Normunds Grabovskis

Normunds Grabovskis

Profesionāls makšķernieks, vairāku starptautisku žurnālu eksperts jautājumos par inventāru, pludiņmakšķerēšanu, fīdermakšķerēšanu, zivju iebarošanu un visa veida ziemas makšķerēšanu.

Kompetenci makšķerēšanā apliecina arī augstie sasniegumi Latvijā un pasaulē:

  • divkārtējs pasaules čempions;
  • divkārtējs pasaules vicečempions;
  • daudzkārtējs Latvijas čempions;
  • Lietuvas čempions;
  • daudzu starptautisku sacensību uzvarētājs.

Atbildes

Jautā JanKa_K

Moins. Var nelielu rezumē par Piņķu ūdenskrātuves sacensībām palūgt. Un ko domā par pašu ūdenskrātuvi ? Ir vērts piestrādāt ?

Atbild Normunds Grabovskis

kā sacensību vieta man ļoti patīk, treniņos zivju ir ļooooti daudz, mačos, sevišķi otrajā dienā, zivis bija izteikti kaprīzas, lielākā daļa nemācēja atrast tām pieeju, man izdevās :):)

visādi citādi kā copes vieta.... pārāk daudz sīkzivju, bet ar tālmešanu pasēdēt uz brekšukiem var, pie lēpenēm var būt arī karūsas ķertos, vakar kaimiņam pāris bija, teiksim tā, ja būtu pie mājas tads dīķis, tad reizi pa reizei tur copētu, speciāli gan turp nebrauktu :)

Atbildēts: 15.jūlijs 2013, 14:24 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā aleksandrs13

Sveiks!Vai vari pateikt kadu baribu varetu uztaisit liniem un kada esma butu viss labaka?

Atbild Normunds Grabovskis

nu nepaslinko un paskaties šo pašu labu kaut kad aprīļa beigās, tur puse jautājumu bija par līņiem un barībām, daudz ko izrunājām

Atbildēts: 15.jūlijs 2013, 14:21 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Huseens

Sveiks! Varbūt vari ieteikt vietu, kādu ūdeņu krastā, kur ar meiteni ar telti aizbraukt? Būtu forši, ja turpat pie krasta varētu ar pludiņu paķert mailes, raudiņas rudulīšus, tik tāda procesa pēc. Ja nu kas tad esam no ogres, bet ar auto. Būtu arī jauki, ja nebūu kolhozs.

Atbild Normunds Grabovskis

ja tev šeit kādu konkrētu vietu nosaukšu, tad zini cik tur būs lūriķu, lai redzētu ko tu ar to meiteni tur teltī darīsi... :):)::)

patiesībā vietas jau ir pa pilno, sevišķi, ja meitenei nav nekas pret neizpļautiem un mazcivilizētiem ūdeņu krastiem, Daugavas krastos arī var atrast kādu vietiņu, Lielupe, Gauja u.t.t. tikai jāpameklē gan :):)

ja tomēr gribās nedaudz civilizāciju, tad iesit googlē vārdu kempingi un izvēlies...

Atbildēts: 15.jūlijs 2013, 14:20 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā edza21

Sveiks Normund jautajums tev par majas apstaklu baribas taisisanu prieks raudam un karusam varbut varetu kautko ieteikt paldies jau ieprieks.

Atbild Normunds Grabovskis

sāc vismaz ar kaut ko, savāc visus maizes kancīšus, pakaltē vēl biki maizīti, tad to samal un tev sanāks superīgākais iebarojamais ....

agrāk es braucu uz copi ņemot līdzi 2-3 rupjmaizes kukuļus, kurus tad izmērcēju ūdenī, izžmiedzu lieko ūdeni uns anāc superīgs iebarojamais raudām u.t.t.

saulespuķu spraukumi aplieti ar verdošu ūdeni ir ļoti laba raudu barība, applaucēts kombikorms arī

sākuma stadijā copi uzlabo jebkas ēdams ko tu iemet ūdenī, raudai un karūsai patīk ja ēsma lēnu grimst, ja ir barības mākonis

Atbildēts: 15.jūlijs 2013, 14:12 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Horop

sveiks man ir 13 gadi es keru karusas vari ludzu pateikt kadi aki jaliek lielu uz karusam un kadu vis labak esmu un barosana ludzu pasaki!

Atbild Normunds Grabovskis

ēsmai - maizes bumbiņas, sliekas, grūba, makarons, kukurūza, baltie tārpi

āķis - 12.-10., lielāku noteikti nevajag, ja karūsas kg un vairāk, tad var arī 8. numura āķi likt

Atbildēts: 15.jūlijs 2013, 14:09 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Ervinss

Labdien.. Kadus Jus man varetu ieteikt gruntenes sistemu ? Merka zivs Karasis. Cik es esmu sapratis grutenes katam jabut stingram. Busu loti pateicigs.

Atbild Normunds Grabovskis

gruntenes kātam cietam jābūt tikai copējot samus, I to ne vienmēr , vienīgi.... var būt mēs runājam par dažādām cietībām :):), kātam ir jābūt tik smagam, lai bvari droši iemest vajadzīgo svaru, runājot par karūsām, diez va9i tas būs vairāk par 40 gramu barotavu...., attiecīgi tādu arī tev vajag kātu, ja izmantosi pa rsignalizatoru zvaniņu, tad kata cietumam vispār nav nozīmes, galvenais, lai vari iemest, ja tomēr signalizes kata gals, tad jāskatās uz kādu fīderīti, kaut pašu vienkāršāko, bet fīdeŗiti

sistēma.... aukla svins āķis :):), paskatie MN raidījumus, tur mēs diezgan esam par grunteņu sistēmām runājuši

Atbildēts: 15.jūlijs 2013, 14:07 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā salmo-z

Sveiki. velejos par baribu pajautat.

Man pec copes spaini palika pari vel samaisita bariba,parasti pec copes to izbaroju ara visu ,lai nav javed majas,bet loti gaza,ka visas pekeles sameta uz atro iegsha mashina. Lieta tada,ka sodien atradu spaini a rbaribu,oda nedaudz pec skabenuma-tas nozime,ka vinja ir reali vairak nederiga un varu mest vinju ara ?

Atbild Normunds Grabovskis

ja pēc copes paliek jau samitrināta barība, pat ar visām dzīvās ēsmas paliekām, tad droši to var likt saldētavā, citādāk to saglabāt ilgāk nevar, vasarā barība var saskābt pat pa dienu, kur nu vēl ilgāku laiku, saldētu barību toties varam glabēt kaut gadu...

ar skābu barību barot zivis nevajadzētu mgan, reizēm jau nekas, bet reizēm vari sačakarēt I sev dienu I vietu uz ilgāku laiku

Atbildēts: 15.jūlijs 2013, 14:00 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Cancer

Labdien,

..par uztveramo tīkliņu garā kātā.

Tu rakstīji "... toties ir teleskopiskie vai štekerējamie tīkliņu rokturi, veikalos ir 4+ metri...

tad nu šādam rokturim tu vari piepirkt kāda izmēra tīkliņu gribi..."

Vai Salmo pašlaik ir? Man gan uzradās laba alternatīva - mans 10gadnieks. Brīvdienās cēla ārā manis noķertās karpiņas, ka prieks. Pie tam pats izvilka uz sava pludiņa 750g :)

Atbild Normunds Grabovskis

šis tas ir veikalos, ties apamatā lētie teleskopiskie kāti, bet ir daži arī štekerējamie

Atbildēts: 11.jūlijs 2013, 13:43 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā kristaps_24

Sveiks Normund!

Kādus raganu recekļus man taisīt uz sačiem kas notiek dīķī, kur ir daudz raudu un viena otra karpa. Dziļums ir no metra līdz 5metriem(dambja galā) un grunts ir mālaina dziļajā galā un seklajā galā ir dubļaināks. Un ko šādā gadijumā likt uz āķa?

Atbild Normunds Grabovskis

teikšu godīgi, es pārāk nopietni uztveru copi, iebarošanu un visu kas ar to ir saistīts, lai tavu jautājumu uztvertu nopietni ......

to, ko tu tur raksti vari jaukt pats, es tādus s... nejaucu

Atbildēts: 11.jūlijs 2013, 13:41 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā Roberts74

Labdien Normund.

Vai fiderim vajag spoli ar ,,bait runner,, vai pilnigi pietiek ar parasto spoli.

Paldies.

Atbild Normunds Grabovskis

ja tu nebrauc uz karpu dīķiem un vienmēr sēdi pie kata, kā jau klasiskajā fīderī piederās, tad runner sistēma spolei nav nepieciešama, bet, ja tev patīk maksas dīķi, patīk pasēdēt uz zandartu un samiņu , tad gan labāk spoil ar šo sistēmu, I kātu ūdenī neieraus I zivis pretestību nejutīs ....

Atbildēts: 11.jūlijs 2013, 09:28 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager