Roberts Koļcovs

Roberts Koļcovs

Pēc profesijas ir mākslinieks. Mušiņmakšķeri Roberts ir izvēlējies galvenokārt kā iespēju nodoties sevis meditatīvai pilnveidošanai. Nelokāms “ķer un atlaid” principa piekritējs. Savā nodarbē par vērtīgāko uzskata gadiem noslīpēto pieredzi gan mušu siešanā, gan kātu izgatavošanā, gan arī zivju un citu būtņu pētniecībā un novērošanā. Pēc dabas impulsīvs, bieži aizmirst piedzīvotās nepatikšanas. Ir lietas, ko uzskata par jaunatklājumu, nerespektējot visiem sen zināmo. Visbiežāk Roberts ir sastopams Lielupes un Abavas krastos un, vismaz reizi gadā, pie kādas no skandināvijas ziemeļu foreļupes.

Atbildes

Jautā kandza22

sveiks, kadu klases musinmakskeri pirkt iesacejam ja doma iet uz sapaliem un forelem upes?

Atbild Roberts Koļcovs

5 klase var izrādīties laba, bet ja ir mazo upīšu un strautu režīms, tad kāta garumam labāk būt īsākam par standarta 9 pēdām.

Atbildēts: 28.jūlijs 2011, 16:39 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā lidaka61

Sveiks vēlējos painteresēties kādu auklu likt priekš forelēm

Atbild Roberts Koļcovs

Sveiks. Viss atkarīgs no vietas un veida , kur taisies foreles ķert. Ja stāvošā ūdeni, tad svarīgi ir vai pa ūdens virsu, vai gar dibenu, vai uz strīmerīša. Ja upē, tad vai uz sauso mušu, vai nimfu, bet upē laikam universālākā būs peldoša WF aukla. Par ezeriem ir ļoti daudz viedokļi un veidi, man tomēr liekas, ka peldoša aukla WF, variācijās ar dažādas grimšanas īpašībām līderiem var pietikt, lai sekmīgi mušotu LV.

Atbildēts: 7.jūlijs 2011, 22:45 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā gunzz

Sveiki!

Vai Jūs varētu ieteikt kādu Rīgai tuvāku upi uz kuru būtu vērts aizbraukt ar sauso mušiņu?

Atbild Roberts Koļcovs

Sveiks! Jugla, Gauja.

Atbildēts: 27.jūnijs 2011, 10:46 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Ashuks13

Kā ir ar strauta foreļu pagatavošanu priekš maizītēm,nevar kaut kādus tārpus vēderā dabūt? :D

Atbild Roberts Koļcovs

Tārpi vēderā ir iespējami ne tikai ēdot termiski neapstrādātu pārtiku, tur jāvērtē savu imunsistēmu. Ja esi slimiību novārdzināts pusaudzis, neēd jēlas zivis, un veic regulārus pret tārpu profilaktiskus pasākumus. Ja esi jaudīgs jauneklis, arī tad der apdomāt par profilaksi 1 reizi gadā. Tas par profilaksi, savukārt par receptēm ir tā, ka man personīgi Lapzemē vienmēr ir līdzi sāls, cukurs, pipari un rupmaize. Ja mugursomā tev ir 1/2 stundu atpakaļ noķerta un iesālīta (mazliet cukurs arī) foreles fileja, tad es uzskatu ka dzīve ir izdevusies un tārpu problēmas ir sekundāras. Tārpus ārā dabūs mūsu dakteri. Tātad no sirds novēlu foreli somā un necepies par tiem tārpiem. R

Atbildēts: 23.jūnijs 2011, 11:39 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā kaparsxxx

kas jadara?diki ir lieli lini bet negrib kerties keras tadi 400-500grami:@

Atbild Roberts Koļcovs

Jāķer gaismai austot iebarotā vietā. Pēc nedēļas mēģinājumiem varēsi sevi saukt par spečuku, tātad ir vajadzīga apņemšanās noķert lielo līni, pārējo daba pateiks priekšā. novēlu

Atbildēts: 23.jūnijs 2011, 11:28 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Ashuks13

Uz kādām mušām vislabāk ķert sapalus?

Atbild Roberts Koļcovs

Sveiks. Man ir trīs veida sapalu mušas. vabole uz 10-8 Nr āķa(long), ja nepieciešams būkšķis pa ūdeni, un visbiežāk tas ir nepieciešams. Tad ir Goddard cadis uz 8-14 āķa, tas, ja vajag klusiņām un ar vieglu pedalizāciju, tā arī mēdz būt teiksim vakaros bez vēja. Tad Wolly buger, kas ir muša Nr 1., ja pa virsu nekas nenotiek. Šeit var sākt runāt par smalkumiem, bet tās ir pamatmušas ne tikai sapaliem mūsu upēs. Ne asakas.

Atbildēts: 23.jūnijs 2011, 11:25 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā noFX

Sweiks Robert :) Interesēja pāris jautājumi saistībā ar mušiņošanu. Esmu iesācis mušiņot pērnā gadā, bet nu tik vine sanāca kā pāris reizes. Tagad sezona ir atsākusies un cenšos turpināt iesākto. Interesēja tāda lieta, vai tas ir normāli kad uz koniskās pavadas uzmetās daudz mezglu? Jo man viņi nemitīgi metās. Cik jābūt garai pavadai? Kad tā kā būtu laiks viņu mainīt, kad jau viņa skaitās par īsu? Un vai jāizmanto obligāti koniskā pavada, vai var lietot jebkādu monofīlo auklu, un ja var monofīlo tad pavadai jāizvēlās noteikts diametrs? Būšu ļoti patteicīgs par info, paldies jau iepriekš :)

Atbild Roberts Koļcovs

sveiks, pats esmu bijis ar šo jautājumu piesātināts līdz brīdim, kad mani palaboja iemetiena tehnikā Reinis Rutkis. Mana kļūda bija tajā, ka sākot kāta kustību uz priekšu līdz stopam, kustības raksturs bija ar ātru sākumu, kā spiningam. Sākt kustību vajag no lēna līdz ātram pie paša stopa brīža, kas ir uz 13-14.00. man pavadas (koniskas, jo tad tā labāk, līganāk prezentējas)parasti ir kāta garumā.pašu gala pavadiņu es lieku atkarībā no copes veida(slapja, sausa muša) no 30cm - 1,50 m.pavadiņas diametrs ir vienāds vai mazāks par koniskās pavadas(līdera) tievāko galu, kur tā tiek piestiprināta ar cilpu cilpā. Ja mušas ir mazas, tad pavadiņu arī var izvēlēties tievāku, bet nu viss atkarīgs no zivs smaguma, ķēmoties arī nav pamata, man copes dienas beigās parasti ir samērā jaudīga sistēma, ko ir grūti apraut, lai gan sākums bija ar smalkumu. pavadiņas materiālam jābūt stipram mezglos un elestīgam. Lai sokas

Atbildēts: 21.jūnijs 2011, 21:23 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā zebis

Labadiena. Vai varētu ieteikt uz kādām mušām vai nimfām labāk ķeras asari un raudas? Pārsvarā makšķerēju stāvošos ūdeņos vai upēs ar lēnu straumi. Paldies.

Atbild Roberts Koļcovs

SVEIKI. Kā jau iepriekš ir minēts, raudām ļoti patīk RED TAG, 10nr un mazākas. Nedomāju, ka tā ir absolūtas veiksmes formula, jo zinu, ka patstāvīgi meklējumi un situācijas analīze ir tie, kas ļauj atrasties ūdens malā ar zivīm. Ar asariem es pamēģinātu kādu strīmerīti, teiksim tuvāk augustam, kad zivju mazuļi jau ir teiksim 3cm gari. Lai izdodas un prom uz ūdeņiem. R.

Atbildēts: 12.jūnijs 2011, 21:18 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā zebis

Sveiki! Klau, kaut kādu dīvainu mušiņauklu esmu iepircis. Īsti neieskatījpos nummuros, pirku kā dubultkonusa, bet šitā ir no gala tieva un pa vidu resnāka un uz otru galu atkal tieva, gaiši dzeltenā krāsā. Kās tā var būt? Paldies jau iepriekš.

Atbild Roberts Koļcovs

sveiks. Esi nopircis dubult konusa auklu. Auklas abos galos ir konusi, vidusdaļa ir vienmērīgi resna, un šī aukla ir absolūta klasika klasika, paredz maigu prezentāciju, ko nodrošina konuss auklas priekšgalā. Mazliet modernākas ir WF auklas, kur vienmērīgs konuss izaug par resnāku un pēc attāluma(tur jau aiziet stāsts par galvām un citas detaļas), kas ir vienmērīgs, atkal saiet konusā, šādu auklu ir vieglāķ mest, un ja auklas ģeometrija atbilst kāta raksturam un tavam raksturam, komplekts ir ideāls. Vajag paskatīties auklu specifikācijas tabulas, tur ir ļoti smalki un shematiski atrādītas auklu ģeometrijas. Lielie ražotāji pat uz kastēm ir sazīmējuši. Aukla , ko esi nopircis ir ok, ja atbilst kāta klasei(tas būtu svarīgi), ja esi sākuma apmācības periodā, trenējoties ar šādu auklu, jābūt mazliet pacietīgākam, bet viss ir lieliski, un apsveicu ar pirkumu. R

Atbildēts: 11.maijs 2011, 10:35 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā M.Snikeris

Sveiks. Vai esi mušiņmakšķeri vicinājis Misā? Ja esi, kādi lomi ir gadijušies?

Atbild Roberts Koļcovs

Jau ilgāku laiku stāv šis neatbildētais jautājums, neesmu bijis Misā. Līdz ar to nav komentāru. Lai paliek šāds lakonisms, nav ko kult pa velti. r.k.

Atbildēts: 29.aprīlis 2011, 09:05 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager