Aivars Rudzinskis

Aivars Rudzinskis

Makšķerē karpas Latvijā un ārpus tās robežām kopš 1997. gada piekopjot moderno "noķer un atlaid" principu kā arī visas iespējas, ko piedāvā modernās karpu makšķerēšanas teorijas. Vai tas ir ezers vai upe Latvijā, Volga, Ebro, St.Lawrence vai cita tūristu iecienīta karpu vieta pasaulē - jautājiet un mēģināsim kopīgi rast atbildes.

Karpa nav ēdiens, karpa ir draugs

Atbildes

Jautā AgrisB.

Labdien!

Vēlos uzzināt, kuri backleaderi lābāki, tie kas ir ar striķi ( FOX) vai tie kas paliek visu laiku ( arī FOXa, bet bez striķa) jun aiziet līdz svinam, kamēr zivi izvelc arā ? Vai tas ir tomēr gaumes lieta ( pie kā katrs ir pieradis).

Atbild Aivars Rudzinskis

gaumes lieta, bet nepiesietajiem ir niķis pazust. piesietajiem ir niķis sapiņķerēties pie pieciršanas.

Atbildēts: 19.jūnijs 2008, 21:56 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā RAIDER

labdien!!kuras Latvijas upes mit sami??vai kada latvijas ezera ari ir sami???paldies!

Atbild Aivars Rudzinskis

nu, šis nav īsti par karpu makšķerēšanu. vislabāk ir palasīt žurnālu copes lietas un papētīt, no kurienes tiek iesūtītas bildes. Daugavā ir sami, varbūt aiviekstē. tomēr nezinu, ko tas Tev dos, jo upe ir gara un jāzin precīzāk. ezeros sami dzīvo tikai tad, ja tur ir ielaisti vai ienākuši no kādas lielas upes. ielaisti noteikti ir Kornetu ezerā un vajadzētu būt jau lieliem.

Atbildēts: 18.jūnijs 2008, 23:45 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā braucejs

Sveiki!

Jautājums par Rāznas ezeru.

1) Vai ir atļauts braukt ar laivu kurai ir motors, jeb tikai ar airiem? Nekur nevaru dabūt info... kautkas teica ka šajā ezerā tikai ar airiem.

Paldies jau iepriekš!

Atbild Aivars Rudzinskis

Piedod, arī nezinu.

Atbildēts: 18.jūnijs 2008, 23:42 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā AgrisB.

Labdien!

1.Tuvākā laikā vēlos iegādāties telti, ko Jūs man ieteiktu? (Ņemt 1-tīgo vai 2-tīgo, 10000 vai pietiks ar 5000mm)

Tāpat vēlos dzirēt Jūsu domas par gultu ( 4 kājas vai 6 sešas) un krēslu?

Ko tieši sakat par Daiwa Infinity gultu? Kam pats dodat priekšroku?

2.Cik smagiem jābūt Fox Backleaderiem, jo esmu redzējis, ka izmanto pat 112gr.?

Atbild Aivars Rudzinskis

1. ja gribas teltī gulēt vienam, tad divvietīgo nevajag, tā parasti ir ļoti liela un smaga padarīšana. man pašam ir fox euro easy dome un es neesmu redzējis neko labāku, tikai dārga gan...tai audums ir 6000, bet mazliet jāskatās uz konstrukciju, vai nav tendence kaut kur veidot peļķes vai gropes kaut kādas, tad vajag izturīgāku audumu. citādi, ja neplāno mēnesi nosēdēt lietusgāzē, diez vai tie 10000 būs vajadzīgi. vienvietīgās parasti ir pietiekoši lielas, lai tajās atrastos vieta mantām, tomēr dažas ir lielākas un dažas mazākas. īstenībā tas ir ļoti nopietns pirkums un vajag rūpīgi visu apdomāt. pirmkārt, vai ir svara un vietas ierobežojumi - ja gribas lidot ar lidmašīnu vai arī mašīna nav ļoti liela, tam ir nozīme. tālāk - izmēri. vajadzētu pirms iegādes tomēr ielīst iekšā un pasēdēt, lai rodas kāda sajūta, uz dullo internetā diez vai būtu prāts. treškārt, un, galvenais - viena vai divas auduma kārtas. dubultās ir krietni siltākas, bet arī smagākas un bieži grūtāk saliekamas, easy dome ir izņēmums. izdomā, vai vajag ar slieksni un iešūto grīdu- tas ir vienīgais, kas pasargā no čūskām. atsevišķs siets pret kukaiņiem ir obligāts, bet arī tas nav visām teltīm. logi - jo vairāk jo labāk. svarīgas arī ir ventilācijas atveres, citādi vasarā var but karsti. nu, un audumam, protams, būtu jābūt elpojošam. ir, protams, arī variants iegādāties brolly īsiem braucieniem un pamatīgu telti, kuru izmanto tikai gulēšanai, bet visas copes padarīšanas veic no brollija. man pašam gan patīk, kad viss ir kopā. par gultu - tās visas ir daudz maz līdzīgas, svarīgi lai būtu sešas kājas ar regulējamiem augstumiem, pārējais jau ir komforta jautājums. neko nezinu par daiwa, man ir foz jau 5 gadus un esmu pilnībā apmierināts, tā ir izturējusi pat samērā nesaudzīgu apiešanos. lielajiem krēsliem braucot uz mačiem džipā vietas vairs nav, tāpēc tas ir sanācis tāds lieks pirkums. atkarīgs arī, kā tu teltī iekārtosies.

2. aizmugures svinam (ir arī kordai u.c.) ir jābūt tieši tik smagam, lai novilktu pie grunts auklu konkrētajos apstākļos. nespēju iedomāties situāciju, kurā būtu vajadzīgi tik smagi, ja nu vienīgi tādēļ, lai varētu tālāk ar roku iemest.

Atbildēts: 17.jūnijs 2008, 23:13 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā delins

Sveiks Aivar!!! Vēlējos tev pajautāt,Tavas domas apr Solar firmas popopiem?

Atbild Aivars Rudzinskis

Sveiks, domas nav nekādas, izmēģini, padod ziņu.

Atbildēts: 17.jūnijs 2008, 19:02 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā AgrisB.

Vēlos uzzināt, vai Jūs izmantojat "helikoptera" sistēmu un kā pareizi viņu sasiet? Jo kā pareizi noprotu pavadiņa griezulis izmaucās caur tievu gumiju 30cm caur kuru tiek pēc tam tiek izvērta aukla ( kura tiek sasieta ar svinu) un pavadiņu ar griezuli nostopē no abām pusēm gumijas bumbiņas ar kurām var regulēt augstumu, tad sanāk pēc tievās gumijas 30cm jāliek vēl šoklīderis? Cik garai jābūt gumijai un vai starp bumbiņām var taisīt atstarpes, lai pavadiņa varētu staigāt?

Atbild Aivars Rudzinskis

nu tā itkā pareizi. atstarpes [parasti gan taisa tikai tik daudz, lai pavadiņa metiena brīdī varētu rotēt. šo sistēm izmanto tikai ļoti tāliem metieniem vai arī stipri dūņainā vietā, kur svins iegrimst, bet pavadiņa paliek virs dūņām. vēl gan ir daži citi specifiski gadījumi arī. uz cietas grunts jārēķinās, ka āķa aizķeršanās ir ievērojami apgrūtināta, ja pavadiņa atrodas tālu no svina. visas gumijas un citus pretsavērpšanās pasākumus taisa mazliet garākus par pavadiņu.

Atbildēts: 16.jūnijs 2008, 21:59 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Aigars82

Sveiks Aivar!

Vai Nutrabaits Cream Cajouser ir hi-atract boila?? Cik noprotu, tad šī varētu būt ļoti piemērota lietošanai šobrīd, kad ūdens ir pietiekoši silts. Turklāt esmu dzirdējis par tās lielo efektivitāti un labajiem rezultātiem. Liels paldies.

Atbild Aivars Rudzinskis

tā patiešām ir laba boila un labi darbojas arī ilgtermiņā. nutrabaits klāstā par high attract var uzskatīt tikai dažus popapus.

Atbildēts: 16.jūnijs 2008, 21:55 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Aigars82

Sveiks!

1. Pēc vairākkārtējas ūdenstilpnes novērošanas, ne reizi neesmu manījis karpu aktivitāti ūdens virspusē, bet zinu, ka karpas tur ir, turklāt lielas (par daudzumu gan nav info). Vai tā varētu būt???

2. Par iebarošanu/pievilināšanu: Pie minētās iebarojamās barības (kukurūzas, riekstu un tīģerriekstu mikss, kombikorms, kaņepe, nedaudz karpu speciālās barības, - viss nelielos daudzumos), esmu nolēmis pievienot arī Mainline tīģerriekstu sīrupa, jo pamatā plāns ir ķert uz Dynamite Baits tīģerriekstu boilām. Ko tu par to saki??? Vai šo tīģerriekstu sīrupu var lietot kopā ar tevis ieteikto šķidro barību Nutramino?? Varbūt ir vēl kāds ingredients, kuru noteikti vajadzētu pievienot, lai sasniegtu maksimāli labāku pievilināšanas rezultātu?

3. Vai izraudzītajā iebarošanas vietā būtu prātīgi barināt(iepazīstināt) karpas ar dažādām boilām vienlaicīgi (Dynamite tīģerriekstu, Dynamite Source, Nutrabaits Triga, Nutrabaits zemeņu, Rychworth ananāsu), ar domu, lai copes laikā būtu lielāka iespēja variēt, vai tomēr labāk mēģināt pieradināt pie vienas markas??? Liels paldies.

Atbild Aivars Rudzinskis

1. var. 2. kaut kā to visu baigi sarežģī. es jau neesmu karpa un nekādi nevaru izminēt, kas viņai tajā vietā garšos - likt klāt jau var visu ko, kas nav vecs un indīgs, bet principā tie rieksti jau paši ir varen laba barība, tikai nav īsti skaidrs, vai ir liels sakars starp riekstiem un riekstu boilām... . 3. sākumā labāk barot ar vienu boilu - karpa pierod un ņem drošāk, kas ļauj āķim labāk aizcirsties. turklāt visas nosauktās boilas ir stipri atšķirīgas darbības - trigga ir reāla barības boila, karpa to ēd un ēdīs ilgi, ananāss vispār ir vairāk ziemas smarža, nutrabaits zemeņu arī vairāk tomēr ziemai, source ir labs šajā laikā, par riekstu boilu nepateikšu, bet, manuprāt, tā ir hi-attract boila, resp, nevajadzētu aizrauties ar tās barošanu.

Atbildēts: 16.jūnijs 2008, 00:33 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Klarens

Sveiki.

Vēlējos pajautāt Jums par karpām.

Ja nekad neesmu tās makšķerējis, ar ko jūs man ieteiktu sāk, ja pat nevēlos nekādus milzīgos lomus. Kādu ēsmu un iebarošanas barību labāk izmantot?

Ar Cieņu.

Atbild Aivars Rudzinskis

pirmkārt, aizej uz veikalu Karpu Nams Baložu ielā 1, tur tev iemācīs, kā sasiet makšķeri, kā uzvērt boilu utml. to es šeit nevaru izstāstīt. tad paņem kādas boilas, piem nutrabaits tutti frutti un sāc pamazām darboties, tad jau radīsies nākošie jautājumi. tikai neapjūc no plašā inventāra klāsta, iesākumā var iztikt bez daudz kā.

Atbildēts: 15.jūnijs 2008, 16:13 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā AgrisB.

Labdien!

Gribētos dzirdēt, kādas tieši Jūs izmantojat granulas (nosaukumi) un kuras ir viss labākās, kādas birstošās barības, kādas eļļas, atraktori (marka), jo piedāvājuma klāsts ir liels un gribētos dzirdēt tieši kādu recepti (satāvu) sākumā jeb citiem vāriem sakot, kādām lietām jābut mugursomā (zīmoli), lai varētu bāzt "zeķē" un būtu rezultāts tam visam...:)

Atbild Aivars Rudzinskis

iesākumam varbūt nevajag nemaz aizrauties ar baigiem kokteiļiem. granulās un boilās jau tā ir visa kā papilnam. izvēlies kaut ko vienu, piemēram nutrabaits trigga boilas, trigga granulas (var paņemt dažādus izmērus), trigga bag mix un/vai trigga carpet feed, to visu var papildināt ar trigga booster piejaukšānai pie birstošās barības un trigga bait soak complex āķa boilu piesūcināšanai. kamēr šito būsi apguvis un piešāvies, kā un kur lietot, paies zināms laiks, bet beigās jau varēsi saukt sevi par spečuku un sākt taisīt pats trigga boilas no trigga miksa. tāds pats klāsts ir trigga ice, arī 3D.

Atbildēts: 15.jūnijs 2008, 16:11 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager