Ingus Dukaļskis

Ingus Dukaļskis

Viens no tiem makšķerniekiem, kuram darbs cieši saistīts ar hobiju. Viņš ir ne tikai teorētiķis , bet arī praktiķis, kurš ļoti bieži ir sastopams testējot un eksperimentējot ūdenstilpēs. Ingusa ikdiena ir jaunu mānekļu un spiningošanas inventāra izstrādāšana, un , protams , pārbaudīšana praksē. Nopietnie Copes Lietu lasītāji viņu jau pazīst no daudzajām publikācijām, bet TV skatītāji – no sižetiem .
Izmantojiet iespēju – jautājiet!

Eksperts iesaka

Salmo
Lucky John
Salmo

Atbildes

Jautā Arkso

Laba diena!!

Jautājums būs par jauno Shimano Rarenium.

Vajag jaunu spoli mikrodžīgam, tā ka neesmu ar "mikrobu" ķēris nevar īsti izvēlēties izmēru.

Nopirku Graphitleader Calzanto 0,8-8 gr tubular.

Jautājums ir sekojoš vai pirkt 1000 vai 3000 spoli, jeb arī uz mazajiem mānekļiem tas MAX DRAG nav tik svarīgs, netieku gudrs.

Paldies

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Nu 3000 izmērs viennozīmīgi ir pārāk liels. Jaunajam Rarēnim būtībā nav ne vainas. Un arī ar iepriekšējo viss ir bijis kārtībā :) 1000ais izmērs būs ļoti labs risinājums šajā gadījumā.

Atbildēts: 1.aprīlis 2015, 08:19 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Huseens

Sveiks! Gribētos šogad ar MJ pamēģināt paķert kādu balto zivi. http://www.ebay.com/itm/New-50pcs-Fish-Soft-Earthworm-Lure-Grub-Worm-Silicone-Fishing-Baits-/171306948853?pt=LH_DefaultDomain_15&hash=item27e2b098f5 kaut kas tāds varētu strādāt? :))

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Ja silikons ir pietiekami labs un kavlitatīvs, tad strādāt šiem mānekļiem noteikti vajadzētu.

Atbildēts: 26.marts 2015, 19:48 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā stingrais

Labdien Ingus!

Saki lūdzu vai jaunajā spiningošanas sezonas sākumā būs pieejami pie mums Latvijā jaunie Lucky John Makora vobleri, un kādā cenā? Ko labu vari teikt par šiem vobleriem?

Ne asakas!

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Makora vobleri abos izmēros 110mm un 130mm kā peldošajos, tā suspendera versijās jau atrodas tirdzniecībā. Esmu pats izstrādājis šos voblerus, tieši tāpēc par tiem varu teikt tikai to labāko :))

Atbildēts: 26.marts 2015, 19:46 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā renarsval

Sveiks! Vari, lūdzu, ieteikt spoli Salmo Elite Jig 18 kātam? Šis man ir pirmais jiga kāts tā ka īsti nevaru apjaust kāda būtu piemērotākā spole un aukla...

Paldies!

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Svarīgs tomēr ir spolei atvēlētis budžets. Ja vari atļauties Shimano Exage, tad 2500 izmērs būs laba izvēle.

Atbildēts: 26.marts 2015, 19:44 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Lauris112

Sveiks! Vēlreiz par Joko Shaker gumijām- vai tās būs Ķīpsalas izstādē? Un ja nu gadījumā man neiznāk aizbraukt uz Ķīpsalu, vai un kad tās varētu parādīties veikalos?

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Ar Ķīpsalas izstādi ir tā, ka dažas paciņas man uz to tiešām būs. Taču kā jau minēju iepriekš, normālā tirdzniecībā tās nonāks aprīļa vidū. Kas attiecas uz izstādi, tad Gold Fishing stendā šogad pats piedalīšos ar šī gada LJ jaunumiem. Būs Makora, būs Lui Pencil, būs jaunās ēdamgumijas LJ Minnow un jaunie Team Salmo kāti. Nāciet! Runāsim par copi! :)

Atbildēts: 26.marts 2015, 19:42 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Edd_Z

Sveiks, jautājums par Team Salmo Tioga 1-8g 1.98m kātu. Izmantoju to tikai džigam, kas ir vienkarši super. Vēlējos uzzināt vai ar šo kātu varētu izspēlēt arī citus mānekļus (rotiņu, karoti, varbūt kātu mazo maili) un kādos izmēros šie mānekļi varētu būt atbilstoši šim kātam? Veikalā itkā teica, ka 0 rotiņu varētu, bet nez kā ar citiem variantiem?

Liels Paldies.

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Kāta tests saka priekšā to, ar cik lieliem mānekļiem var strādāt ar konkrēto kātu. Mazie foreļu šūpiņi līdz 4g, tāpat arī mazos voblerus ar šo kātu var padarbināt. LJ Anira 39mm, Basara 40mm, Haira Tiny 33 Shallow Pilot Bonnie Blade rotiņš mazajos izmēros... neko lielāku gan nevar. Kātam pārslodze pēc būtības nav vēlama.

Atbildēts: 26.marts 2015, 19:39 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā antonsb

Sveiks!

Kad veikalos paradisies tas jaunas edamas gumijas-peldosas??

Sorry ka bez garumzimem jo rakstu no telefona!

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Tas būs aprīļa vidus.

Atbildēts: 26.marts 2015, 19:35 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā holmz

Ko saki par vertikāo džigu musu copes apstākļos? Zviedrija šito izmanto un ļoti labus zandartus ceļ arā. Bet mūsu vidū kaut kā gandriz neemsu manijis ka šo veidu praktizētu. Kads ir tavs vertējums uz šo copes veidu un vai tam ir perspektiva? piemēram tepat daugavā 8-13m dziļumā

Atbild Ingus Dukaļskis

Es saku to, ka tas strādā. Nav tā, ka ar to tiktu ķerts pārāk bieži, bet strādāt tas strādā. Pats esmu intereses pēc ķēris ar balansieri augustā Daugavā. Ir trāpijušies daži labi asari un pāris mazi zandarti. Kā jau teicu, prakse šajā ķeršanas veidā nav liela. Vertikālais džigs ir ļoti populārs Krievijā un Ukrainā. Tāpat arī ASV Bass Master pirmajā tūrē džeki blieza ar balasieri basu no laivas. Eiropā vertikālais džigs ir populārs ar dažādiem mīksto mānekļu veidiem. Ir man viens paziņa, kurš arī šobrīd Rīgas robežās ar Mebaru no krasta ķer zandartus. Vajag tik rakt, kā saka... :)

Atbildēts: 17.marts 2015, 20:51 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā kraft

Sveiks Ingus!

Apčamdiju veikalā dažaus jaunumus, nu īsti netieku gudrs. Help! Man būtībā vajag zandika kātu , lai šamam var iedot bietē ar 6-12grami. (visbiežāk ar 6-10) Esošā TIOGA 7-23 ir forša, bet tomēr pa rupju, lai viņa paliek bleķiem un lielām gumijām. Calzante, protams, tomēr par mīkstu šim mērķim.

Tagad nevaru saprast kurš būtu labāks variants

Vantage TSVA-762MF 7.6/2.31 5-14 . Bet vai tiks galā ar arī ar 6 grami? Pēc sajūtas tāds bomīgs.

Vai tomēr Tioga TSTi9-742F līdz 12grami? Pēc sajūtām man jau šis labāk patīk, tāds niansētāks, bet vai atkal zandiku varēs pāršķelt?

Paldies!:)

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Vantage būtībā ir līdzīgs St. Croix Tournamentam. Pāris gramus smagāks, bet arī savu sotaku lētāks. Universāla sērija, ar kuru var darīt visu pēc kārtas. Džigam TSTI9 ir ļoti labs instruments. Savā cenā es tam konkurentus pagaidām neredzu. Ne velti šī blanka tiek izmantota Evergreen kātam Japānas iekšējam tirgum. Cena tam ir 4 reizes lielāka. TSTI9 ir domāts džigam kategorijā 5-9g plus gumija. Kas attiecas uz TSVA-762MF 5-14g, ar to var iztvičot visu, kas nepārsniedz 11cm, tāpat arī izdžigot visu līdz gramiem 15. Tāpat arī līdakas pa zāli var apstrādāt ar gumiju vai pretzāļu bleķi. Grūti vispār kātus ir teorijā apraKstīt. Katrs mēs kātu izjūtam savādāk.

Atbildēts: 9.marts 2015, 14:44 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā ampars69

Labdien !Noskatījos raidījumu par Tavām jaunajām "ēdamajām"gumijas zivtiņām.vai ir jau dabūjamas.un ja ir tad kur?paldies .

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Vienu atbildi zemāk nule kā noziņoju :)

Atbildēts: 9.marts 2015, 14:30 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager