Ingus Dukaļskis

Ingus Dukaļskis

Viens no tiem makšķerniekiem, kuram darbs cieši saistīts ar hobiju. Viņš ir ne tikai teorētiķis , bet arī praktiķis, kurš ļoti bieži ir sastopams testējot un eksperimentējot ūdenstilpēs. Ingusa ikdiena ir jaunu mānekļu un spiningošanas inventāra izstrādāšana, un , protams , pārbaudīšana praksē. Nopietnie Copes Lietu lasītāji viņu jau pazīst no daudzajām publikācijām, bet TV skatītāji – no sižetiem .
Izmantojiet iespēju – jautājiet!

Eksperts iesaka

Salmo
Lucky John
Salmo

Atbildes

Jautā tabunsjanis

Labdien, Ingu!

Interesēja tāda lieta - cik liela nozīme ir džiggalvu krāsojumam? Vienkārši, ir sanācis veikalos tādas ievērot, pats gan mēģinājis neesmu..

Paldies un ne asakas!

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Šis ir jautājums, par kuru strīdēties un diskutēt var dienām un nedēļām ilgi... Līdakai, domāju un plus mīnuss džiggalvas krāsa ir vienaldzīga. Ķeram tās ar raibu raibiem mānekļiem, tāpēc džiggalvas krāsa nevar ietekmēt tās izšķiršanos par labu vai sliktu uzbrukumam. Kad ēd zandarts, tad viņam vispār viss ir pie kājas. Pilnīgi dulla zivs. Kad neēd, sāc domāt, kāpēc, utt. Tādos gadījumos savā galvā sāc vainot visu pēc kārtas. Džiggalvas krāsas tajā skaitā. Ar asari ir līdzīgi. Kopumā es domāju, šis jautājums noteikti nebūs izšķirošs vai zivis ķersies vai ne. Niansēs droši vien nozīme ir kaut kāda. Es pats lietoju visu pēc kārtas... Uzticību mazāk viesošās vai tās, kuras pašam mazāk patīk parasti laižu lietā dažādās riskantās vietās ar ķērājiem, zacepiem, utt..

Atbildēts: 4.februāris 2015, 08:59 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Borjomi

Sveiks! Ir tāda problēma, ka Shimano Vengeance AX 270 14-40g sanāca nolauzt kāta pašu augšējo posmu (pie pirmā gredzena). Vai kaut kur ir iespēja to salabot, vai varbūt var iegādāties spininga augšējo posmu?

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Kaut ko jau vienmēr var darīt... :) Vari meģināt pasūtīt atsevišķi kāta otro posmu turpat, kur pirki spiningu. Vari mēģināt remontēt esošo. Tādā gadījumā vari griezties Salmo servisā. Tur pat servisā iespējams, ka kātam var atrast piemērotu otro posmu. Tādā gadījumā dodoties uz servisu, iesaku līdzi ņemt kāta apakšējo posmu, lai var veikt piemērīšanu.

Atbildēts: 4.februāris 2015, 08:50 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā kikii

Sveiks! Līdz šim ir bijusi pieredze tikai ar pludiņmakšķerēšanu, taču nolēmu izmēģināt arī spiningošanu (no krasta), kādi būtu ieteikumi inventāra izvēlē iesācējam, no lētā gala, protams, pirms saprot, kas ir kas. Respektīvi - kāds būtu universalāks kāta un spoles variants(parametri)? Cik pētīju, tad 2500 spole ir diezgan standarta tips un daudzi saka, ka 2.4 - 2.7 m kāts diezgan labi varētu derēt. Kāds tests būtu piemērotāks iesācējam (plānoju sākt ar gumijzivtiņām)?

Paldies par atbildi :)

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiki!

Budžeta klases inventāra segmentā izvēle ir ļoti plaša. Runāt par konkrētiem modeļiem nav jēgas, jo manuprāt tie visi ir ļoti līdzīgi. Labākais, ko varu ietiekt, ir doties uz veikalu un piemeklēt to, kas vislābāk ieguļās paša rokā. Par spoles izmēru un kātu garumiem tavs domu gājiens ir pareizs. Tests ir atkrīgs no tā, cik smagus mānekļus metīsi. Metīsi 10g, tātat 5-25g, metīsi 15g -attiecīgi 10-30g. Šis vispār ir ļoti universāls lielums.

Atbildēts: 2.februāris 2015, 11:29 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā gatis87

Sveiks, sezonās beigās iegādājos teamsalmo treno (TSTR5-762F ) kātu,spole patreiz stāv shimano catana 3000 (no vecā Catana spininga), kas liekas daudz par smagu, vai arī vienkārši nav riktīgā priekš šī kāta. pārsvarā tvičoju, kas no spoles prasa arī izturību. Gribēju uzzināt Tavu viedokli un ko izvēlētos tieši šim kātam, twicham? paldies.

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks! 7-24g tests droši saka priekšā to, ka vēlies darboties ar 10-15g smagiem vobleriem. Šāds vobleru svars kļūst par kritisku momentu spoles veselībai. Ne visas spēj iznest tās prasības, kuras šī tehnika tai izliek. Laba un gluda auklas uztīšana iet roku rokā ar to vai tā metīs mezglus. Otra lieta -tvičs spolei uzliek tomēr lielu slodzi. Līdz ar to daudzas no tām pēc sezonas ( plus mīnuss) vienkārši "izģērbjas". Principā viss atduras pret budžetu kā jau vienmēr brīžos, kad tiek uzdots jautājums, kas būtu labākais vienos vai otros apstākļos. No savas pieredzes varu teikt, ka Šimaņa Twins un Stella, tāpat Daiwas Certate ir tas, uz ko var paļauties. Pie neregulāras spiningošanas, piem, pāris reižu mēnesī, var ņemt to pašu Rareniumu 3000. Pāris sezonām būs ok! Ja šī tehnika joprojām būs aktuāla, varēsi pāriet jau nākamajā līmenī.

Atbildēts: 2.februāris 2015, 11:25 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā antonsb

Sveiks!Man te ir doma uz nākamo gadu iegādāties kautkādu multiplikatora spolīti noskatijū Abu Garci-Abu Garcia Ambassadeur Silver Max jeb Abu Garcia Ambassadeur Pro Max vai ir kautkādi ierobežojumi priekš pītās auklas priekš multi spolēm ir doma 0.10 jeb 0.12mm pīto mērķa zuve līdaka!Nav nekad bijusi saskarsme ar šādam spolēm!Gribas ko jaunu pamēģināt un kā ar kātiem vai ir obligāti casting kātam jābūt jeb var parasto spinu izmantot!Un kādi būti tavi ieteikumi??

Jau iepriekš paldies pa atbildi!

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Ja godīgi, tad sākumā es Tev ieteiktu paņemt salīdzinoši lētu 50-60eur multu un kastinga kātu, lai vispār saprastu, kas tas ir par zvēru. Vēl labāk šādu komplektu ir aizņemties no kāda paziņas. Sākumā būtu jāsaprot, ko tieši vēlies darīt citādi, ko nevari paveikt ar klasisko bezinerceni. Tavs domu gājiens par 0.1-0.12mm pīto auklu šajā sakarā mani mazliet mulsina. Uz ātro es nevaru pateikt īsti nevienu priekšrocību kāpēc būtu plāna aukla un mazi/ vidēji mānekļi jālieto ar multiplikatoru. Uz līdaku ar tik smalkiem rīkiem jau parasti neiet... Manā gadījumā starp 8 ejošiem spininga komplektiem ir tikai viens mutiplikatora komplekts. Ar kuru darbojos biezās zālēs un lietojot voblerus kategorijā 20g plus. Tā noteikti nav plāna aukla. 0.2mm ja nemaldos. Džerks, protams, ir vispār cits stāsts.

Atbildēts: 15.decembris 2014, 09:42 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā copis

Gribētu iegādāties Salmo Tioga TSTI-752F 2.30 3.5- 22 g kātu, bet nav nevienā internetveikalā, kā arī teica arī Salmo bāzē. Varbūt zini, kur kāds aizķēries, vai kad parādīsies.

Atbild Ingus Dukaļskis

Vasaras prece lēnām šobrīd ceļo noliktavu virzienos. Tuvāk pavasarim visa nu jau vēl lielākā un pilnīgākā Team Salmo kātu ģimene būs taustāma, skatāma, īpašumā iegūstama.

Atbildēts: 3.decembris 2014, 13:12 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā acme123

Sveiks, Ingus.

Vai tas ir normāli, ka pītā aukla mēdz metot sieties mazos stulbos mezgliņos, un kas ir pie vainas vai to var novērst, itsevišķi ja pītā aukla ir tievāka?

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Normāli tas noteikti nav... Spole, riņķi -šie ir biežākie problēmcēloņi. Pītajai auklai ir vajadzīga attiecīgas kvalitātes spole. Ar šo tad arī vajadzētu sākt.

Atbildēts: 28.novembris 2014, 12:55 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā RobisTA

Sveiks!

Esmu šķīries no LJ voblera art.Nr. 134324-A43, jautāju veikalos, tur nav. Ieteica griezties pie tevis caur šo portālu. Vai ir paredzama šī voblera atkalparādīšanās, LV tirgū?

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Diemžēl šis modelis savas gaitas ir beidzis. Atliek vien mēģināt tos meklēt veikalos ar cerību varbūt kādam tie vēl ir aizķērušies.

Atbildēts: 28.novembris 2014, 12:53 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Jonjs

Saistībā ar Lucky John mazajām somām un to vidējo kasti - tai mīnuss ir ka ieliekamās kabatas ir atklātas. Varētu ieteikt tām aizveramus kādus vāciņus, jo tagad ne tā somu nolieot viss birst ārā u saķeras somas augšējā daļā. Tas tā ieteikumam.

Atbild Ingus Dukaļskis

Mazo somu ar pleca lenci es izmantoju divos nolūkos, kam tad arī šī soma vispār ir radīta. Vienā gadījumā tā ir krasta cope un nosacījumi, kad zinu, kas tieši copei ir vajadzīgs konkrētai vietai. Attiecīgi atlasu sauju vobleru vai gumiju. Otrā gadījumā šī pati soma kalpo par lielisku džigu somiņu, kur izņemot šo vobleru plastmasas kaseti, tajā ideāli ietilpst iekšā 2+2 plānās Meiho kastītes dzigiem, āķiem un gumiju sagatavem. Priekšēja kabata attiecīgi paliek šķērītem, pavadinām, sakabēm un citiem knibuļiem. Kopumā šajā somā pagaidām lielus mīnusus neredzu. Pārmaiņus lietoju divas tādas un patiešām jūtos apmierināts. Nu un jā... es parasti invetāru lietoju un glabāju rūpīgi. It kā nekas nekur nekrīt ārā :))

Atbildēts: 28.novembris 2014, 12:52 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā badapiicka

Sveiciens!

Šodien ar laivu biju izbraucis ezerā- mērens vējš, saule, ezers sekls, līdz 3m, zāles zem ūdens vēl nav līdz galam nopuvušas, ūdens salīdzinoši tīrs/dzidrs. Ķemmējām pa atklāto ūdeni un līcīšos gar niedrēm ar dzelteniem("misiņa")rotiņiem, tad mēģinājām melnu, strīpainu, vēlāk uzliku mazu dabiska krāsojuma voblerīti, pēc tam staiguli("walker"). Rezultāts= 0, pat ne piesitiena. Gumija kautkā vispār nenāca prātā vai nu mīkstās grunts, vai zāļu dēļ, nezinu pat kāpēc nepamēģinājām... Nu, ir kā ir. Starp citu, vizuāli plēsēja darbošanās arī nebija redzama/novērojama- līcīšos klusums, tikai vienreiz nopļakšķēja niedrēs un viss, domāju, ka tas arī varētu būt zināms rādītājs.

Par to arī jautājums: kā šādos apstākļos labāk rīkoties? Taktika/mānekļi?

p.s. Mans minējums tāds, ka plēsējs saules dēļ bij dikti piesardzīgs/tramīgs, jeb arī tagad uz laika maiņu apetīte sabojājusies, nezinu. Vienkārši gribas zināt/prast kā izdarīt maksimāli no manis atkarīgo(cik nu protu uz doto brīdi, jo vietas tādas, ka zinu- tādās stāv zivs) un ja nav- nu tad šoreiz nav.

Paldies un - ne asakas!!

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Pilnīgi precīzi identiskos apstākļos dažas nedēļas atpakaļ copēju Babītē. Seklie krenki -0. Virsminieki, rotiņi, plānie šūpiņi -0. Vispār neviena paša pieskāriena, pat na garām belziena. Un tikai uzliekot plūmes Grīdi 3,9" izmērā todien sajutu vienīgo mikro piebakstīšanu. Vienīgais, ko nepamēģināju, tie bija pavisam mazie gumijiņi asariem. Tā arī bija tās dienas vienīgā nepilnība. Asarim gan kādam vajadzētu parakstīties. Šādos gadījumos var strādā ar splitšota tehniku. Jūtūbā ir rullītis par splitšotu ar LJ gumijām. Šī ir seklo ezeru specifika, kad saulainā laikā un, ja vēl piedevām nav vēja, plēsējs ir pilnīgā ignorā un te ko mainīt ir ļoti grūti. Cope ir pilnībā neprognozējama. Var izšaut viena cope pa dienu un uzreiz kotlete. Tik pat labi var nenotikt pilnīgi nekas, līdzīgi kā mums ar tevi. Starp citu, nākamo reizi te atgriezos pēc trim dienām lielā lietū un vējā -4 mēri. Skaistas līdakas, visas ap 2kilo. Copju vēl vismaz tik pat. Tas viss precīzi tajās pat vietās, ar tiem pašiem mānekļiem un tikai 4 stundu garā laika sprīdī. Tā, ka vajag to mello debesi un ņirboņu ūdenī...

Atbildēts: 24.oktobris 2014, 04:04 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager