Ingus Dukaļskis

Ingus Dukaļskis

Viens no tiem makšķerniekiem, kuram darbs cieši saistīts ar hobiju. Viņš ir ne tikai teorētiķis , bet arī praktiķis, kurš ļoti bieži ir sastopams testējot un eksperimentējot ūdenstilpēs. Ingusa ikdiena ir jaunu mānekļu un spiningošanas inventāra izstrādāšana, un , protams , pārbaudīšana praksē. Nopietnie Copes Lietu lasītāji viņu jau pazīst no daudzajām publikācijām, bet TV skatītāji – no sižetiem .
Izmantojiet iespēju – jautājiet!

Eksperts iesaka

Salmo
Lucky John
Salmo

Atbildes

Jautā seinass

sveiks!

ko tu vari pateikt labu vai sliktu par šo spoli ????

http://fish.shimano-eu.com/publish/content/global_fish/uk/nl/index/Products_2011/reels/rear_drag/hyperlooprb.html

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Nav sanācis ar to līdz šim darboties. Izskatās pēc normālas budžeta klases spininga spoles. Ar tehnisko info vairāk droši vien padalīsies Gints. Par Shimano mans viedoklis ir sekojošs: cenu kategorijā virs 100ls šī brenda spolēm konkurentu nav. Līdz šai robežai jau varianti parādās. Ja par Tevis minēto spoļu cenu kategoriju 15-20ls, domāju, ka Okuma ir līdzvērtīga vai pat spēcīgāka. Katrā gadījumā, ja šī spole Tev patīk, pērc tik droši nost.

Atbildēts: 23.februāris 2012, 11:24 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā jopciks

Sveiks!

NG mani ar mau jautājumu pasūtīja.... pie Tevis :)

Jautājuma copy/paste-

Pavasaris vairs nav tālu un jāsāk gatavoties spiningošanas sezonai.

Gribas iegādāties foreļu spiningu un spoli no Salmo arsenāla. Summa, ko esmu gatavs atvēlēt ir 50-60Ls. Ko vari ieteikt, kādi jaunumi gaidāmi jaunajai sezonai?

Paldies!

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

No esošā arsenāla varu ieteikt Grand Majestic. 1.8m ar testu līdz 10g krūmu ložņāšanas un precīza iemetiena funkcijas šis kāts veic labi. No spolēm -sezonas jaunumi Elite X-Twitch vai Diamond Force 10-ie izmēri atkarībā no labpatikas. Šobrīd norit darbs pie augstā kvalitātes gala foreļu kāta izstrādes. Tas gan veikala plauktu visticamāk ieraudzīs labākajā gadījumā rudenī vai vēl nākamā gada pavasarī.

Atbildēts: 23.februāris 2012, 08:28 | 3 komentāri | Adrese atbildei
Jautā Bandito

Sveiks!

Kā Tev liekas ir prātīgāk darīt (lūdzu arī citu komentus):

Nopirkt vairākus (izmērus un krāsas) teorētiski zemākas kvalitātes voblerus (Rapala, utt) un tad meklēt zivis, cerot atrast īstos katrā konkrētā vietā; vai

premium klases (Megabass, Yo-zuri, Lucky Craft), bet reizes 3 mazāk.

Paldies!

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Kāpēc Tu domā, ka Rapala ir sliktāki vobleri par Yo-zuri? Tie abi rodas ļoti līdzīgos apstākļos un arī zivi ķer līdzīgi.

Uz šo jautājumu īstenībā ir grūti atbildēt. Ja runā ir par dolāra vobleri ebajā un Megabasu, tad es dotu priekšroku diviem pēdējiem nekā padsmit pirmajiem. Ja dzīvojies pa vienu ezeru, tad var iztikt ar tiem trim vobleriem. Ja patīk mētāties pa ūdeņiem, loģiskāk investēties mazliet lētākā un plašākā inventārā. Stulbākais ir tas, ka tavs Megabass iespējams nemaz nebūs tavs glabējs. Tas jāmāk tomēr arī darbināt.

Pamēģini sākumā kādu no japāņiem. Ja iepatiksies, varēsi izvērsties. Starp citu, tai pašai Rapalai ir viens otrs ļoti rezultatīvs vobleris. Iesaku neieciklēties tikai uz mānekli, jo tam līdzi automātiski nāk vesela virkne citu faktoru -kāti, auklas, pavadas, galu galā ar paša saprašana.

Atbildēts: 20.februāris 2012, 04:38 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā mar4ello25

Sveiks!Viena no zurnaliem tu rukaji par Lucky jone gumijzivim un tarpveidigajiem.Es veletus uzzin'at kad tie varetu paradities veikalos un kadas cenas tie varetu but?

Paldies.

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Tiešām, ar jauno sezonu Lucky John brends iegūs pilnīgu jaunu seju. Piemēram, parādīsies daudz jaunumu tvičam. Kas attiecas uz silikonu, ievērojami jaunumi plānojas divās sērijās. Lucky John Original ietilps pilnīgi jauns šadu, tvisteru, tārpu, dropšota un mikrodžiga mānekļu arsenāls. Savukārt, Lucky John Pro Series, kas ir pilnīgi jauna augstā gala kvalitāte, ietilps apjomīga ēdamās gumijas līnija. Šobrīd noliktavā ienākusi visa LJ Original sērija -tātad vobleri un silikons. Ēdamā gumija parādīsies maijā. Par cenām konkrēti pateikt šobrīd nevaru. Katrā gadījumā kosmoss tas nebūs. Redzi, šo programmu izstrādāju pats. Lielāko daļu no šiem mānekļiem, piemēram, to pašu ēdamo, pats zīmēju 3D formātā. Rezultātā prece netiek pirkta no desmit rokām. Līdz ar to arī ēdamo gumiju varēs atļauties tie, kuri līdz šim par to šaubījās. Gaidām pavasari!

Atbildēts: 14.februāris 2012, 22:37 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā skutans

tad vēl pēdējais jautājums:) aukla ir ļoti svarīga detaļa, nanofīls laikam nebūs īstā, nekas prātīgs tomēr tur nav sānācis . skaidrs ka vajag apaļo 8nieci, tā manuprāt ir laba. kaut gan tāda diametra kāds vajadzīgs (0,06-0.10) cena ļoti neslikta. interesanti arī pamēiģināt monofīlo, shodu praktiski nav. neesat meiģinājis?

Atbild Ingus Dukaļskis

Es pēdējā laikā esmu "uzsēdies" tikai uz pītajām. Unitika, Yamatoyo, YGK, Varivas -šīs manuprāt, ir labākās, it sevišķi, ja runa ir par pavisam smalkajiem 0.04, 0.06, 0.08mm. Nogurst ļoti lēni un arī iemetienā tās ir krietni tālākas. Ja skaties uz monofilo, tad Salmo Grand Rider izcelsme arī ir japāniska. Tā, ka ar kvalitāti te viss ir kārtībā.

Atbildēts: 14.februāris 2012, 06:25 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Jautā amucis

Sveiks, Ingus! Ļoti gribētu zināt Tavu viedokli par diviem kātiem - Shimano Technium DF 2.70MH 14-40gr. un Daiwa Exceller 2.70 10-40gr. Kurš no abiem vairāk derēs Tāliem metieniem no krasta? Cenās tie ir patreiz ir vienādi. Paldies jau iepriekš!

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Tevis minēto Daiwa kātu esmu kratījis kādu laiku atpakaļ. Atmiņā tas man nav diez ko palicis. Par Shimano modeli, iespējams, Gints ko vairāk pateiks. Nav sanācis ar tiem spiningot. Katrā gadījumā tīri pēc testa un garumu informācijas, tie šķiet līdzīgi. Iesaku pataustīt tos veikalā. Tas, kurš labāk iegulsies rokā, tas arī būs īstais.

Atbildēts: 14.februāris 2012, 06:20 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā skutans

paldies par atbildi. ja runājam par gauju, kuru laikam beidzot būšu izkodis... tur darbojos tikai un vienīgi ar vobleriem (2-5grami) mērķa zivis :sapals, mežene, asaris, alata. otra vājība mikrodžigs, tur protams dominē asaris. ko jūs teiktu par daiwa arid ? laba spole tomēr arī labi maksā. par stellu nesapņoju, stradiks, twinpouwers ,vai daiwa man padomā.

Atbild Ingus Dukaļskis

Daiwa Arid esmu lūkojis tikai un vienīgi bildēs. Dizains patīk. Kas iekšā -nemāku pateikt. Laba spole arī labi maksā. Tas ir pilnīgi skaidrs. Iesaku neietekmēties pilnībā no manis, bet ar šī brenda ne tā lētākā gala spolēm reizi pa reizie problēmas notiek. Patiesībā pat biežāk kā vajadzētu. Iespējams esmu vienkārši ar neveiksmīgu roku un esmu pāris reizes iekritis. Katrā gadījumā Daiwa spoles no dizaina viedokļa joprojām ir mans favorīts. No tehniskā viennozīmīgi Shimano. Tas, ja runājam par spolēm virs stabila "sotaka". Twinpower, manuprāt, ir loti laba izvēle. Ja godīgi nezinu, kam jānotiek, lai to nokautu. Ja nu vienīgi jātrāpas brāķim. Visādi citādi šobrīd pasaulē virs simts latu spoļu kategorijā Shimano pagaidām konkurentu nav.

Atbildēts: 13.februāris 2012, 16:23 | 4 komentāri | Adrese atbildei
Jautā janislimbazi

Sveiki!

Kādas ēsmas ziemā var izmantot makšķerēšanā iekšējos ūdeņos?

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Dabīgās un mākslīgās. Žibuļi, balansieri, mormiška ar motili vai pludiņš. Izvēle ir plaša.

Atbildēts: 13.februāris 2012, 16:11 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā skutans

ja sanāk,labprāt uzklausītu jūsu domas jautājumā par kātu .transportēšana , skaidrs... kāpēc labāks,( sliktāks), skaitās viendaļīgs kāts attiecībā pret divdaļīgo?

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Man ir divi, pat trīs skatījumi uz viendaļīgiem un divdaļīgiem kātiem. Pirmkārt, lai uzbūvētu extra fast blanku 3-8g tviča mailēm, to iespējams izdarīt gandrīz vai tikai un vienīgi no viendaļnieka. Redzi, savienojums tik smalka diametra blanku automātiski padara par lēnāku. Spilgtākais piemērs tas pats St. Croix Legend Tournament. Ļoti simpātiska extra fast blanka. Esmu redzējis šī paša kāta otru divdaļīgo versiju, kuras nav tirdzniecībā -tai nav vairs tā asuma un viegluma. Tātad viendaļnieks būs ne tikai asāks, bet arī vieglāks. Otrā medaļas puse -ražotāji nav ieinteresēti masveidā piedāvāt viendaļniekus. Visu pirms tie vienmēr būs dārgāki. Tos praktiski vienmēr ražo tikai no dārgā gala materiāliem. Arī pārvadāšanas jautājumos cilvēki nelabprāt izvēlas viendaļniekus. Tam atkal ir vajadzīgs papildus garāks tubuss, utt. Respektīvi rodas papildus izdevumi. Trešā medaļas puse ir to cena. Vai esi gatavs par katru no šiem kātiem maksāt stabilus 100-150 latus? Katrā gadijumā man ir divi viendaļnieki -džerkam un iepriekš minētajiem vieglajiem minnow. Citām ķeršanas tehnikām pagaidām neredzu vajadzību pēc viendaļniekiem. Principā viss atkarīgs no tā, kas ir tava mērķa zivs un kur to plāno ķert.

Atbildēts: 13.februāris 2012, 08:22 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā Zemgall

kadu makskeri tu man varetu ieteikt

lidaku makskeresanai uz dzivo

un ari zilku

suma 20-55latiem

Atbild Ingus Dukaļskis

No laivas vai krasta? Vari skatīties arī jebkuru karpu kātu. Te nav vajadzīgs nekas specifisks. Ja konkrētāk, tad Diamond Telefloat 90 šim nolūkam derēs labi. Monoaukla attiecīgi 0.3mm. Ķersi bēdu nezinot.

Atbildēts: 12.februāris 2012, 16:58 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager