Ingus Dukaļskis

Ingus Dukaļskis

Viens no tiem makšķerniekiem, kuram darbs cieši saistīts ar hobiju. Viņš ir ne tikai teorētiķis , bet arī praktiķis, kurš ļoti bieži ir sastopams testējot un eksperimentējot ūdenstilpēs. Ingusa ikdiena ir jaunu mānekļu un spiningošanas inventāra izstrādāšana, un , protams , pārbaudīšana praksē. Nopietnie Copes Lietu lasītāji viņu jau pazīst no daudzajām publikācijām, bet TV skatītāji – no sižetiem .
Izmantojiet iespēju – jautājiet!

Eksperts iesaka

Salmo
Lucky John
Salmo

Atbildes

Jautā sigi

Sveiks, Ingus! Maijs strauji tuvojas, tādēļ vēlējos pajautāt pat Twichosanu. Zinu, ka vairāk esi par džerkošanu, bet tomēr..

Pagājušo rudeni es iegādājos x-Twitch kātu 198cm. Pieliku tam klāt Shimano Ultegra 3000 spoli, pītās auklas diametru neatceros, bet bija diezgan iespaidīgs un pavadiņas izmantoju titāna 7X7. Mētāju pārsvarā ar 10-17cm vobleriem (Rapala Max-Rap utt.). Trofejas nekādas dabūjis neesmu, bet šo to noķēris esmu. Jautājums: kādu spoli, auklu un pavadas ieteiktu manam X-Twitch? Varbūt, ka es jau copēju ar pareizajiem komponentiem?

Pārsvarā copēju nevisai zālainos ūdeņos (Daugava, Lielupe, Lobe, retāk Babīte).

Liels paldies jau iepriekš!

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Tas gan ir labi, ka pavasaris tuvojas. Maijā ar maili nodod gar pērnajiem meldriem, tas vienmēr ir bijis ekšens. Ja par X-Twitch kātu un vobleriem 10-17cm, tie kuri smagāki par gramiem 15-17 un prasa pēc jaudīga tviča/agresīvas raustīšanas, X-Twitch kāts jūt jaudas trūkumu. Šim kātam optimālais tviča, ne mānekļa svara, tests ir 7-15g. Tātad tādus zvērus kā Rudra 130 no OSP var gadīties, ka līdz galam iekustināt neizdodas. Šajā sakarā neesmu snaudis. Ir radīts Team Salmo brends, kurš no esošajiem atšķirsies ar to, ka tā sortimentā ietilps tikai un vienīgi augstā gala rīki. Piemēra pēc varu minēt, Carrot Stix mieti nāk no tās pašas pečkas, no kuras jaunie Team Salmo spiningi. Attiecīgi ir izstrādāti vieglās, vidējās un smagās tviča sērijas blankas. Arī micro jig sērija ir gatava. Redzi, jo dziļāk iebrauc tēmā, jo vairāk saproti, cik svarīga ir katra kāta detaļa. Rezultātā gribi, negribi ar kātiem apaudz. Tas norakstāms uz mūsu likteni. Ja par spolēm, domāju, ka tavējai nav ne vainas. Es strādāju ar Okuma Epixor 25 un 30-tajiem FD modeļiem. Stabila kvalitāte un naudiņš atliek arī kādam sālītākam voblerim. Starp citu, ar šo gadu Salmo X-Twitch sēriju papildina arī šī paša nosaukuma spole. Pagājušajā sezonā iemēģināju -patika. Ja par auklu, esmu no tiem, kurš nemīl dikti eksperimentēt. Ir gadījušies visādi podi. Nevienu nosaukumu nelamāšu. Rīkojos sekojoši. Paskatos, cik skanošo varu atvēlēt auklai. Ja ar līdzekļiem brīvāk, viennozīmīgi YGK, Varivas vai Unitika. Ja spiedīgāk Elite Braid vai jaunā X-Twitch pītā aukla, kuras ražošanā tiek izmantota tā pati šķiedra, kas Power Pro. Pavada ģitāras nr.2 stieple vai 9kg titāns. Abi ar uzdevumu tiek galā teicami. Titāns loģiski, ka maķenīt dārgāks, toties ērtāks. Vispār labi, ka pacēli šo tēmu, brīvdienās būs jāiemet lūriņš savā tviča lietu plauktā.

Atbildēts: 9.marts 2012, 11:07 | Komentēt | Adrese atbildei

Sveiks vēlos drīzumā iegādāties Shimano Exage 2500 spiningam spoli ar aizmugurējo bremzi, ko saki par tādu. Tik veikalā pačamdot likās, ka pasmagi griežās salīdzinot ar manu Shimano Sedona.

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Grūti pateikt, kāpēc viena vai otra griežas smagāk. Tas, ka šajā cenu segmentā viena griežas smagāk par otru, nav nekas neparasts. Palūdz, lai Gints pakomentē. Viņš Shimano produkciju zina labi. Aizmugurējās bremzes spoles man nepatīk -subjektīvs viedoklis. Smaga, salīdzinoši liela...

Atbildēts: 9.marts 2012, 08:22 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā martins_

Sveiks!

Gribējās uzjautāt par jūsu jaunumu :) Okuma spolēm.

Piemēram tāds pavisam budžeta variants kā Safina Pro FD. Ja vispār objektīvi var salīdzināt ar Šimani, tad varētu būt plus/mīnus Catanas līmeņa spolīte? Meklēju iespēju saprātīgās naudās biki atjaunot/papildināt neizlepuša copmaņa aprīkojumu. :)

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Lai abas objektīvi salīdzinātu tiešām vajag tās gan līdz kaulam izjaukt, gan patestēt identiskos apstākļos vismaz vienu pilnu sezonu. Speciāli to darījis neesmu. Safina Pro manā skatījumā der tajos gadījumos, kad spole tiek lietota tā saucamajos mazas slodzes gadījumos. Tas verētu būt, piemēram, mikrodžigs vai virsmas mānekļiem, arī vienkārši ietinamiem vobleriem. Ar vārdu sakot visos tajos gadījumos, kad nav regulāra darīšana ar smagiem zacepiem vai cita veida lielu slodzi. Te es runāju par ilgtermiņu. Tātad spoles mūžu vismaz sezonas trīs. Ja no Okumas jāmeklē īsta alternatīva Catanai, tā ir Octana FD. Šis jau ir nopietnāks instruments. Ar to esmu gan džigojis, gan tvičojis, arī Babītes ezeru ravējis. Problēmas nemanīju. Ja vēlies salīdzināt gultņu daudzumu, lai arī to neuzskatu par izšķirošo spoles ilgnoturībai, Octana tie ir 7+1, Safina Noir 5+1, Catanai 2+1.To daudzums ne vienmēr izšķir spoles mūžu. Katrā gadījumā Catana un Octana ir viena līmeņa spoles.

Atbildēts: 8.marts 2012, 13:46 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā dzhams

Sveiks Ingus! Lai arī ši jautājums tiks uzdots Normundam, CL žurnālos esmu manījis tavus raktus par brekšiem, tamdēļ tavs viedoklis ar noderētu!

Pērno gadu nedaudz sanāca aplauzties ar pavasara brekšu copi, tamdēļ neliela konsultācija noderētu!

Procesam bija 2 mēģinājumi - Izvēlējāmies 2 bedres un vienu kanti(no 6- uz 8m), tātad 3 laukumi, kuri tika veidoti saurbjot trijstūra veidā 3 āliņģus vienu no otra 40-50 cm! Kā pamatbarība tika izvēlēts zivju kobikorms granulās, kuru noplaucēju un apjoms sanāca ap 3/4 no majonēzes baltā spaiņa! + 2 smaržai 2 nelielas saujas Bruda Lielais breksis! No rīta ierodoties, pirms copes procesa nolaidu ar barotavu balto rīvmaizi + baltajiem!

Pirmajā reizē starp 5dienu un 6dienu uznāca baigais spalgonis no +1 uz -10 un norakstīju necopi uz straujo laika maiņu un pāris finierīši tik izvēlās! Otrajā reizē +4 laiks stabils un vienalga necope! Breksis tajās bedrēs ir un tamdēļ radās sajūta, ka barība radījusi pretēju efektu!

1.Ko labāk ziemā izmantot brekšu piebarošanai pirms copes, ka pamata galdu un ko labāk izmantot kā gardumiņu jau copes dienā?

2. Kā barību labāk laist lejā uz grunts? Mitrā veidā Bumbiņās vai sausā veidā ar barotavu?

3. Cik daudz vienam laukumam nepieciešams barības?

Paldies, Ne brekša asakas!

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Zini, breksis nevienmēr uz atkusni sēž uz tās kants. Tieši tāpēc iesaku pamēģināt saborēt 7-10 caurumus dažādās vietās -i bedrē, i uz kants un arī līdzenumā. Šis man secinājums no Baltezeriem. Ne vienmēr lielākie ņēmuši bedrē. Runājot par barību, pagājušo gad no vasaras barībām un rīvmaizēm atteicos vispār. Strādāja Sensas melnā rauda kokteilī ar baltajiem un labu devu motili vai arī vispār tīrs motilis. Tas gan nav diez ko lēts pasākums. Zivis izteikti lielākas. Sākumā ielaižu pāris barotavas ar barību. Tā ir normāla deva zivs piesiešanai. Pa virsu mazā barotava/normāla šķipsna ar motili. Ideāli, ja savus caurumus vari pabarot vismaz dienas divas, trīs pirms un tad ķert. Tādā gadījumā šamējais bezzobainais ērms, ja vien viņš tur ir, točna pienāks. Ar caurumu slēpšanu daru sekojoši -vnk tos aizberu ciet un vietu atstāju bez barības un citām pēdām. Arī dzelteno sniegu blakus neveidoju. Tas, lai ļaudis tai vietai durtu garām bez jebkādām aizdomām. Copes dienā attiecīgi tikai un vienīgi motilis, pie tam ielaists tikai un vienīgi ar barotavu. Katrā gadījumā, pats pieturos pie viedokļa, ka uz pavasara atkusni breksi vajag iepriekš piebarot un piesiet konkrētai vietai.

Atbildēts: 8.marts 2012, 08:45 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā JanKa_K

Sveiks. Intrese labs Jerka kats. Cena +/- 50ls. Dzerki lidz 100gr. Mazos nelietoju. Augums mans 1.90m

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Mēgini rast iespēju pataustīt jauno Slicer Jerk no Salmo. Šis kāts ir komplektēts ar Fuji furnitūru. Viendaļīga un ļoti viegla blanka. Tests 40-130g. Pats šo kātu dabūju patestēt tikai aizvadītajā rudenī. Ļoti patika tā niecīgais svars. Kas attiecas uz iemetienu, blanka džerku ļauj iemest ļoti tālu. Tālākais atkarīgs no paša iemaņām. Tik vien, ka nāksies pagaidīt līdz aprīlim, kamēr tie nonāks līdz veikala plauktam.

Atbildēts: 6.marts 2012, 13:43 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā MrDaniiC

Sveiks! Man radās iespēja iegādāties šo muļķiku pa 50ls (pilnīgi jaunu) Shimano Cardiff CDF301A .... Tev ir kādas atsauksmes par viņu? Uz džerku būtu labs? Gribētos beidzot paprovēt kā ir džerkot! :))

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Cardifu pagājušogad "spiests" bija iepirkt viens no maniem paziņām. Vienkārši tobrīd nebija citas izvēles. A džerkot ta cilvēkam gribējās. Katrā gadījumā pa vienu sezonu nokaut viņam to neizdevās. Strādāja pārsvarā ar Busteriem un lielākajiem Slider. Tātad līdz gramiem 70-80g. Domāju, ka vari mēģināt. Es gan pats izvēlētos C4 no Abu Garcia. Tas tomēr ir pārbaudīts krustām šķērsām. Pats ar Cardifu strādājis neesmu. Tik vien cik veikalā pagriezis. Ja godīgi arī servisā šo spoli neesmu manījis. Tāpēc konkrētas problēmas/riskus neesmu piefiksējis.

Atbildēts: 6.marts 2012, 13:26 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā mexikanis

varbūt vari ieteikt kādu spiningu 3m?

spiningošanai no krasta

Atbild Ingus Dukaļskis

Salmo Aggressor ar testu 10-30g. Žvidzināsi i šūpiņu, i gumiju ka prieks!

Atbildēts: 6.marts 2012, 13:18 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā amucis

Sveiks Ingus!

Cik sapratu no Tava rakstītā, tad Okuma spolēm nav tā saucamo poddjelku. Vai tas nozīmē ka tās droši var pirkt pie jebkura tirgotāja?

Paldies Andris

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Pēdējie pakaļdarinājumi ir manīti sen atpakaļ. Pēdējos gados tie nav manīti. Katrai Okumas spolei zem tās vietas, kur spole tiek pievienota pie kāta, ir rūpnīcas zīmogs -ciparu kombinācija. Pēc šīs ciparu kombinācijas var izskaitļot, kur spole pabijusi. Loģiski, ja kāds vēlēsies šādu numuru noviltot, pie pārbaudes sistēma šim kodam izmetīs error. Šis arī kalpo par spoles drošības kodu.

Atbildēts: 29.februāris 2012, 14:09 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā dzhams

Sveiks Ingus!

Vai tev ir bijusi kāda pieredze ar Bromanodell džērka kātiem un vai ir dzirdētas kādas atsauksmes par šīs firmas kātu sortimentu?

Paldies

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Diemžēl nav bijusi darīšana ar šiem kātiem.

Atbildēts: 29.februāris 2012, 13:41 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Jautā mexikanis

sveiks! vai nepateiksi kur internetā var pasūtīt OKUMA spoles nešauboties par to kvalitāti? PALDIES

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Cik zinu no LV internetveikaliem, neoshops tās iespējams tirgos. Šobrīd gan viņiem tur tukšums. Par ārzemju internetveikaliem runājot, to ir jau krietni vairāk. Pagooglē paskaties, salīdzini cenas, piegādes iespējas, utt. Par kvalitāti es nesatrauktos, jo visā pasaulē, vai tā būtu Anglija vai Japāna, tiek tirgotas vienas un tās pašas spoles. Tāds sadalījums kā Japānas tirgus, kurš šobrīd pasaulē ir lielakais, un pārējie (nosacīti mazāksvarīgie), šādu sadalījumu Okuma nepiekopj. Tātad visiem apstākļi pilnīgi vienādi.

Atbildēts: 29.februāris 2012, 11:53 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager