Aivars Rudzinskis

Aivars Rudzinskis

Makšķerē karpas Latvijā un ārpus tās robežām kopš 1997. gada piekopjot moderno "noķer un atlaid" principu kā arī visas iespējas, ko piedāvā modernās karpu makšķerēšanas teorijas. Vai tas ir ezers vai upe Latvijā, Volga, Ebro, St.Lawrence vai cita tūristu iecienīta karpu vieta pasaulē - jautājiet un mēģināsim kopīgi rast atbildes.

Karpa nav ēdiens, karpa ir draugs

Atbildes

Jautā kccompany

Sveiks!

Gribēju uzzināt par svina auklas lietderīgumu!Ja pamataukla ir nospriegota tā lai var uzlikt swingeru tad svina aukla tāpat būs nedaudz pacēlusies virs grunts.Kāda tad jēga lietot svina auklu?-daudz resnāka par pamatauklu redzamāka.......līdz svinam jebkurā gadījumā viss ir mazliet pacelts.

Atbild Aivars Rudzinskis

pareizi domā. cits jautājums - vai tik ļoti tā aukla ir jānostiepj? svingeri var noregulēt vieglāku un tas lieliski darbosies arī uz vājāk nostieptas auklas. es vispār visur, kur ir iespēja, mēģinu visu auklu pēc iespējas noslīcināt (tas parasti aizņem kādas 5-10 minūtes) un tikai tad karināt svingeri.

Atbildēts: 12.jūnijs 2008, 15:10 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Eidis

Iepirku boiliņas,pirkums jauks,tikai pop-up dynamit strawbery-ice cream, nu, nesmaržo pēc šīm garšigajām lietām,bet pēc pastāvējušiem zivju konserviem,un tik cietas,ka tikai urbītis ņem.Viens spečuks saka,ka viss o.k.tikai jāpiepērk klāt speciāls dips,otrs,ka jāmet ārā.Otrs jautājums -kādu sačoku Tu ieteiktu,es noskatīju Tomsona izstrādājumu,tikai stiprinājuma dakša liekas vājāks punkts,bet veči saka,ka Fox-am tas pats,un vēl,man pašam liekas,ka drošāk un ērtāk ir ja sačoka priekšējā mala arī ir no cieta materiāla,lai tik būtu mīksts linums,bet karpu veči tādus neizmanto.Paldies!

Atbild Aivars Rudzinskis

jā dynamite popupiem tās smaržas nav pārāk daudz un dips ir tas, ko parasti vienmēr izmanto.

tev liekas, ka cietā mala palīdzētu karpu ar sačoku noķert, bet patiesībā karpu ar sačoku neķer -- to vienkārši ieliek ūdenī un ar makšķeri ievada zivi sačokā. tāpat karpu sačoku neizmanto zivs celšanai ar sačoka kātu, kā tas ir ar mazajām zivīm, tādēļ stiprinājuma vietām nav nekādas nozīmes. kad karpa ir sačokā, to ceļ augšā turot aiz tīkliņa malām, turklāt saliekot tās kopā, tādēļ cieta pretējā daļa ir lieka un traucējoša. parasti pirms celšanas atvieno pašu sačoka kātu, lai pacelšanu un pārvietošanu padarītu ērtāku. svarīgi pirms celšanas ir pārliecināties, vai visas apakšējās spuras ir pielocītas pie ķermeņa, pretējā gadījumā tās var aplauzt. modelim nav īpašas nozīmes, man pašam jau sen ir tāds ļoti vienkāršs.

Atbildēts: 12.jūnijs 2008, 15:07 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā roriro

kādas boilas labāk izmantot,ķerot dīķī,kur pārsvarā par ēsmu tiek izmantota kukurūza?

cik daudz un cik ilgi būtu jāiebaro?

Atbild Aivars Rudzinskis

tas, ka citi ķer uz kukurūzu pilnīgi neko nenozīmē, izvēlies, kādas boilas gribi un dragā!

Atbildēts: 11.jūnijs 2008, 00:35 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Rezery

Sveiki . Es vienu dienu nopirku bolas betnezinu ar ko izdurt caurumus?

un nevaru atrasspecialo urbiitikur tas pardodas. KO Man dariit?

Atbild Aivars Rudzinskis

boilas dur ar speciālu boilu adatu, to var nopirkt praktiski jebkurā makšķerēšanas veikalā, karpu namā baložu 1 tās ir lielā izvēlē. urbi tev diez vai vispār vajadzēs, ar adatu var izdurt praktiski jebkurai boilai. ja nekādi netiec pie boilu adatas, vari izlīdzēties ar parasto lāpāmo adatu, kurā ievērts kāds auklas gabaliņš - mazliet piedomā un uz mata dabūsi to boilu.

Atbildēts: 10.jūnijs 2008, 19:40 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā jorku

Sveiks!Pastāsti lūdzu par iemetiena tehniku,šis svarīgais jautājums pagaidām nav cilāts.

Atbild Aivars Rudzinskis

nu, bez rādīšanas grūti. pirmkārt, jāsagatavo makšķere. svaram jāatbilst kāta testam. dažiem kātiem labāk lidos smagāks par testu svins, dažiem nē. spolei labāk būt lielajai, tipa Big Pit. spolei jābūt pilnai ar auklu, jo tievāka aukla, jo tālāk lidos. šoklīderis divu kātu garumā obligāts. šoklīdera mezgls - precīzi sasiets, pēc iespējas tievāks, nolīmēts, bez skabargām. spoli uzgriežam tā, lai kasete atrastos maksimāli priekšējā pozīcijā, savukārt šoklīdera pirmais vijums būtu pašā kasetes priekšā, bet šoklīdera mezgls - aizmugurē. auklas daudzums no kāta līdz spicei - parasti ap 1,5 m, bet var arī pamazām pāriet uz garāku. spoli samērcējam ūdenī, tālmetiena gadījumā uz pirksta uzvelkam ādas "cimdiņu', spoles bremzi aizgriežam līdz galam ciet, lai nesagrieztos ar auklu, pārbaudam, vai aukla nav sapinusies riņķos un metam.

iemetiena sākumā kājas vienā līnijā ar iemetiena virzienu. rokas taisni iztaisnotas virs galvas, kāts taisni iemetiena virzienā. metiena laikā ir ļoti svarīgi saglabāt līdzsvaru un stabili stāvēt uz abām kājām. lai šo atstrādātu, džeki trennējas, stāvot uz ceļiem. metot strādājam ar abām! rokām, t.i. viena roka kātu stumj, otra velk klāt. pirms iemetiena svinu iešūpojam un sākam metienu tajā brīdī, kad svins ir vistuvāk mums pašiem. protams, svarīgi ir arī pareizajā mirklī atlaist auklu.

nu tā kaukā. krutās tehnikas neaprakstīšu, trennējam šitās un tad jau kaut kas būs. precizitāti panāksim tikai ar laiku un treniņu. attālumam vajadzīga tehnika un arī trenažieru zāle. nav jābūt kultūristam, bet kaut kādam spēkam muskuļos jābūt, ja grib mest virs 160m.

svina lidojuma laikā varam kātu pavirzot uz sāniem, nedaudz piekoriģēt metiena virzienu.

pirms svins iekrīt ūdenī, obligāti apturam auklu ar roku, lai tā gaisā iztaisnojas un droši varam sajust, pret kādu gultni atsitas svins, varbūt pat aptuveni noteikt dziļumu. arī pavadiņas sapīšanās risks ievērojami samazinās.

Atbildēts: 10.jūnijs 2008, 11:07 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā kccompany

Sveiki!

Jautājums ir šāds!Kāda būtu pareizāka taktika makšķerēt ezerā kur ar boilām līdz šim nav makšķerēts?Kā pareizāk iebarot un cik daudz?Kā jūs rīkotos šādā gadījumā?

Atbild Aivars Rudzinskis

ja vispār nav zināms, cik tur zivju un cik lielas, es pāris dienas pabarotu tikai ar tām boilām, uz ko plānoju ķert un tad trešajā dienā sāktu normālu makšķerēšanas sesiju. ja nav tik daudz dienu, es mēģinātu uz hi-attract boilām vispār bez iebarošanas.

Atbildēts: 8.jūnijs 2008, 00:33 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā roriro

kādas firmu boilas tiek uzskatītas par kvalitatīvākajām,kur tās Latvijā var iegādāties?paldies

Atbild Aivars Rudzinskis

no Latvijā nopērkamajām - Nutrabaits, Ricworth, Mainline, Dynamite Baits. visplašākā izvēle noteikti ir Karpu Namā, Baložu 1, Rīgā.

Atbildēts: 6.jūnijs 2008, 16:18 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā AgrisB.

Vlētos dzirdēt Jūsu viedokli par PVA maisiņiem un diegiem, ko lābāk izmantot? Vai ir vērts tikai boilas vērt uz PVA diega vai arī izmantot pelets barību maisiņos? Un vai ir PVA produkcijai atšķirība no kāda ražotāja tas ir?

Esmu redzējis, ka angļi izmanto arī PVA konteinerus (maisiņus) 20x25cm, kur iekšā ir šķidrums (These PVA Sachets contain natural oil based flavourings &

all essential amino acids to stimulate vigorous feeding in fish. These oils cling to the surface of the lake bed and disperse very slowly), tiek piedāvāti dažāda veida (Strawberry, Tutti, Maple, Hemp, Crab, Shrimp).

Atbild Aivars Rudzinskis

tas ir atkarīgs no tā, ko karpai gribi piedāvāt. ja tikai boilas- pietiks ar diegu vai lentu, ja birstošas lietas - vajadzēs maisiņu vai zeķi. maisiņos var liet iekšā arī šķidrumus, kas nesatur ūdeni - eļļas, aminoskābes, atraktorus utt. starp ražotājiem ir atšķirība - cik ātri maisiņš izsšķīst, sevišķi aukstā ūdenī, ir no svara. vislabākie laikam skaitās kryston ražotie, no zeķēm - korda, bet vispār milzīgas atšķirības nav. maisiņus ar pildījumu un maisiņus, kas paši smaržo arī, protams, var lietot.

Atbildēts: 6.jūnijs 2008, 16:17 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā makrele

ABU GARCIA ENTICER. 366cm 70g. tests. Vai šis kāds ir piemērots karpu copei un cik apmēram tāds izmaksā?

Atbild Aivars Rudzinskis

es nezinu tādu kātu, bet 70g tests tā kā par maz nedaudz. karpu makšķerēšanā tomēr parasti izmanto vismaz 100 g svinus, tapēc arī testam iesākumam vajadzētu būt 90-120g.

Atbildēts: 6.jūnijs 2008, 16:12 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā AgrisB.

Labdien,

Es saprotu, ka Jūs lasīs citi konkurenti un mani, bet pastāstiet smakākāk, kā Jūs rīkoties sacensībās uz vairākām dienām (pa naudu), lai galarezultātā iegūtu godalgoto-vietu!!!:)

Atbild Aivars Rudzinskis

ja gribi zināt, kā es rīkojos, palasi mūsu komandas atskaites žurnālos Copes Lietas un Karpu Lietas, tur viss smalki aprakstīts. un vēl - lai iegūtu godalgotu vietu vajag izlozēt pareizo sektoru.

Atbildēts: 4.jūnijs 2008, 21:33 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager