Roberts Koļcovs

Roberts Koļcovs

Pēc profesijas ir mākslinieks. Mušiņmakšķeri Roberts ir izvēlējies galvenokārt kā iespēju nodoties sevis meditatīvai pilnveidošanai. Nelokāms “ķer un atlaid” principa piekritējs. Savā nodarbē par vērtīgāko uzskata gadiem noslīpēto pieredzi gan mušu siešanā, gan kātu izgatavošanā, gan arī zivju un citu būtņu pētniecībā un novērošanā. Pēc dabas impulsīvs, bieži aizmirst piedzīvotās nepatikšanas. Ir lietas, ko uzskata par jaunatklājumu, nerespektējot visiem sen zināmo. Visbiežāk Roberts ir sastopams Lielupes un Abavas krastos un, vismaz reizi gadā, pie kādas no skandināvijas ziemeļu foreļupes.

Atbildes

Jautā naurielis

sveiks:),cik varetu maksāt lētakais mušiņmakšķerešanas komplekts ar visu žilku un mušiņu?

Atbild Roberts Koļcovs

Vakar biju salmo veikalā deglava ielas galā, tur bija komplekts par 80- Ls. domāju, ka sezonas beigas ienesīs korekcijas visos tirgos, un par 50.Ls varēs atrast lietojamu komplektu, ja ne Latvijā, tad ir jau internets.

Atbildēts: 9.oktobris 2011, 10:18 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā ruukiitis

Sveiks,

Vai vari ietekt kādu eksotiskāku vietiu kur pamēģināt līdaku noķert. (saprātīgā attālumā)

Mazs meža ezeriņš / karjera/ spiningojams purvs utt. kur no krasta var tikt vai Laivu var sarunāt.

standart vietas Babīte, ķisis apnikušas. 1 zivi gribēšu paturēt, pārējās lai nākamā reizē priecē :)

Ja nav vēlmes publiski atbildēt varbūt vari privāti uz konta vēstuli atsūtīt. Paldies.

Atbild Roberts Koļcovs

Pamēģini upes, nebūs garlaicīgi, jo zivis Rīgas tuvumā ir no jūras nākošas vai uz jūru ejošas. Ja zini Ķīšezeru, mācēsi saprast arī Buļļupi utt, lai sokas. roberts

Atbildēts: 4.oktobris 2011, 09:17 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā agriskoko

Sveiki. Es esmu iesācējs makšķerēšanā un gribēju pajautāt kā uz āķa liek dzīvo ēsmu?

Atbild Roberts Koļcovs

Te būtu vietā ko tu vēlies uz āķa dabūt, uz ko esi uzlicis aci. Man ir skaidrs viens, ja tas ir oligarhs vai sievasmāte, neizdosies dabūt uz āķa, bet noķert gan var mēģināt. Raksti, ko ķersi. r.k.

Atbildēts: 11.septembris 2011, 23:36 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Henrijs

ir tādas mušas uz kurām var noķert gan līdaku, gan asari, gan vimbu?? es vnk spiningoju vienā upē līdakas un asarus un pamanīju,ka tur visu vasaru ir ļoti daudz vimbas, tad iedomājos, kā varētu noķert ar vienu mānekli trīs dažādas sugas??

Atbild Roberts Koļcovs

wolly buger.

Atbildēts: 11.septembris 2011, 23:30 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Huseens

Sveiks! Varbūt vari ieteikt kādu skaistu filmu par MM?

Atbild Roberts Koļcovs

sveiki. nu apsolūtā klasika ir Redforda filma UN UPE TEK.

Atbildēts: 1.septembris 2011, 00:42 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Girtens

Labdien.. Man jautājums par alatām... Upē parasti ir ļoti viegli pamanīt alatu uzturēšanās vietas, pēc viņu nemitīgās lēkāšanas, un kukaiņu lasīšanas.. Bet vai ir iespēja, ka viņas kādu laika posmu nav tik aktīvas, un ēdamo lasa pa grunti???? Vairs nemanu alatu aktivitāti upes posmā, kur parasti viņu bija daudz.. Varbūt siltā laika ietekmē, un zemā līmeņa dēļ pārgājušas kaut kur dziļākos ūdeņos???

Un neko nezinu par nimfām, bet viens copmanios ieteica pamēģināt.. Kā īsti pareiz copē uz nimfas, mušiņmakšķerēšanu nenodarbojos, vienkārši uz pludiņa sistēmas...../???

Atbild Roberts Koļcovs

Sveiki. Man pašam nav īsti pieredzes, kā uz dzīvo ēsmu ķert alatas, esmu uz rotiņa guvis labus lomus, bet nu ar mušiņmakšķeri esmu bijis situācijā, kad pat mazliet kauns, jo ja muša ir īstā, tad alatas var noķert (mazliet pārspīlēju) visas, kas tai vietā barojas. Ir brīži, un tu jau pareizi piemini, laika izmaiņas, kad nekas nešķiļas un ūdens virsma nav tās dienas alatu prioritāte, tad nimfas var izmainīt copes scenāriju. Jautājot kā ķert uz nimfas, jāsaka tā, pameklē internetā visu, kas saistīts ar čehu nimfu, stilu , kur čehi skaitās Nr.1. Kā rīkoties ar pludiņmakšķeri, laikam jāmēģina šīs nimfas laist gar grunti, bet mana pieredze šeit nebūs īstā, alata ir stipras straumes cienītāja, bieži vien seklas, un ar mušiņmakšķeri ir parocīgāk. Vari mēģināt ar spiningu, kur bombardi lieto lai izdarītu iemetienu, bet mušas maini kamēr sanāk. Pavadiņa 1m, ķer tā, kā ķer lašus, pa straumi uz leju. Tev izdosies.

Atbildēts: 13.augusts 2011, 15:38 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā seinass

sveiks.

kadas msas tu mas labak ieteiktu uz sapaliem.1-3,5m. dziluma sausas vai slapjas?

taja vieta kur es kersu tadi 40cm. sapali ker kukainus pa virsu, bet es domajau tada dziluma vardut kads divinieks sez.

un ko tu saki par so komplektu?

http://shop.salmo.lv/products/6061

Atbild Roberts Koļcovs

vaboles dažādie paveidi, lai ar plunkšķi, Wolly buger, ja augsts ūdens. Ar sapalu un mušu mana pieredze rāda, ka vienu vietu ilgstoši apstrādāt nav pamata, izņemot gadījumus, kad atstrādā iemetiena tehnikas elementus. Muša ir priviliģēta ar to, ka tai ir jābūt kustībā. Izdarot iemetienu svaigā vietā ir lielas iespējas gūt lomu, 2-5 metieni ir maksimums, tad ja zivs ir, bet nav noreaģējusi, vajag pienākt pēc laika. Noteikti ir piemēri un gadījumi, kur var man iebilst, es nestrīdēšos, jo pašam arī netrūkst piemēru, ku izceļos ar uz plānprāta robežas esošu pacietību, ko par pacietību var nosaukt tikai pieklājības pēc, lai nebūtu sevi jāpazemo ar skarbākiem vārdiem. Seit, ja nervi uzdod, vajag iebarot un ar fīderīti vai pludiņu, uz vardīti, majvaboli, sienāzi utt, Cik noprotu attiecības ar sapalu ir kļuvušas personīgas, novēlu tev spēku, kad būsi pierunājis to divnieku, viņu atlaist, jo sapals manuprāt ir mušotāju glābiņš Latvijā, pietam tas lēni aug. Par komplektu neko sliktu teikt nevaru, ražotājs ir labs, man pašam ir vairāki VISION kāti, pamaz personīgā, bet visnotaļ samērīgs cenas un kvalitātes balanss.

Atbildēts: 10.augusts 2011, 14:44 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Ashuks13

Uhh...Sagadījās tā ,ka metot man līderis kaut kādā mistiskā veidā sapinās ar pamatauklu un par cik es nevarēju atpinķerēt tad es tipetu nogriezu un to kas bija palicis uz auklas norāvu nost,bet tad nozēloju,ka to izdarīju,jo sanāca tā kā sagriezt auklu. Kā to var izlabot?

Atbild Roberts Koļcovs

Cik es noprotu, esi sagriezis pamatauklu, kas sastāv no serdes(tāda, kā pītā) un apvalka. Sagriezis esi tikai apvalku. Ja tā, tad atceroties, ka serde ir vienāda visas auklas garumā un apvalks veido auklas veidu, vai WF, vai DT, vai kā citādi. Tātad jautājums ir cik tālu no auklas gala esi sagriezis apvalku, un ja tas ir līdz 20-30 cm, var tajā vietā kur sagriezts taisīt jaunu mezglu savienojumam ar konisko pavadu, mazliet zaudēsi auklas īpašības prezentācijā, bet domāju, ka varēsi turpināt lietot bez bēdām. Ja ķibele notikusi augstāk uz spoles pusi, var mēģināt līmēt ar aquasilu, bet nu aukla pakļauta lielām slodzēm, garantiju nav, var turpināt copēt ar tādu sagrieztu, bet tā vieta lobīsies nost no serdes. patreiz aizdomājos par to, ka vajadzētu pameklēt komplektu remontam, tāds varētu būt jau izdomāts. Vēl , ja galīgi jauna aukla, un jaunu nevar atļauties, var taisīt griezumu un savienot auklas galus ar cilpu - cilpā konekciju. Pats lietoju auklām, kam ir galvas. Acetonā nomērcē auklas apvalku auklas galā 3-5 cm , tad sašuj ar adatu, notin un nofiksē ar līmi. otru galu tāpat, tad cilpu cilpā un uz upi.lv

Atbildēts: 10.augusts 2011, 14:23 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā runcis64

sweicinats kadu jus man musas varetu ieteikt uz breksiem

asariem

un sapaliem

Atbild Roberts Koļcovs

Wolly buger, tā ir muša, kas vieno visas tautas. Vēl nenormāls potenciāls ir mušai RED TAG, ja runa ir par Tevis pieminētajām zivīm. roberts.lv

Atbildēts: 6.augusts 2011, 16:54 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā fishermens

sveiks,

ko tu vari pateikt par so spoli Relix G-trex 101

Atbild Roberts Koļcovs

MULTIPLIKĀTORS ES TEIKTU. APM 20LS

Atbildēts: 29.jūlijs 2011, 00:22 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager