Ingus Dukaļskis

Ingus Dukaļskis

Viens no tiem makšķerniekiem, kuram darbs cieši saistīts ar hobiju. Viņš ir ne tikai teorētiķis , bet arī praktiķis, kurš ļoti bieži ir sastopams testējot un eksperimentējot ūdenstilpēs. Ingusa ikdiena ir jaunu mānekļu un spiningošanas inventāra izstrādāšana, un , protams , pārbaudīšana praksē. Nopietnie Copes Lietu lasītāji viņu jau pazīst no daudzajām publikācijām, bet TV skatītāji – no sižetiem .
Izmantojiet iespēju – jautājiet!

Eksperts iesaka

Salmo
Lucky John
Salmo

Atbildes

Jautā tomels

Sveiks Ingus. Gribeju uzzinat vai Rīgā kādā veikalā ir nopērkams vobleris Megabass X-140? kad biju albakorā un goldfish itkā netiku manijis.

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Iesaku šos pašus veikalus apciemot uz aprīļa vidu. Šobrīd veikalnieki pamazām sāk domāt par sezonas maiņu savos veikalos. Arī vairums preces vēl ir tikai ceļā.

Atbildēts: 21.marts 2012, 08:34 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā mazymazy2

Sveix, Meistar!

Jautajums, te viena no atbildem biji pieminejis si gada jaunumu x-twich spoli, pastasti nedaudz vairak par to, kadi tehniskie parametri tai utt? Paldies.

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Grafīta korpuss, 7+1 gultņi, titāna nitrīda pārklājums uz auklas uztinējrullīša un kastes augšējās malas. Ļoti smalki pieregulējama bremze, par cik bremze ir "gara", balansēts rotors, EVA rokturis. Pieejama trijos izmēros. Rezerves kasete. Pārnesums 5,1:1. Svars mazākajam 10ajam izmēram 190g, 20ajam 230g, 30ajam 250g.

Atbildēts: 21.marts 2012, 08:33 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā dadyboy

vai Tu esi sastopams daugavgrīvas veikalā? ja esi tad kādos laikos pārsvarā?

Atbild Ingus Dukaļskis

Darba dienās 8-17.00. Izņemot, ja esmu izbraucis vai devies kādā komandējumā.... vai copēt.

Atbildēts: 21.marts 2012, 08:27 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā switchs

Vai spiningo arī meženes?

Kāds ir iecienītākie rīki šo zivju ķeršanai?

Kuros mēnešos viņas vislabāk ir medīt?

Un pēdējais- vai viņas var meklēt tikai upēs, kas saistītas ar jūru?

Atbild Ingus Dukaļskis

Meženes ar nelieliem izņēmumiem praktiski nespiningoju nemaz. Nav mana zivs. Mans personīgais rekords tikai mazliet pārsniedz kg robežu. Sapals man tīk bikiņ vairāk. Pēdējo reizi tuvu ap desmit astēm noķēru Itālijā. Tas notika ar 3.nr. rotiņu 5cm seklas iegrimes minnow. Latvijā labi strādā tālu lidojoši seklie vobleri, tas pats kāstmāsters, arī rotiņš. Ir jau forši vasaras vidū paklausīties mežeņu astu sišanu pa ūdens virsmu, kurš no tevis attālinās, bet šamējās kā neņem, tā neņem :) Par ūpēm, meženes dzīvo teju visām mūsu lielākajās artērijās.

Atbildēts: 21.marts 2012, 08:25 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā pipars50

Sveicināti;;;Es taču nevaru samierināties par auklas uztīšanu uz multiplikātora spoles;;;par tām rindām ;;;;nu vārdu sakot , lai spole vairāk tin auklu krusteniskāk;;;(tas nozīmē ka jātin spole no viena gala līdz otram;;;būtu jau labi to sīkāk man apskaidrot;;;;es centīšos jūs mazāk traucēt;;;paldies jums par imformāciju;;;jā būtu jau labi ka vairāk būtu tādu pārraižu pa internetu ;;;tas daudzus atvieglotu ;;;zviedriem ir daudz imformācijas bet nekā jau nasaprot;;;velreiz jums paldies;;;JĀNIS;;;

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Palasi šeit:

http://salmo.lv/?pname=main&mid=103&rid=144

Patiesībā Tava sāpe nav nemaz tik liela sāpe. Runāju par šodienu.

Atbildēts: 19.marts 2012, 16:56 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā pipars50

Sveiks;;;;gribēju vēl pajautāt;;;nezini veikalu kas tirgo ;;;ABU-GARCIA-REKORD-RCN 61 HC jo šitai spoleij skatījos internetā ir stiprākajs vilkšanas spēks 13,4kg un gribētos tādu dabūt;;;;PALDIES PAR ATSAUCĪBU;;;JĀNIS;;;

Atbild Ingus Dukaļskis

Iemet man šo pašu jautājumu aprīļa vidū. Gan kāds iekomentēs, kur līdz ar jauno sezonu šī spole būs atrodama. Šobrīd nevarēšu pateikt. Starp citu, man saistība ar Abu Gracia ir tikai tik liela, ka esmu lietojis dažas šī brenda spolītes, pie tam pārīti džerkam domātās arī nokāvis. Tā, ka varu nokomentēt tikai kā lietotājs. Tiesa, ne arī kā visu sortimentu pārzinošs lietotājs.

Atbildēts: 19.marts 2012, 16:51 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā pipars50

Sveicināti;;;Rakstu jums es pirmo reizi;;;Viss sākās ar jums,,kad noskatījos visas pāraides,, jūsu par džerkiem.Tad skrēju uz veikalu un pirku;;;nopirku Salmo kātu džerka (ELITE-150 TESTS) spoli gan nevarēja dabūt abu garcia;;nopirku Šimano ;;;Corvalus -400;;viss ir labi;;gāja kā pa sviestu;;iepatikās;;jau sapirkti džerki kautkur uz 400 latiem;;bet vajag tagat spoles abu-garcia-rekord-hcn 61-hc;;pasūtīt jau var;;bet ;ir bet ;;nezinu kā viņas iedalās grupās;;vai skaitās kreisā ko turi rokā vai tin auklu;;;;;ES turu spoli kreisajā rokā ;;;bet tinu auklu ar labo roku (MAN JAUTĀJUMS KĀ SPOLE SAUKSIES LABĀ VAI KREISĀ;;JA BŪTU JUMS LAIKS VAI MAN NEVARĒTU PASKAIDROT;;;UN KURĀ VEIKALĀ IR ABU- GARCIA SPOLES NEKUR NEVAR ATRAST) PALDIES JUMS JAU IEPRIEKŠ;;;JĀNIS;;;

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Spolei, to vai tā ir kreisā vai labā, nosaka tikai un vienīgi roka, ar kuru tiek ietīts. Tātad, ja spole ir "kreisā", tiek griezts ar kreiso roku. Abu Gracia kreiso apzīmē, piemēram 5601-kā kreiso vai 5600 attiecīgi kā labo. Piemērs par konkrētu modeli vārdā C4. Tavā gadījumā, kad spoli turi kreisajā rokā un ietint to ar labo roku, ir vajadzīga "labā''. Par veikaliem, kur varētu būt Tevis interesējošais modelis, ja godīgi nav ne jausmas. Pirmkārt, ziema joprojām valda teju visos veikalos. Otrkārt, Abu spoles iepriekšējos gados tirgoja Fishbon. Kas ar viņiem šogad, iesaku griezties un pajautāties. Cik zinu Abu brends pieder Pure Fishing. LV Abu Gracia pārstāvis ar šo sezonu mainās. Man nav konkrētas atbildes šobrīd.

Atbildēts: 19.marts 2012, 16:47 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā mariszin

Sveiks!

Ir ienācies dāvinājumā no paziņas pavecs Atemi Seliger Light spinings (2.7m/3-15g) ar Comrmoran SL 20H spoli. Tā kā pats no spiningiem saprotu maz, gribēju uzjautāt Tev kā zinātājam - kāda veida mānekļus varētu izmantot zivju mānīšanai ar šo kātu/spoli?

Veiksmi copē!

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Domāju, ka nelielus džigus līdz gramiem 10, nelielus samērā seklas iegrimes voblerus, nelielus šūpiņus un rotiņus metīsi tālu. Kāts droši, ka ir elastīgs. Tā, ka vari dragāt arī no krasta. Lai arī šo kātu neesmu ne redzējis, ne rokā turējis, domāju, ka ar to asarus un nelielas līdakas vilkt būtu tīrais kaifs. Lai Tev veicas!

Atbildēts: 19.marts 2012, 16:31 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Leopolds

Labdien, Expert!

No spiningošanas neko nesaprotu, bet ir doma tā nopietnāk pievērstis:) Pažobelē atradu noputējušu Green Diamond 2,40m,20-40g. Kur šādu var izmantot? Vai twičam derētu?

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Zini, Tev pažobelē glabājas labas lietas! Man arī šāds kāts ir saglabājies. Zini cik spiningotāji kopumā pašiem gadiem noķēruši līdakas ar Green Diamondu? Ehh... ilgus gadus ļoti plaši lietots kāts. Relikvija. Zini, ja no spiningošanas pagaidām maz ko saproti, to lamu vārdu tvičs nemaz neņem mutē. Paliksi ilgāk ar skaidru galvu. Paskaties kādu šūpiņu, silikona viboasti un 1.maijā uz ezeru prom. Šie ir mānekļi, kuri der kopā ar šo kātu.

P.S. Green Diamnod neder tvičam gan.

Atbildēts: 19.marts 2012, 16:20 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā dadyboy

sveiks,ir dranķīgs spinings(mainīšu) vajadzētu tvičam lai pienācīgi izspēlētu maxrapu17cm un mazākus doma vai nu xtwich vai shinigami? it kā nav viens plaukts,bet ko vari pateikt par shinigami un kādu testu skatīt kātam,ja ir lielais maxraps man šķiet,ka 22g. otra sāpe spole ,ko tu ieteiktu ar krustenisko tinumu lai pītene negrimtu pie slodzes savos tinumos(ceru,ka saprati ko ar to gribēju pateikt)nu jā par spoli vairāk pa 50 negribētu atpogāt,ja iespējams.

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Shinigami ir feini kāti. Pats lietoju Kinnotaki klasiskā spininga nolūkos. Šis kāts nav īsti tvičam domāts. Pirmkārt, īsākā versija ir 2.3m. Otrkārt, blanka nav fast, bet medium fast. Ar šo kātu esmu tvičojis arī Max Rapus. Viss kārtībā, Ālandos pa dienu ieštangātas padsmit līdakas šajā salikumā nav slikts rādītājs. Problēmas sākas ir dažām citām mailēm, kurām vajadzīgs jaudīgāks tvičs. Tā, ka šī kāta segments ir visi virsminieki+ atsaucīgas mailes. Ja vēlies tieši tvičot, iesaku X-Twitch. Par spoli nebēdā, Okuma Epixor pacieši daudz, toties nepārpogāsi ne centa par daudz. Starp citu, šos abus -gan spoli, gan kātu Daugavgrīvas ielas veikalā par skatīt, čamdīt un izvicināt.

Atbildēts: 19.marts 2012, 16:10 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager