Roberts Koļcovs

Roberts Koļcovs

Pēc profesijas ir mākslinieks. Mušiņmakšķeri Roberts ir izvēlējies galvenokārt kā iespēju nodoties sevis meditatīvai pilnveidošanai. Nelokāms “ķer un atlaid” principa piekritējs. Savā nodarbē par vērtīgāko uzskata gadiem noslīpēto pieredzi gan mušu siešanā, gan kātu izgatavošanā, gan arī zivju un citu būtņu pētniecībā un novērošanā. Pēc dabas impulsīvs, bieži aizmirst piedzīvotās nepatikšanas. Ir lietas, ko uzskata par jaunatklājumu, nerespektējot visiem sen zināmo. Visbiežāk Roberts ir sastopams Lielupes un Abavas krastos un, vismaz reizi gadā, pie kādas no skandināvijas ziemeļu foreļupes.

Atbildes

Jautā PikeBait

Labdien!

Paldies par padomu! Pirmā, lai arī nelielā, bet cope bija...

2 karūsas 700 g tikai, bet priekš sākuma ir prieks tāpat.

Nākamreiz būs labāk!

Ar cieņu un pateicību,

Raivis Ozoliņš.

Atbild Roberts Koļcovs

Sveiciens atkal. Man liels prieks par Tevi, par neatlaidību, par kuru tiki atalgots ar, manuprāt, visnotaļ respektējamu lomu. Karūsas kā mēs zinām ir ļoti cimperlīgas. Pamēģini kukurūzu, jo vasarā bieži var gan raudu gan citas zivis labāk pierunāt ar augu pasaules labumiem, ar mīklu vai graudiem. Pat ja karūsas bija 350 gramu katra, tas ir prieka vērts, tagad Tev novēlu vienu, bet dubultsvaru vismaz. ar cieņu R.K.

Atbildēts: 11.augusts 2010, 11:39 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā asariitis

Sveiki

Kur var iegādāties rūpnieciski ražotās mušas un vai tās ir kvalitatīvas?

Jau iepriekš paldies.

Atbild Roberts Koļcovs

sveiki. Ja ir nepieciešamība pataustīt un papētīt, tad manis jau pieminētajos un arī, varbūt nepelnīti, nepieminētajos copes veikalos. Bet ir jārēķinās, ka jāsamierinas ar to piedāvājumu, kas ir uz vietas, ja vajadzēs ko konkrētu var nebūt. Tad ir internets, kur nu manā skatījumā ir viss, tikai atkal var uzrauties uz loģistikas problēmām. Par Ķīnā sietajām mušām neko īpaši sliktu nevaru teikt, lai gan bieži ir zemas kvalitātes un ir īsmūžīgas . Pavisam mikroskopiskas mušiņas labprāt iepērku , jo sienot ir jābūt īpašām iemaņām un rīkiem. Bet ja man jautātu kopumā par mušu ieguvi, no sirds ieteiktu siet pašam, jo gandarījums par zivi uz paša mušas, vai drauga dāvinātas, ir neizsakāms un veido mūsu dzīvi no paliekošām sastāvdaļām. Ir mušas, kas veido leģendas, un sienot tās, ķerot ar tām, tu piedalies kaut kā lielā. Ne asakas. R.K.

Atbildēts: 11.augusts 2010, 11:31 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā asariitis

Sveiks

Vēlos sākt nodarboties ar mušiņmakšķerēšanu. Vari ietiekt kādu labu un galvenais lētu kātu ~25Ls un spoli ~20Ls? Jau iepriekš paldies.

Atbild Roberts Koļcovs

Labdien un tā! No tiesas ir grūti samierināties ar Tevis sacīto. Dzīve ir izaicinājumu pilna. Man nav konkrētas informācijas par konkrēto preču klāstu teiksim Salmo veikalos, vai tai pašā man tuvajā Pludiņā, bet es tev iesaku pameklēt (un uz rudeni cenas var kļūt draudzīgākas), gatavos komplektus iesācējiem. Esmu tādus sastapis , bet padziļināta interese par tiem man nav bijusi. Skaidrs ir viens, ka bez tevis pieminētā kāta un spoles vēl vajag auklu un konisko pavadu. Zinu ka ražotāji ir sarūpējuši gatavos komplektus ar nelielu cenu. Novēlu ierakstīties pieminētajā cenu segmentā, ar spoli vari necepties un tiešām pirkt lētu, jo ja tā lieta aizies un gan jau ka tā, tad spoli vēlāk labu dabūsi, galvenais ir kāts un aukla. Iesaku 5-6 klasi. lai izdodas R.K.

Atbildēts: 9.augusts 2010, 10:30 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā noFX

Sweiks Robert :)

ESmu iegādājies savu pirmo mušiņ kātu bet es vēl neko īsti nezinu ne par siešanām ne par iemetieniem...

Kur es varētu smelties info par metiena tehniku, par siešanām un visu pārējo?

Un gribēju uzjautāt kā ir ar mušiņām? Viņas sienās cik noprotu koniskajā aukliņā bet ja es gribu citu mušiņu ma katru reizi ir jākož nost un jāsien jauna? tad kas tad notiek ar pavadiņas garumu? :(

Atbild Roberts Koļcovs

Sveiks. Sākšu no beigām. Katru reizi, kad pārsien citu mušu, iepriekšējo jākož nost. Jākož ir bieži, iesaku ar knaiblītēm (nagu piem.). Koniskā pavada paliek arvien īsāka, tas tiesa, iesaku ar cilpu cilpā(ja ātri) vai ar mezglu pievienot kādus 30-40 cm garu kvalitatīvu pavadiņu pirms katras copes. Tagad koniskā pavada ir jāpārsien ar mezglu tievajā galā retāk un tā tik strauji nesaīsinās. gan mezglus, gan tehniku var smelties tīmeklī. Ir neizsakāmi daudz un dažādu iespēju noskatīties pat mācību stundas iemetienu tehnikai, kā ari mušu siešanai un auklas komplektācijai. Nav man īsti skaidrs, vai drīkstu te likt norādes uz saitiem, pamēģināsim. Piemēram man favorītos stāv http://globalflyfisher.com/. Sena lapa bet ir daudz labu padomu. Jāsāk laikam Tev pašam, vai forumos jānokomplektē grupa no nezinīšiem un jāsāk meklēt kādu praktizējošu spečuku, kurš rudenī var ierādīt sīkumus un smalkumus, lai ļaudīm nav vēlreiz ritenis jāizdomā. ar cieņu R.K.

Atbildēts: 29.jūlijs 2010, 13:44 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā PikeBait

Labdien, Koļcova kungs!

Esmu iesācējs makšķerēšanā, gribētos uzzināt par to ko vairāk.

Izlasīju, ka Jūs mēdzat makšķerēt Lielupē, tādēļ nolēmu Jums pajautāt.

Es dzīvoju Ozolniekos un sāku makšķerēt jau tikai 2 reizes Ozolnieku dīķī.

Bez panākumiem, tikai pazaudēts āķis akmeņa dēļ.

Jautāju, kāda vajadzīga ēsma un kur vēl netālu no Ozolniekiem var pamakšķerēt?

P.S. Copēju ar pludiņu.

Ar cieņu,

Raivis Ozoliņš.

Atbild Roberts Koļcovs

sveiks. pie Jelgavas Lielupe nav mana parastā copes vieta. Ar Jelgavu un Ozolniekiem man vairāk asociācijas saistītas ar Prāta Vētras daiļradi, pie tam Ozolnieku dīķī taču ir ūdens slēpju trenniņi. Tas , ka esi pazaudējis āķi, tas ir nieks, un nav pēdējo reizi, tici man. Domāju, ka mans ieteikums būtu tāds, piesien āķi ar pareizo mezglu uz mazliet resnākas auklas, nopērc rīvmaizi, ko saslapini ar ūdeni un iebaro vietu , kurā tu ķersi nākamreiz. Izvēlies to pašu Ozolnieku dīķi, jo Tu jau viņu gandrīz pazīsti, vietu izvēlies tādu, kur novērojama kustība un cita zivju aktivitāte. tad raksti un ziņo par rezultātiem. ar cieņu R.K.

Atbildēts: 18.jūlijs 2010, 12:15 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā andza22

sveiks, kāds būtu labs mušiņmakšķeres kāts?

Atbild Roberts Koļcovs

Sveiki, un ojojoj. Jautājums pārfrazējot ir kā ir pareizi dzīvot, kāda ir labākā mašīna, labākais apavu veids. Es pats domāju, ka kāta izvēle ir ar likteni saistīts pasākums. Esmu redzējis, kā cilvēks manipulē ar auklu, un lūdzis, lai iedod man pamēģināt, jo sajūta ir tāda, ka rokā būtu kāds brīnumlīdzeklis . Sākot ar kātu darboties, vienīgais ko iegūsti ir pazemojums, nesapratne un ārprac, kā ar tādu kātu vispār var iemest auklu. Runāju par to, ka katram savs, pie tam,. tā nu ir tīri ticības lieta. Protams teorētiski ir tā, ka ir mīksti kāti, kā vecos laikos un ir strauji kāti, kur arī es esmu šo piekritējs. Teiksim , ja cilvēks ir mierīgaks un darbojas vairak ar prātu nevis emocijām, tad laikam var ar panākumiem lietot mīkstos kātus, jo tie ir klasiskāki un stabilaki. Ja cilvēks ir impulsīvāks , kā es, tad straujie kāti ir tā kā feini. Savukārt mācību procesam laikam mīkstāks kāts ir labāks, jo labāk un saprotamāk ir saprast iemetiena dinamiku, raksturu, ritmu utt. Tātad laikam svarīgi būtu izvēlēties ražotāju un noticēt, jo katrs no ražotajiem ražo plašu spektru un dažādu īpašību katus. Pats esmu Sage piekritējs, bet man ir gan Vision, gan Loop, gan Scierras kati. Neapšaubāmi svarīgs ir remonts garantija un pārstāvja Latvijā attieksme pret dzīvi un Tevi personīgi. Mans nenoliedzamais favorīts ir Sage XP 5klase 9pēdas, uzreiz pēc tam Sage z-axis 5klase 8.6 pēdas(paša siets). ar cieņu un novēlot veiksmīgu izvēli R.K.

Atbildēts: 18.jūlijs 2010, 12:04 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā aaksts86

es veletos zinaat vai shada vesa junija laikaa liinji karusas vai brekshi ir aktivi uz kershanos? vai jagaida siltaks laiks...

Atbild Roberts Koļcovs

Sveiki. Gandrīz neticās, ka 22. jūnijā bija vēss. Visas pieminētās zivis ir aktīvas vasaras ēdājas. No karpveidīgajiem es ļoti draudzējos ar ruduļiem, jo tie ir jauku brīžu sniedzēji jebkuram mušiņmakšķerniekam. Pie Slokas tilta esmu redzējis kādu vecu vīru ar tā saukto vēja makšķeri ķerot karūsas, pie tam ar labiem rezultātiem, tikai man ir palicis noslēpums par ēsmu, jo tuvumā es netiku. Atbildot tieši, man ir aizdomas , ka pieminētas zivis var noķert visu vasaru, bet ir jāiebaro, un iebarojamā recepti var uzzināt tepat, tikai pie experta Grabovska kga, jo ko tur slēpt, pats bieži gūstu atbildes no viņa publicētā, ja runa it par pludiņu. ar cieņu R.K.

Atbildēts: 18.jūlijs 2010, 11:33 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā murdzo

Sveiki!Šogad sāku apgūt mušiņmakšķerēšanu mazajās Latvijas upēs.pavadai izmantoju 0,12 auklu 1m garumā.Man interesē,kā būtu pareizi?Paldies,Uģis.

Atbild Roberts Koļcovs

Sveiki, un ļoti atvainojos par ilgo klusēšanu.Tātad, atbildot uz jautājumu,1m gara 0,12 pavadiņa ir laba gadījumā, ja stipri par īsu kļuvusi koniskā pavada, jeb līderis.visam komplektam ir jābūt mazliet garākam par kāta garumu. Teiksim tā, ja koniskā pavadiņa ir tikpat gara, kā tavs kāts, tad ir jāsāk ar cilpu cilpā lietot tevis pieminēto 0,12 pavadiņu apm. 40 cm garumā. Bieži mainot mušas tā kļūst arvien īsāka uz mezglu rēķina, līdz to nomaina ar jaunu, sev vēlamajā resnumā, ieteicams tievāku, kā koniskās pavadiņas gala diametrs. Pavadiņas diametrs un materiāls ir pa tiešo saistīts ar mušas izmēru un veidu(sausā, slapjā, nimfa, strīmeris u.t.t.). Garu, un 1m es uzskatu par garu, bieži lieto, lai palielinātu attālumu no pamatauklas līdz mušai, tateikt, lai tramīgā alata neko nenojauš. ir pat īpašas koniskās pavadiņas , kas sasniedz 3-5 m. garumu, bet tas ir specifiski, jo sāk kļūt problemātiskāk iemest auklu. Pats vajadzību pēc garas pavadas esmu izjutis foreļu ezeros vairāk uz ziemeļiem, un ezeros vispār, kur teiksim makšķerējot ar peldošo pamatauklu tev mušu vajag nogermdēt 3 m dzļi. Par to, kā būtu pareizi, ir tā, svarīgākais lai ķeras zivis, tad arī ir vispareizāk, pārējais ir tradīcijas. Čau

Atbildēts: 18.jūlijs 2010, 11:21 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā krists190

Kur var dabūt labus un lētus kātus

Atbild Roberts Koļcovs

Sveiki.Labus un lētus ir grūti apvienot. Izskatās ka ne veikalā. Tomēr nav jau Rīga tik liela, un tie kas tirgo mušu kātus jau arī nav tik daudz. Es ieteiktu apbraukāt trīs iespējamās vietas, proti, Pludiņš uz Slokas ielas, Forelīte uz Brīvības ielas un Salmo teiksim uz Daugavgrīvas ielas. Domāju, ka tā iegūsi samērā labu ainu par Rīgā pieejamo sortimentu un cenām. Nav īsti skaidrs, Tu piemini kātus, tātad vajag vairākus, ja vajag stipri daudz, tad jāgriežas pie ražotāja, vai jāražo pašiem. ar cieņu Roberts

Atbildēts: 19.maijs 2010, 10:08 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Jautā glebtomann4ix

Labdien, es esu copē iesācējs vai varat pateikt uz ko ķeras kādas zivis?

Jau iepriekš paldies ;)

Atbild Roberts Koļcovs

Copē kā dzīvē, iesācējs vai speciālists, zināt īsti neko nevar, tomēr pastāv likumsakarības. Pirmā, un svarīgākā - jānoskaidro, vai tilpnē kurā esi sagatavojies ķert zivis vispār ir zivis. Ja tās tur ir, tad ir skaidrs ka tās var noķert, jebkuru no sugām un lielumiem. Mazliet atbildot uz iepriekšējo jautājumu ar komentāru, ir skaidrs, ka rakstītājam ir jāmeklē nekavējoties instruktoru vai vienkārši kolēģi, kas ieradīs kā veikt tā saukto "mendingu". Tas palīdzēs ilgāk noturēt mušu brīvā peldējuma straumē. Savukārt par granulām sadzīves tehnikas iepakojumos man bija jaunums, paldies.

Atbildēts: 16.maijs 2010, 20:02 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager