Valdis Holbergs

Valdis Holbergs

Universāls makšķernieks ar milzīgu pieredzi. Makšķernieku biedrībā Daugava Valdis iestājās 1965. gadā. Viņš bija viens no kastinga pionieriem Latvijā. No 1975. gada sporta meistara kandidāts un no 1976. gada sporta meistars kastingā un līdz ar to viņš filigrāni pārvalda gan spiningu, gan mušiņmakšķeri. No pagājušā gadsimta sešdesmitajiem gadiem viņš ir spiningojis līdakas un asarus Babītes, Engures, Dzirnu un citos ezeros, kā arī taimiņus, foreles, alatas, lašus, sapalus, meža vimbas, samus un zandartus Latvijas upēs. Latvijā viņš ir izstaigājis vairāk nekā 170 foreļupes un strautus. Sākot ar 1975. gadu viņš copē zivis ar mušiņmakšķeri. Ārpus Latvijas robežām viņš ir makšķerējis Kolas pussalā, Sibīrijā un citur plašajā Krievzemē, kā arī Norvēģijā, Somijā, Zviedrijā, Igaunijā, Lietuvā.

Atbildes

Jautā Jaanka

Sovasar saku nodarboties ar spiningosanu, pa visu laiku nokeru tikai divas lidakas. Es izeginaju gan vizulus gan voblerus un gumijas zivtinas bet nekada labuma.

Atbild Valdis Holbergs

Spiningojot ļoti svarīgi ir tāli un precīzi metieni, kā arī ir jāprot novadīt vizulis. Šīs iemaņas attīstīsies ar laiku. Ne viens uzreiz nevelk milzu lomus.

Atbildēts: 10.augusts 2009, 15:28 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā mahels

sveiki!varat ieteikt kādu labu gramatu par mušiņmaksķerēsanu un mušu tīšanu,kuru ir iespējams nopirkt latvijā!

Atbild Valdis Holbergs

Patreiz par mušu siešanu Latvijā var nopirkt visu to pašu, ko ārzemēs. Ļoti labs ir žurnāls Fly tying. Esmu to redzējis pārdošanā veikalā MOLS Rīgā.

Atbildēts: 10.augusts 2009, 15:26 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Renciks

Ir doma aizbraukt uz Babītes ezeru paķert līdakas ,tikai nezinu uz ko viņas tur labāk ķeras.varbut jūs varētu ieteikt kadu mānekli?Jau iepriekš liels paldies.

Atbild Valdis Holbergs

Es parasti Babītes ezerā spiningoju uz baltu rotiņu, bet citiem labi rezultāti ir uz vobleri, kuru ražo Salmo un kuru sauc par mūdzi.

Atbildēts: 10.augusts 2009, 15:23 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā vidijs7

Sveicinats! Veletos pajautat,ja perku spiningam spoli, ko ieteiktu labak ņemt, # Bezinerces spoles ar priekšējo bremzi ?

vai

# Bezinerces spoles ar aizmugurējo bremzi ?

Vai,esat kadreiz makšķerejis- Garais ezers -Krāslavas rajona. Un ko varat teikt, ir doma ar smagu bleki, liela dziluma.

Atbild Valdis Holbergs

Priekšējā bremze labāka ir ļoti dārgām spolēm, tādām, kā TVIN POVER vai STELLA. Ja spole nav dārga labāk izvēlēties ar aizmugurējo frikcijas bremzi. Garajā ezerā copējis esmu, bet reti. Pārsvarā copēju ceļa otrajā pusē esošajā Baltajā ezerā. Garais ir ļoti dziļš ar stāviem krastiem. Tajā labākās līdaku vietas ir tālajā stūrī no ceļa uz Piedrujas pusi.

Atbildēts: 7.augusts 2009, 10:59 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā dikusgo

Ar mani neticcams atgadījums notikās nelielā piepilsētas ezerā.Mēs pa vasaru regulāri peldinam Vācu aitu suni šajā ezerā.Nedēļu atpakaļ no rīta puses sadomāju aizvest suni pastaigāt pa mežu un pie viena arī izpeldēties.Pie pirmā koka iemetiena kautkas sunim sekoja līdz krasta zālēm,pēc tam liels ūdens mutulis un nešķīstenis pazuda.Pēc vairākiem koka metieniem līdaka uzbruka šim vilkam.Tas bija kodiens,suns bija gatavs cīņai,izmeta koku no mutes,bet nebija ar ko plēsties,no suņa prom aizpeldēja plati dzelteni raibi sāni.Uzbrukums notika vēl trešo reizi,savā sašutumā paķēru nomašīnas spiningu un ko jūs domājiet ,pirmajā metienā turpat krastā uz āķa uzķērās paša suns.Ja tas nenotiktu ar mani nekad neticētu,ka kautkas tāds vispār pie mums iespējams.Šo faktu apliecina divas sieviets,kuras tajā pašā vietā bija atbraukušas ar tiem pašiem suņiem,tas lops atkal parādījās turpat pie krasta .Unšeit irjautājums:ko likt uz āķa,vai tā būtu pīle,ko nu nekādi nedrīkst darīt,bet kautādā veidā tā ir jādabū rokā.Tajā vietā noķēru tikai 4kg līdaku.Neticami,vai ne?

Atbild Valdis Holbergs

Nekad neej tur peldēties. Tas nezvērs var atgriezties un iekost Tev pakaļā.

Atbildēts: 7.augusts 2009, 10:55 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā basis

Sveiki,cienītais makšķerniek!Vai jūs esat makšķerējis pie Daugavpils ezeriem?Kā arī vel viens jautājums ja ezers ir 2 metri dziļš ko piedāvāt līdakām tāda seklajā ezerā?Paldies

Atbild Valdis Holbergs

2 metri ir ļoti labs dziļums līdakām. Tās ir klasiskas līdaku vietas un tur var ķert uz jebkuru vizuli.

Atbildēts: 7.augusts 2009, 10:51 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā WhitENiggA

Sveiks!

Gribēju pajautāt vai forele patiešām nomirst pēc tā,ka paņem viņu rokās un atlaiž? vai alatām ir taspats?

Atbild Valdis Holbergs

Muļķības. Mazu forelīti vai alatīti saudzīgi atbrīvo no āķa un atlaid. Var būt viņa izaugs par īstu milzeni.

Atbildēts: 7.augusts 2009, 10:50 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā saukums

Sveiki! Ko spiningotājam darīt ziemā?

Atbild Valdis Holbergs

Slidot, slēpot, pikoties un darināt sniegavīru.

Atbildēts: 7.augusts 2009, 10:47 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā janisl

ko paslaik var nocert no krasta

Atbild Valdis Holbergs

Visas zivis.

Atbildēts: 7.augusts 2009, 10:45 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā DimBim

Labdien, Valdi!

Saki lūdzu, kur labāk ķert zandartus Rīgas apkaimē. Keram ar draugu uz astītēm, bet copes normālas kā nav tā nav, esam ķeruši gan Rīgas HES gan Ķeguma, bija divi zem izmēra, bet 3 nedēļu laikā kkā par maz šķiet. Kad ta īsti ir zandartu laiks saulrietā, pa nakti vai rītausmā. Paldies jau iepriekš par atbildi.

Atbild Valdis Holbergs

Pie Rīgas tradicionāli labas zandartu vietas ir Buļupē, Lielupē, Ķīšezerā, kā arī L. un M.Baltezeros. Aplams ir viedoklis ka zandarti ir jācopē nez cik dziļās bedrēs. Vispār zandarts no bedrēm nāk ārā meklēt barību un vēlu vakarā, naktī un rītausmā tas dodas meklēt ko uzkost uz seklākām vietām.

Atbildēts: 7.augusts 2009, 10:44 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager