Normunds Grabovskis

Normunds Grabovskis

Profesionāls makšķernieks, vairāku starptautisku žurnālu eksperts jautājumos par inventāru, pludiņmakšķerēšanu, fīdermakšķerēšanu, zivju iebarošanu un visa veida ziemas makšķerēšanu.

Kompetenci makšķerēšanā apliecina arī augstie sasniegumi Latvijā un pasaulē:

  • divkārtējs pasaules čempions;
  • divkārtējs pasaules vicečempions;
  • daudzkārtējs Latvijas čempions;
  • Lietuvas čempions;
  • daudzu starptautisku sacensību uzvarētājs.

Atbildes

Jautā Ledlauzis

Sveiks!

Es nopirku ledus urbi TONAR LR-130 unurbjot nak ara tas skruves ar ko piestiprina asmenus?

Atbild Normunds Grabovskis

pašķir te atpakaļ, kā arī palasi forumā urbju sadaļu, tur veči dod daudz labus padomus kā no šīs problēmas izvairīties

Atbildēts: 21.februāris 2012, 09:29 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā bezdarbnieks

Sveiks !

Vai ziemas laika breksi reagetu uz riivmaize+grauzdetas,samaltas saulespuku seklas ? Un kur labak vinus meklet/barot ? uz kantim vai bedres ?

Atbild Normunds Grabovskis

ar ilgo, vismaz 2-3 dienu barošanu breksis reaģēs arī uz šādu barību, ēst ta gribās :), loģiskāk breksi meklēt uz kantīm bedru tuvumā, pietam jābaro dažādi dziļumi, jo brekši staigā

Atbildēts: 21.februāris 2012, 09:26 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā ledus

Sveiks, jautājums ir tāds: gribu Ventā pasēdēt uz raudām, gribu no plastikāta pudeles uztaisīt stacionāro barotavu, bet cik dziļi to laist iekšā, kādas konsistences barību pildīt iekšā un cik tālu pa straumej urbt alinģus, kuros mēģināšu to raudu pievilināt???

Jau iepriekš paldies!

Atbild Normunds Grabovskis

plastikāta pudele noteikti nav tas labākais no kā taisīt barotavu, vajag sietveidīgu materiālu, pudele plivināsies straumē, vai nu tad tev pus pudele jāpielādē ar akmeņiem vai sviniem, barotavai jāģuļ uz grunts, tad pirmie āļiņģi ir jau līdz ar pašu barotavu un ik pa metram uz leju, bet vēdekļveidīgi, jo straume mutuļo un barības ceļš mainās

Labākās barotavas sanāk no kaut kādiem mašīnu filtriem vai speciāli taisot, ir vērts pačakarēties, ja patīk cope upēs, tikai jāskatās, lai barotava ielīstu āļiņģī , pietam diezgqan brīvi, jo āļiņģiem ir tendence apsalt :), barotava jāsien garā, pietiekoši izturīgā striķī, jāparedz kā tu piefiksēsi barotavu noteiktā punktā, vieglākais ir pāri āliņģim pārlikt koku, uz kura uztin barotavas auklu, tad atlaiž cik vajag, pārējo nofiksē un ir ok

Atbildēts: 21.februāris 2012, 09:25 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā mariszin

Sveiks! Gribēju uzzināt par iebarošanu un barībām ziemā kā tādām. Saprotu, ka ideālā variantā ir ņemt motili gana lielā apjomā un ņemt gatavo ziemas barību uz copi. Vai ir kādas alternatīvas? Vai varu ņemt parasto sauso barību un gatavot mājās (plānoju barību laist lejā ar barotavu) ? Vai var normāli copēt uz baltajiem/vībotņu kāpuriem?

Atbild Normunds Grabovskis

makšķerēšanā nav vienīgo pareizo paņēmienu, tāpēc ir vaļa tavām fantāzijām, vari darīt visu kas vien ienāk prātā, maisīt pat it kā nesavienojamas lietas, likt uz āķa pat dzīvas cērmes, vai tas patiks zivīm viņas pateiks tev pašas, ir protams zināmi, gadiem pārbaudīti copes un iebarošanas veidi, kas eksperimentus atvieglo, bet.... protams, ka tur ir nedaudz naudiņa jāiegulda, lai gan kādreiz sev arī motili raku visai ziemai un nekas

es šeit daudz esmu runājis gan par paštaisītām barībām gan ēsmām, darīt var visu, bieži vien gan izdarīt pašam ir dārgāk un krietni laikietilpīgāk nekā nopirkt, bet līdz tam ir jānonāk pašam :), tāpēc uz priekšu, vēl ļoti laba ēsma ir ūdenstārpi(maksteņi), upēs tā pati grūba bieži nostrādā

Atbildēts: 21.februāris 2012, 09:17 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā sragiagiaA

Sveiks.

Daugavgrīvas veikalā šobrīd ir pieejama Elite Classic 5640RD spole, un kāda tai ir aptuvenā cena?

Paldies.

Atbild Normunds Grabovskis

šīs spoles cena ir 34 lati, tā ir vairs tikai Juglas un Maskavas ielas veikalos

Atbildēts: 21.februāris 2012, 09:04 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā elvijs86

Sveiks! Vai šī spolīte ir laba?Salmo Elite Adrenalin bezinerces spole (7810FD) Doma iegādāties!

paldies!

Atbild Normunds Grabovskis

spolīte ta laba, var teikt, ka ļoti laba, BET tas ir mazais izmērs, tāpēc jautāju, ko tu ar to gribi darīt, jo jebkurš, pat vis krutākais inventārs, ja to lietosi nepareizi vai nu izbeigsies ļoti ātri (ja ar mazu spoli gribās darīt lielas spoles darbus :)) vai arī nesniegs gaidīto baudu (ar lielu spoli mēģināsi strādāt ar micro sistēmām)

Atbildēts: 21.februāris 2012, 09:00 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā grunduliss

Sveiks Normund.Vispirms liels paldies par atbildem.Gribeju pajautat apmeram ar kadam cenam man jarekinas?Jo gribu iegadaties mackatu.Jo saku nopietni gatavoties vasaras copei tape dzivojos pa veikaliem.Paldies jau tagad.

Atbild Normunds Grabovskis

vienkāršākie mačkāti, Salmo tie ir Supreme, maksās 17-19 ls, nākošā sērija Diamond 25-30 ls, nākošā Elite 29-40 ls, man ir gan Diamondi, gan Elites, viss strādā un ir ok

Atbildēts: 21.februāris 2012, 08:57 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Zefirs

Sveiks!

Principā esmu vasaras makšķernieks, taču plānā nākamgad laikam pirmo sezonu varētu pavīdēt arī ziema. Jau ilgāku laiku domāju par normāla kombinzona iegādi, taču, visiem zināms, ka tas nav īpaši lēts prieks, itīpaši tādēļ, ka esmu jaunietis. Īsti arī neticu, ka tādos kombinzonos var nenosalt, jo man vienmēr un visur ir auksti, bet, šogad varētu pamēģinātu tādus iegādāties un darīt to tagad vai pat tuvāk lielākajām atlaidēm, taču īsti nezinu kādu kostīmu pirkt, jo nu nav nekādas saprašanas ar ko viņi atšķiras - zinu tikai ka ir peldošie un parastie, bet tas arī viss. Mans svars ir ap 70, pārsvarā kostīms šobrīd varētu būt domāts pavasara copei, vēlai rudens copei (pat līdz decembrim) pārsvarā no laivas, mazāk staigājot kā arī nākamgad varbūt pirmajai ziemas sezonai. Vēlētos labu maksimāli labu kostīmu, par maksimāli pieņemamu cenu. Būtu jauki, ja varētu pateikt, kas bez paša kostīma ir nepieciešams - lai varētu sapirkt visu vienā reizē. Domāju par apakšējiem veļas slāņiem, zeķēm, zābakiem utt. Kā arī vai ir speciāli cimdi, kas dod īpašu siltumu, vai visi makšķernieki izmanto tā saucamos "roku sildītājus"?

Tas uz ko pats skatos ir kaut kas no Norfin extreme vai norfin Arctic. Bet nu, protams, jāskatās kas un kā ir ar cenām.

Kā arī vai jaunie modeļi ar ko būtisku atšķiras no vecajiem? Vai arī tas ir tikai dizaina jautājums. Un par kopšanu cik sapratu tad veļasmašīna nekādā gadījumā. Tikai ķīmiskā tīrīšana vai ar mitru lupatiņu pārbrauk pāri ja?

Paldies par atbildi jau iepriekš un piedod par tik garu jautājumu. Itkā lasījis jau šo to esmu, taču profesionāļa atbilde allaž ir labāka nekā paša virspusējās zināšanas :)

Atbild Normunds Grabovskis

to, ka esi lasījis šo to var just, it kā zini, ko gribi, bet tai pat laikā jaucies terminos un kostīmu līmeņos :), bet ir ok

teikšu tev godīgi, nekādu super izpārdošanu nebūs, sevišķi uz labajiem, sortimentā paliekošajiem kostīmiem, bet vienmēr jau kaut ko var sarunāt :), ja vien tavas finanses ļauj, tad skaties tikai un vienīgi uz EXTREME kostīmiem, ideāls salikums būtu EXTREME 2 bikses un EXTREME 3 jaka :):), es pēc savām izjūtām saku, ikdienā tā arī nēsāju, tavā gadījumā droši vien, ka jāskatās uz EXTREME3, tam tomēr audums ir ar krietni lielāku mitrumizturību

Atbildēts: 21.februāris 2012, 08:55 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā melnais1234

Sveiks!

Vai tu zini kādu vietu Dob raj kur varētu aizbraukt uz murmišku copēt un būtu garantija dabūt kādu zivteli?

Paldies jau iepriekš.

Atbild Normunds Grabovskis

nezinu gan tādu vietu

Atbildēts: 20.februāris 2012, 15:10 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā soks

Sveicināts. Patlaban taisos uz Lielupi. Nāk vimbas, gadās pa kādam paresnam pličukam, un arī ašukam, bet ne par to runa.

Nav jau noslēpums, ka tu pārstāvi Salmo, bet varbūt vari godprātīgi padalīties pieredzē par Colmic produkciju. Sevišķi interesē spoles un kāti, ja vien ir bijusi darīšana.

Atbild Normunds Grabovskis

Colmic ir laba itāļu firma, sporta inventāra firma, tiesa ne pārāk lēta, bet es runāju par vidējo un augsto galu, lētā gala preces visiem vairāk vai mazāk ir vienādas :), labi pazīstu un dziļi cienu Colmic firmas galveno ekspertu Jacopo Falsini, tā, ka neko sliktu pat i nevarētu pateikt :), āķi, auklas, kāti ir ok, spoles ....., nu Itālijā viņi tik maz lieto spoles un saprašana par šo tēmu viņiem nav tā lielākā, tāpēc spoles nav nevienas no sporta inventāru ražojošo firmu stiprajām pusēm, tāpēc arī spoļu viņu sortimentā ir tik maz :)

Diemžēl Colmic produkti nav domāti Latvijai, precīzāk Latvijas vidējam pircējam, viņiem viegli neiet pat Maskavā, jo produkti nav lēti un ir specifiski un tur kur pat reiz tirgojas šīs firmas produkti tā īsti neviens pat i nesaprot šos produktus, bet ...:) večiem ir uz tiekties, Colmic nekad nebūs tautas marka, tiēši tāpat kā Sensas, Milo, Maver un daudzas citas sporta inventāra firmas, tie ir produkti copes izvirtuļiem :)

Atbildēts: 20.februāris 2012, 15:09 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager