Ingus Dukaļskis

Ingus Dukaļskis

Viens no tiem makšķerniekiem, kuram darbs cieši saistīts ar hobiju. Viņš ir ne tikai teorētiķis , bet arī praktiķis, kurš ļoti bieži ir sastopams testējot un eksperimentējot ūdenstilpēs. Ingusa ikdiena ir jaunu mānekļu un spiningošanas inventāra izstrādāšana, un , protams , pārbaudīšana praksē. Nopietnie Copes Lietu lasītāji viņu jau pazīst no daudzajām publikācijām, bet TV skatītāji – no sižetiem .
Izmantojiet iespēju – jautājiet!

Eksperts iesaka

Salmo
Lucky John
Salmo

Atbildes

Jautā Janis.ba

Sveiks! Lasiju jaunajā CL žurnālā par peldošo gummiju, ļoti ari ieinteresēja, gad mes varētu viņu sagaidīt Latvijā, Krievijas salmo kataloga jau ir, tas pats ir arī ar jaunajām LJ gumijām?

Paldies!

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Kas attiecas uz Pro Series jaunumiem LJ Minnow un S-Shad Tail, tad tie ir ienākuši, šobrīd atrodas noliktavā un jau drīzākajā laikā piepildīs veikalus. Tas past attiecas arī uz Mr. Greedy jauno izmēru 5" Purple Plum krāsojumu visos modeļos. Kas attiecas Floating Soft Plastic System sērijas jaunumu Joco Shaker, tad tas es ļoti ceru, ka ienāks uz marta beigās plānoto izstādi Ķīpsalā. Par Joco piegādēm es noteikti vēl ziņošu, kad tuvāk nāks izstāde. Interese šobrīd par to ir ļoti liela.

Atbildēts: 9.marts 2015, 14:29 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā DavisSe

Sveiks:)

Vai izstādē marta beigās varēs aplūkot un iegādāties jaunos team salmo kātiņus??:)

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Jā varēs! Tāpat arī jaunumus no LJ :)

Atbildēts: 9.marts 2015, 14:24 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā badapiicka

Sveiciens!

Vai līdaku liegums nozīmē spiningošanas liegumu principā, jeb tikai aizliegts līdaku paturēt? Man ar to nav nekādu problēmu, vnk abi ar meitu kaut vai asarus padzenātu(gaidu vaļējo ūdeni ļoti ļoti), turklāt viņai štrumi ir gandrīz kārtībā un nu jāmācās mētāt- būs pirmā sezona!! :))

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Līdaku liegums nozīmē to, ka tās aizliegts paturēt. No makšķernieka ētikas viedokļa, tās nav korekti arī speciāli ķert, piemēram, iet uz asari ar džerku vai gumiju virs tām pašām 4 collām vai 10cm. Un ja arī līdaka pieķeras, ātram atlaižam un aizmirstam par to. Asarīti var iet un vajag džigot. Ir pietiekami daudz vietu, kur to darīt. Tāpat arī zandartu līdz tā lieguma iestāšanās brīdim var doties un ķert.

Atbildēts: 2.marts 2015, 13:36 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā 4undra

Sveiks! Jautājums vai izstādē ar varēs iegādāties jaunos kātus vai tikai apčamdīt?:)

Paldies!

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Varēs!!!

Ķīpsalas izstāde būs pēc skaita 7 šovs, kur jaunie Team Salmo kāti šogad būs izstādīti. Tie būs arī iegādājami zināmā skaitā pa izstādes cenām. Mana doma ir netik daudz tirgoties, cik runāties, dalīties pieredzē un galu galā dzirdēt arī Jūsu domas.

Tā ka 26-29.03 gaidīšu ciemos :)

Atbildēts: 2.marts 2015, 11:43 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā eddy47

Čau Ingus! Esu noskatījis kātiņu TEAM SALMO NEOLITE 2,35M 6-28G, copēju no krasta, domāju to izmantot kā uneversālu, protams zinu, ka tas kas der visam , tas neder nekam, bet tomēr! Copē taisos izmantot rotiņus 2-3 num., sūpiņus 10-20g un voblerus 5-15g un varbūt gumijas virs 10g! Jautājums ir vai tas kāts ir tas kas man vajadzīgs, vai tomēr meklēt ko citu (Varbūt ir gaidāms kāds jaunums)! Ja citu tad ko? Un kādu pīto auklu izmantot, cik resnu, ar cik škiedrām u.t.t?

Paldies!

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Neolaits ir spinings klasiskais. Pats viņu lietoju uz lašveidīgo šobrīd. Šūpiņš, rotiņš, vobleris un gumija uz līdaku -tieši tas, kādēļ šis kāts ir radīts. Tam piemīt labas metiena īpašības. Tāpat ar to esmu arī kausējis lielas zivis. Viss kārtībā. Es domāju, ka šis kāts ir atbilstošs uzskaitītajām vajadzībām. Nu un kā otru variantu vēlos izcelt nule minēto Vantage sēriju. Šie jau ir ātrāki vairāk tviča specifikai piemēroti. Principā iesaku vienlaicīgi gan Neolite, gan Vantage sērijas rīkstes pakratīt vienlaicīgi. Sajūtas pašas pateiks priekšā īsto.

Atbildēts: 2.marts 2015, 09:20 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā martinjs333

Sveiks

Jautājums par Team salmo Tioga 3.5-22,ieprieks kaut kur lasiju ka sis esot tāds universāls kāts.ok ar zandartu tiks galā,bet kā ar mazajiem gramiem uz asari,pienemsim no 4g un vai mazos voblerus varēs izraustīt?

Paldies

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Riktīgs hibrīdkāts. Ar šo spiningu var darīt daudz ko, taču būtībā to uzskatu par džiga kātu. Spice tam ielīmēta jeb solid tipa. Mīkstā spicīte voblera vadīšanai un tvičam nav pareizākā izvēle. Tā ir paredzēta informācijas lasīšanai par to, ka notiek ar džigu uz un pie grunts.

Atbildēts: 2.marts 2015, 09:14 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Jautā xman120

Sveiks!

Gribētos dzirdēt tavu viedokli, meklēju spininga kātu ar testu līdz 18.gr, mērķa zivs līdaka, asaris, zandarts, mānekļi ko izmantošu dažādi bleķi un gumijas. Budžets līdz 150 eiriķiem

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Jaunais Team Salmo Vantage 6-18g un garumos 2,13m un 2,31m vai viendaļnieks tajā pat garumā 2,13m. Manuprāt universāli kāti savā būtībā ar ātru stroju i voblerim, i gumijai i bleķa iemešanai. Iesaku pačamdīt šo jaunumu.

Atbildēts: 2.marts 2015, 09:10 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā insp.kasitis

Sveiks!

Kurs ir tavs medigakais LJ Mebaru balansieris uz lidakam? (kurs krasojums)

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Vairākkārt jau esmu minējis to, ka viens konkrēts līderis man nav :)) 302 ultraviolētā spīdošo kaut kā iegājies, ka lieku biežāk. Rezultātā arī uz to noķeru biežāk. Būtībā visi viņi ķer plus mīnus vienādi.

Atbildēts: 2.marts 2015, 09:07 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā holmz

Lasu jautājumu tev par sacensībām 2015. gadā un nāk prātā viens jautājums par to tēmu.

Gribēju prasīt vai Eiropā ir arī komercmači spiningošanā? Respektivi ka sportisti braukā apkārt un var vinnēt naudas balvas. Jeb tas tikai USA?

Atbild Ingus Dukaļskis

Eiropā komercmači notiek regulāri. Pateicoties LJ Vācijas un Holandes divīzijas večiem, ir sanācis uzzināt par ļoti interesantiem strītfišinga mačiem Francijā, Holandē un Beļģijā. Tāpat arī pēdējo pāris gadu skaļākie mači Eiropā World Predator Classic. Vācijas Perch Master Tour arī ir labs pasākums. Tie visi būtībā ir komercmači. Kas saistās ar domu, ka piedaloties šādos mačos var pelnīt ar to naudu, uzskatu, ka tas nav reāli. Tad ar to ir jādzīvo līdzīgi kā profesionālā sportā, kad tevi uztur konkrēts sponsoru bariņš. Mēs Latvijā visi esam makšķerēšanas sporta amatieri un katrs strādajam savu maizes darbu daļu savi ienākumu iepludinot savā hobijā -copē. Ambiciozākie vēlas tiekties uz šo PRO līmeni, bet kā jau teicu iepriekšminēto iemeslu dēļ, tas nav reāli. Nākam no mazas valsts, mūsu copes tirgus ir niecīgs un īsti sponsorēt mūsu valsts talantus lielajiem pasaules tirgus spēlētājiem nešķiet interesanti. Šis nav pesimisms, drīzāk reālisms.

Atbildēts: 2.marts 2015, 09:05 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā brekingems

Kādās sacensībās piedalīsies 2015 gadā ?

Atbild Ingus Dukaļskis

Latvijas čempionāts spiningošanā no laivām ir plānā arī šogad. Pie iespējas arī Latvijas kausā. Ir vēlme arī pāris mačos piedalīties ārpus LV. Jāskatās kā būs ar lieku un iespējām :)

Atbildēts: 24.februāris 2015, 12:15 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager