Normunds Grabovskis

Normunds Grabovskis

Profesionāls makšķernieks, vairāku starptautisku žurnālu eksperts jautājumos par inventāru, pludiņmakšķerēšanu, fīdermakšķerēšanu, zivju iebarošanu un visa veida ziemas makšķerēšanu.

Kompetenci makšķerēšanā apliecina arī augstie sasniegumi Latvijā un pasaulē:

  • divkārtējs pasaules čempions;
  • divkārtējs pasaules vicečempions;
  • daudzkārtējs Latvijas čempions;
  • Lietuvas čempions;
  • daudzu starptautisku sacensību uzvarētājs.

Atbildes

Jautā janis1828

Man pagājušo gad spininga kātam nolūza gals , vai ir iespējams kautko salabot ? Vai savienojuma vietā kur spinings sadalās uz pusēm nomainīt aukšējo daļu kur nolūza tas gals ,vai arī kā savādāk salabot?

Atbild Normunds Grabovskis

ja kāts ir to vērts, lai pa spici maksātu 6-10 latus, tad vajag iebraukt Salmo servisā, līdzi ņemot apakšējo posmu, un piemeklēt jaunu spici, taisīt to ir bezjēdzīgi, vēl apakšējo posmu mīļam vai dārgam kātam var taisīt, bet spici noteikti nē

Atbildēts: 10.aprīlis 2012, 16:49 | 3 komentāri | Adrese atbildei
Jautā haspehs

Sveiks!:)

Nesen garaaza atradu SALMO ELITE EXELENCE 35 spoli. Kaadas ir tavas domas par vinu???:)

Atbild Normunds Grabovskis

vecs, pārbaudīts modelis, kurš sortimentā turējās 7-8 gadus, jo bija ļoti maz brāķu pa vidu, tā, ka droši vari likt to kādai no makšķerēm

Atbildēts: 10.aprīlis 2012, 16:47 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā salejs

Sveiks Normund. Man pagajusaja gada mackaatam noluza spicites pats gals. Tads jautajums.Vai ir pardosana Salmo veikalos Diamond Ultra Match IM7 peedejais posms (tievakais), vai ari bus japerk jauns Mackaats? Uzreiz saku paldies par atbildi.

Atbild Normunds Grabovskis

veikalos posmu nav un nekad nebūs, bet ...:):):) posmi ir Salmo servisā, ņem līdzi kāta apakšējo , tātad vidējo, daļu, lai servisā vari visu piemērīt, parasti spices, atkarībā no meteriāla u.t.t. maksā 6-10 ls, serviss ir Daugavgrīvas ielā 31a, pagrabā.

Atbildēts: 10.aprīlis 2012, 14:19 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā karusa112

Noskatijois tavus raidijumus kur tu reguleji wagler pludus, cik sapratu jo gribi lai atrak esma grimtu uz auklas pieliec airak svinu attiecigi noņemot no pluda sebinas bet ja esma ir sliekas vairakas tad nemam ti k vel nost tas seibinas, bet ja esma ir parak smaga tad jau nav ko isti nonemt ( veikala biju sodien iegajis tur pluds ar kadam 4-5 sebam pardeveja teica ka kopejais svars bus 1 g. uz pluda rakst. 10+1)

Atbild Normunds Grabovskis

10+1 nozīmē, ka pludam, neko neskrūvējot nost, līdz normālai iegrimei vēl jāpieliek 1 gr, cipars aiz plusa nozīmē to cik vēl jāpieliek, ja pskrūvēsi nost šeibas, tad iespējams, ka varēsi uz auklas likt 3-4 gramus, neko neskrūvējot nost tas būs ļoti jūtīgs pludiņš copei nelielos dziļumos, kad ēsmai jāļauj dabīgi grimt, tā ir vagleru priekšrocība, ka vari pat 70 m no krasta ļaut ēsmai grimt pilnīgi tāpat kā to varētu darīt pie krasta, tātad ar vagleri tu zivīm radi mazākas aizdomas, tas ir ja runājam par copi seklās vietās.

Protams, ka ēsmas svars, regulējot pludiņus, ir jāņem vērā, bet parasti jau to paredzam iepriekš, tu jau zini vai liksi naktstārpu vai 5 motiļus, pietam lielie kumosi, kā likums, parasti guļ uz grunts, tā, ka pluda izsvarojums var būt tāds pats kā mazākām ēsmām

Atbildēts: 10.aprīlis 2012, 14:16 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Jautā Bandito

Sveiks!

Par fīderu būtību pamatiem! :)

Vai katru reizi metot iekšā ir nepieciešams piestūķēt barotavu? Un cik cieši? Un vai, ja kāts ir līdz 60gr, var barotavu likt, kura ir 60gr un vēl plus barība?

Paldies!

Atbild Normunds Grabovskis

1. klasiskā fīdera pamats- barošana-zivju piesaistīšana konkrētai vietai - tātad atkarībā no zivju aktivitātes mainam barotavas groziņa izmēru, bet barību (barība un zeme, zeme tīra, zeme plus tārpi u.t.t.) liekam barotavā pirms katra iemetiena

2. cik stipri spiest barību barotavā ir atkarīgs no copes vietas dziļuma, ķeramajām zivīm, straumes stiprumaun barības konsistences, tā ir plaša tēma, kuru tā vienkārši nevar divos vārdos izstāstīt, jo barība vairāk taisa duļķi, jo vairāk tā pievilina sīkzivis, bet tas viss ir ļoti nosacīti, copes procesam jāpieiet radoši, domājot, tad pats pamazām sapratīsi kas un kā

3. ja tests ir 60 gr, tad vari likt 60 gr barotavu, vidējais barības svars ir ierēķināts testā

Atbildēts: 10.aprīlis 2012, 13:13 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā coperis14

Sveiks iesaki kādu spolo no salmo klāsta priekš līdakam:) paldies jau iepriekš

Atbild Normunds Grabovskis

kas tas pa spolo ko man jāiesaka :):)????????

spiningam vai dzīvās zivtiņas makšķerei, kādās naudās gribi iekļauties, ar kādiem mānekļie pamatā spiningosi?????? spoles izvēle it kā ir ļoti vienkārša, bet Salmo veikalos uz šodienu ir ap 300 spoļu modeļiem .... un 95% no tām var izmantot ""priekš līdakām" :):):)

Atbildēts: 10.aprīlis 2012, 13:05 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā cure

Sveiks!

Kad salmo e-katalogs buus atveerts,raxtiits ka sodien,bet nav :(

Atbild Normunds Grabovskis

h v z :):), saka, ka tūlīt, bet tas ir stiepts jēdziens ....

Atbildēts: 10.aprīlis 2012, 13:03 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Jautā zhivs

Sveiks! Sekojošs jautājums, kā zināms, parastā galda un "lopu" barība iebarojot zivis tās padara paēdušas, bet veikalu zivju barība viņas nepiesātina, vai citos dzirdētos izteikumos, tā khm, khm... ātri izvadās... tad kas ir šīs noslēpumainās vielas, kas dod to brīnumefektu?

Atbild Normunds Grabovskis

no tādām vieglāk atrodamajām lietām varu ieteikt maltas linsēklas, bārībā ir grauzdētas un maltas, linsēklas novērš pušanos un veicina labu vēdera izeju :), savulaik linsēklu novērījumu deva teļiem, lai viņiem punči nepūšās, kad vēl paši gatavojām barības, tad linsēklas malām lielos daudzumos, paskaties to pašu Sensas Carp 3000, kad tā ir samitrināta, paķidā to barību, pabarzē starp pikstiem, tur ir ļoti daudz visādu sēkliņu, protams maltu, ir arī ķīmiskas piedevas, jo dabīgās vienmēr sanāk dārgākas.

Tieši tāda iemesle dēļ arī Salmo barība maksā tik cik maksā, jo tā ir būvēta ievērojot visus barības būvēšanas principus, ar dabīgiem riekstiem, kaņepēm, linsēklām u.t.t., tas barību padara dārgāku, ja iet pa vienkāršo ceļu, tad var uztaisīt arī krietni lētu barību, kura arī reizēm strādās itin labi, bet .... te jau ir principa jautājums :):), visi nevar taisīt lēto desu, kādam tai desai gaļu arī jāpieliek :):):)

Atbildēts: 10.aprīlis 2012, 13:01 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā Mareks10

Sveiks!Jau drīz taisos braukt uz ezera Līņiem,vai vari ieteikt vēl kādu labu ēsmu bez nakts tārpa,lai sīkie asareļi nedolbī visu nost?Un ko tu iesaki,par pludu-slīdošo vai stacionāro?

Atbild Normunds Grabovskis

man ēsma No 1 ir baltie tārpi, pavasarī kopā ar motiļiem, lieku pietiekoši lielu kumosu, lai sīkzivīm nebūtu tik viegli to sabojāt, ja godīgi, tad pats līņus uz naktstārpiem vispār neķeru, tāpēc jau viņš jums tik ilgi vazā to ēsmu, ka nevar apēst uzreiz tādu kumosu :):)

stacionārais pluds, divās vietās stiprināts, viennozīmīgi būs jūtīgāks un labāk, varēsi i auklu pārcelt, i uzspēlēt u.t.t., bet saaugot zālēm palielinās risks pludu salauzt, tāpēc labāk lietot viena stiprinājuma stacionārus pludus, līņu cope ir seklumos, tādās vietās slīdošam pludam nev neviena plusa , ja nu vienīgi vēlāk vasarā'ēsmas ielaišana nelielos zāļu logos, tad slīdošais pluds strādā precīzāk :)

Atbildēts: 10.aprīlis 2012, 12:51 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā marcis1013

Sveiks!Vai jūs varētu uztaisīt vimbu copi ar grunteni?

Atbild Normunds Grabovskis

šausmīgi nemīlu klasisko grunteni copējot vimbas, vēdzeles, sami un butes vēl jā, bet vimbas ....nē, kaut kā man gruntene asociējās ar ļoti rupju rīku, abet vimba taču pamatu pamatos tāda 400-700 gramu zivīte vien ir ...., es vispār ne sevišķi to cepšanos par vimbām ne sevišķi saprotu, kāpēc tāda sūda 400-500 gramīga vimba daudziem skaitās kruts loms, abet tādi paši brekšeļi vispār neskaitās zivs :), man viņi ir pilnīgi vienādi, brekšukam pat ir priekšroka :), tā, ka klasiskās vimbu gruntenes MN nebūs, vismaz šogad nē :)

Atbildēts: 10.aprīlis 2012, 12:46 | 4 komentāri | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager