Normunds Grabovskis

Normunds Grabovskis

Profesionāls makšķernieks, vairāku starptautisku žurnālu eksperts jautājumos par inventāru, pludiņmakšķerēšanu, fīdermakšķerēšanu, zivju iebarošanu un visa veida ziemas makšķerēšanu.

Kompetenci makšķerēšanā apliecina arī augstie sasniegumi Latvijā un pasaulē:

  • divkārtējs pasaules čempions;
  • divkārtējs pasaules vicečempions;
  • daudzkārtējs Latvijas čempions;
  • Lietuvas čempions;
  • daudzu starptautisku sacensību uzvarētājs.

Atbildes

Jautā ma4otra4o

Sveiks. Ir doma savu piemājas ūdenskrātuvi ilgākā laika posmā iebarot vienā vietā. Cāļu kombikorms, ķimenes un kaņepes jau iegādātas. Jautājums, cik daudz vajadzētu mest tai vietā un cik bieži? Kādos daudzumos pievienot ķimenes un kaņepes vai ķiplociņu?

Atbild Normunds Grabovskis

ja tu pagaidām vienkārši gribi pabarot vietu, tad vari pagaidām barot ar tīru kombikormu, kad iesi copēt, tad pieliksi kādu piedevu, piedevas jāliekt ā, lai jūt, vietas iebarošanai , ja tā ir liela ūdenskrātuve ar lielu zivju blīvumu, dienā ber kādus 2-3 kg kombikorma, tikai noteikti pārliecinies, ka zivis tur pienāk, citādāk sanāks rūgstošs kombikorma kalns, ja zivju tur ir maz, tad ber attiecīgi mazāk, tomēr mazāk par 1 kg dienā nevajadzētu, nebūs liela efekta.

kaņepes vairāk ir raudu un karpu delikatese, brekšukam bez viņām var labi iztikt, ķimenes vajag samalt vai nu uztaisīt ļooooti jaudīgu novārījumu un ar šo novārījumu apliet kombikormu, ķiploks ir labs, bet bīstams, ja lieto svaigu, var viegli pārdozēt stiprumu, tāpēc drošāk ir lietot granulētos ķiplokus, svaigo vajag sarīvēt vai spiedē saspiest, es teiktu uz 1 kg barības 1 lielu daivu vai 2 vidējas, smaka būs briesmīga, bet arī zivīm vajadzētu patikt, man atmiņā nav neviens gadījuma, kad ķiploks nebūtu man nostrādājis, ja ne labāk, tad noteikti ne sliktāk par citām barībām

Raudām patīk dilles, var izmantot arī piparmētru, balderjāņus, anīsa sēklas u.t.t., tikai nejauc kopā ačgārnus aromātus, zivis ne vienmēr kokteiļus saprot :)

Atbildēts: 29.jūnijs 2011, 10:52 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā copesmans

Kur u parasti pērkat saulespuķu spraukumus?

Atbild Normunds Grabovskis

skaties vienu atbildi zemāk

Atbildēts: 29.jūnijs 2011, 10:41 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Abrams

Šogad tiku pie Salmo Special Feeder 90, ar fīderi esmu ļoti apmierināts tikai gadījas viena nelaime, saplīsa viena spicīte (pats vien vainīgs nepamanīju ka aukla apto sapinās). Vai spicītes krāsa ir saistīta ar tās jūtīgumu (pēc krāsas standartizēta)? Vai spicītes stiprinājuma diametrs arī ir standartizēts, vai arī katram ražotājām ir savs standarts? Cik veidu Salmo spicītes ir pieejamas manam fīderim? Un vēl viens jautājums - lietoju Owner gatavās pavadas (breksim), reizēm sanāk atliekt āķus, vai tas ka es tos ar roku atliecu atpakaļ (parasti jau cenšos nomainīt) kaut kā būtiski ietekmē āķa efektivitāti un copes rezultātus? Ne asakas!

Atbild Normunds Grabovskis

standarta spicīšu nav, braucot pirkt ir jāņem kāta posms līdzi, tad var piemeklēt sev vajadzīgo diametru, ja nav tieši tāda izmēra, tad ņem resnāku un ar smilšpapīru piedzen, 10 sekundes un ir ok, arī krāsas spicēm katram ražotājam ir dažādas , vienota standarta nav, tā, ka labāk paņemt līdzi vidējo, lai saprastu vai tev vajag mīkstāku vai cietāku, diemžēl, bet tā viš i

Nekas tam āķim nenotiek, pats lietoju tieši tādus āķus un tas, ka viņi biki padodas ieķeroties čakārnī man pat patīk, ar nagu pieliec atpaķaļ un viss notiekās, zivi tur labi, pat labu zivi

Atbildēts: 29.jūnijs 2011, 10:40 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā copesmans

Kur war nopirkt saulespuķu un rapšu spraukumus?

Atbild Normunds Grabovskis

tur kur tirgo lopbarību, iemet meklētājā vārdus lopbarības tirdzniecība un izvēlies sev tuvāko vietu

Atbildēts: 29.jūnijs 2011, 10:35 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā 123654

sveiks!

vai šis kāts būtu labs džigošanai daugavā ?

http://shop.salmo.lv/products/8270

un kāda šim kātam būtu cena?

Atbild Normunds Grabovskis

labs kāts džigošanai ne tikai Daugavā, veikalu cena biki zem 19 latiem

Atbildēts: 29.jūnijs 2011, 10:34 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā janko100

Sveiki! Ko man piedāvāt sapalam, bet tā lai cita zivs arī varētu paņemt

Atbild Normunds Grabovskis

baltmaizes garoziņa, to apēdīs arī liela rauda vai ālants, mušu kāpuru pušķis 10-15 gb., arī tādu kumosu paņems jebkura cita liela zivs, smuks kukurūzas grauds vai 2-3 graudi, spāres, sienāži, mazi varduļi

Atbildēts: 29.jūnijs 2011, 10:31 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā noFX

Sweiks Normund :) Celsim gaisā aktuālo tēmu, ok nebūs tik precīzi, bet varbūt vari sniegt kkādui info, vai arī kādu saiti kā uztaisīt pludiņ kātu vai grunteni priekš dzīvās ēsmas... Personīgi saskāros tikai vineu reizi ar ko tādu, bez rezultātiem, tādēļ baidos kas kko biju iztaisījis nepareizi.. Paldies jau iepriekš :)

Atbild Normunds Grabovskis

tu runā par līdakām vai asaru\zandartu makšķeri, jo ir dažas atšķirīgas nianses, bet visumā viss ir ļooooti vienkārši.

aukla, uz tās slīdošs vai stacionārs pludiņš, līdakai 10-20-... grami, asarim -zandartam 3-10 grami, zemāk viens nofiksēts svins, fiksēt var ar kembrikiem, var ar skrotīm, tālāk vai nu līdaku pavada ap 30-40 cm garumā ar trīsžuburi, vai tā pati monofilā aukla ar vienžubura āķi galā.

Dziļumu liec tā, lai līdakai un asarim ēsma būtu nedaudz virs grunts, zandartam vai nu uz grunts vai pavisam nedaudz virs grunts.

Gruntenes konstrukcijas ir dažādas, bet princips ir viens, pietam līdaku gruntsmakšķeres pie mums nav tik populāras, asaru un zandartu tās jā, tās strādā uz urrrrā, paskaties MN par zandartu copi Lielupē, tur ir gruntenes sistēma s labi parādītas

Atbildēts: 29.jūnijs 2011, 10:21 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā milijonas9

Sveiks, man jautājums par gaujas velkonīša sistēmu. Cik lielu svinu likt 8g pludam? Kā arī - vai spices salmo veikalā ir pieejama Sensas brekšu barība?

Atbild Normunds Grabovskis

velkonīša pamats ir tas, ka pludiņam ir jātur svina smagums, tātad regulē pludiņu tā, kā copētu jebkurā citā vietā, pēc tam uzliec dziļumu par 1 -2 metri lielāku, turi kātu gaisā, lai varētu spēlēties ar auklu kā ar buru un viss notiekās.

Brekšu barība Spicē ir.

Atbildēts: 29.jūnijs 2011, 10:12 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Asaris19

Man dīķī ir karūsas.. ķeras visu laiku tikai tādas 30 gr. bet iekšā ir arī 500 gramiigās.. Kā man viņas labāk piemānīt? dziļums apmēram 2 m, lielums 10x10 m..

Atbild Normunds Grabovskis

grūti, dīķis maziņš un acīm redzot arī lielo karūsu nav daudz, bet nu mēģini tomēr spēlēties ar kumosa lielumu, piemēram baltmaizes garoziņu, mazajām būs grūtāk to kumosu apēst, bet vispār, ja gribu tur ko nopietnāku reizēm noķert, tad ielaid tur ķādas līdakas, ja ziemā tās nomirst, nekas, pavasarī ielaid vēl, jo karūsa, lai tā augtu un ķertos ir jāretina un jātrenkā

Atbildēts: 29.jūnijs 2011, 10:09 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā zipaks

Vasals meistar!

Ir doma pafīderēt uz Rīgas HES dambja,tādēļ gribētos uzzināt nianses kādā distancē labāk copēt,kādi dziļumi utt.Cik noprotu tad uz dambja braucot pa štrāsi A5 auto stāvēšana nav atļauta,tāpēc gribētos arī uzjautāt arī par piebraukšanas iespējām.Iepriekš paldies,ne asakas!

Atbild Normunds Grabovskis

jā, tur visur ir saliktas zīmes, es agrāk mašīnu atstāju aiz HESa, izbraucot no Doles, ir tāds celiņš pa dambi un tur līdz '"ķieģelim" bija vieta 2-3 mašīnām, cik saprotu, tad arī tur tagad nevar vairs stāvēt, tur bija foršs galds uz metriem 4 dziļumā, zivis dažādas, gan brekšuks, gan rauda, gan asaris un vimbiņas. Tagad mašīnu atstāju stāvlaukumā , nedaudz nobraucot no Salaspils ceļa, tur gan jāaizbrauc līdz aplim un tad atpakaļ braucot var iebraukt stāvlaukumā, bet vispār vieta laba, ja biki paiet uz HESa pusi, tur arī padžigot var

Atbildēts: 29.jūnijs 2011, 10:06 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager