Normunds Grabovskis

Normunds Grabovskis

Profesionāls makšķernieks, vairāku starptautisku žurnālu eksperts jautājumos par inventāru, pludiņmakšķerēšanu, fīdermakšķerēšanu, zivju iebarošanu un visa veida ziemas makšķerēšanu.

Kompetenci makšķerēšanā apliecina arī augstie sasniegumi Latvijā un pasaulē:

  • divkārtējs pasaules čempions;
  • divkārtējs pasaules vicečempions;
  • daudzkārtējs Latvijas čempions;
  • Lietuvas čempions;
  • daudzu starptautisku sacensību uzvarētājs.

Atbildes

Jautā NikitaPetrov

Sveiks Normund,

man ir tāds jautājums: Salmo Grand Distance makšķere (3908-500) test 10-40 g, vai es varēšu iemest vieglu pludiņu 3-4 g ar šo kātu. It kā ir vēl tāds kāts, kas man patīk Salmo DIAMOND XM BOLOGNESE (2214-500) 5-15, bet kur es copēju brekšus dažreiz var pieķerties labs līnis, nebūs labāk paņemt jaudīgako GRAND DISTANCE, vai tas nebūs pa daudz, tā kā ar dēli rokās?;)

Ar cieņu,

Nikita

Atbild Normunds Grabovskis

Grand Distance būs universālāka makšķere, jā tā ir smagāka un cietāka, bet toties vari i vimbās braukt i uz līņiem sēdēt, XM ir ļoti mīksta makšķere, ideāla raudām un breksēniem ezeros, bet upē vilkt lielāku zivi jau ir kā ir, izvelc Distanci, pašūpo, salīdzini ar savu esošo makšķeri un ņem ciet

Atbildēts: 26.jūlijs 2011, 09:21 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā milijonas9

Sveiki. Varbūt jūs zinat. Vai Latvijā notiek bērnu makšķerēšanas nometnes, bērniem, kuri vairāk jau ir pusaudži? 14/15/16 gadi? Dikti gribētos uz kādu aizbraukt, bet līdz šim esmu redzējis tikai tādas, kurās māca pašus pamatus, piemēram kā uzlikt pludiņu, kā to pareizi izsvarot.

Atbild Normunds Grabovskis

šāda vecuma jauniešiem nometņu nav, vēl 14 gadi iekļaujās, bet vecāki vairs nē, vispār jau tādu nometņu ir maz un pamatu pamatos tās ir domātas kā pats sākums, bet ir puiki un meiteņi, kuri grib zināt vairāk, ja nometnes vadītāji paši ir copmaņi, tad viss notiekās arī vairāk, ja tev uz nākošo vasaru ir 14-15 gadi, tad pavasarī dod ziņu, ja ko uzzināšu, pastāstīšu

Atbildēts: 26.jūlijs 2011, 09:17 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā pikeHunter

Sveiks!Vakar izdomāju aizbraukt uz vienu nelielu ezeriņu pasēdēt uz fīdera, jo no iepriekšējās reizes bij nedaudz palikusi pāri barība-pus paka sensas breksis un pus paka salmo sapals/ālants/breksis. To arī pagatavoju, pieliku vēl nedaudz klāt rīvmaizi un iebaroju kādus 10m no krasta, bet pa visu vakaru bij tikai viena cope (uz sliekas)!!draugs pie paša krasta vilka pličus un raudiņas uz milzīga diametra auklas :D a man pāris metrus tālāk ne copes!!kā tā var būt?!ezeram vismaz tajā vietā nav ne dūņaina grunts ne kas tāds kas varētu traucēt copi uz gruntenes...un barība zivīm garšoja-kad beigās izbēru pāri palikušo barību ūdenī, ūdens vnk vārījās!

Atbild Normunds Grabovskis

es teiktu, ka slieka ir pie vainas, vasarā bieži vien slieka nenostrādā, citas ēsmas ēd, bet slieku nē, arī man Gaujā tā ir bijis, ja pie krasta ir zāles un čoms ķēra pie zālēm, tu it kā nedaudz tālāk, bet jau pavisam citā dziļumā, tad vaina var būt tur, ir tāda Vējupe Ādažos, tur ir tieši šāds stāsts, aiz zālēm ir daudz zivju, 5 metrus no zālēm ir jau par 2 metriem dziļāks un zivju tik pat kā nav

Atbildēts: 26.jūlijs 2011, 09:12 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Liiidaka

Nu esmu jau it kā izlēmi, bet vēl mazs jautājums. Ar savu tagadējo kātu tādas 1,5kg līdakas spēju izcelt no ūdens vienkārši ar kāta galu un tas nepārlūzt. Vai ar Supreme Ultra 2,7 spēšu izdarīt to pašu?

Atbild Normunds Grabovskis

tu esi super copmanis !!!!!!!!! tad viss ko es tev teicu neatbilst patiesībai, ja tu tādas līdakas cel ar celšanu, tad labākais kāts tev būs metāla stienis vai slotas kāts, vai vismaz jaudīgs džerka kāts, arī spole šī tad neder, vajag vai nu inerces vai multiplikatoru, aukla tikai pītā un ne tievāka par 0.35mm, ja monofilā, tad vismaz 0.6mm, citādāk atkal būs stāsts, ka kāts salūza pirmajā iemetienā vai uz pirmās zivs :))))

Atbildēts: 25.jūlijs 2011, 14:46 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā LORA

Sveiks,gribēju pajautāt ,mēs

makšķerējam vienā dīķi kurš atrodas dziļi mežā ,kādreiz krievu laikos tur bija zivju audzētava tagad tur viss ir nolaists un papusei

aizaudzis .Kā var zināt vai tur drīkst makšķerēt vai nē,nav nekādas norādes un aizlieguma zīmes?

artūrs_rezovskis

Atbild Normunds Grabovskis

ja tā pavisam nopietni, tad to tev varēs pateikt tikai un vienīgi vietējā pašvaldībā, mēģini to uzzināt telefoniski, visa zeme kādam pieder

Atbildēts: 25.jūlijs 2011, 14:42 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā milijonas9

Aizmirsu piebilst iepriekšējajā jautājumā. Man tiem owner āķiem nav atskabargas? Tam tā jābūt, un vai neslīdēs nost tārpi? Vai arī tad, kad būs cope zivs nevar aizpeldēt prom?

Atbild Normunds Grabovskis

kur pirki?

Atbildēts: 25.jūlijs 2011, 14:41 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Jautā milijonas9

Sveiks, meistar. Nopirku Tevis izslavētās owner gatavās pavadiņas, ar āķi. Konkrēti Owner carp. 5. nummurs, un modeļa nummurs RL-238.

1. Vai derēs daugavas brekšiem?

2. Pavadiņas galā ir cilpa. Kā lai es pavadu lieku pie griezuļa? Cilpa cilpā, vai nogriest cilpu, un piesiet ar āķa mezglu?

Paldies!

Atbild Normunds Grabovskis

1. kur tu tādu brīnumu atradi???????? Salmo veikaliem es šādu sēriju neesmu sūtījis, bezatskabargas āķis netirgojas, copējis pats esmu, ātrai vilkšanai nav nekādas vainas

2. ja tevi apmierina pavadas garums, tad liec cilpa cilpā, vispār jau pavadiņas vienmēr jāstiprina cilpa cilpā, ātri un ērti, vari sasiet vai nopirkt rezerves pavadas un viss notiekās, uzsien parasto cipliņu un ķērāja gadījumā aukla pārtrūks mezglā, uzsien dubulto mezglu cilpiņai un izturība palielinās vairākas reizes

Atbildēts: 25.jūlijs 2011, 14:40 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā xman120

Sveiks, Nolēmu pievērsties fīderam, noskatījos tavus raidījumus par fīderiem abas daļas, kā arī šogad kur copēji Daugavā, viss būtu saprotams viens maziņš "bet", Tu teici ka optimālais barotavas smagums 40-50gr, man tests fīderim -80.gr, vai 50.gr nebūs par smagu, jo pie iemetiena, tā vien likās ka spicīte nolūzīs:)

Atbild Normunds Grabovskis

80 grami tests nozīmē, ka vari lietot 80 gramu barotavas + barība barotavā, bet attiecīgi ar resnāko spicīt :)

Atbildēts: 25.jūlijs 2011, 13:49 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā andrisandris

Ir 2 gab. SALMO JIG kāti. 2,4m un 2,7m. Abiem konstatēju vienu vainu - spicītes savienojuma (sakausējuma) vietā ar kātu parādās plaisas un tā brīvi nāk ārā. 2,4m salīmēju ar superlīmi. kāts tiek izmantots arī spiningošanai.

jautājumi:

1. vai tas var būt kāds rūpniecisks brāķis?

2. veidojot kātu nav ņemtas vērā slodzes uz kātu?

3. vai iemesls tam ir spiningošana ar šim kātiem?

Andrisandris

Atbild Normunds Grabovskis

plaisā laka vai pats kāts?

ja laka, tad tā nav mirstamā vaina, ja kāts tad ir sliktāk, tad slodze ir bijusi pa lielu, bet to var novērst, ja saliec kātu (OBLIGĀTI KĀTAM JĀBŪT SALIKTAM) smuki notin savienujuma vietu ar diegu un piesūcini to ar superlīmi, viss kalpos , ja negribi pats ņemties, tad ieved servisā, iespējams, ka meistars saskata ražotāja vainu un samaina spici, neredzot kātu ir grūti pateikt kāpēc tā noticis

Atbildēts: 25.jūlijs 2011, 12:59 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Liiidaka

Nu tad man vēl tādi divi jautājumi.

Ja ņemu spoli SUPREME XR3 ar priekšējo bremzi jūs ieteicāt ņemt kātu Supreme Ultra, 2,4m bet ja es tā vietā ņemtu Supreme Ultra, 2,7 m no tā nekas būtiski nemainītos vai ne? Jo kātam arī tests ir no 10 - 40 manā gadījumā pat nedaudz labāk.

Un otrs jautājums vai šai spole varētu likt pīto auklu? Jo esmu dzirdējis ka uz daudzām spolēm šī aukla mēdz savērpties.

Atbild Normunds Grabovskis

2,7 kāts ir ok, bet velcei tas ir pa garu biki, bet pavelcēt var

Droši vari tīt pīto auklu

Atbildēts: 25.jūlijs 2011, 12:53 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager