Normunds Grabovskis

Normunds Grabovskis

Profesionāls makšķernieks, vairāku starptautisku žurnālu eksperts jautājumos par inventāru, pludiņmakšķerēšanu, fīdermakšķerēšanu, zivju iebarošanu un visa veida ziemas makšķerēšanu.

Kompetenci makšķerēšanā apliecina arī augstie sasniegumi Latvijā un pasaulē:

  • divkārtējs pasaules čempions;
  • divkārtējs pasaules vicečempions;
  • daudzkārtējs Latvijas čempions;
  • Lietuvas čempions;
  • daudzu starptautisku sacensību uzvarētājs.

Atbildes

Jautā Karlis223

Sveiks, jautājums ir par pludināšanu, ir doma, beidzot mēģināt noķert vimbu pludinot, bet tā kā pārsvarā tikai ķeru ar fīderi rodas dažādi jautājumi.
1. Vai svins ir jālaiž pa grunti vai nedaudz virs.
2. Kā izvēlēties pavadas garumu.
3. Kādu mormišku labāk izmantot (plastmasas, volframa, spoguli vai parastu āķi)
Liels paldies jau iepriekš!

Atbild Normunds Grabovskis

doma laba, pat ļoti :)

  1. jo aukstāks ūdens, jo lēnāk jākustās ēsmai, attiecīgi vairāk svinu šļūcinam pa vai gar pašu grunti, jo paliek siltāks, jo aktīvāka paliek zivs un vari laist brīvāk ēsmu
  2. liec metru un nekļūdīsies :))), BET jo duļķaināks un lielāks ūdens, jo ēsma lielāka un košāka (mormiškas, spoguļāķi), paliek dzidrāks un mazāks ūdens un parastais āķis ar nelielu kumosu (2-3 krāsaini pinki +3-5 motiļi, vai tikai 5 pinki sāki likt iekšā mormiškām )
  3. Līdzi vajag dažādas pēc svara, volframa ir rets gadījums, kaut kur Lielupes dziļumos , parasti pietiek ar spoguļāķi un plastmasas mormiškām

Atbildēts: 17.marts 2023, 14:43 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Leonards2008

Sveiki!
(Vasarā)Vai tas kaut ko mainīs un vai padarīs barību labāku, smaržīgāku un zivīm pievilcīgāku, ja pieliks sadrupunātu melno šokolādi(veikala) kurai ir beidzies termiņš.
(Vasarā)Vai tomēr labāk nelikt klāt barībai?

Atbild Normunds Grabovskis

noteikti nē, likt vari, bet tas neko nedos, ja ļooooti gribās papi…ties :)), tad izkausē šokolādi, atšķaidi to ar siltu ūdeni, uztaisi viendabīgu masu un tad ar to samitrini barību, neko daudz tas nedos, bet vismaz būs padarīta darba sajūta :))))

Atbildēts: 16.marts 2023, 13:44 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā ziemelis28

Sveiks!
Gatavojos jaunajai līņu sezonai.
Copēju ļoti aizaugušā dīķī. Interesē ciets boloņēzes kāts, 5 metrīgs.
Šobrīd man ir diezgan mīksts kāts un ir grūti novaldīt līni,lai tas neieskrien zālēs.
Nemeklēju neko šiku.
Cenā līdz 70 eiro
Ceru, ka ir ko piedāvāt.
raitisbogdanov@gmail.com

Atbild Normunds Grabovskis

pagaidām nav ko piedāvāt, BET +- pēc mēneša gan būs un pietam ļoti dažādi kāti ar testiem līdz 40-60-80 gramiem, tas nozīmē, ka tie būs kārtīgi, cieti kāti, paredzēti lielai straumei, lielām zivīm…, pagaidām man tev pat nav ko ieteikt ….

Atbildēts: 16.marts 2023, 08:43 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā bezdarbnieks

Sveiks! Tuvojas vimbu laiks un jautājums par barībām, cik skatos tavās atskaitēs Tu vimbas ķer ar tām pašām brekšu barībām, cik liela jēga ir pirkt tās " vimbai " paredzētās barības?

Atbild Normunds Grabovskis

:)))) upes brekšu, upes, vimbu barības pēc būtības, ja ražotājs saprot ko taisa (kas ne vienmēr tā ir :) )ir vidēji rupjas, smagas , vidēji vai labi līmējošās barības un aukstam ūdenim galvenais ir, lai barība nebūtu pārāk smaržīga, jo kaut kādā brīdī tā aromātu koncentrācija uz grunts var sanākt pa lielu un vieta, kura piesaistīja zivis var sākt tās atbiedēt, tā gadās, ja ūdens ir vēl ļoti auksts vai (nākot sniegam, paliekot aukstākam) sāk dienas gaitā atdzist, pats aromāts…. lielos vilcienos vimbai vienalga :))), viņu vairāk interesē košās piedevas vai tārpiņi barībā un tas kādā konsistencē tu barību padod viņai, kā tā skalojas (ar to ir jāeksperimentē katrā copes reizē, jo zivju uzvedība var stipri atšķirties)

var jau sist pie krūts un teikt, ka tieši tāda un tāda vimbu barība nostrādāja :))), bet es un mani paziņas tik un tā maisīsim to ko maisam :)))….

Atbildēts: 16.marts 2023, 08:40 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Leonards2008

Sveiki!
Vai zivju barība var sabojāties no marta līdz vasarai ja tā ir neatvērta, atrodas mājās(20°c) un sausumā?

Atbild Normunds Grabovskis

ja tu runā par veikalā pirmtajām profesionālajām barībām, tad laba ražotāja barībaio nekas nenotiks arī 3 un 5 gadu laikā, galvenais, ka tā ir sausa un slēgtā iepakojumā, man ir barības stāvējušas arī 5 gadi un viss strādāja perfekti :)))

Atbildēts: 15.marts 2023, 08:47 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā dzerve1955

Vasals Normund!Ceturdien es pierakstijos uz pludiņu,vai jāņem kas līdzi,makškere,spole, aukla,un cits.Viss ir jauns.Ar cīņu Voldemārs.

Atbild Normunds Grabovskis

Ceturtdien pludiņmakšķerēšanas seminārs, tur ātri pārskriesim pāri dažādiem pludiņa copes veidiem un tad vairāk tieši parunāsim par montāžām, pludiņu veidiem, svariem, izsvarojumiem u.t.t., arī par vietas izvēli, copes taktiku u.t.t.,

Ja gribi, lai nokomentēju vai saregulēju\sasienu tavu inventāru, tad droši ņem līdzi, bet tā man būs līdzi viss kas nepieciešams

Atbildēts: 13.marts 2023, 12:08 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Zupa1980

Sveiks. Sensas barības, tik daudz plašs sortimens. Nau kāda grāmata vai internetā paskaidrots kā strādā un sīkāk par katru barību?

Atbild Normunds Grabovskis

es gan pats jau gadu pusotru neizmantoju Sensas barības un nesekoju viņu jaunumiem, bet domāju, ka latvisku nekas nav tapis pa šo laiku, savā laikā , ties krievu valodā, mēs visādus bukletus un materiālus ļoti daudz gatavojām, arī CL žurnālā taisīju apskatus u.t.t., bet kur ko atrast gan nepateikšu, domāju, ka Google palīdzēs, katrā gadījumā, ja tu lasi angliski, tad materiālu internetā ir ļoooti daudz

bet jāsaprot vienu, ka 90-95% visu materiālu būs sportistu rakstīti un tev ikdienas copē noteikti nevajag tik koncentrētas barības, parasti tās receptes ir sacensībām un siltajās valstīs, pietam sportā tiek darīts viss, lai no vietas izspiestu visu 3-4 stundās, ikdienas copē mēs sēžam ilgāk un arī copi vajag izstiept uz ilgāku laiku, tāpēc to visu barošanas procesu vajag biki pašķaidīt un izstiept

Atbildēts: 13.marts 2023, 09:07 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā edzis555

Sveiciens.
Ko labu vai sliktu vari teikt par 8 praktiķi ziemas copē? Skatos ka to izmanto. Man pašam ir Deepers, bet kaut kā man viņš īsti nepatīk.

Paldies.

Atbild Normunds Grabovskis

nu es noteikti neesmu īstais kam prasīt par tehniku un elektroniku :))), es esmu pilnīgs mamuts šajās tēmās :))), bet man 8 Praktik patīk :), 6M , kas ir Latvijā oficiāli nopērkams, ir vienkāršāks un garajos copes braucienos praktiskāks, jo visa barošanās ir no 1 AA baterijas, arī stars (tiesa lidz +-15 metriem) zivi nebaida, 8tajam lādējas pats aparāts, protams, ka krāsainā bilde ir smukāka :), jūtība lielāka u.t.t., am jūtība samazināta līdz minimumam un tāpat katru mikrobu redzu, bet vismaz liekos trokšnus nerāda. Uzprasi Svenam tepat forumā, viņš ir tehnisks puika un visu tev izstāstīs smalkāk.

Deepera vienīgais mīnuss ir telefons, loģiski būtu copei atsevišķu telefonu piepirkt un tad jau tas pasākums (Deeper+termobox+powerbanka+telefons) nostājas nopietnā naudā, Praktik gadījumā tas izskatās daudz loģiskāk…

Atbildēts: 13.marts 2023, 08:59 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā WILKS

Sveiks Normund!
Jautājums par vimbām. Vimbas no Lielupes ienāk Mūsā, bet vai ir zināms cik tālu šīs pa Mūsu paceļās uz augšu?
Paldies par youtube izliktām copēm, ne asakas!

Atbild Normunds Grabovskis

Iet viņas līdz pirmajiem leišu aizsprostiem, protams, ka tur augšā aiziet maz vimbu, bet aiziet, tieši tāpat kā Mēmelē viņas aiziet līdz HESam pirmajam

Atbildēts: 10.marts 2023, 12:17 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Jautā gincchs

Sveiki meistar! Lasīju Jūsu atbildes un vienā Jūsu atbildē redzēju minējumu, par maijā reģionālajām sacenēm spiningošana Daugavpils un Liepājas pusē, varbūt ir iespējams uzzināt vairāk info par šo?

Atbild Normunds Grabovskis

Patreiz es strādāju pie nolikuma, sacensību formāta, atbalstītājiem u.t.t., negribu skriet pa priekšu notikumiem, bet datumi ir, 6.maijs būs spiningo[šanas sacensības Daugavpils pusē, Briģenes ezerā, tur tīri savas laivas u.t.t., 20.05. sacensības būs Bārtā pie Nīcas, tur būs vienlaicīgi gan spiningošana no laivām gan paralēli spiningošana no krasta (krasta līnija ļauj), tur būs iespēja arī iznomāt laivas, iespēja palikt u.t.t.

Bet… gribu šīs sacensības izveidot tādas, lai intriga un interese ir visiem dalībniekiem un “šmaukšanās”, ja tāda ir kādam padomā, lielu labumu nedos :))), kad būs viss gatavs, tad informācija būs internetā gana daudz :)

Atbildēts: 9.marts 2023, 10:18 | 3 komentāri | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager