Ingus Dukaļskis

Ingus Dukaļskis

Viens no tiem makšķerniekiem, kuram darbs cieši saistīts ar hobiju. Viņš ir ne tikai teorētiķis , bet arī praktiķis, kurš ļoti bieži ir sastopams testējot un eksperimentējot ūdenstilpēs. Ingusa ikdiena ir jaunu mānekļu un spiningošanas inventāra izstrādāšana, un , protams , pārbaudīšana praksē. Nopietnie Copes Lietu lasītāji viņu jau pazīst no daudzajām publikācijām, bet TV skatītāji – no sižetiem .
Izmantojiet iespēju – jautājiet!

Eksperts iesaka

Salmo
Lucky John
Salmo

Atbildes

Jautā Cukurs75

Sveiks!

Pateicoties Tavam rakstam par Salmo džerka kātiem,vienu iegādājos-Elite Arrow jerk 150,

spoles turētājs izjuka otrajā copes reizē!

Ko tur varētu darīt lietas labā?

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Veiksim papildus kvalitātes kontroli noliktavā. Ja problēmu secināsim kā masveidīgu, attiecīgi rīkosimies. No kātu ražošanas viedokļa, spoles turētājs ir viennozīmīga ražotāja vaina -tātad mūsu. Noteikti griezies pie veikalniekiem.

Atbildēts: 12.februāris 2012, 16:55 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā RiCaRdSk

Kur varētu noķert vējzivis?

Atbild Ingus Dukaļskis

Droši vien jūrā. Piemēram Pāvilostā.

Atbildēts: 12.februāris 2012, 07:14 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā skutans

cik gramus dotu spolei savienojumā ar st.croix leg.tour. kātu, auklas tests 4-8lb , runājot ar copes nažiem, domas dalās. kāda tava pieredze, mazāku par 2000 nevaru ņemt.

Atbild Ingus Dukaļskis

Man uz ļoti līdzīgu parametru kāta virsū stāv Okuma Epixor 25FD. Pēc spoles pases 246g. Spoles gan speciāli nesveru, bet gan vienoju/mēģinu saprast ar kātiem klātienē veikalā. Ja filosofē dziļāk droši vien optimālie arī būtu 180-250g. Es galīgi neesmo no tiem, kurš izvēlas vieglākās spoles. Iespējams kāds šos grammus uzskatīs par lieliem. Ar spoles un kāta izsvarojumu arī ir interesanti. Pietiek vien blankai nomainīt riņķus, lai konkrētais spoles svars paliktu neadekvāts. Tas nozīmē, ka vienādu parametru kāti dažādiem ražotājiem atšķirsies. Iemesli dažādi: riņķi, rokturis, blankas svars, spoles turētāji utt. Iesaku tomēr paņemt kātu, pastaigāt pa veikaliem un uzlaikot dažādas spoles.

Atbildēts: 11.februāris 2012, 03:47 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā smailers

Sveiki Ingus,

Pāris postus iepriekš Tu pieminēji, ka Mikrojigam Elites sērijā planojas parādīties tāds Microtech ar testu 0-8g 4 garumos ...

Vari pateikt kādi tie garumi būs ? Aptuvena nojausma par cenu ? Ar ko tas Mictotech labāks/savādāks par esošo Elite MicroJIg ? Tencinu!

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Galvenā atšķirība ir tāda, ka atškirās Microjig un Microtech blankas. Ja pirmajam ir medium, tad jaunajam medium fast uz robežas ar fast. Praksē tas nozīmē, ka ar jauno modeli varēs labāk silikonu iztirināt. Ja piekop ne tikai klasisko stop and go metodi, bet arī patīk ar mānekli improvizēt, Microtech ir laba izvēle. Man pašam šāda kāta akcija ļoti patīk. Redzi, ir silikons, piemēram, visi vēžveidīgie, kuri atveras tikai pie raustīšanas/ tirināšanas. Par garumiem -1.83, 2.13, 2.32, pēdējais šķiet ap 2.5m. Cenu līmenis 30-35ls. Par precīzu cenu nemāku spriest. Līdz veikala plauktam tiem vēl jānogaida. Katrā gadījumā nevaru pateikt, kurš no šiem kātiem labāks -tie vienkārši ir dažādi. Tas ir no sērijas, kas labāks Audi vai BMW? Abi ir teicami auto... un dažādi.

Atbildēts: 10.februāris 2012, 16:24 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Ilgvars1982

Cau,gribeju uzinat par spiningosanas sacensibam.Tur var piedalities jebkurs gribetajs?Un ja ja tad ka tas notiek.

Atbild Ingus Dukaļskis

Spiningošanas sacensības Latvijā ir dažādas. Ir valsts čempionāts, klubu kauss un dažādi lokāli mači. Seko līdz informācijai internetā un piesakies tajās, kuras pašiem šķiet tīkamākas. Katrām sacensībām ir savs nolikums. Tajos ir norādīti visi noteikumi, pieteikšanās, dalības maksas utt.

Atbildēts: 9.februāris 2012, 17:28 | Komentēt | Adrese atbildei

Sveiks!Ziemas copē esmu iesācējs,tapec gribēju pajautāt ko daru nepareizi.problēma tāda ka gan vakar gan šodien biju makshkeret,bet nekas cits iznjemot ķīšus man neķērās.par ēsmu izmantoju motiļus.uz ātru un agresīvu spēli pieteicās ķīši,uz lēnu-klusums.makšķerēju upē. varbūt kko daru ne tā?

Paldies,jau iepriekš:)

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Iemesli varētu būt dažādi. Pirmkārt, vai esi pārliecināts, ka konkrētajā vietā šobrīd asaris uzturās? Vai ir pamats par to domāt? (Piem., ir ķēruši paziņas vai pirms kāda laika pats). Otrkārt, ir ziemas vidus -glohozimije ir tāds termins. Ļoti iespējams asaris sēž tur pat ar aiznaglotu muti un ēst tam kādu laiku nenāk prātā. Ko varu ieteikt? Paeksperimentē ar iebarošanu un ar mormišku krāsu/formu. Ja nelīdz, iespējams laiks mainīt ūdeni. Tavā situācijā esmu bijis. Necope liek kustināt pelēko vielu. Neuztraucies, tavu asari neviens cits nenoķers.

Atbildēts: 9.februāris 2012, 12:17 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Asaris19

Kādu auklu iesaki lietot Chubby Darter 3 cm?

Atbild Ingus Dukaļskis

Tas atkarīgs no tā, kādas zivis ķersi. Ja asari, tad 0.15mm. Forelei dīķī 0.22 -0.25mm. Šādam nolūkam labi der Salmo HI-TECH RED aukla.

Atbildēts: 8.februāris 2012, 18:54 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā mefisto

Slamo plāno kaut ko jaunu nākamajai sezonai dziga kātu sortimentā? Ne gluži mikro, bet tur, kur ir īsākais jig specialist ar testu ~ 2 - 12 grami?

Atbild Ingus Dukaļskis

Uz sezonas sākumu Elites sērijā parādīsies divi jauni jigkāti. Microtech ar testu 0-8g un Macrotech ar testu 3-12g. Abi modeļi četros garumos. Par blankām runānot -smalki fāsti ar ielīmētu spici.

Atbildēts: 8.februāris 2012, 16:29 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā janiszernins

Kad var sākt grunteņot?

Atbild Ingus Dukaļskis

Grunteņot var sākt sasienot gruntenes un braucot uz upi

Atbildēts: 8.februāris 2012, 16:25 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Chest

Kas labs noteik pie rīgas ostas, pretī Salmo galvenajai mītnei!? Dzirdēju, ka veči tur labus asarus ķer, kā tur ir?

Atbild Ingus Dukaļskis

Ja godīgi nemaz nezinu. Kādu laiciņu esmu tālu no mājām un par copi LV lasu šeit. Pēdējo gadu nojauta priekšā saka, ka tur varētu notikt zandartu balansierēšana. Par asari arī tur nebūtu izbrīnīts. Jūra dara savu.

Atbildēts: 8.februāris 2012, 10:19 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager