Roberts Koļcovs

Roberts Koļcovs

Pēc profesijas ir mākslinieks. Mušiņmakšķeri Roberts ir izvēlējies galvenokārt kā iespēju nodoties sevis meditatīvai pilnveidošanai. Nelokāms “ķer un atlaid” principa piekritējs. Savā nodarbē par vērtīgāko uzskata gadiem noslīpēto pieredzi gan mušu siešanā, gan kātu izgatavošanā, gan arī zivju un citu būtņu pētniecībā un novērošanā. Pēc dabas impulsīvs, bieži aizmirst piedzīvotās nepatikšanas. Ir lietas, ko uzskata par jaunatklājumu, nerespektējot visiem sen zināmo. Visbiežāk Roberts ir sastopams Lielupes un Abavas krastos un, vismaz reizi gadā, pie kādas no skandināvijas ziemeļu foreļupes.

Atbildes

Jautā sliktaiszens

sveiks man tev ir jautājums par spiningošanu kadas krāsas vobleri patīk līdakām.

Atbild Roberts Koļcovs

Līdakām nepatīk vobleri. Taču līdakas labi ķeras uz viņiem. Mani favorīti ir atkarībā no ūdens tilpnēm, kurā tiek ķerts. Es pārstāvu to cilvēces daļu, kura domā, ka galvenais ir izmērs, tikai pēc tam ir krāsas nozīme. Ticu šartrēzes krāsas un dabīga krāsojuma vobleriem. Veiksmi un zvīņainas rokas!

Atbildēts: 23.marts 2011, 20:48 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā copmanis161

nezini kur var izdevigi iegadaties zemudens medibu inventaru

Atbild Roberts Koļcovs

Tiešām nezinu, bet vēlos pamēģināt nirt un pētīt. Zinu tikai to, ka galvenais zemūdens pasākumos uz ko nežēlo ir lukturis.

Atbildēts: 23.marts 2011, 16:18 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā artursap

Sveiki.

Nēsmu nekad ķēris ar mušiņmakšķeri, gribētu šogad iegādāties! Var būt varat, kā iesācējam ieteikt, ko iegadāties un kur? Gribētu kaut ko vidēju, kas varētu derēt arī ilgākam laikam. Cena varētu būt līdz 150 ls, es domāju kāts, spole, aukla.

Paldies

Atbild Roberts Koļcovs

Sveiks, nedeļu atpakaļ, SALMO- Daugavgrīvas ielā, redzēju komplektu. Kāts bija simpātisks, pat ja vēlāk tāds ir rezervē, ir ok. Aukla, spole, un pavadiņas, bekings, tās lietas ir pirmajai reizei, lai saprot, kas notiek, vēlāk pamainīsi. Cena, man atmiņā, nebija pilni 100Ls. citur pilni komplekti nav redzēti, līdz ar to, nepieciešams zinātājs pie sāniem, un ja lasa pa vienam, tad sanāks cita cena, un vēl laiks. Ja kāds ir redzējis iesācēju komplektus, dodat ziņu, jo zinu, ka ražotāji tādus komplektē. Importā noteikti ir izvēle. novēlu pēc iespējas ātrāk tikt pie zivs. roberts

Atbildēts: 23.marts 2011, 16:16 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Jautā valts115

ja noķer līdaku tās nārstošanas laikā bet palaiž to vaļā sods ir jāmaksā?

Atbild Roberts Koļcovs

sveiks. Ja Tu ar rokām noķer nārstojošu līdaku un viņu atlaid, es tevi sauktu par romantisku pētnieku, un arī valsts pārstāvji tevi sodīt nevarēs par to. Līdaku liegums ir no 1 marta līdz 30 aprīlim. Agrāk atceros ar spiningu nedrīksteja šo laika posmu gar ūdeni rosīties, bet tagad lasot noteikumus, īsti neatradu aizliegumu spiningot vai mušot. Varbūt kāds var pakomentēt šo faktu. Ja cilvēks izmanto to, ka zivis nāk uz nārstu, tas nav sodāms, jo gadusimtiem ticis izmantots šis fakts, bet tas ir pirmatnēji, un šobrīd sētā ir cits gadusimts, tātad darbojas citas prioritātes, likumi, kas aizliedz iegūt lomā līdakas šajā periodā. Līdaku jau var dabūt tirgū, ja gribas ēst. Atbildot tieši, uzskatu ka tavā gadījumā sods nav jāmaksā, jautājums ir par metodi. roberts

Atbildēts: 21.marts 2011, 10:27 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Jautā davidsonsd

sveiks!jatājums par vaideriem.ir plāniņš uzsūtīt vaiderus,bet jautājums ir par zābakiem.piem-ja katalogā vaidera izmērs tiek dots 45-47 man ir45 kāda izmēra zābakus sūtīt jo 45 zābakā 47 zeķi???? vai vienkāršāk zābakus nesūtīt,bet piemeklēt uz vietas?

Atbild Roberts Koļcovs

zābakus sūti tādus, kurus esi drošs, ka derēs, jo brideklim ir zeķe no neoprēna, kas var pastiepties. tavā gadījumā, ja nav īstas pārliecības ņem 46 zābaku, labāk lai lielāks, nekā meklēt šeit pircēju. pašam brideklim ir svarīgi zināt stakles garumu, papēti ražotāja izmērus. Mana pieredze ir , ka labāk lielāks, nekā knaps. Novēlu situāciju, kas liek tev domāt, ka esi veiksminieks. Roberts

Atbildēts: 6.februāris 2011, 01:10 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā iesaaceejs

sveiks,klausies vari kautko pastastit par vedzelu copi ziemaa?zini kautko par bartu kur labaakas vietas butu ja nav noslepums:D

kadu auklu izmantot,kadu makskeriiti?ko par esmu,un ko pie auklas siet?

jau ieprieks paldies.

Atbild Roberts Koļcovs

Sveiki. Savā mūžā vēl neesmu noķēris nevienu vēdzeli. Esmu no Māra Oltes dzirdējis par Bārtu( ne Simpsonu ), tur vēdzeles ir un tika ķertas pa smuko, tomēr neņemos ko ieteikt par detaļām. Piedod, ka šoreiz bez kompetences. Roberts

Atbildēts: 31.janvāris 2011, 23:56 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Dzeerve

Sveiks, šo jautājumu uzdodu tieši tev, jo man liekas tu esi vienīgais experts kas ikdienā ķer sapalus un bradā pa nelielām upelēm. Tā tad tā, ir neliela upīte ( sekla,daudz koki sakrituši, nu kā jau visas upītes. Straume salīdzinoši neliela) kurzemē, kurā ir diezgan lieli sapali. Uz ko ar spiningu varētu mēģināt viņus noķert? uz pludināšanu vienmēr pa tukšo, kautvai redzi to sapalu, met viņam jebkādu dabīgō ēsmu, nu viņs neņem! uz kādiem voblerīšiem vai rotiņiem ieteiktu viņus ķert?

Atbild Roberts Koļcovs

Sapals ir jūtīgs, un uzmanīgs. To saku, jo labākais mazā upē un lielā arī ir pirmais iemetiens. Brīnos, ka ar pludināšanu nesanāk, tu nepiemini iebarošanu, var jau viņu satracināt ar iebarojamo. Pavasarī vaboli, vardīti, bet augustā līdz 5cm voblerīti uzliec uz koka mizas gabala, nopludini pa straumi uz leju līdz vietai, kas mazliet zem sapala, tad novelc voblerīti ūdenī, un lēnā garā apstrādā visu rajonu, tāpat vari arī sienāzīti vasarā, bez pludiņa, vienkārši auklā. Šādās mazās upītēs mazam spiningam ir savas priekšrocības, jo vari viegli iet pa straumi uz augšu, tad zivis mazāk, vēlāk ierauga makšķernieku. Man ir tā, ja es sapalu jau redzu, tad jau viņš ir tramīgs, bet viņam blakus ir vēl, uz tiem jāliek cerība, ko arī tev novēlu. Nodod sveicienus un cieņas apliecinājumus tam savam sapalam 2011. R.

Atbildēts: 29.janvāris 2011, 21:47 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā valts115

vai tagad ziemā vietā kur nav ledus spiningot var kautko noķert?

Atbild Roberts Koļcovs

Jebkurā brīdī, kad tava aukla vairs nesalst gala riņķī, dodies uz kādu upi ar straujāku posmu, piemēram Daugava.

Atbildēts: 27.janvāris 2011, 10:26 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā marco5

Sveiks Robert ! Varētu lūdzu pastāstīt kā jāmušo ar nimfām stāvošā udenī? iepriekš paldies !

Atbild Roberts Koļcovs

Sveiks, nu skaidrs ir tas, ka visu nepateikšu. Ar mušu stāvošā ūdenī ir jāsaprot savu aprīkojumu. Ja aukla ir peldoša, tad ar līderiem var variēt(neitrāls, peldošs, grimstošs), ir iespēja arī auklu izvēlē, tāteikt var bezgalīgi kombinēt. Pieņemam, ka ir klasiska sistēma, peldoša aukla, intermedia līderis, pavadiņa. Tagad var izvēlēties mušu(ja nav sistēma no vairākām), ņemam grimstošu(tavs gadījums). Iemetot auklu, tā peld pa ūdeni, muša lēni grimst, tu ievelc(stripo)auklu sev saprotamā un pieņemamā veidā. Nimfu var noguldīt uz grunts, tad stripo, gaida, kad tā atkal ir uz grunts, utt. Var pirms nimfiņas uzlikt peldošu mušu, kas strādā kā pluds, tad vari ilgstoši pa vējam gaidīt copi, ko arī tev novēlu. R.K.

Atbildēts: 24.janvāris 2011, 22:15 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā davidsonsd

sveiks.man ir jautājums par mm.Kādas mušas Tu ieteiktu pavasara rudulim?

Atbild Roberts Koļcovs

goddard caddis. bet nu ir situācijas, kad vajag slapjo, tad varbūt divas mušas vienu aiz otras klinkhammer +14 izmēra grimstošu teiksim oda imitāciju.

Atbildēts: 24.janvāris 2011, 00:32 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager