Valdis Holbergs

Valdis Holbergs

Universāls makšķernieks ar milzīgu pieredzi. Makšķernieku biedrībā Daugava Valdis iestājās 1965. gadā. Viņš bija viens no kastinga pionieriem Latvijā. No 1975. gada sporta meistara kandidāts un no 1976. gada sporta meistars kastingā un līdz ar to viņš filigrāni pārvalda gan spiningu, gan mušiņmakšķeri. No pagājušā gadsimta sešdesmitajiem gadiem viņš ir spiningojis līdakas un asarus Babītes, Engures, Dzirnu un citos ezeros, kā arī taimiņus, foreles, alatas, lašus, sapalus, meža vimbas, samus un zandartus Latvijas upēs. Latvijā viņš ir izstaigājis vairāk nekā 170 foreļupes un strautus. Sākot ar 1975. gadu viņš copē zivis ar mušiņmakšķeri. Ārpus Latvijas robežām viņš ir makšķerējis Kolas pussalā, Sibīrijā un citur plašajā Krievzemē, kā arī Norvēģijā, Somijā, Zviedrijā, Igaunijā, Lietuvā.

Atbildes

Jautā springus

Pērn velcējām Daugavā aiz Kokneses dziļums 22-30m eholote rādīja zive 12-15m ,man vobleri 7+9+ kā es viņus varu dabūt dziļāk man jau liekas ka viņi neit to ko raksta ,man kāts 2-70 test60-100 aukla ultra braid 0,28 pavada45cm .

Atbild Valdis Holbergs

Dziļāk var dabūt pielietojot papildus svariņus, tikai es šaubos, ka tik dziļi uzturas līdakas. Nekad neesmu spiningojis dziļāk par 8 metriem.

Atbildēts: 17.jūnijs 2009, 11:38 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā laksts

Sveiks! Varbūt varētu pastāstīt nedaudz par copi Ogres upē! Aptuveni starp Ērgļiem un Ogri(Krapes pag.) !

Vai ir vērts pavasarī doties ar grunts makšķeri un ko izvēlēties par ēsmu? Jeb labāk ar spinigu un kādu mānekli izmantot? Vai vispār ir izredzes noķert kādu zivi?

Atbild Valdis Holbergs

Tas ir ļoti labs upes posms. Es tur esmu copējis tikai vienu reizi ar spiningu un noķēru kilogramīgu strauta foreli un gandrīz piecus kg smagu līdaku. Vienīgais, līdz labākajiem upes posmiem ir ļoti tālu jāiet kājām, jo vispār nav nekādu ceļu. kur piebraukt. Viens mans paziņa uz to pusi braukā ar moci pa kaut kādām takām un noķer diezgan labi.

Atbildēts: 17.jūnijs 2009, 11:34 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā elitebraid

Spinigojot, kādu ēsmu būtu vislabāk izmantot, ķerot;

Foreles

Asarus

Līdakas

Atbild Valdis Holbergs

Forelēm vieglos rotiņus svarā no 2 līdz 7 gramiem un mazos voblerīšus, asariem rotiņi+mazie vobleri+ mazās gumijzivis un tvisteri, līdakas vidēja izmāra rotiņi, vobleri, šūpiņi, poperi, gumijzivis, tvisteri.

Atbildēts: 17.jūnijs 2009, 11:27 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā spins

Sveiki Valdi. Man ir tāds jautājums par spinigu un konkrētāk par pīto auklu un rotiņiem, vai pīta nepiņķerēsies???visu laiku esmu ķēris uz parasto auklu un beidzot esmu gatavs izmēģināt pīto...Paldies jau iepriekš

Atbild Valdis Holbergs

Spiningojot es izmantoju 0,18 mm pīto auklu un tā nepiņķerējas. Esmu dzirdējis, ka piņķerējas ļoti tievās pītās aukliņas, bet man tā nav gadījies, lai gan es spiningoju galvenokārt uz rotiņiem.

Atbildēts: 17.jūnijs 2009, 11:24 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Kuto

Yo Valdi! Paņemam vienādus kātus, auklas un mānekļus. Uz vien kāta multiplikātors uz otra bezinercene ( loģiski ka abas labas kvalitātes) ar kur tālāk var iežvidzināt. nu kaut vai tu?

Atbild Valdis Holbergs

Ja ir cerība noķert standarta līdaku, zandartu vai nelielu lasi, piemēram, līdz 5, maks. 8 kg mazajās Kolas pussalas lašu upēs, vai novārdzināti Salacas lasi, tad droši spiningoju ar bezinerceni, bet ja ir liela iespēja uzrauties uz milzīgu līdaku vai lielu lasi, piem. 8 līdz 15 kg un līdz 30 kg tad spiningoju tikai ar multiplikātoru. Ar bezinerceni var aizmest ļoti tālu, bet ar bezinerceni nekur nevar aizmest ar resnu auklu, piemēram ar 0,50 mm monofīlu vai 0,35 mm pīto, bet ar multiplikātoru ar resnajām auklām lido daudz labāk, pie kam ar multiplikātoru lielo zivi ir vieglāk kausēt.

Atbildēts: 17.jūnijs 2009, 11:21 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā boomtix

sveiki!

Kā jau pavasaris tuvojas, sāku gatavoties plēsēju copei.man ir jautājums par vobleriem:

1)Kam ir labāki vobleri -Rapala vai Yo Zuri?un kāpēc?!?

Atbild Valdis Holbergs

Abas šīs firmas ir ļoti slavenas visā pasaulē un viņas abas piedāvā izcilus voblerus. Ļoti grūti ir kādu no viņām īpaši izcelt. Var būt mums tomēr noderīgāka būtu Rapala, par cik Somija mums ir tuvāk nekā Japāna.

Atbildēts: 17.jūnijs 2009, 11:11 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā sandris.4

sveiki es gribētu uzdot jums jautājumu, es pirms aptuveni 2 gadiem savā dīķītī ielaidu 2 līdakas. Kas tagat ir savairojušās taka nelabi metas, vai jūs varētu pateikt kā labāk viņas varētu izķert ārā visas? sākumā bija smuki man savairojušās karpas, līņi, brekši un karūsas dīķis ir neliels aptuveni garumā 20 platumā 25

jau iepriekš paldies.

Atbild Valdis Holbergs

No privātā dīķa līdakas ir iespējams izķert uz ūdām.

Atbildēts: 17.jūnijs 2009, 11:06 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā guntisssd

Kādas ir jūsu domas par rudens lieguma sākumu ar 1 septembri? kas tā par mušiņmakšķerēšanu, ja jāskatās pār plecu vai nenāk inspektors. vai tiešām ar alatu makšķerniekiem neviens nerēķinās?...

Atbild Valdis Holbergs

Aizliegums copēt uz mākslīgo mušiņu no 1. oktobra Gaujā un Ventā ir klaji stulbs. Vajadzētu būt aizliegumam ķert lašus, bet alatas atļaut. Diemžēl, to nav iespējams iestāstīt ne Vides ministram R.Vējonim, ne viņa padomniekam makšķerēšanas jautājumos A.Birkovam par cik šiem kungiem nav vispār nekādas saprašanas par makšķerēšanu.

Atbildēts: 17.jūnijs 2009, 11:01 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā matiss811

mums ar breleniem ir foreles ka lai vinas noker vinas tur peld ka nelabas.PALDIES

Atbild Valdis Holbergs

Ja tas ir dīķis, kad visvienkāršāk foreli ir noķert uz parastu makšķeri, par ēsmu lietojot tārpu vai garneli. Forele ir tik rijīga, ka to noķert nav nekādu problēmu.

Atbildēts: 17.jūnijs 2009, 10:57 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā baguvix

Holgerga kungs! Man ir 1 jautajums! Vai narsta laika ir iespejams nokert lidaku? Tetis saka ka nevar. Es protams netaisos vinas kert, bet jautaju tikai intereses pec! :)

Atbild Valdis Holbergs

Nekad neesmu ķēris līdakas nārsta laikā un pat ne reizi neesmu redzējis nārstojošas līdakas. Vispār viņas nārsto ļoti agrā pavasarī, pirms 1. maija.

Atbildēts: 17.jūnijs 2009, 10:54 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager