Ingus Dukaļskis

Ingus Dukaļskis

Viens no tiem makšķerniekiem, kuram darbs cieši saistīts ar hobiju. Viņš ir ne tikai teorētiķis , bet arī praktiķis, kurš ļoti bieži ir sastopams testējot un eksperimentējot ūdenstilpēs. Ingusa ikdiena ir jaunu mānekļu un spiningošanas inventāra izstrādāšana, un , protams , pārbaudīšana praksē. Nopietnie Copes Lietu lasītāji viņu jau pazīst no daudzajām publikācijām, bet TV skatītāji – no sižetiem .
Izmantojiet iespēju – jautājiet!

Eksperts iesaka

Salmo
Lucky John
Salmo

Atbildes

Jautā vikings72

Sveiks!

Vai Elite Jerk Spin 200cm,10-40g būtu piemērots tvičam vai tomēr jāmeklē ko citu.

Paldies.

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Pēc akcijas tas ir piemērots. Ja spēsi sadzīvot ar šī kāta svaru un tas ieguļas rokā, neredzu problēmas. Tviča apgūšanai būs ok. Vēlāk varēsi lūkot augstākus plauktus.

Atbildēts: 19.marts 2012, 15:59 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā martins_

Labas dienas! :)

Sagribējās nokaut dažas minūtes Tava laika un uzzināt viedokli.

Situācija ar džerkiem un vienu peļķi maijā - Klasiskie Busteri un BJ 2, Slaideri, Agata Mr Lucky Jr tik pa kādam izgājienam un kāds knapmērs agresīvi ieteš pa pakaļas āķi. Koļega un silikona un sekliem agresīviem vobleriem dikti labāk. Ar džerkiem daŗīts tika viss, kas nāk prātā, bet ni un ni. Kastē tika atrasts Samērā augstas šeda formas džerks (samopals) ar astē pieliktu tvisteri un aiziet razdača tanī pat vietā, līdaka rij iekšā visu mānekli. Turpat nostrādāja arī BBZ swims. Klasiskie džerki tuvu nullēm, un tā viss maijs.

Tas būtu uztverams kā ūdenstilpnes īpatnība un žīme, ka jāmēģina strādāt pamatā ar swimiem vai patvičot mazākus mānekļus? Jebšu tomēr var sameklēt atslēdziņu arī ar džerkiem?

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Man savukārt sekojošs stāsts. Pagājušajā gadā pazīstamu džerkotāju kompānija atbrauca no Zviedrijas ar smagu aplauzienu, jo visa cope bijusi uz džigu un tviču. Šie sakot, ka līdaku Busteru vairs neēd, kā pirms 5 gadien. Nāk līdz laivai un neņem. Esot pieradusi pie mānekļa. Te pat LV arī ir ezeri, kur džerks ķer visu, tikai ne zivi. Tajā pat laikā ir ezeri, kur džerks ir bezotkaznijs. Ej nu tiec skaidrībā. Es jau sen vairs nepaļaujos uz vienu džerku, lai arī visas savas lielākās zivis uz tā esmu izvilcis. Ja par pavasari, es izteikti koncentrējos uz pērnajiem meldriem. Maijā sākumā līdaka tajos iekšā sēž. Attiecīgi mani favorīti tas pats Busters, Slider un Deviator. BET tajā pat vietā un laikā vienmēr ir vērts izpeldināt to pašu gumiju. Ja par džerkiem dīvaiņiem, tad tas pats tvisterdžerks no Zalt mēdz izšaut pavasarī. Acīmredzot, līdakai ir strjoms no viņa lielāks nekā apetīte tobrīd. Tā, ka gadalaiki vienu un to pašu mānekli ietekmē spēcīgi. Līdaka tomēr kustās. Starp citu, ietešanu pa pakaļāķi skaidroju, kā badīšanu/prom dzīšanu, ne uzbrukumu. Es noteiktu eksperimentētu un ezerā dotos paralēli ar to pašu gumiju vai tviču.

Atbildēts: 19.marts 2012, 15:57 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā marchelo55

Sveiks.Te atkal es pa spoli m4730l(sa)ta viņa derēs slaideriem10.gan peldošiem gan grimstošiem lielākus vienkārši nedomāju lietot.Paldies paratbildi.

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

10ais Slider ir uz robežas. Zini, man ļoti nepatīk džerka spoli vērtēt pēc mānekļa svara. Tas tāpēc, ka es, piemēram, mēdzu ļoti aktīvi mest, raut, forsēt izvadīšanu utt. Savukārt, mans kolēģis, liekas, ka vispār nedžerko, bet kaut ko meditē. Tātad ar spoli apietās kā ar meiteni. Zivis ķeram vienādi. Tātad, es uzsveru vēlreiz, ka Magforce ir spole, kura domāta tvičam un nelieliem džerkiem. Man 10ais Slider šai spolei šķiet par smagu. Kolēģim tieši laikā. Ceru, ka saprati, ko gribēju pateikt.

Atbildēts: 19.marts 2012, 15:40 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Borix

Sveiks vēlreiz, turpinot iepriekšējo sarunu par clack Minn vobleriem un tvīčum vai Diamond aggressor 210 derēs uz testu 5-25? Vai vajag labāk mainīt uz tviča kātu. Iesaki komplektiņu kāts (ja jāmaina) + spole, var no Salmo.

Paldies!

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Diamond Agressor ar Clackinu izdarīs gandrīz jebko... Tik vien, ka mānekli neizraustīs, jo kāta blankai trūkst asuma. Tātad tvičam tā ir nepiemērota. Iesaku pačamdīt X-Twitch kātu un šīs sezonas jaunumu X-Twitch spoli, kura tiek ražota Daiwa rūpnīcā. Šī kombinācija ar Tavu vobleri tiks galā godam. Starp citu, ar šo sezonu šo pašu X-Twitch sēriju papildina arī pītā aukla, kuras ražošanā tiek lietota tā pati šķiedra, kas Power Pro auklai.

Atbildēts: 19.marts 2012, 15:33 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā mar4ello25

Sveiks atkal!

Jautājums par twich kātiem.

Tu jau teici ka slmo klasta x-twich katam īsti alternativu nav.

Bet vai ir kādi citu razotāju modeļi twicham?

Vai vismaz kādiem parametriem vajadzētu būt twich kātam lai varu pats ko pameklet(cena nav galvenais)??

Mānekļi svarā līdz 20gr.

Paldies par adbildi!

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Kā alternatīvu es biju domājis 38-40ls līmeni. Šajā cenu kategorijā un tik sakarīgā kvalitātē alternativas tiešām neesmu manījis. Bet tas nenozīmē, ka to nav. Kātam jābūt kā minums ar fast akciju. Vēl labāk, ja tas būtu extra fast. Tiešām šadās naudiņās nekas cits nenāk prātā. Iespējams kādu esmu piemirsis. Iesaku noorganizēt ekskursiju pa Rīgas veikaliem. Gan jau veikalnieki būs ko jaunu atraduši līdz ar jaunās sezonas atnākšanu. Labi kāti ir Major Craft, St. Croix. Diemžēl šajās naudiņās tie neierakstās. Tātad vēlreiz uzsveru, alternatīvas ir daudz, bet vai šajā cenu kategorijā... Ja cena nav galvenais Major Craft Rizer vai St. Croix Legend Tournament sērijās noteikti atradīsi ļoti labus kātus.

Atbildēts: 14.marts 2012, 11:35 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā andreiko

Paldies, par izsmeļošu atbildi! Lūdzu papildinājumu - tā kā te visi (arī es) džigo uz otvodnaja sistēmu, dabiski, ka jāliek pavada, es taisni domāju par fluorkarbonu, jau pērn vienu iepirku, tak laikam par smalku, trūka nost, jo sevišķi zacepos, kā dieģeļis. Cik resnu to fluorkarbonu vajag (pietiek ar 0,20 vai vairāk) un vēl otrs jautājums - kuru no otvodnajas sistēmas lieto pats? Es te saskatījos krievu ķino un tagad pa pauri jaucas arī visādas karolīnas un dies'zina kas vēl.

Atbild Ingus Dukaļskis

Atvodnojs manā arsenālā noteikti nav pirmajās vietās. Pamatojums pavisam vienkāršs. Esmu šobrīd lielā mērā pārslēdzies ķeršanai uz dažādiem silikona vēžveidīgajiem, tārpiem (wormiem), īpatnējiem šadiem, dīvainiem tvisteriem, utt. Prakse liecina par to, ka šie mānekļi mūsu asari un zandartu dažkārt ķer labāk par ierasto tvisteri. Arī zivju izmērs mēdz atšķirties par labu šiem dīvaiņiem. Tik vien, ka suns aprakts tajā, ka šāds silikons ir jāizspēlē. Savu pieeju tiem atradis esmu. Diemžēl atvodnojā šie mānekļi nespēj līdz galam atvērties. Starp citu, manis minētie silikona dīvaiņi šogad būs iegādājami kā Lucky John Pro Series ēdamās gumijas. Neticīgie varēs tikt arī pie ēdamā tvistera. Katrā gadījumā tajās retajās reizēs, kurās atvadnojs tiek uzsiets, tas ir tas pats Normunda stils, kuru viņs ir iefilmējis vienā no saviem raidījumiem. Par auklu diametriem, tas vislielākajā mērā saistīts ar straumi, svariem, zacepiem utt. Tas var būt gan 0.20 gan 0.25. Tik pat labi arī 0.18mm

Atbildēts: 14.marts 2012, 11:08 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā renuars

Labdien,gribēju uzdot jautājumu saistībā ar jerkošanu. šo sezon esmu izlēmiks kārtīgi pievērsties šai nodarbei. Pagaidām esmu iegādajies spoli un kātu. Varbūt varētu,ko pa auklu pateikt kādu labāk un cik mm. Un kā ar pavadiņām,kādas būtu labākās.

Paldies.

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Džerkošana maijā tiešām ir ļoti efektīvs pasākums. Nākamnedēļ arī pats lasīšu kopā visus voblerus un pavadas, kur nu kurais rudenī nozudis. Kā nekā vismaz vienu virs 5kg zaļo šopavasar derētu tā kā pacelt :) Kaņieris jau šobrīd mieru nedod.

Ja esi iecerējis dragāt ar tradicinālajiem +- 70g, es šiem lietoju 0.4mm Elite Braid. Ja par pavadām, tad izturīgākās un mānekļa spēli netraucējošas ir X-Jerk Titanium no Lucky John. Šīs pavadas ir šīs sezonas jaunums, kuras pats testēju pa pilnu programmu pagājušajā gadā. Devu tās izmēģināt ar citiem. Laba kvalitāte sanākusi. Par parametriem, tie ir divi :40cm un 45kg, 30cm un 34kg. Mazajiem 10niekiem Slider derēs otrais variants, Busteram un Savage Gear Deviatoram attiecīgi pirmais.Tik vien, ka jānogaida aprīlis, līdz tās parādīsies veikalos.

Atbildēts: 14.marts 2012, 09:50 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā andreiko

Labrīt! Neliels lūgums, es te palasījos, ko raksta citi par šo jautājumu, tak viedokļu vairāk nekā ušakovam kaķu blusu. Esmu tāds patizls iesācējs (ar tagadējo laiku aprīkojumu), gribu šogad spinim uzlikt jaunu spoli un arī pīteni klāt, nekad iepriekš tādu neesmu lietojis.

1. Kā tad īsti jātin iekšā tā pītene? Variants būs - (iecerēts) 2500 spole un kādi 120 m pītenes. Tātad jātin apakšā bekings, bet cik daudz? Un kā tās auklas pareizi jāsavieno? Un kā jāietin (vienam)? Jāsviež rullītis iekšā ūdenī, kad tin vai kā citādi? Bekings - vienalga kāda veca aukla vai tam ir kāda nozīme? Kas notiek, ja ietin vienu pašu pīteni - samazinās sviediena attālums, griežas apkārt, kad samirkusi?

2. Dzīvoju Gaujas lejtecē, zandarti, ašuki, domāju likt 0,15 pīteni vai tomēr vajag plānāku - 0,12 vai 0,13? Baidos no tā, ja uzlikšu plānāku (it kā palielinās iemešanas attālums, vai ne?), tā ātrāk nodils un nolietosies!

P.S. Pītene laikam jau būs Salmo Elite Braid, salasījos tavus slavinājumus, un citi ar neko ļoti sliktu par šo šnorīti neraksta...

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Par to sākumu nebēdā. Visi mācās. Inventārs uz vietas nestāv. Viss attīstās, līdz ar to mācās visi -i iesācēji, i pieredzējušie.

1. Tātad, ja Tev ir spole un svaigs pītenes rullis, rīkoties vajadzētu sekojoši. Paņem vienu tukšu kaseti, uzliec to uz spoles un pietin to pilnu ar saviem 120m jaunās auklas. Pilnu kaseti ar šo auklu vien nepiepildīsi. Tālāk paņem kādu no savām 0.25, 0.27 vai 0.3m mono auklām. Sien klāt pītajai auklai, kura jau ir uz kasetes un pietin to pilnu. Tin to tik pilnu, lai brīva vieta lidz kasetes malām paliek apmēram 3mm. Abas šīs auklas savā starpā var sasiet šādi: http://www.steelheader.net/knots/double_uni.htm. Mono aukla var būt arī gadus 3 veca. Jauna obligāti nav vajadzīga. Pilna kasete nodrošinās tālāku iemetienu. Mono bekings nodrošinās pret Tevis minēto auklas izslīdēšanu. Tālāk šo piepildīto kaseti noņem nost no spoles un uzliec tukšu otro kaseti. Tālāk attiecīgi ar savu mono bekingu pa priekšu pārtien visu auklu uz otras kasetes. Tātad monofilā paliks kasetes apakšā un pītā būs virspusē. Viss! Vari doties copēt!

2. Es izvēlētos tieši 0.13mm. Ja nebūtu zacepi, ņemtu pat 0.11. Metiena distance man ir ļoti svarīga. Tev nav obligāti jāņem Elite Braid :) Tā vienkārši ir laba japāņu aukla, kuru izmantoju džigam. Ja esi ar brīvākiem līdzekļiem un vari atļauties par auklas rulli nolikt arī 30 -35ls, iesaku pamēģināt to pašu Unitiku. Katrā gadījumā savā cenu kategorijā Elite Braid džigam ir ļoti laba aukla. Starp citu pret nodilumu palīdz fluorokarbona pavada aptuveni pusmetru, metru gara. Piemēram, džigojot Daugavā šāda pavada ir neatņemama džiga sastāvdaļa. Akmeņi jebkuru auklu noberž nenormāli ātri.

Atbildēts: 14.marts 2012, 09:15 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā marchelo55

Sveiks.Ko tu ieteiktu par šo spoli magforce m4730l(sa) priekš džerkošanas ar apmāram

50-70g.Paldies par atbildi

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Tvičam vai mazajiem džerkiem (līdz gramiem 40-50) šī spole ir piemērota. Smagākiem nederēs.

Atbildēts: 14.marts 2012, 08:10 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā orion88

Sveiks!

Jautājums par rotīņiem!

Aukla, griezulis + roteris

Aukla, griezulis + pavadiņa + roteris

Vai ļoti izjutīšu copes pasliktināšanos, ja lietošu smalku pavadu, jo rotiņi tomēr mīļi & līdacēni gadās nereti?

P.S. Kādu auklas diametru izvēlēties asaru copei, cope pārsvarā ar rotiņiem (gan pīto, gan mono)?

PALDIES!

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Varianti jau ir tikai divi. Vai nu dragāt bez pavadas un rēķināties ar to, ka mazais dūcis tavu mānekli var aiznest jebkurā brīdī vai lietot smalko ultraligth 1x19 pavadu. Šī smalkā pavada neradīs tādu skādi kā klasiskā līdaku pavada. Tā tomēr ir krietni smalkāka. Par copes skaitu palielināšonos vai samazināšanos grūti viennozīmīgi atbildēt. Tas atkarīgs arī no ticības. Es pavadas asari ķerot nelietoju. Ja lemts nokost, lai nokož. Toties sirds mierīga, ka nekas neko nebiedē. Par auklas diametriem -0,06-0.1mm pītajai, 0,2mm mono. Ar mono auklu gan dikti sen nav ķerts. Ja jūtu, ka auklu vērp, palīdz duboltie virpuļi vai labs japāņu parastais griezulis.

Atbildēts: 13.marts 2012, 13:45 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager