus lineālu. vienu bildi noteikti vajag ar žurnālu copes lietas blakus. un tad visu to mateirālu sūtīt uz redakciju Izdevniecība Lilita, žurnāls Copes Lietas, Mūkusalas 41b, Rīga, LV2104.

Atbildēts: 21.jūnijs 2008, 18:25 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā raimonds81

sveiki ! Jautajums varbut nav isti par temu...taisos sutit caur internetu apgerbu,un mani interese vai 8000 mm udensizturiba apgerbam ir normali? iztures,ja visu dienu list?...paldies

Atbild Aivars Rudzinskis

8000 teltij ir daudz, apģērbam nezinu.

Atbildēts: 20.jūnijs 2008, 20:46 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā AgrisB.

Labdien!

Vēlos uzzināt, kuri backleaderi lābāki, tie kas ir ar striķi ( FOX) vai tie kas paliek visu laiku ( arī FOXa, bet bez striķa) jun aiziet līdz svinam, kamēr zivi izvelc arā ? Vai tas ir tomēr gaumes lieta ( pie kā katrs ir pieradis).

Atbild Aivars Rudzinskis

gaumes lieta, bet nepiesietajiem ir niķis pazust. piesietajiem ir niķis sapiņķerēties pie pieciršanas.

Atbildēts: 19.jūnijs 2008, 21:56 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā RAIDER

labdien!!kuras Latvijas upes mit sami??vai kada latvijas ezera ari ir sami???paldies!

Atbild Aivars Rudzinskis

nu, šis nav īsti par karpu makšķerēšanu. vislabāk ir palasīt žurnālu copes lietas un papētīt, no kurienes tiek iesūtītas bildes. Daugavā ir sami, varbūt aiviekstē. tomēr nezinu, ko tas Tev dos, jo upe ir gara un jāzin precīzāk. ezeros sami dzīvo tikai tad, ja tur ir ielaisti vai ienākuši no kādas lielas upes. ielaisti noteikti ir Kornetu ezerā un vajadzētu būt jau lieliem.

Atbildēts: 18.jūnijs 2008, 23:45 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager