Roberts Koļcovs

Roberts Koļcovs

Pēc profesijas ir mākslinieks. Mušiņmakšķeri Roberts ir izvēlējies galvenokārt kā iespēju nodoties sevis meditatīvai pilnveidošanai. Nelokāms “ķer un atlaid” principa piekritējs. Savā nodarbē par vērtīgāko uzskata gadiem noslīpēto pieredzi gan mušu siešanā, gan kātu izgatavošanā, gan arī zivju un citu būtņu pētniecībā un novērošanā. Pēc dabas impulsīvs, bieži aizmirst piedzīvotās nepatikšanas. Ir lietas, ko uzskata par jaunatklājumu, nerespektējot visiem sen zināmo. Visbiežāk Roberts ir sastopams Lielupes un Abavas krastos un, vismaz reizi gadā, pie kādas no skandināvijas ziemeļu foreļupes.

Atbildes

Jautā copmanis161

cau man ir jataisa zpd par plesigajam zivju sugam ludz uzraksti visu ko zini par asari lidaku varaviksnes foreli mans epasts ir copmanis666@inbox.lv paldies

Atbild Roberts Koļcovs

esmu sapratis, ka par šīm zivīm neko īsti nezinu. bet tavs mēģinājums atrisināt problēmu manī izraisa patiesu cieņu, un ilustrē iespēju esamību, paldies tev , ja kas zvani. vienmēr tavs experts .

Atbildēts: 17.janvāris 2011, 11:12 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā ali

vai foreļu spiningošanai der džiga kāts ,ja izmantoju sīkus voblerīšus un rotiņus?

Atbild Roberts Koļcovs

sveiks. Protams der, viss ir atkarīgs no paredzētā dzigkāta testa. Kātam ir jūtīgs gals, taču lai veiksmīgi rīkotos ar viegla svara mānekli, būtu svarīgi lai kāta ģeometrija būtu viegli paraboliska, tāteikt kātam jābūt lokanam visā tā garumā, tad rezultāts būs tāds, ko varētu nosaukt tā - "izrauj no zandalēm".

Atbildēts: 19.decembris 2010, 21:54 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā seinass

kadas dzivas zivtinas likt uz forelem?

Atbild Roberts Koļcovs

sveiki. Būtu jāzin kur tiks foreles ķertas. Liec jebkuru ūdenstilpnē dzīvojošu, 5cm garu, jāsanāk. par komentāriem, bebra kungam ir taisnība, bet es dzirdu foreļdīķa saimnieka komentāru uz to, ko saka likums par viņa ūdenstilpnē lietotajiem rīkiem un paņēmieniem. Bet liels paldies par patiesību .

Atbildēts: 18.decembris 2010, 22:13 | 3 komentāri | Adrese atbildei
Jautā guntisssd

Sveiks! Lasu lielāka zivs uz mm mežene, a kur palika līdakas uz mm ?

Atbild Roberts Koļcovs

Sveiks. Līdakas palika kā kuru reizi, te Babītes, te Engures , te citā ezerā vai upē. Parastu līdakas ķertas tiek stāvus, lai vieglāk tikt galā ar lielāka izmēra mušām, bet nu jau gadus 4 ķeru no zema punkta, kajaka, tad arī kāts ir 5klase un līdakas gadās ne kā pamatauditorija, vairāk sapals, mežene, rudulis. ar cieņu, un vasaru sapņos redzot, roberts

Atbildēts: 15.decembris 2010, 08:04 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā mjuniors

labdien! ar spiningosanu aizravos tik sogad, un man patik braukt ar laivu pa upi, zinu ka taja upē esot ari foreles, bet vel nav sanacis kadu nokert. mani interese vai sadi braucot es ar laivu nebiedeju vinjas?? un nekeras tapec, ka ari tomer rotins tiek biezak mests pa straumi??.. paldies par atbildi un ieteikumiem :)

Atbild Roberts Koļcovs

Nedomāju, ka tu īpaši kļūdies, bet tev jāpievērš uzmanība notikumiem uz upes. Foreles sevi parāda, un kad esi nofiksējis vietu, kur ir bijis vizuālais kontakts, atceries šo vietu un regulāri pārbaudi.Foreles mīl stāvēt vienās un tai pašās vietās. Par mānekli vai rotiņu tavā gadījumā, tam vajag noticēt, izdari to, tad sāc copi. ne asakas

Atbildēts: 12.decembris 2010, 19:56 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā jancuks5900

gada ir vis lielaka zivs ko tu esi noķeris uz musinmakskeri ???

Atbild Roberts Koļcovs

Mans patreizējais loms-favorīts ir 4,1.kg smaga mežavimba , uz sienāža imitācijas 2010 gada vasarā noķerta, Ventā, no laivas.

Atbildēts: 12.decembris 2010, 19:50 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā ricards112

vai šis aukstais laiks kaut kā ietekmē raudas ķeršnu

Atbild Roberts Koļcovs

Visu zivju ķeršanu ietekmē gadalalaiki un laika apstākļi, tajā skaitā arī raudas reaģē uz aukstā laika iestāšanos. Tajās ūdenstilpnes vietās, kur vasaras karstumā uz kukurūzas graudiem varēji gūt teicamus raudu lomus, novembrī rezultāts būs tuvu nullei. Rauda labprātāk lieto tārpus, kāpurus, kur vasarā dod priekšroku augu izcelsmes barībai. Aukstā ūdenī iebarojamā ēsma var būt smaržīgāka, jo smarža lēnāk izplatās. Zivis dzīvo vairāk gar grunti, jo ūdens virspusē ir mazāk barības. Ja runājam par mušiņmakšķerēšanu, nimfas un gar grunti. ar cieņu un laba vēlējumiem R.K.

Atbildēts: 20.novembris 2010, 11:55 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Ashuks13

Sveiks. :) Vēlējos pajautāt kādas zivis ar MM var ķert tik vēlā rudenī?Izņemot līdakas.Mana MM ir mazliet par smalku priekš līdakām.

Paldies jau iepriekš. :)

Atbild Roberts Koļcovs

Sveiks. Vēlajā rudenī ir tas, ka labajās upēs ir liegums, kas saistīts ar lašveidīgo nārstu, un tātad arī sapalu tur nevar ķert ar mušu.Rudenī vēl var atrast vietas, kur iemest mušu, bet es bez līdaku copes teiktu, ka ir garlaicīgi. Sāk jau iezīmēties ziemas miega tendences, kad jāsien mušas un jāplāno vasaras maršruti. Aktīvākie protams nododas mušu experimentiem no ledus, bet tā jau ir atsevišķa nodaļa. Vēl jau ir maksas dīķi, kas varbūt ir izeja, Ne asakas un tā. R.K.

Atbildēts: 19.novembris 2010, 01:43 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā naurelis

es pameginaju uz salmo roteriti kert foreles vnk nem ideali uz to leto roteriti mal-1 salmo es noker sodien 5 foreles nebija mazakas par 400 gr

Atbild Roberts Koļcovs

Redzu, ka runa ir par veiksmīgu copi, un iesaku atcerēties un pierakstīt detaļas, laika apstākļus, ūdens līmeni, veidu, kā tu vadīji vizuli. Katrā ziņā es arī vēlētos atrasties upes malā, kur var ar salmo roterīti noķert 5 virs 400 gr smagas forelītes. Tā turpināt.

Atbildēts: 19.novembris 2010, 01:31 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā EDS200

Čau.

Kura izmēra rotiņu labāk ņemt.

Atbild Roberts Koļcovs

Ar rotiņiem vissvarīgākais ir tas, lai tie tikko iemet ūdenī, sāk strādāt. Tad tālāk var runāt par izmēru, krāsu. Vēl svarīgi ir tas, ka visa sistēma, kāts, aukla un spole ir labi sabalansēta un viegli iemest konkrēta svara vizuli. Kad sistēma ir sabalansēta, tad ir jāmētā tas vizulis kuram visvairāk tici, un tad jau būs kā vajag. ne asakas robis.

Atbildēts: 19.novembris 2010, 01:11 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager