Ingus Dukaļskis

Ingus Dukaļskis

Viens no tiem makšķerniekiem, kuram darbs cieši saistīts ar hobiju. Viņš ir ne tikai teorētiķis , bet arī praktiķis, kurš ļoti bieži ir sastopams testējot un eksperimentējot ūdenstilpēs. Ingusa ikdiena ir jaunu mānekļu un spiningošanas inventāra izstrādāšana, un , protams , pārbaudīšana praksē. Nopietnie Copes Lietu lasītāji viņu jau pazīst no daudzajām publikācijām, bet TV skatītāji – no sižetiem .
Izmantojiet iespēju – jautājiet!

Eksperts iesaka

Salmo
Lucky John
Salmo

Atbildes

Jautā mr.Dzintars

Sveiks.

Sadaļā eksperts iesaka, Tu iesaki Savage. Attiecīgi jautājums kurā veikalā šis "brends" ir pārstāvēts kuplākajā skaitā. Biju Salmo Piedrujas ielā tur nebija.

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Savage Gear savu pārstāvniecību LV kārtējo reizi ir pārtraukuši. Būtībā tie ir ļoti labi un zivīgi mānekļi.

Atbildēts: 10.februāris 2015, 10:19 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā davids33

Sveiki, vai kādā veikalā, Rīgā būtu iespēja iegādāties O.S.P. firmas voblerus, precīzāk BUZZN CRANK/BENT MINNOW?

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Pirmā doma, kas nāk prātā Prūšu iela 25 GoldFishing

Atbildēts: 10.februāris 2015, 10:18 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā andris-gu

Sveiks!

Vai šogad pārdošanā Latvijā būs LJ Kubiras?

Paldies!

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Noteikti būs!

Atbildēts: 10.februāris 2015, 10:17 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā andris-gu

Sveiks!

Interesē iespējamā Vantage spinīšu cenas?

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Tas pats Team Salmo līmenis.

Atbildēts: 6.februāris 2015, 08:17 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Robchiks

Sveix, salmo jaunie ziemas vobleri Basara (laikam saucaas) vid. izmeers metaas ap pavadu-ko dariit?

Atbild Ingus Dukaļskis

Mebaru!

Divas lietas... Pirmkārt, jālieto būtu smalkā 6kg titāna pavadiņa. 15-20cm, garāk nevajag. Titāna atsperīgums ļoti palīdz vertikālam džigam. Aukla apmetas ļoooti reti. Otrkārt, spēle! Balansieris ir jājūt! Ir jājūt spēles ritms, rāviena jauda un augstums. Brīdī, kad piešaujies pie mānekļa, cope ar to kļūst par baudu. Mebaru uz līdaku ir rullējošs māneklis.

Atbildēts: 6.februāris 2015, 08:16 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā mar4ello25

Sveiks! Jautājums vai Team Salmo TIOGA 12 7.43 varētu būt piemērot jigam no 5-7gr? Baigi gribētos kātiņu ar Tubular Tip, lai var rokā labāk copi just:))

Varbūt ir kkādi citi varianti no jaunumiem?

Paldies.

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Kas attiecas uz jautājuma pirmo daļu, tad šādu kātu es neatceros. Iespējams kļūdaina informācija ir norādīta. Ja gribi tubulāru un vieglam džigam 5-9g robežai, jaunais TSTI9-742F! Ļoti labs instruments šajā segmentā.

Atbildēts: 5.februāris 2015, 14:18 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā sigi

Sveiks!

Jautājums šoreiz par St.Croix kātiem. Vari, lūdzu, izskaidrot kādēļ oficiālajā mājas lapā Legend Tournamentam tādi testi kā līdz 17.5 gr. vai 21.gr ir tikai viendaļīgie, bet ru saitos var dabūt tādus divdaļīgus? Krievi pasūta blankas un paši uz vietas taisa divdaļīgos.. Vnk Latvijā neesmu redzējis tādus. Interesētu divdaļīgs līdz 17.5 gr.

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Ir tāda lieta, ka ražotāji dažādiem tirgiem piedāvā un ražo atšķirīgu sortimentu. Tas nav nekas ārkārtējs. Normāla parādība. Līdz ar to sortimenti mēdz ievērojami atšķirties no valsts uz valsti. St. Croix gadījumā te jau ir speciāli Krievijas tirgum izstrādāts sortiments, neatkarīgas ražošanas un piegāžu plāns, utt.

Atbildēts: 5.februāris 2015, 14:10 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā DsKs

Sveiks Ingus! Ir doma šogad vairāk pastrādāt ar 3.9 LJ Tioga mānekļiem.Budžetam tomēr Salmo Tioga sērija 3.5-22 ( par kuru jau jautāju laiciņu iepriekš ) izskatās ir nedaudz tomēr par dārgu šobrīd.Kā ~ alternatīva uz šādiem ( svars ) mānekļiem varētu būt piemēram Salmo ELITE X-TWITCH 25 ( 5-25 , 1.98m ) kāts vai arī Tev ir iesakāms kāds cits instruments ~ šajā cenu kategorijā?Cope no laivas,spole būs Shimano Exage 3000SFD,auklu domāju ~0.13 un vai piemēram 1x7 titāna pavada ir apvienojama ar šo lietu? Pateicos

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Ja doma ir par līdaku un zandartu, kuriem tomēr vajag normālu 3-5 collu jebšu 7-15cm mānekli, tad kātu tiešām vajadzētu ņemt ar attiecīgu jaudu. Lai var gan džigu izspēlēt, gan zivi kārtīgi "pie kāta piešņorēt". Ja pamata tehnika tomēr ir džigs, iesaku Elite JIG18 vai JIG20 modeļus. Jaunā koncepta X-Twitchi tomēr vairāk pieskaitāmi voblerkātiem. Cenā demokrātiski, pilnīgi normāli lietojami un sakarīgi kāti. Ar minēto spoli viss ir kārtībā. Aukla 0.13mm tas pats Elite Braid arī ir laba izvēle. Pavadiņu gan iesaku ņemt kādu no mīkstajām. Ja titāns, tad labāk pītais. Ļoti elastīgs un izturīgs izstrādājums. Tāpat arī derēs visi citi zināmie 7x7 materiāli. Gumijai vajag mīkstu pavadu, lai tās spēlei netraucētu nedz pavadas stīvums, nedz atsperīgums. Veiksmi! :)

Atbildēts: 4.februāris 2015, 09:21 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā badapiicka

Sveiks!

Jautājums par spidewire pīto auklu- veikalā redzēju 0.12/10LB sw EZ- uz mirkli likās ka monofīlā- nevarēju sataustīt to pinumu- bet samulsināja cena- 13+kaukas eiri par 100m. Nav pārāk lēti? Ja nemuldos, tad tas varētu būt viņu budžeta variants, mm? Ir OK, vai labāk skatīties kādu sēriju no drusku augstāka plaukta? p.s. meklēju, ko ņemt vieglajam spiningam 3-12g.

Paldies!

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Es sen vairs nelietoju šīs hibrīdauklas un par tām arī maz interesējos. Neko labāku par standarta japāņu 4dzīsleni līdz šim neesmu uzgājis. Atliek vien izvēlēties, kurš brends un to cenu politika pašam iet pie sirds. Pa lielam ņemot viņi visi izmanto viena ražotāja 4 dažādas izejvielas.

Atbildēts: 4.februāris 2015, 09:14 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā edzis555

Sveiks.

Uz vasaras sezonu ir doma iepirkt kaut ko no Salmo Tioga spiningiem. Nevaru īsti izškirties starp testu 3.5-22 un 7-23 g. Kurš no šiem būtu universālāks, jo divus kātus it kā pagaidām negribētos pirkt. Doma būtu, lai varētu pamētāt gan rotiņus, gan gumiju, gan ne pārāk lielus voblerus patvičot. Kādu ieteiktu spoli pie šada kātiņa? Budžets spolei saprāta robežās līdz kādi 130EUR.

Paldies.

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Mans ieteikums būs īss. Ir jauna sērija ar voblerkātiem no Team Salmo -Vantage. Ļoti interesanta kātu sērija tieši vobleriem. 9 kātu sērijā nosedzās gandrīz visi mums interesējošie testi: 5-14g, 6-18g un 8-28g. Divi garumi: 2.13 un 2,31m. Ja domā par Basaru 90 vobleri, tam līdzīgiem vai 3-4. izmēra rotiņu, 18gramīgais kāts ar šiem tiks galā bez problēmām. Iesaku nogaidīt līdz marta vidum-beigām, kad šie kāti piepildīs veikalus. Varēsi pataustīt un pakratīt dabā. Otra lieta... sākot ar šo gadu Salmo uzsāks Daiwa inventāra tirdzniecību. Tas nozīmē to, ka pēc ilgiem laikiem atkal varēsim tepat uz vietas skatīt, taustīt, iegādāt un priecāties par šī japāņu brenda spolēm. Tavā budžetā noteikti ierakstīsies ar normālu spoli. Bet nu sīkāk pēc dažām nedēļām.

Atbildēts: 4.februāris 2015, 09:11 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager