Normunds Grabovskis

Normunds Grabovskis

Profesionāls makšķernieks, vairāku starptautisku žurnālu eksperts jautājumos par inventāru, pludiņmakšķerēšanu, fīdermakšķerēšanu, zivju iebarošanu un visa veida ziemas makšķerēšanu.

Kompetenci makšķerēšanā apliecina arī augstie sasniegumi Latvijā un pasaulē:

  • divkārtējs pasaules čempions;
  • divkārtējs pasaules vicečempions;
  • daudzkārtējs Latvijas čempions;
  • Lietuvas čempions;
  • daudzu starptautisku sacensību uzvarētājs.

Atbildes

Jautā ognis00

Piedot ka trauceju.nopirku deeper ckrip 2 . Ir jega iegadaties premijum . Es velos ar vinu vasara savos ezerinos sazimet dzilumu kartes. Bilde veca profila. Nezinu ka nomainit. Paldies.

Atbild Normunds Grabovskis

Sveiks !

nemācēšu atbildēt, nesekoju Deeper jaunumiem, manas vajadzības - lasīt gultni, atrast zivi Chirp 2+ pilnībā izpilda , es vispār esmu mamuts, tehnikā un elektronikā pilnīgi neko nejēdzu :)))

Atbildēts: 5.decembris 2022, 12:37 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā MrUgo

Sveicināti! Paldies par raidījumiem, gan latviešu, gan krievu valodā, tie liek pasmaidīt arī tad kad pavisam negeibas smaidīt. Jautājums no mazpieredzējuša fīderista, kur šobrīd pie nelieliem mīnusiem ir vērts braukt fīderēt Latvijā? Kur iespējams noķert vēl man tik mīļos breksīšus?

Atbild Normunds Grabovskis

Prognozes rāqda, ka pēc nedēļas varēsi fīderēt daudzās vietās :)), tik jāskatās, kas būs ar ūdens līmeni upēs

Rīgā var fīderēt arī šodien, praktiski visas vietas ir brīvas no ledus, tik cik pašam jāsaģērbjas un jāatrod vieta, kur vējš mugurā pūš, nu un tomēr auksta ūdens pamat principi noteikti jāievēro - tumša barība, stipri samitrināta, vēlams ar zemi 1:2-1:3 barība:zeme, noteikti ar nelielu gaļas (tārpu spiestu\grieztu) piedevu, vis biežāk strādā pinki ar motili uz āķa, attiecīgi arī barībā tos labāk likt, meklē vietas, kur copes dziļums 5+metri, maksimāli tievas spices, jo copes šajā laikā ir nekādas.

Lielupē un atsevišķos tās kanālos +- tas pats, bet tur var parādīties duļķis, ja sāks kust strauji

Buļļupē ir virkne vietu, kur var tikt klāt dziļumiem, var būt kādu krūmu nāksies nogriezt, bet vietas ir un zivis tur ziemo

tālāki braucieni - Liepāja, Roja, Saka, Salaca, Venta u.t.t., bet upēs visur jāseko līdzi līmenim, katrā gadījumā arī pats tikai piektdien sapratīšu kur dosimies copēt, jāskatās grādi, vēji u.t.t., variants necopēt netiek pieļauts :))))

Atbildēts: 21.novembris 2022, 09:27 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā A656

Sveiks Normund, kur tagad meklēt meža ezerā breksi uz feederi, ja ezeram dziļāka vieta max ir 2m un tas ir vietā kur tek cauri upe to ļoti labi pēc zālēm un dziļuma var redzēt, vai viņš straumē tagad būs un cik barot tagad?
Paldies iepriekš!

Atbild Normunds Grabovskis

Mana pieredze rāda, ka par breksi tādā ezerā ir jāaizmirst, var būt kāds kaut kur “uz cūceni” var paķert slieku, bet vispār seklajos ezeros viņi šajā laikā gavē, dziļākos vēl kaut ko var izmānīt, bet seklajos man pašam ir gauži bēdīga pieredze šajā laikā

Atbildēts: 7.novembris 2022, 09:14 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā FishMV

Sveiks!
Fīderiem DAM DETEK ir viegli pieejamas spices, t.i. vai ir šeit Latvijā noliktavā.
Ir doma nopirkt DAM DETEK Light Feeder 11' | 3.30m | L | Up to 50g | 2+3sec un DAM DETEK Light Feeder 12' | 3.60m | L | Up to 50g | 3+3sec, bet negribu pirkt ja nav dabūjamas vēl papildus rezervē spices (gadās ka ar auklu nocērt pirmos divus gala rinķus ar visu spices galu). Citādi tās kas nāk lidzi, pa vairākiem gadiem var izlietoties un vietā nav, kāts tad jāliek mājas antikvariātā :)).

Atbild Normunds Grabovskis

ar D.A.M ir tā, ka patreiz to tirgo Gards, bet pats D.A.M. ir Swendsen grupas uzņēmums, kuru nopirka Pure Fishing, kuru pārstāvam mēs, kaut kas mainīsies, kas un kurā virzienā patreiz nezin neviens :)))), gan jau, ka sliktāk nepaliks :)))), bet vai būs labāk nemāku teikt :)))

Bet…. ir taču internets, ja tev ir iepatikušies kātiņi, tad ņem ciet, spices nemaz tik traki nelūzt, kad piešaujies, un tās vienmēr var pasūtīt, ja kas :))

Atbildēts: 4.novembris 2022, 09:34 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā jons402

jautājums par brekšiem vēlā rudenī(oktobris/novembris). Daudzi eksperti saka, ka šajā laikā brekši aiziet uz ziemošanas vietām, kas ir dziļākās vietas ūdenstilpnē. Bet parasti tas ir runājot par ūdenstilpnēm kam maksimālais dziļums ir līdz 10m. Kā ir Daugavā virs HESiem kur dziļums sasniedz 35m, kādā dziļumā meklēt breksi? Vai tiešām arī te jāmeklē dziļākajās vietās?

Atbild Normunds Grabovskis

paskaties kur breksi ķer ziemā, reizēm tie ir 5-6 metri, reizēm 10-15, bet nekad neesmu dzirdējis, ka viņu ķertu lielākajos dziļumos, arī laivojot ehalotā neesmu redzējis brekšus tajos mega dziļumos, tur ir tumšs, auksts un nav ko ēst :)))), cits jautājums vai tu no krasta tiksi tam breksim klāt, ja vēl vasarā var ar barību viņu pasaukt, tad šajā laikā viņu jāķer tur kur viņš uzturas, tagad sākas Deepera un citu metamo ehalotiņu\sonāru laiks, jo teiksim Deeper lielākas zivju koncentrācijas parāda ļoti labi, iemest viņu var līdz metriem 65-70 bez lielām problēmām

tā ka vai nu jārunājas ar laivotājiem vai pašam cītīgi jāklīst pa krastu un jāmekl'\e kur zivīte ir aizsniedzamības robežās, es gan teikšu, ka cerēt uz kaut ko lielāku par 1-1,5 kg šajā laikā nevajag, bet nu puikiņus 300-800 grami procesam brīžiem var ļoti labi pavilkt

Atbildēts: 28.oktobris 2022, 08:57 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā VernersV

Kāda ir labākā vobleru firma, un kāds vobleru tips ir labākais priekš līdakām?

Atbild Normunds Grabovskis

šis jautājums noteikti nav man, ja vēl par gumijām es varētu kaut ko pateikt, tad par vobleriem noteikti nē, nekad neesmu pat mēģinājis viņus saprast :))), nepatīk man vobleri :)))

Atbildēts: 28.oktobris 2022, 08:50 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā KarlisZ

Sveiciens meistaram!
Vai tiešām rudens "nogriež" brekšu copi Gaujā pie Carnikavas? Ja vasarā var vēl kaut ko saķert, tad nedēļu atpakaļ pilnīgs tukšums.
Dziļums tur gan mazs.
Kā ēsma bija baltie un dārza sliekas.

Atbild Normunds Grabovskis

Normālā gadā cope tur ilga līdz pat novembra beigām +, bet šis gads Gaujas lejtecē ir tik dīvains un tukšs, ka ne es pats ne kāds no paziņām, kuri tur vien copēja, vairs nemaz nebraucam uz Gauju :))))), žēl laika :))), ja zini tās 2-3 bedrītes, kuras ir tajā posmā, tad vari atrast zivi to tuvumā, lai gan vēl ir silts un breksim vajadzēja ganīties arī ierastajās vietās, bet…..

pietam jo aukstāks paliek, jo aktuālāks ir motilis, bieži ir tā, ka slieciņu vispār neēd, bet 3-5 motiļus uz āķa apēd….

Atbildēts: 27.oktobris 2022, 13:17 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Ervinss

Sveiks. Kad Salmo veikalos parādās jaunie ziemas kostīmi ?

Atbild Normunds Grabovskis

prasi to Salmo, es nezinu

Atbildēts: 24.oktobris 2022, 08:52 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā FishMV

Sveiks!
Man uz nākošo gadu palikušas vairākas (10-15) pakas barības. Vai pa ziemu šķūnītī (grauzēju nav) nekas tai nenotiks no ziemas augstuma -20-25 grādi ? Brības pakas saliktas RIMI lielajā maisā un vēl koka kastē.
Kāds secinājums pēc copes ar Flagman 17" mačkātu? Kaut kad gribēju sev nopirkt Ok Copes veikalā, bet viens no zēniem veikalā taica ka tāds pārāk lokans, mīksts.
Kad strādāji Salmo, cik saprotu tev bija teikšana vien otra kāta ražošanā, kādam tam jābūt. Vai nav plānos kaut ko labu, smalku uzražot, zem citas firmas ar savu parakstu ?

Atbild Normunds Grabovskis

  • barībām pilnīgi nekas nenotiks
  • Flagman garais mačkāts ir pamīksts, biju copē ar to 1 reizi, zivis ķērās pasmalkas un īsti nevarēju saprast kā viņš strādās uz zivi ap kilo un +, bet nu pamīksts ir, raudai un baltajiem sapaliem bija ļoti ok, māc šaubas par breksi un vimbu, pabraukāšu vēl ar viņu karūsās šosezon un tad jau pamazām saprašana veidosies, jo ir kāti, kuriem tas nosacītais mīkstums vienā brīdī neturpinās, bet zivīti sien labi, ir kāti, kuri turpina liekties līdz rokturiem, nu tad būs man tīri sīkzivju kāts, jātestē un tad manīs :)
  • tīri teorētiski tāda iespēja būs, bet ir jābeidzās karam u.t.t., es tikai pamazām sāku braukt iekšā Flagman sortimentā, dārgā gala bolonēzes, ap 200 eiro, ir ļoooti ok, tikko bija pasūtījums kolēģim, sev paņēmu 6m bezriņķenīti no vidējā gala, arī ļoti ok, pagaidām visādas aukliņas u.c. s\ikumus ziemai un spiningam savedām, lai nāk pavasaris, tad arī sāksim nopietnāk strādāt

Atbildēts: 17.oktobris 2022, 16:27 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Jautā justusdz

Esmu redzējis daudz tavus raidījumus, bet neesmu redzējis tevi makšķerējam ar grunteni. Kāds ir vislabākais āķa izmērs gruntenei un ko vislabāk likt uz āķa? :)

Atbild Normunds Grabovskis

reizēm ķeru asarus un karūsas ar vieglo gruntenīti, reti, bet arī vēdzeles vai KAUT KO uz nakstārpu :)))

cik saprotu, tad tevi arī interesē noķert KAUT KO, vienalga ko :))), tad labākā ēsma ir un paliek naktstārps, breksis, asaris, zutis, līnis, karpa, karūsa, sams, zandarts u.t.t. naktstārpu var apēst jebkura zivs, naktstārpam prasās tā saucamie Baitholder āķi, āķis ar garu kātiņu un atskabargām uz kātiņa, tāds loģisks izmērs manuprāt ir 6.-4., retāk 2.

Atbildēts: 17.oktobris 2022, 10:15 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager