Normunds Grabovskis

Normunds Grabovskis

Profesionāls makšķernieks, vairāku starptautisku žurnālu eksperts jautājumos par inventāru, pludiņmakšķerēšanu, fīdermakšķerēšanu, zivju iebarošanu un visa veida ziemas makšķerēšanu.

Kompetenci makšķerēšanā apliecina arī augstie sasniegumi Latvijā un pasaulē:

  • divkārtējs pasaules čempions;
  • divkārtējs pasaules vicečempions;
  • daudzkārtējs Latvijas čempions;
  • Lietuvas čempions;
  • daudzu starptautisku sacensību uzvarētājs.

Atbildes

Jautā sancess

Sveiki!

Problēma ar līņu noķeršanu.Iemetu barību un redzu ,ka burbuļus augšā laiž,bet ēsmu neņem.Piedāvāju viņiem slieku un balto tārpu.Varbūt varat vēl ko ieteikt? Baigā škrobe ,zāles kustās krastā,bet uz āķa nelien.:)

Atbild Normunds Grabovskis

vai nu barības bija daudz un garšīga, tāpēc līņi liek virsū mīksto ēsmai, otrs variants, ka viņi rok grunti, pat zem zālēm, bet tu tur nevari nolikt ēsmu, trešais variants - mistika, viss ir kā vajag, bet neņem :):)

Atbildēts: 6.jūnijs 2013, 12:06 | 5 komentāri | Adrese atbildei
Jautā docis.

sveiks!

Vakar daugavgrīvas ielā beidzot nopirku pirmo fīderīti salmo diamond 100!Pieliekot gala spicīti, tā nav vienādā līmenī ar pārējiem posmiem, respektīvi, turot makšķeri taisni tā ir mazliet izliekusies uz augšu. Jautājums vai tā tam ir jābūt vai tomēr būs kāds mazs brāķītis gadījies?

Atbild Normunds Grabovskis

pagrozi spicīti, mēdz būt, ka spicītes ir biki līkas, procesam tas netraucē, pavisam netraucē, labs kātiņš, daudz lielu atklājumu tev stāv priekšā

Atbildēts: 6.jūnijs 2013, 10:25 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā CigarreTee

Sveiki.

Es domaju,ka jūs par līņiem daudz ko zinat. Es tik nezinu kadu esmu likt liniem, cik lielu āķi un kadu pavadina resnumu. Lini ir aptuveni uz 1 kg manaa diikii, kur ir maz zales. Vai varat pateikt kas nepieciesams uz istu linu copi. Man patiik jusu raidiijumi un ceru, ka nakoso jus varetu uzveidot tiesi par linu copi. :)

Paldies

Atbild Normunds Grabovskis

līņiem ēsma numur viens ir sliekas, pietam dažādas, ja nav sīkzivju, tad lieliski strādā mazō, sarkano slieku pušķītis (3-5 slieciņas), ja ir daudz mazu karūsiņu un rudulīšu, tad labāk naktstārpu veselu vai tikai asti, līnim patīk arī mušu kāpuri, ūdenstārpi, reizēm arī kukurūza salikumā ar slieciņu vai baltajiem, ir jāvariē, ja vien grunts to ļauj, tad ēsma jāliek uz grunts, jo līnis tomēr pārsvarā barojas no grunts, vēlama līņu iebarošana

pašķirsti forumā līņu tēmu, tur pa starpu var diezgan daudz interesantu un vajadzīgu leitu izlasīt ....

āķa lielums atkarīgs tikai un vienīgi no ēsmas lieluma, parasti tas ir no 10. līdz 4., aukla attiecīgi no 0.20 līdz 0.25mm, atkarībā no vietas aizauguma pakāpes

Atbildēts: 6.jūnijs 2013, 10:23 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā ciekurs111

Sveiki!gribeju uzinat ka labak ir Vakalu kanala makskeret ar Pludinmakskeri un kadu esmu uz aka labak ir likt?cik ersmu bijis vienmer tuksa!

Atbild Normunds Grabovskis

ja tu makšķerē tik pat labi kā raksti, tad... nav brīnums, ka zivis tevi ignorē....

kas tas tads pa VAKALA kanālu ????

kur tu makšķerēji, kādā dziļumā, ko liki uz āķa, ar ko baroji,??????/

to visu nezinot man ir grūti pateikt ko esi darījis nepareizi, 'ja domāji Varkaļu kanālu, tad vieta ir ļoti laba un zivju tur ir ļoooti daudz

Atbildēts: 6.jūnijs 2013, 10:17 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Ruu

Sveiks,tu taa intresanti par taam kazeem izteicies,ka pavasarii sho Daugavaa daudz esot.Taakaa kolekcioneeju Latvijas zivis,gribas naakam pavasari arii vienu no shaam kolekcijaa ieguut.Ir kaada konkreeta vieta un laiks kad shaas vairaak nokjeramas:)?Paldies jau ieprieksh

Atbild Normunds Grabovskis

maijs , jūnija sākums AB dambis, ķerot auslejas viņas trāpās, ir bijušas mačos, ir bijušas treniņos, ikdienā copmaņiem trāpās retāk, jo kazes iet pa augšu vairāk, bet tu jau zini kā ir, kad mērķtiecīgi izej uz retu zivi, noķersi visu, izņemot..... :):), bet vispār tur viņas ir, pats esmu 4-5 noķēris, tiesa tādasd ap 250-300 gramiem,piebildīšu, ka no tā dambja vispār esmu copējis labi, ja reizes 5, jo.... nav stāvlaukuma pie pakaļas :):)

Atbildēts: 6.jūnijs 2013, 09:27 | 6 komentāri | Adrese atbildei
Jautā girtskresla

Sveiks ! Vari apmēram izstāstīt kā tad īsti tikt pie līņa uz fīdera Lielupē?? Kādā rajonā apmēram makšķerēt vispār? Tuvāk zālēm un krastam vai kaut kā savādāk?

Atbild Normunds Grabovskis

krasta kants, pietam augšējā daļa, zāļu logi, dziļums 0,5-1,5 metri, nedaudz barības, smuks kumoss un liela pacietība ....

līņu upē ir daudz, pat ļoti daudz, bet tusē viņi tikai pa krastyu un seklajiem līčiem, tur viņi arī ir jāķer, ar fīderi to vasarā darīt ir pagrūti....

Atbildēts: 5.jūnijs 2013, 10:40 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā marchelitto

Sveiks. Gribas iegādāties jaunu 'pūsli' vajadzīgs tāds kurā nebūtu bail kājās piecelties ar daudz maz cietu grīdu, ne pārāk liels, copēju parasti viens un ne pārāk dārgs:) un kas tā par putu grīdu(laiva bocman, veikals: laivu nams) ir dzirdētas kādas atsauksmes par konkrēto modeli, ko citu ieteiksi?

Atbild Normunds Grabovskis

par šādu laivu izvēli nebūšu īstais kam prasīt, neko no tām nesaprotu, man galvenais, lai laiva ir liela un stabila :):)

Atbildēts: 5.jūnijs 2013, 10:34 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā JanisFX

Sveiks Normund! Novēlu tev šogad izvilkt trofejzivi!

Pašam gan radies jautājums par pieciršanas īsto momentu fīderējot. Pēdējās pāris copes manu spici rausta nepārtraukti, bet piecērtot jēgas nekādas un ēsma parasti neskarta. Nosēdēju stundas 3 un neko neizvilku. Izmetu upē visu paiku un ar to cope beidzās :) Āķa un pavadas izmēru mainot lielas jēgas arī nebija. Paiku arī sataisu ar zemi, līmi un visu pārējo, lai nebūtu smalkās frakcijas. No tā izriet, ka mazai sīkajai zivij pārak aktīvai nevajadzētu būt, kaut gan esmu novērojis, ka iemetot barotavu un tai noplunkšķot ūdenī, parādas daudz sīku zivtiņu. Varbūt vari pastāstīt, kā īsti jānosaka tas moments, kad jāpiecērt? Kad janogaida? Tas man pagaidām līdz galam nav skaidrs. Mērķa zivs, protams, breksis.

Atbild Normunds Grabovskis

nu neticu, ka tie copētāji tev tur ir brekši, puikas noteikti kāds apēstu piedāvāto kumosu, vis drīzāk tur apakšā bija 3-5-7cm gari pličuki, bet tie vismaz tārpus no āķa nodīŗātu pamazām, pat vēži ēsmu noskrubinātu, ja tu saki, ka tev pat ēsmu neaiztiek, tad.... vai nu tu makšķerē zivju nārsta vietā, kru visu laiku kāda zivs aizskar auklu, vai arī kaut kas nav kārtībā ar pašu sistēmu...., man nav tā gadījies, jā ir reizez, kad sīkie neliek mieru, bet pavariējot ar āķa un ēsmas izmēriem vismaz var saprast kās tie ir pa sīkuļiem, jo noķert var arī 3 cm garu plicīti

tabulas pie kuras spices kustības ir jāpiecērt nav un nekad nebūs, viss notiek uz čuju un ņuhu, ja jau puikas pienāk, tad copes ir lēnākas un stabilākas, tur var arī pagaidīt, pličiem un raudām reizēm ir jāķer momenti, lai iedotu pa zobiem :):), lietojot mazus āķus bieži vien nav jāpiecērt, jo zivis pašas uzsēžas, uzliec 12. āķi uz65-70 cm garas 0.12mm pavadas, uz āķa vienu-divus baltos, plicis iezīdīs tos baltos tā, ka bez ekstraktora āķi ārā nedabūsi....

pieļauju, ka tu pārspīlē ar āķu izmēriem, bet... tas ir tikai pieņēmums, kaut kā taču gudru jāpatēlo :):):)

Atbildēts: 5.jūnijs 2013, 10:31 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā eDZH

Sveiki, doma ir pabarot vienu vietu daugavā, cerot uz brekšu lomu. Breksis tagad uzturās seklumā? Tā vieta ir uz tā saucamās "pļavas", dziļums varētu būt 1,5m -2m. Drīz jau būs saaugušas zāles un viss pārējais. Ideja ir pēc iespējas lētāk barot 4 pludu vietas - sākumā ar STIL breksi + kombikormu, vēlāk tikai ar kombikormu un šaut klāt auzas un kko tādu, bet ne pārāk daudz, lai nesāk rūgt. 3dienas pabarot un tad braukt ar laivu mēģināt veiksmi un barot tikai dienās, kad copējam. Tas varētu strādāt?

Atbild Normunds Grabovskis

ko nozīmē 4 pludu vietas ?????????? ja baro, tad baro vienu, maksimums divas vietas, I to ne pārāk tuvu vienu otrai

kāpēc gribi sākumā dot garšīgāku paiku, bet pēc tam pāriet uz negaršīgāku, tu sev tāpat dari ??????????????? kad gribās ēst, tad ir praktiski vienalga ar ko nodzīt izsalkumu, pēc tam jau paliekam izvēlīgāki, kāpēc tu domā, ka ar zivīm ir savādāk?????

ja tā ir vieta, kur brekši parasti uzturās, tad ir vērts mēģināt tos tur piesiet, ja vieta, kas ir ērta tev, bet par brekšiem ziņu nav, tad .... es tomēr pameklētu nedaudz breksiskāku vietu, kādu kantīti blakus tam galdam, jo breksis jau nav govs, kura visu laiku p[a plavu dzīvos :):)

Atbildēts: 5.jūnijs 2013, 10:21 | 5 komentāri | Adrese atbildei
Jautā shutdown

Sveiks, Normund kā tu domā uz kā viss labāk ķeras līdakas Daugavā pie Pļaviņām atklātā ūdeni un no krasta. Paldies :)

Atbild Normunds Grabovskis

es nedomāju par līdakām, mani viņas kā suga neinteresē, vēl jo sevišķi Daugavā, rajonā, kuru nepazīstu

Atbildēts: 5.jūnijs 2013, 10:15 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager