Valdis Holbergs

Valdis Holbergs

Universāls makšķernieks ar milzīgu pieredzi. Makšķernieku biedrībā Daugava Valdis iestājās 1965. gadā. Viņš bija viens no kastinga pionieriem Latvijā. No 1975. gada sporta meistara kandidāts un no 1976. gada sporta meistars kastingā un līdz ar to viņš filigrāni pārvalda gan spiningu, gan mušiņmakšķeri. No pagājušā gadsimta sešdesmitajiem gadiem viņš ir spiningojis līdakas un asarus Babītes, Engures, Dzirnu un citos ezeros, kā arī taimiņus, foreles, alatas, lašus, sapalus, meža vimbas, samus un zandartus Latvijas upēs. Latvijā viņš ir izstaigājis vairāk nekā 170 foreļupes un strautus. Sākot ar 1975. gadu viņš copē zivis ar mušiņmakšķeri. Ārpus Latvijas robežām viņš ir makšķerējis Kolas pussalā, Sibīrijā un citur plašajā Krievzemē, kā arī Norvēģijā, Somijā, Zviedrijā, Igaunijā, Lietuvā.

Atbildes

Jautā flex9060

Sveiki, 1. Uz kā labāk ķert līdaku un asari uz gumijas zivtiņas vai uz voblera ? 2. Varētu ieteikt kadu labu vobleru uz kura varētu noķert gan līdaku gan asari? Paldies.

Atbild Valdis Holbergs

1. Tas ir atkarīgs no tā, kur ir jāspiningo. Dziļākā vietā un vēl ar straumi labāk ir gumijzivs. Ar vobleri copēt ir grūtāk, bet atsevišķos gadījumos rezultāts var būt labāks.

2. Universāls līdakām, asariem un zandartiem varētu būt divdaļīgais un peldošais Rapala Jointed ar melno muguriņu.

Atbildēts: 4.augusts 2009, 11:49 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā edzza___

Sveiks!

Gribēju uzzināt vairāk par plēsīgajām zivīm - līdakām, asariem un zandartiem. Kad ir labākais laiks kad šīs zivis ķerās. Zinu, ka pavasarī un rudenī bet precīzāk? Ir dzirdēti vairāki viedokļi, bet gribētos dzirdēt eksperta viedokli.

Vai ir vērts cerēt, ka kāda no šo sugu zivīm pieķersies karstajos vasaras mēnešos un kādi tam ir priekšnosacījumi (laika apstākļi, ēsma)?

Jau iepriekš paldies!

Atbild Valdis Holbergs

Plēsīgās zivis labi ķeras visu sezonu. Tas ir maldīgs priekštats, ka tās labāk ķeras pavasaros un rudeņos. Patiesībā pavasaros un rudeņos tās ir vieglāk noķert, jo ir mazāk ūdenszāļu. Vasarā, kad ūdenszāles ir saaugušas ir ļoti precīzi jāmet vizulis, lai kaut ko noķertu, bet precīzi iemest prot tikai retais spiningotājs.

Atbildēts: 4.augusts 2009, 11:44 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā enkurs

sveiki! varat pateikt kādu vizuli izmantot liepājas ezerā?

Atbild Valdis Holbergs

Ja tagad ir ļoti aizaudzis, tad izmanto poperi vai pretzāļu vizuļus.

Atbildēts: 4.augusts 2009, 11:39 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā kandza22

sveiks es ar draugu ejam uz diki kur ir 500 gramigi asari kada viniem ir vislabaka esma un vai viniem vajag pavadinu???

Atbild Valdis Holbergs

Ja ir tikai asari, tad pavadiņu nevajag. Asari lieliski ķeras uz nelieliem rotiņiem un mazām gumijzivtiņām.

Atbildēts: 4.augusts 2009, 11:34 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā kandza22

a tagat gauja pie krimuldas baznicas un pie liela akmena uz ko tur vislabk certlidakas un lasveidigos(foreles un citus )???

Atbild Valdis Holbergs

Piemērotākais būtu ritiņš, kurš ir līdzīgs MEPPS AGLIA LONG trešajam numuram.

Atbildēts: 4.augusts 2009, 11:33 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā JanKa_K

Sveiki. Skatos Jums ir pieredze ar Babiites Ezeru. Es vēlētos uzzinat par lidakam. Uz ko vislabak man butu kjert. (rita cope) ? Jau ieprieksh paldies!

Atbild Valdis Holbergs

Pēdējos gados Babītes ezerā ļoti labi ķeras uz vobleri, kuru sauc par burkānu vai mūdzi. Kādreiz, tos izgatavoja makšķernieki paši un tas no sāniem bija līdzīgs burkānam gan pēc krāsas, gan pēc formas, bet tagad Salmo ražo visdažādākā lieluma un krāsu mūdžus. Interesanti, ka uz Salmo mūdžiem mūsu spiningotāji ir guvuši lieliskus panākumus starptautiskās līdaku spiningošanas sacensībās. Babītes ezeram piemērots būtu divdaļīgs mūdzis burkānu krāsā, tikai tas ir ļoti lēni jāvelk un ir jāpiešaujas pie lēna spoles uztīšanas ātruma.

Atbildēts: 4.augusts 2009, 11:31 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā kandza22

sveiks valdi kas keras pie lielaakmens gauja vai tad uz dzivo vai uz maksligajiem manekliem???

Atbild Valdis Holbergs

Tā ir diezgan laba vieta Gaujā. Tur var noķert līdakas, asarus, sapalus, meženes un alatas.

Atbildēts: 4.augusts 2009, 11:24 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā bello200

vai govju kombikorms ir garšigskarusam? a karpam?

Atbild Valdis Holbergs

Karūsām un nelielām karpiņām, iespējams, ka tas der. Lielo karpu pievilināšana ir daudz sarežgītāka lieta. Par to daudz vairāk zinās stāstīt Rudzinskis vai Grabovskis.

Atbildēts: 4.augusts 2009, 11:21 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā risk

Sveiki,man ir tads jautajums. Ar ko vislabak var nokert lidaku ezera?

Atbild Valdis Holbergs

Ja pavisam neproti spiningot, tad uz dzīvo zivtiņu.

Atbildēts: 4.augusts 2009, 11:18 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā NormundsP

Sveiki!

Man ir daži jautājumi:

1. pītās auklas iegādes ieteikumi spiningam-kāds būtu vēlamais izmērs u.tml.? Pašreiz lietoju monofīlo auklu. Zivis-asari/lidakas/zandarts;

2. kādas ir pītās auklas lietošanas īpatnības?

3. vai ar rotiņu zandartu copē vēlams ik palaiciņam nopauzēt, lai rotiņš paliek uz grunts kādu 1-2s? Vai tomēr zandartus vēlams copēt pamatā ar vobleri/vizuli vai gumijzivtiņu?

4. copējot asarus/zandartus vēlams neizmantot pavadiņu? Esmu dzirdējis, ka zandartiem/asariem vēlams pavadiņu nelietot.

Jau iepriekš paldies par atbildēm!

Atbild Valdis Holbergs

1. Es uzskatu, ka tādām ziovīm, kā asari, zandarti un līdakas vispiemērotākā ir monofīlā, nevis pītā aukla, lai gan, ja ir ļoti liela vēlēšanās, var spiningot arī ar pīto auklu. Manuprāt, izdevīgākais pītās auklas diametrs spiningošanai ir 0,18 mm, jo tievāko auklu var saplēst raujot ārā vizuli no ūdenszālēm, bet ar resnāku nevar'tik tālu aizmest, cik vajag.

2. Pītajai auklai ir četras galvenās priekšrocības, salīdzinot to ar monofīlo auklu. Tā ir izturīgāka, to var izmantot gadiem ilgi, tā nestiepjas un negrimst.

3.Zandartiem labāk ir gumijzivis, tvisteri, vobleri un šūpiņi. Rotiņš nav labākais variants zandartam, lai gan zandarti ķeras arī uz rotiņiem.

4. Protams, ka vairāk copes būs ja pavadiņu neizmantosi, bet tad, ja negaidot vizuli sagrābs līdaka, tā var pārkost auklu.

Atbildēts: 4.augusts 2009, 11:17 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager