Roberts Koļcovs

Roberts Koļcovs

Pēc profesijas ir mākslinieks. Mušiņmakšķeri Roberts ir izvēlējies galvenokārt kā iespēju nodoties sevis meditatīvai pilnveidošanai. Nelokāms “ķer un atlaid” principa piekritējs. Savā nodarbē par vērtīgāko uzskata gadiem noslīpēto pieredzi gan mušu siešanā, gan kātu izgatavošanā, gan arī zivju un citu būtņu pētniecībā un novērošanā. Pēc dabas impulsīvs, bieži aizmirst piedzīvotās nepatikšanas. Ir lietas, ko uzskata par jaunatklājumu, nerespektējot visiem sen zināmo. Visbiežāk Roberts ir sastopams Lielupes un Abavas krastos un, vismaz reizi gadā, pie kādas no skandināvijas ziemeļu foreļupes.

Atbildes

Jautā OskarsB

Sveiks.,Robert..! Man Tev tāds muļķīgs jautājums-kad beidzās spiningošanas sezona..? īsti nezinu kur tos noteikumus var lasīt un meklēt..!

Atbild Roberts Koļcovs

sveiki. Jautājums nebūt nav muļķīgs, bet nu nekonkrēts gan. Spiningošana kā veids Latvijā( un ne tikai) ir liegts pavasarī, kad nārsto līdakas. Vēl spiningošanas liegums ir lašu upēs, tādās, kā Venta, Gauja, Salaca un vēl dažās lašupēs, rudenī, kad lašveidīgie dodas uz nārstu.Detaļas par datumiem un vietām tomēr jāskatās noteikumos. http://www.likumi.lv/doc.php?id=202643 ar cieņu un nenovēlot nesaskaņas ar inspektoriem R.K.

Atbildēts: 17.septembris 2010, 23:12 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā uldmeis

Man kā iesācējam jautājums par poperi,sanāca niņu nopirkt ar atlaidi,rakstīts iet līdz 0,5m,bet man kkā nesanāk ar viņu pašeptēt,laikam nemāku iet tik pa ūdens virsu ko tā? Un kas uz tādiem brīnumiem var ņemt?

Atbild Roberts Koļcovs

Sveiks. Kā jau esmu teicis, svarīgākais priekšnoteikums copei ir atrasties vietā, kur ir zivis, par pārējo var diskutēt no rīta līdz vakaram, visu mūžu, pa vidu aizlaižot uz copi. Ar poperi var noķert teiksim līdaku seklā vietā. Ar poperi var ķert lielā straumē, man ir bijuši piedzīvojumi ar sapaliem. Tas ka Tev iet pa ūdens virsmu ir labi, jo popera sūtība ir iet pa ūdens virsmu. Pamēģini nevadīt poperi vienmērīgi, bet parausti un papauzē, gan izdosies, Ja noticēsi, tev izdosies arī zivi noķert, ko arī novēlu. R.K.

Atbildēts: 13.septembris 2010, 11:20 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Alphens.

Sveiks Robert. Taka esmu jauns makskernieks, nezinu daaudz lietas. Tāpec esmu iegriezies šeit pec palidzibas. Vēlējos ko uzzinat par forolem. Par rotiniem, ( kādi rotini (spīdīgakji vai...) kādās vietas atrodas foroles varbūt vari ieteikt kadas vietas. Tas ari butu viss.

Paldies jau ieprieks.

Atbild Roberts Koļcovs

http://www.copeslietas.lv/site/video/player/953-forelojam-vidzeme.htm ar cieņu R.K.

Atbildēts: 7.septembris 2010, 11:37 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā OskarsB

Labdien..,es gribēju jautāt-kuras latvijas upēs var mēģināt ķert foreles un kādos laika posmos to atļauts darīt ar spiningu..? paldies..!

Atbild Roberts Koļcovs

sveiks. Es pats esmu no tiem, kas ne ļaunu gribot, ne sliktu vēlot esmu netīši šad un tad , kā vēlāk izrādījies, copējis aizlieguma teritorijā, vai laikā.Pēc tam , uzzinot patiesību ir kauna sajūta, bet ja tiec sodīts no inspektoru puses, tad arī viegls pazemojums, sāpes un kņudoša sajūta pavēderē, ko nevienam nenovēlu. Pārstāvu viedokli, ja man būtu pilnībā jāizprot visi esošie un patstāvīgi mainīgie noteikumi, es noteikti ķertu zivis licenzētās vietās, lai ir miers, jo alternatīva ir nemakšķerēt vispār, un tas nav man. Bet nu pagaidām esmu uz sabiedriskajiem ūdeņiem. Ar foreļu upēm ir tā, ka es pats rosos pa Kurzemi, līdz ar to ieteikt vēlos Vidzemi, teiksim Gauju un Salacu ar pietekām. Tā nav ne vīzdegunība ne kas cits, negatīvi vērtējams, vienkārši ir sāpīga pieredze par pilnīgi iznīdētām upēm un vietām, kuras tiek pieminētas publiskajā telpā, un te tas ir, atbildi lasīs ne tikai jauki dabas draugi. Ar spiningu ķert foreles vari visu gadu, izņemot lieguma laikos rudenī un pavasarī(skat. noteikumos), kad ir nārsts gan forelēm, lašiem, gan pavasarī līdakām un citām zivīm. Salaca un Venta ir ar licenzētajiem posmiem(atkal skat. noteikumus). ne asakas, un precīzu metienu vēlot, Roberts.

Atbildēts: 3.septembris 2010, 10:51 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Ratatouille

Sveiks!!

Man ir jautājums R.Koļcov?

Kurus Jūs man ieteiktu izmantot Babītes ezerā?

http://www.copeslietas.lv/site/bildes/bilde-22196.htm

Atbild Roberts Koļcovs

Sveiks, gan. Ieteiktu visu vidējo rindu. Apakšējās gumijas uz asariem, kur kaijas dauzās, augšējos ja māk vadīt, var brīnumainas lietas noķert. Es ne tikai ieteiktu, es teiktu tā, lai tūlīt pat brauc uz Babīti, un ar pirmajiem lediem, atskaiti par notikumiem. Redzēsi, tas strādā. Lai izdodas. R.K.

Atbildēts: 23.augusts 2010, 13:41 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā semans

Labdien!Esmu iegādājies eholoti humminbird piranha MAX170. Vasarā biju zviedrijā uz līdakām, tad vēl eholotes nebija, ķērās švaki , tikai dažas līdakas 7 dienu laikā,spečuki teica ,ka bez lotes tev nekā nebūs ar! Vajag ar eho uz kantes un uz velci! Vai isōs vārdos nevarat paskaidrot, kā tad pa to kanti jāvelcē, škērsām vai gareniski un kuri no Latvijas ezeriem būtu vairāk piemēroti šāda veida zvejai, vai arī adresi ,kur varētu uzzināt vairāk! Mani sauc Māris , man ir 75 gadi! AR cieņu ,Māris! Mans imeils:mlapsa@inox.lv

Atbild Roberts Koļcovs

Sveiks. Man pašam gribas eholoti. Apsveicu ar iegādi, mana pieredze nav nododama tautai, jo tai trūkst loģikas un tā nav respektējama, tāteikt tā dod destruktīvu impulsu. Es ieteiktu tieši šo pašu jautājumu adresēt tepat cl expertam Gintam Dārzniekam, jo man ir pārliecība, ka viņš šo lauciņu pārzin tik labi, ka var arī dot kādu padomu. ar cieņu R.K

Atbildēts: 22.augusts 2010, 12:22 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Zigisjf

Labdien!Man no Skotijas atveda mušiņmakškeri-FLEXTEC TACKLE DESIGN CDX 66 Series Fly Rod 10ft 4 piece aftm 7/8.Varbūt vari kaut ko pastāstīt par šo kātu-cik labs,cik tāds varētu maksāt pie mums.Pats neesmu mušotājs un droši vien arī nebūšu,tādēļ ir doma viņu pārdot.Varbūt vari kaut ko ieteikt.Kāts jauns iepakojumā-tubusā.Jau iepriekš pateicos!!!

Atbild Roberts Koļcovs

Sveiks. pats tādu kātu nepazīstu, bet amazon tirgo to pa 49.00 angļu mārciņām. Kāts domāju ir labs ezeru copei, lai gan varēja būt klasi zemāks. Cehu nimfošana, tas laikam būs tas, kas jādara, vēl mazās mušas lašu copei, lai nav ar divroci jālien pa krūmiem. noteikti ir kāds skotu stāsts par šo kātu, bet es neko par to nezinu, piedošan. R.K.

Atbildēts: 22.augusts 2010, 12:16 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā mazzalais

paldies par iepriekšējo!

apskatīju lapu, tātad mm aukla kopumā sastāv no vairākām daļām, ne tikai specauklas un pavadiņas?

Atbild Roberts Koļcovs

teorētiski, jā, bet mm aukla rūpnieciski ir savienota dažādās kombinācijās (WF ar smagāku priekšējo daļu, DT ar vienmērīgu smagumu visas auklas garumā) auklu galos ir konusi, mezglu nav. izņemot gadījumos, kad pats taisi , tā saukto, šaujošās galvas sistēmu, bet tas ir cits stāsts.

Atbildēts: 18.augusts 2010, 11:22 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Kris

Sveiks, Robert.

Veči parasti veikalos nopērk voblerus un paši krāso..

Nu vot gribējās zināt ar kādām krāsām, flomīšiem un kur tādas lietas dabūjamas? Tev ir informācija par kautko šādu?

Atbild Roberts Koļcovs

Es parasti voblerus krāsot dodu skuķiem, lai bez darba apkārt nestaigā. Sveiks, ja nopietni, tad flomasteri ir ļoti daudz un dažādi, galvenā lieta, lai būtu ūdens izturīgi. Rūpniecisku krāsojumu jau grūti aizstāt , tas manuprāt ir lielo ražotāju pluss, ka vobleri tiek nokrāsoti ar pareizo tehnoloģiju, jo nagu lakas krāsojums nav īsti ilgmūžīgs, ja runājam par voblerim, kuri nemitīgi tiek pakļauti fiziskām slodzēm. varu ieteikt divkomponentu krāsas, bet tās ir nejēdzīgos iepakojumos un dārgas, ja jākrāso 2 vobleri , ā, tev jāatrod kāds paziņa galdnieks, tie parasti lieto abrazīvi noturīgas krāsas, tad arī jāsarunā savus 50 gramus. Lai izdodas, roberts.

Atbildēts: 18.augusts 2010, 10:53 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā mazzalais

sveiki!

man ir nobriedusi vēlme sākt mušiņot - arvien biežāk parādās vilinoši atstāsti un citi kārdinājumi. tikai ir vēl pāris jautājumi: pirmkārt, kā ir ar auklas izturību un resnumu? piemēram, cik esmu redzējis, mušiņmakšķeres auklas vismaz vienā galā ir samērā biezas. vai vispārējo panesamo oficiālo svaru nosaka pavadiņa? un otrkārt, muļķīgs jautājums, bet - kas ir cilpa cilpā mezgls? neesmu atradis konkrētu skaidrojumu, kas tas tāds un kā to siet.

cieņā un ar paldies,

es

Atbild Roberts Koļcovs

Sveiki. Mušiņmakšķeres pamataukluauklu nevar īsti uztvert kā auklu, kas saistīta ar svara izturību. To, manuprāt , ir jāuztver, kā makšķerkāta pagarinājumu vai papildinājumu, gandrīz tā, ka aukla ir pats svarīgākais mušiņmakšķerēšanas atribūts. Tam jābūt abrazīvi noturīgam, attiecīgā svarā(klase), un tā konstrukcija(WF vai DT, vai galva) diktē stilu. Tātad , atbildot par pavadiņas izturību, tieši tā, visas auklas komplekts ir tik izturīgs, cik izturīgs ir komplekta vājākais posms, pareizi būtu, ka tā būtu pavadiņa pie mušas, lai nav jāzaudē svarīgas auklas sastāvdaļas. Par "muļķīgo" jautājumu. Jebkādā veidā uz savienojamo auklu galiem tiek iegūtas cilpas, kas nesavelkas, tad cilpu iever cilpā ...Laikam tomēr nerakstīšu , jo verbāls skaidrojums varētu būt dažādi izskaidrojams. Man nav pieredzes, bet centīšos ielikt linku. http://www.animatedknots.com/indexfishing.php?LogoImage=LogoGrog.jpg&Website=www.animatedknots.com te ir daudz svarīgu mezglu. lai izdodas

Atbildēts: 18.augusts 2010, 10:41 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager