Valdis Holbergs

Valdis Holbergs

Universāls makšķernieks ar milzīgu pieredzi. Makšķernieku biedrībā Daugava Valdis iestājās 1965. gadā. Viņš bija viens no kastinga pionieriem Latvijā. No 1975. gada sporta meistara kandidāts un no 1976. gada sporta meistars kastingā un līdz ar to viņš filigrāni pārvalda gan spiningu, gan mušiņmakšķeri. No pagājušā gadsimta sešdesmitajiem gadiem viņš ir spiningojis līdakas un asarus Babītes, Engures, Dzirnu un citos ezeros, kā arī taimiņus, foreles, alatas, lašus, sapalus, meža vimbas, samus un zandartus Latvijas upēs. Latvijā viņš ir izstaigājis vairāk nekā 170 foreļupes un strautus. Sākot ar 1975. gadu viņš copē zivis ar mušiņmakšķeri. Ārpus Latvijas robežām viņš ir makšķerējis Kolas pussalā, Sibīrijā un citur plašajā Krievzemē, kā arī Norvēģijā, Somijā, Zviedrijā, Igaunijā, Lietuvā.

Atbildes

Jautā roolis

sveicināts!es mācos siet mušas pēc ''copes lietās" ievietotajiem rakstiem.regulāri tos lasu,bet kaut ko tomēr esmu palaidis garām.tapēc gribu uzjautāt-kas ir tags un kādas funkcijas tas pilda lašu mušās?un varbūt jūs zinat,kā var sazināties ar EGI vai Reini Rutki?paldies.

Atbild Valdis Holbergs

Tags ir tikai viens no daudzajiem lašu mušas elementiem. Tā ir strausa spalvas cilpa tajā vietā kur sākas astīte. Tagad strausa spalvas tiek krāsotas un tās var būt gan melnas, gan baltas. Visi lašu mušiņas elementi pilda vienu funkciju,- izprovocēt lasi, lai tas ceļas augšā un mušiņu satver. Ar Reini un Egīlu var sazināties interneta lapā www.fishing.lv, sadaļā mušiņmakšķerēšana.

Atbildēts: 30.oktobris 2007, 12:51 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā kores

sveiki....

ka jus domaajat? pinnacle platinum plus lp100 spole ir laba?

paldies..

Atbild Valdis Holbergs

Diemžēl, tādu spoli es neesmu redzējis un par viņu konkrēti neko nevaru pateikt. Vispār, mūsdienu makšķerēšanas preču tirgū ir skaidri iezīmējušās tādas tendences, ka tiek ražots kaut kas īpaši ekskluzīvs, vai arī vienkāršāks, toties lētāks vai stipri lētāks. Patreiz pašas labākās ir Japāņu firmu SHIMANO un DAIWA spininga spoles. Šīs firmas ir izteikti līderi. Pārējie, kvalitātes ziņā ļoti stipri atpaliek, toties viņi konkurē ar zemāku cenu. Ļoti kvalitatīvas un par nelielu cenu ir spoles, kuras piedāvā mūsu pašu firma SALMO. Firmas Salmo veikals atrodas Rīgā Daugavgrīvas ielā 31.

Atbildēts: 29.oktobris 2007, 17:36 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā karina21

Man izdevās noķert smuku trofeja zivi parasti laižu visas vaļā, bet gribētos zivi pie sienas pielikt, vai jūs lūdzu varētu ieteikt kā izdarīt tā lai zivs nesabojās, vai kā uzstaisīt izbāzeni?? Paldies.

Atbild Valdis Holbergs

Es esmu redzējis, kā to vajadzētu darīt Henrija Limuzīna slavenajā grāmatā par makšķerēšanu, bet pats tā ne reizi neesmu darījis. Tas process ir diezgan sarežģīts. Ar zivs palīdzību izgatavo formu, tad tajā ielej ģipsi, pēc tam uz formas kaut kā uzvelk zivs ādu ... Pēc manām domām to vajadzētu darīt specialistiem, citādi trofeju var sabojāt. Tādiem speciālistiem vajadzētu būt Dabas muzejā Kr.Barona ielā.

Atbildēts: 29.oktobris 2007, 10:10 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā kores

kas ir šūpiņš?

Atbild Valdis Holbergs

Tas ir žargona nosaukums.Par šūpiņiem sauc šūpojošos vizuļus. To konstrukcija ir samērā vienkārša. Tie tiek izgatavoti no viena metāla gabala, kurš parasti ir kādas nelielas zivtiņas formā un kuram priekšā ir karabīne, pie kuras šūpiņu piesien, bet aizmugurē āķis.

Atbildēts: 29.oktobris 2007, 09:51 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Moss

Labdien vēlreiz!

Es pirms neilga laika vaicāju par SHIMANO spolēm un kātiem (Jūsu atbilde 18.10.2007).- Domāju, ka riskēšu ar Stella iegādi. Tomēr gribētos precizēt vēl spoles izmēru. Ja lietoju vidējā tipa spiningu (240cm, tests 20-40 g), kura būtu piemērotākā spole: 2500 vai 3000?- Lielākajai vajag stipri vairāk auklas, tomēr tā laikam arī slodzes izturīgāka? Vai varbūt pilnīgi pietiek ar mazāko? Ko Jūs iesakāt?

Paldies!

Atbild Valdis Holbergs

Personiski es lietoju SHIMANO STELLA 4000. Tā tiešām ir lielāka spole, bet mazās man ir vairākas, vecas un labas ABU Cardinall 33 un DAIWA TAURNAMENT 2500i.

Atbildēts: 29.oktobris 2007, 09:46 | Komentēt | Adrese atbildei

labdien!

vai ar rotējošo vizuli ir iespējams aizaugušā upē vai krācēs noķert kādu plēsīgo indivīdu?

Atbild Valdis Holbergs

Protams, ka var. Rotējošie vizuļi taisni ir domāti copei krācēs. Krācēs, vienīgais, ir diezgan precīzi jāmet un pareizi jānovelk. Mētāt uz dullo krācēs nav nekādas jēgas.

Atbildēts: 22.oktobris 2007, 11:02 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā rotinnss

Sveiki, nav teema par copi, bet nezinu kam to prasiit. Lieta taada, ka staigaajot par RIMI, MAXIMU redzu kaa tiek spiidzinaatas vaarda tiessaakajaa noziimee zivis kuras domaatas paardossanai dziivaa veidaa. Vienkaarssi gribeetos zinaat cik daudz ir atllauts uz kubikmetru vai kvadraatmetru lielu, (vai kaa nu vinni tur to reekkina nezinu) baseinu tureet dziivaas zivis. Ieeju lielveikalos un tur taas zivis tajos akvaarijos ir nenormaali paarbaaztas, savainotas kkekseejot laukaa ar uztveramajiem tiiklinniem, aprautaam spuraam, lielaakaa beeda jau taa ka taas zivis tur smok dienaam buudams tik daudz tik ierobezzotaa uudens daudzumaa. Vienkaarssi gribeetos, lai kaads to vairaak pakontroleetu un pieveerstu tam uzmaniibu!

Paldies!

P.S. Varat suutiit atbildi arii uz e-pastu ja negribat publiceet. egils_panevics@inbox.lv

Atbild Valdis Holbergs

Man pa ceļam no darba uz mājām ir RIMI, tādēļ es iepērkos tikai tur un neko nezinu par to, kā dzīvās zivis tiek tirgotas veikalā MAXIMA. Pēdējos gados nekad neesmu redzējis, lai veikalā RIMI, kurā es pērku produktus būtu tādas problēmas. Tur vienā akvārijā parasti peld dažas dzīvas karpas, bet otrā kāds samelis, store vai forele.

Atbildēts: 22.oktobris 2007, 10:59 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Jautā confused

Gribēju uzzināt kādu sistēmu labāk lietot ķerot līdakas uz dzīvo zivtiņu.Šaubos kādu āķi ņemt - divnieku vai trijžuburi.kā izvietot svariņus un kāda veida?Cik stipru auklu lietot utt. (man ir 18 g smags līdaku pludiņš)

Atbild Valdis Holbergs

Es uz dzīvo zivtiņu līdakas esmu makšķerējis ļoti maz un ļoti sen. Man šis copes veids nepatīk, jo nevar ātri apcopēt lielas platības un tas nav diez ko sportiski. Vienīgais, atceros, ka jo lielāka ēsmas zivtiņa, jo lielāka līdaka uzķersies (man vislabāk ķērās uz 300 gramus smagiem pličiem), tad vēl ļoti svarīgi dot līdakai ēsmas zivtiņu kārtīgi ierīt, jo var būt, ka viņa to vienkārši paķer un tur zobos, bet nerij iekšā. Copējot uz dzīvo, es nelietoju pavadiņas, bet sēju vienkāršu, palielu vienžubura āķi uz 0,6 mm pavadiņu no parastas monofīlās auklas. Tos pličus es kabināju vienkārši aiz lūpas.

Atbildēts: 22.oktobris 2007, 10:53 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā Moss

Labdien!

Pēdējā laikā esmu aizrāvies ar spiningošanu, tādēļ nopietni apsveru iespēju pāriet uz augstākās raudzes inventāru, piemēram, SHIMANO. Tas taču ir labākais vai ne? Vai tomēr DAIWA? Finanses saprāta robežās patiešām nav šķērslis, tomēr negribētos muļķīgi pārmaksāt par lietām, kuru kvalitāte tiešām nav izcila un neatbilst cenai. Patlaban izmmantoju Daiwa Capricorn 2500 kombinācijā ar DAM Sumo Royal Zander.

Jautājums: vai ir vērts ņemt Stella FB (tagad jauno FD) 3000 un ar Lesath 240MH kātu? Vai tomēr pilnīgi pietiek ar TwinPower un spini no Aspire sērijas? Cenā tomēr sanāk diezgan liela atšķirība.

Tā kā neesmu pamēģinājis ne vienu, ne otru, lēmumu pats nevaru pieņemt. Veikalā tāpat neko daudz nesapratīsi. Turklāt negribētos arī pēc 2-3 gadiem visu atkal mainīt. Paldies!

Atbild Valdis Holbergs

TVIN POWER ir pati labākā spole, ja vērtē kvalitāti pret cenu. Es pats trīs sezonas ar to spiningoju. Tā ir lieliska spole. Tagad, jau divas sezonas es spiningoju ar STELLA un tā ir nedaudz labāka, bet prestīžāka. Tik lielas atšķirības starp šīm divām spolēm kvalitātes ziņā nav. STELLA ir tikai nedaudz labāka, bet par to divas līdz trīs reizes dārgāka. Pats par savu naudu es to STELLA nepirktu, bet man to uzdāvināja dzimšanas dienā, bet TVIN POWER es pirku pats. Kāti tomēr ir gaumes lieta. Mūsu veikalos labu kātu nav vispār. Vienīgais augsti kvalitatīvais spinings, kuru es esmu nopircis Rīgas makšķernieku veikalā pie Pāvela Belugina ir HAUSE OF HARDY trīsdaļīgais lašu divrocis. Visus pārējos savus spiningus esmu iegādājies vai nu Maskavā, S.Pēterburgā vai ASV. Skumji, bet labu spiningu nevar nopirkt arī ES. Ja ņem kaut vai SHIMANO piedāvājumu ES tirgum, tad tas ir nožēlojams, salīdzinot ar to, ko šī pati firma piedāvā pašā Japānā. Paradoksāli, bet daudzus no labākajiem SHIMANO spiningiem var nopirkt Krievijā. Ļoti labi spiningi un par saprātīgu cenu ir nopērkami ASV. Vienīgā problēma to no Amerikas atvest. Es darīju tā: vienkārši vienam savam draugam, kurš bieži lidoja uz ASV lūdzu tur nopirkt un atvest man kādu interesantu kātu. Tad tas iznāca pavisam pa lēto. Ja to pašu kātu nopērk kaut vai Cabellas, tad preces piegāde būs diezgan dārga.

Atbildēts: 18.oktobris 2007, 10:18 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā toms004

sveiks!!!

mani intresē vai gumijzivju pretzāļinieki netraucē līdakai uzķerties uz āķa jo viens saka tā otrs tā un es nekādā jēgā netieku!!!!

liels paldies!!!!!!

Atbild Valdis Holbergs

Jebkura konstrukcija, kura pasargā āķus no aizķeršanās vairāk vai mazāk traucē līdakai uzķerties, tāpēc ar tiem ir vērts spiningot tiešām zālēm aizaugušās vietās. Spiningojot ar "ņezacepļaikām" ir jārēķinās ar to, ka copes būs vairāk, bet daudzas no tām būs tukšas. Tā, piemēram, spiningojot ar parastiem āķiem, tikai retā līdaka pasprūk, bet spiningojot ar tā saucamo pretzāļnieku copes ir daudz biežāk, jo var droši mest zālēs, bet bieži līdakas tikai uzsit un uz āķa nemaz neuzķeras, kā arī bieži uzķeras knapi un nopurinās. Vienu reizi, maija sākumā Lobes ezerā spiningoju pa zālēm ar "ņezacepļaiku" un no desmit līdaku copēm, laivā dabūju tikai vienu zaļsvārci !!!

Atbildēts: 5.oktobris 2007, 09:45 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager