Roberts Koļcovs

Roberts Koļcovs

Pēc profesijas ir mākslinieks. Mušiņmakšķeri Roberts ir izvēlējies galvenokārt kā iespēju nodoties sevis meditatīvai pilnveidošanai. Nelokāms “ķer un atlaid” principa piekritējs. Savā nodarbē par vērtīgāko uzskata gadiem noslīpēto pieredzi gan mušu siešanā, gan kātu izgatavošanā, gan arī zivju un citu būtņu pētniecībā un novērošanā. Pēc dabas impulsīvs, bieži aizmirst piedzīvotās nepatikšanas. Ir lietas, ko uzskata par jaunatklājumu, nerespektējot visiem sen zināmo. Visbiežāk Roberts ir sastopams Lielupes un Abavas krastos un, vismaz reizi gadā, pie kādas no skandināvijas ziemeļu foreļupes.

Atbildes

Jautā ernestas96

Kur var labi pamakšķerēt Lielupē, netālu no Livu Akvaparka?

cik un kādas zivis var tagat ķert?

Atbild Roberts Koļcovs

Jebkurā vietā pie upes ir iespēja pamakšķerēt. Sveiks. Labi pamakšķerēt pie tilta Lielupē var. Ja iebarosi vietu, būs arī lomi. Tajā vietā tūlīt , maija mēnesī jābūt atpakaļ no nārsta meženēm, kas tracina ne vienu vien copmani. Tur ir līdakas uz dzīvo, no krasta, tur ir visas zivis, jo Lielupe ir braša upe, kur pat lasis nav svešinieks. Ja brauksi bieži, sajutīsi ar upi kontaktu, tev sajūta pateiks, kā zivis ķert, uz ko , kad un kur. Mums visos iekšā snauž šīs zināšanas, tikai atmodināt tās ir nepieciešams, ko arī novēlu. robis

Atbildēts: 29.aprīlis 2011, 09:03 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā zebis

Sveiki. Tuvojas līdaku sezona. Tā kā esmu saslimis iesācējs mušošanā tad ko ieteiktu uz līdaku tagad pavasarī gan tehniskajā gan mušu ziņā. Paldies.

Atbild Roberts Koļcovs

sveiks, ja īsi, tad wolly buger teiksim šartrēzes krāsā. Taču līdaku mušās ir dažādas, ar kopīgu īpašību- lielas, apjomīgas, līdz ar to auklas un kāta klase būs sākot at 7 uz augšu, lai vieglāk lielu mušu prezentēt. Manā izpratnē līdakas ķert ar mušu ir labi, ja līdakai patīk lēna mānekļa kustība, ja uzsien āķim atsitēju, pretzāļnieku, tad tas kļūst vēl interesantāk, ja rosies pa zālēm. Cik noprotu, gaidam 1. maiju, novēlu labu līdaku pavadiņu, pats lietoju kevlaru. r.

Atbildēts: 28.aprīlis 2011, 21:48 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā morati

Kur varetu apgut mushinmakseresanas pamatus?Pagaidam man ta liekas skaista mistika!

Paldies

Atbild Roberts Koļcovs

Man vēljoprojām tā šķiet skaista mistika. Apgūt jau esi sācis, jo šis jautājums ir apguves sākums. Tātad atbilde ir apgūt var jebkur. Domāju procesu var sākt ar interneta materiālu izpēti, lai solis , kad vajag mušas komplektu būtu nākamais. Tad sakomplektējot, man liekas, 5 klases komplektu, pēc 2-5 pļavā, vai pie dīķa pavadītajām stundām, jāmeklē instruktoru, vai paziņu ar priekšzināšanām. Tā jāmuģijās ir apmēram viena sezona, kas reti ir ar lomiem, un tad jau aizies. Var protams izlaist muģīšanos un sākt no paša sākuma ar plānveidīgu tehnikas apguvi pie instruktora. Novēlu Tev notikumiem un piedzīvojumiem bagātu šo nezināmo ceļu, ko nodēvēji par skaisto mistiku. R.

Atbildēts: 17.aprīlis 2011, 22:53 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā vidins777

Sveiki! Interesējos par šaujamgalvām. Vai tā ir jāsien pie "bekinga"? Kādas peldspējas šaujamgalvu izmantot tādā upē kā Gauja, makšķerējot lašveidigos?

Atbild Roberts Koļcovs

Sveiks, pie bekinga nebūs labi, jo galvu parasti izlaiž visu no kāta, tātad jau pirmajā riņķī būs bekings, tas nav pareizi, jo labāk būs pavadoša aukla 20m. Man pašam divrocim ir pavadošā aukla , kurai tukšs vidus, un tā labi peld, ir ērta rokā- nav pa tievu, vai pa resnu, jo tad švakāk lido galva. Par grimšanu, ja ūdens ir augsts, tad jau vajadzētu grimstošu galvu, variēt vēl var ar koniskajām pavadām, bet nu es kautkā netieku parasti tālāk par iemīļoto komplektu no peldošās galvas, kam bieži lieku grimstošu konisko pavadu. Bet zinu džekus, kas seklās, straujās vietās liek grimstošu galvu un peldošu pavadu lai āķis neiet gar pašu grunti. Vieglāk, un ja nav saprasta vieta sākt izpēti ,domāju, vislabāk ar peldošu, varbūt intermedia , galvu, kurai variē pavadu. Lai izdodas metiens, jo zivis ir. R.K.

Atbildēts: 17.aprīlis 2011, 22:40 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā EdsM5

Sveiks Meistar!

Gribēju uzjautāt vai nēsi provējis makšķerēt vai spiningot Sauriešu karjerās uzreiz aiz lielā knaufa!?? Varbūt ka ir vismaz kas dzirdēts par turienes lomiem? Es pats esmu tur paris reizes spiningojis,bet nerezultatīvi,tāpēc jālūdz meistara padomu!

jau iepriekš paldies par atbildi!

Atbild Roberts Koļcovs

Sveiks! Man nav informācijas par konkrēto ūdenstilpni.

Atbildēts: 15.aprīlis 2011, 23:56 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā artursap

Sveiki, nākamnedēļ ir plāns iegādāties mušiņmakšķeri. Kādu man kā iesācējam vajadzētu auklu un kātu izvēlēties?

Paldies

Atbild Roberts Koļcovs

sveiks. Centies 5 klasi, 9.pēdas garu kātu, atbilstošas klases auklu. par spoli necepies, un pērc lētu, pagaidu. Spole 5 klasei jāpērk ar pārliecību, jo pēc visa spriežot, nāksies ļoti ilgi lietot, tātad spoli pirksi vēlāk, un šo pagaidu atdosi kādam iesācējam. tālāk atbilde sadalās daudz iespējās. Lai izdodas

Atbildēts: 11.aprīlis 2011, 09:25 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā runcis64

labdien es velos uzinat ar kuru menesi ezeros varetu uz musinmakskerec ceret nokert kadu raudu nu koroce balto zivi

Un kadas krasas un lieluma musu varetu piedavat maja menesi lidakam paldies jau ieprieks

Atbild Roberts Koļcovs

Sveiki. Tātad tieši ezeros raudu man gadījies noķert , ķerot ruduļus, ko uzskatu par mušas pamatauditoriju ezeros. Mana muša ir goddard caddis, bet rauda bieži izturas stipri agresīvi, un ir sajūta, ka to var ķert uz visa, kas kustas. Kas izraisa šo interesi, nezinu, tikai zinu, ka rauda ilgi un neatlaidīgi seko un uzbrūk mušai, piekam, ne viss bars, bet atsevišķi exemplāri. Par līdakām, kur ķersi? Man , teiksim, Somijā ir bijis brīdis, kad līdaka ņem tikai kazaraga imitāciju, kas ir guloša uz grunts, tas ir pavasarī, un teiksim Liepājas ezerā, kur strādā 10 cm muša, kas izskatās pēc ziemassvētku egles. Citreiz svarīgs ir tieši veids, kādā prezentē mušu. Pavasarī ,domāju, ir svarīgi izmantot mušas priekšrocības tajā, ka to var ļoti lēnām vadīt, ja ir āķu zāles atsitējs, tad pavisam lēnām.

Atbildēts: 11.aprīlis 2011, 09:18 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Jautā rico99

kādos laika apstākļos labak ķeras karpas,

saulaina vai apmacies,lietainā laikā.

paldies

Atbild Roberts Koļcovs

vasarā. siltā laikā. Bet pats galvenais nosacījums, ko esmu novērojis ir izvēlēties ūdenstilpni, kur tiešām ir zivis, pārējais ir sīkums, lai gan ļoti interesants, jo nevelti tik daudz cilvēki cenšas zivis noķert, ko arī Tev novēlu. r.k.

Atbildēts: 11.aprīlis 2011, 09:02 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā makseretajs

sveiki.Varbūt jūs ieteiktu kā vislabāk noķert raudu?

Atbild Roberts Koļcovs

Es ieteiktu, censties ar raudu rast kontaktu, sākumā vismaz vizuālu. Ja izlaižam mušiņmakšķerēšanu, tad aukla, pluds, svariņš, āķis ar ēsmu, tā domāju ir vislabāk noķert raudu. ko arī tev novēlu.

Atbildēts: 1.aprīlis 2011, 10:21 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā vidins777

Kādas mušas labāk izmantot taimiņu un lašu maksķerēšanai upēs šajā gadalaikā?

Atbild Roberts Koļcovs

Sveiks. Katrā ūdenstilpnē ir savi mušu modeļu favorīti. Ja runa iet par lašveidīgajiem, tad tas pats, ar lielākiem vai mazākiem izņēmumiem. Mušas izmēram ir liela nozīme, atkarībā no ūdens temperarūras. Jo aukstāks ūdens, jo lielāks mušas izmērs. Par šo tēmu ir ļoti daudz tabulu redzētas, un nav iemesla iebilst. allys shrimp - tā ir samērā universāla muša lašveidīgaliem, arī oranži brūns tonis Latvijas upēs ir labi pieteicis sevi. Lai gan es liktu akcentus šādā secībā, pirmkārt prezentācija, otrkārt - izmērs, treškārt- modelis. r.k.

Atbildēts: 31.marts 2011, 14:12 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager