1. :):):) no Bolderājas eksperta uzzināsi, ka brekšiem patīk grūbas, no Sarkandaugavas eksperta uzzināsi, ka auzu pārslas u.t.t., breksis ir ēdājs, viņam garšo ļoti daudzas lietas, zirņi tajā skaitā, bet ...., savulaik, kad bija problēmas nopirkt raugu, tad brāgas raudzēšanai izmantoja zirņus :):):), zirņi ļoti ātri un ļoti labi rūgst, tāpēc vasarā tos izmantot ir diezgan bīstami, tādā Daugavā , kur zivju bari ir milzīgi, vēl nekas, bet mazos ūdeņos ar zirņiem var labu copes vietu "ieraudzēt " uz labu laiku ..., nav tā, ka žirņi ir kaut kas super, vienkārši tie ir lēti, tāpat kā grūbas un putraimi
2. irdinātāju ir gana daudz, arī tevis nosauktās sastāvdaļas, tik pat labi to dara smalka smilts :), tikai nepārspīlējot daudzumus, rupja maluma kaņepes un citas sēklas, kokosa skaidiņas, vienkārši skaidas u.t.t., ja iet runa par grunts barībām , tad vari kā irdinātāju izmantot smilti un applaucētus saulespuķu spraukumus, nelielu daudzumu kaņepju sēklu, sausus kukurūzas putraimus
3. profesionālajās barībās izmanto pašas sēklas, tur vairāk tiek izmantotas kaņepes, lupīnu sēklas u.t.t., priekš sevis taisot barību labāk ir ņemt labas sēklas, apgrauzdēt tās un samalt, tad ir aromāts superīgs un zivīm dikti patīk, sēkals ir arī smagākas un pilnīgākas par spraukumiem, kur viss labais jau ir izspiests
4. sāksim ar to, ka plaucēt atsevišķas sastāvdaļas var ātrajām, šodienas-rītdienas barībām, ja gatavo sauso masu ilgākam laikam, ko darīt ir krietni prātīgāk, jo lielākos daudzumos iepirkt un maisīt sanāk lētāk,
atsevišķu sastāvdaļu (dažādi putraimi, spraukumi, kombikormi, graudi u.t.t.) plaucēšana krietni atvieglo barības gatavošanas procesu, jo applaucētās daāls "pamostās", sāk dot savu, parasti diezgan spēcīgu aromātu, līdz ar to tev nav jāuztraucas kā tu iedosi barībai aromātu, piemērs tā pati kukurūza, sausiem putraimiem nav ne garšas ne smaržas, toties applaucētiem parā'dās spēcīgs kukurūzas aromāts un pieliekot nedaudz salduma arī forša garša, ar saulespuķu spraukumiem tas pats