Aivars Rudzinskis

Aivars Rudzinskis

Makšķerē karpas Latvijā un ārpus tās robežām kopš 1997. gada piekopjot moderno "noķer un atlaid" principu kā arī visas iespējas, ko piedāvā modernās karpu makšķerēšanas teorijas. Vai tas ir ezers vai upe Latvijā, Volga, Ebro, St.Lawrence vai cita tūristu iecienīta karpu vieta pasaulē - jautājiet un mēģināsim kopīgi rast atbildes.

Karpa nav ēdiens, karpa ir draugs

Atbildes

Jautā suitpc

kadas firmas labak spoli un kadas ir labakas lai varetu drosi ar vinu darboties netkariba no zivs

Atbild Aivars Rudzinskis

karpu makšķernieki pamatā izmanto Shimano un Daiwa spoles. modeļu klāsts ir ļoti plašs, tomēr tās visas ir kvalitatīvas un jāizvēlas atbilstoši gaumei un makam. pasaki, kādiem mērķiem tev vajag, tad varēšu atbildēt precīzāk.

Atbildēts: 10.aprīlis 2008, 01:12 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā RaimondsT

Ar ko praktiskā pielietojumā atšķiras pop up parastā riņķīša sistēma (laikam O-rigs) no D-riga? Kādos gadījumos kurš būtu jālieto?

Atbild Aivars Rudzinskis

D-rig būtība slēpjas faktā, ka spļaujot ārā boilu tā kustas gar āķa kātiņu, un tas ilgāk uzturas mutē un ir lielāka iespēja, ka aizķersies. kurā brīdī kurš ir efektīvāks, to var saprast tikai eksperimentējot, gatavas receptes nav. D-rig itkā jādarbojas labāk.

Atbildēts: 10.aprīlis 2008, 01:09 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Guncha

Sveiki!

Kad varētu būtu vērts doties uz Lietuvas super ezeru copēt? Cik noprotu pagaidām vēl ir pavēs? Jā un aptuveni kur Lietuvā Ilgis atrodas? Meklēju kartē bet tā ar netradu. Ne asakas Tev. Iepriekš paldies.

Atbild Aivars Rudzinskis

par laikiem, kad braukt jau rakstīju. ezers atrodas pāris kilometrus pirms pilsētas Druskininkai no ceļa labajā pusē. no rīgas aptuveni 450km.

Atbildēts: 10.aprīlis 2008, 01:05 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā suitpc

ar cik garu katu pietiktu normalai copei un vai pito auklu var izmantot par pamatt auklu un kadam testam jabut

Atbild Aivars Rudzinskis

ja neesi garāks par 1,85, tad 12 pēdu jeb 3,60 kātu, garākiem tipiņiem ir domāti 13 pādu jeb 3,90 kāti. tests ir atkarīgs no metamā svara lieluma, aptuveni 3 Oz jeb 90g svinam der 2,75-3lb kāts. jo dārgāks un kvalitatīvāks kāts, jo vairāk šo robežu var mēģināt pārkāpt un mest smagākus svinus, tomēr lielākoties tev pietiks ar 3Oz svinu un 2,75 lb kātu.

Atbildēts: 29.marts 2008, 20:06 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā mariz84

Sveiki!

Parsvaraa lietoju Richworth un Dynamite Baits pelletes,bet intreseetu kaa ir ar muusu pasmaaju razotajaam Dobeles dzirnavnieka granulaam,vai taas peec sastaava ir lidzigas iepriekshmineetajaam?nekad neesmu lietojis taas,varbuut ir veerts pameginaat kadreiz uztaisit kadu pva maisu kopaa ar shiim granulaam...

Atbild Aivars Rudzinskis

granulas (pellets) ir ļoti līdzīgas boilām pēc sava sastāva, ražotāji, kas piedāvā speciāli karpām izstrādātas granulas, iekļauj to sastāvā virkni svarīgu sastāvdaļu, tai skatā atraktorus, aromatizētājus, vērtīgas barības vielas utt. dobeles dzirnavnieka granulas ir ražotas citam mērķim, tās nav tik atraktīvas. tomēr zemē metamas arī, iespējams, nav, jo īpaši zemās cenas dēļ tās var lietot lielos daudzumos un tur, kur karpas nav īpaši izvēlīgas, var gūt rezultātus. tomēr pva maisiņš nebūtu īstā vieta, kur taupīt, tur gan vajag likt visu to labāko.

Atbildēts: 29.marts 2008, 20:03 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā RaimondsT

Mekleju subjektivu viedokli!

Signalizatori - Fox RX komplekts ar uztvereju vai kas lidzigs no Delkim??? Mani pilnigi ir nobeigusas bezjedzigas reklamas un "austrumu gudro" ieteikumi un cena ir pietiekami liela lai butu loti gruti izveleties.

Atbild Aivars Rudzinskis

ja cena liekas liela, labāk paņem ko lētāku. diez vai visas tās fiškas, kas ir šiem modeļiem, tik ļoti ir nepieciešamas. par ietaupīto naudu nopērc boilas un pabaro zivis. ja gribi zīmēties, tad gan...

ja nopietni, man nav pilnīgi nekādas pieredzes ar Delkim, pats šogad mainīšu savu Ron Thomson 4 signalizatoru ar peidžeri komplektu, ko iegādājos 5 gadus atpakaļ par 74 paundiem un ir čakli nokalpojis un turpina kalpot uz RX komplektu tikai un vienīgi tāpēc, ka Rumānijā makšķerējot 1 m attālumā no pretējā krasta uz pretējās kants ir ļoti svarīga maksimāla signalizatora jūtība, kā arī tas, ka RX dod dažādu signālu turp un atpakaļ ejošai auklai. Ilgonis un citi kolēģi lieto RX jau daudzus gadus tāpēc redzu tos darbībā nepārtraukti. ir ok un pat ļoti ok, tikai jārēķinās ar palielinātu bateriju pateriņu, kā arī saudzīgu attieksmi transportējot. RX problēma ir arī tā, ka komplektā ir 3, peidžeris ir gatavs ņemt ceturto, bet ļoti rūpīgi jāpasūta ceturtais, lai viņs ar to peidžeri darbotos. turklāt futlārī vieta ir tikai trijiem, tas ceturtais jānēsā atsevišķi. forši ir tas, ka RX ļot labi draudzējas ar Fox Euro Swinger illuminated, kas noteikti ir labākā izvēle svingeriem. ilgonim ir arī pieredze ar remontiem - volgā gadījās ar auklu RX sazāģēt, tad nu viņš sūtīja caur Karpu namu uz rūpnīcu un veiksmīgi dabūja atpakaļ, serviss un garantija tomēr ir svarīga lieta tik komplicētai elektronikai.

Atbildēts: 27.marts 2008, 16:51 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā podzins

varbūt ir kādi ieteikumi pavasara ēsmai un iebarojamam!?

Atbild Aivars Rudzinskis

paņem pagājušā gada pavasara Karpu Lietas un palasi, tur daudz sarakstīts par šo. starp citu, vecās Karpu Lietas var dabūt Karpu Nama veikalā.

Atbildēts: 27.marts 2008, 03:06 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā DaniiC

Sveiki ! Man tāds jautājums...

uz ko viss labāk pēc jūsu domām ir ķert Karpas ?

Un kurās vietās vinjas viss biežak uzturas (piem. pie zālem, pie krasta u.t.t) ?

Atbild Aivars Rudzinskis

Par ēsmām palasi iepriekšējos jautājumus, žurnālu Copes Lietas un tā pielikumu Karpu lietas, tas ir pārāk plašs jautājums, lai šeit atbildētu. arī uz otro man ir grūti atbildēt, jo karpa var būt visur - gan visdziļākajā ezera vietā, gan pusmetru no krasta. paņem binokli un vēro ūdeni, skaties, kur tās mēdz izlekt un tur arī meklē. vai arī nopērc polarizētās brilles, uzkāp kokā un pāris stundas pavēro, gan jau ieraudzīsi!

Atbildēts: 27.marts 2008, 03:04 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā jerk

Sveiks!

Man aktuāla ir kļuvusi kātu statīva iegāde. Pāršķirstot iepriekšējos jautājumus/atbildes, tā arī Tavu viedokli nesapratu.

Makšķerēt plānoju gan Latvjas ezeros, gan Iļģī, ar kolēģi apspriežam ari Volgas, Ebro apmeklējumu.

Kādas ir tavas domas?

paldies!

Atbild Aivars Rudzinskis

jau četrus gasus man ir Fox Sky pod un lielākajai daļai kolēģu arī. Tikai ši pods ļauj pacelt kātus tik augstu, cik tas ir nepieciešams lielā straumē Volgā un arī daudzviet Ebro. tas ir ļoti universāls pods, to var salikt gan lielu gan mazu, tas stabili tur četrus kātus, nevar apgāzties lielā vējā, kas arī var uznākt abās šajās upēs, tāpat Rumānijā mēdz būt tādas vētras, ka tik turies. podam ir 2 mīnusi - tas ir smagāks nekā citi kompaktāki modeļi un arī maksā krietni. tomēr ilgtermiņā tas noteikti atmaksājas - intensīvi lietojot tur nekas nelūzt un nebojājas. ļoti līdzīgs tam ir arī Solar Worldwide Pod kopā ar Global Conversion Kit. Otra alternatīva, ko var apskatīt, ir tāds nerūsējoša tērauda spods uz trijkāja, kuram kāti izvietojas vēdeklī un tā galvenā īpašība ir tā, ka ar vienu rokas kustību tas ļauj kātus pacelt augšā vai nolaist ūdenī, kas dažreiz ir svarīgi pie izvadīšanas. Iļjam ir tāds, bet uz sitienu nepateikšu, kas to ražo. tomēr, ja gribi ieteikumu, ņem Sky podu četriem kātiem. ja tomēr budžets spiež, ņem kādu citu fox modeli, piem A-Pod, tie arī ir kvalitatīvi un izturīgi, tomēr straumei diez ko nederēs. cits variants - paņemt atsevišķus ļoti garus bank sticks (mietiņus) straumei.

Atbildēts: 27.marts 2008, 03:00 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā jorku

Priecīgas Tev Lieldienas un nostieptas auklas jaunajā sezonā!!!

Atbild Aivars Rudzinskis

Paldies, Tev un pārējiem to pašu!

Atbildēts: 23.marts 2008, 23:52 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager