Ingus Dukaļskis

Ingus Dukaļskis

Viens no tiem makšķerniekiem, kuram darbs cieši saistīts ar hobiju. Viņš ir ne tikai teorētiķis , bet arī praktiķis, kurš ļoti bieži ir sastopams testējot un eksperimentējot ūdenstilpēs. Ingusa ikdiena ir jaunu mānekļu un spiningošanas inventāra izstrādāšana, un , protams , pārbaudīšana praksē. Nopietnie Copes Lietu lasītāji viņu jau pazīst no daudzajām publikācijām, bet TV skatītāji – no sižetiem .
Izmantojiet iespēju – jautājiet!

Eksperts iesaka

Salmo
Lucky John
Salmo

Atbildes

Jautā drunk_gnome

Labdien! Es te sesdien biju iebraucis līdakās, nu Limbazos Dūnī-man jau tas Dūnis patīk. Bet bija diezgan pavēs un saproti kas par lietu, man kātam riņķi sala ciet, jo acīmredzot āra bija mīnusi. Jautajums tev- tev ar Japāņu draugiem nav doma izlaist kaut kādu apsildamu kātu? Ieguvums butu: rokas nesalst, un riņķi ar nesalst ciet.

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiki!

Paldies par rīta humora devu! Tiešām uzlaboji garastāvokli. Šodien pat šo jautājumu kolēģiem nodošu :))

Atbildēts: 24.oktobris 2014, 03:54 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā pludinsh

sveiks!

jautājums tāds,ezers neliels 140lkm ha dziļums krasta zonā 1 daļa 1-2m viena daļa zāļaināka un seklāka -1m vidū dziļums -5 vrb nedaudz vairāk ūdens dzidrs kāda krādojuma apm vobleri ņemt??visvairāk ir lkm ruduļi un raudas asari arī,cerams sapratīsi manu jautājumu:))paldies

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Saprast te kaut ko īsti nevar... es jau neesmu gaišreģis, lai pateiktu, ko zivs rīt ēdīs. Esmu makšķernieks tieši tāds pats kā tu un vēl virkne citu :) Paņem 5 dažādu krāsu voblerus un paskaties, kurš izšaus. Nākamajā reizē šo eksperimentu turpini. Ja redzi, ka vienu krāsu līdaka akceptē biežāk kā citas, zini, ka šī iespējams ir īstā. Citu variantu nav!!! Dabīgā mailītes krāsa, košais dzeltenais, zilganais, asarītis -šos krāsojumus vajag mēģināt.

Atbildēts: 24.oktobris 2014, 03:52 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā latvians88

Sveiks, Ingus! klau sāku te mazliet pārkrāmet gumiju kasti un saprotu, ka daudzas jau ir zaudējušas savu smaku (runa ir pa ēdamgumijām), lai kaste tukšāka saliku vienādas krāsas vienā paciņā dažādus modeļus, citām vēl tāds svaigums citas jau ir nostāvējušas, kā tev liekas tas kautko palīdzēs?! ko darīt kuras vairs ne īsti smiržo ne īsti vairs atgādina ēdamgumiju ārā mest vai? baigi žēl tomēr nauda ieguldīta! kā labāk uzglabāt? saliku kompakti pa paciņām pa krāsām varbūt savilksies! labs būtu tāda paša tipa kautkāds šķidrums kuru iesmidzina paciņā! vismaz psiholoģiski liktos, ka ēdamgumija ir joprojām svaiga! kāda tev pieredze, ārā met vai tomēr kautkā saglabā svaigas, vai atjauno?

sajūta tāda, ja pašam liekas veca un neejoša tad zivij arī vairs neinteresēs noteikti :D smieklīgi, bet sajūta ir tāda! :D

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Tās, kuras apgrauztas, palikušas blāvākas un zaudējušas smaku -"atrabotkas" man stāv atsevišķā kastītē, kuru lietoju krasta džigam ar lielu varbūtu šos visus labumus apraut. Te īpaši iespringt nav nekāda jēga. Pie attiecīgiem laika apstākļiem spiningoju gandrīz cauru gadu. Savukārt, to kas pavisam svaigs vai uz āķa pabijis pa visam neilgu laiku un nav traumēts, to es glabāju oriģinālajos slēdzamajos iepakojumos. Ar šķidrumiem uzmanīgi! Man ir bijis tā, ka nododoties pilnīgi neprognozējamiem eksperimentiem, nācās izmest čupu ar labiem mānekļiem. Gumijas ir liela un dinamiska patēriņa mānekļi. Tieši tāpēc arī tās iet un nāk, aprojas un nokožas. Neredzu jēgu pārdzīvot. Galvenais, lai zivis ķer! A ķer ta viņi lieliski... :)

Atbildēts: 24.oktobris 2014, 03:47 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā pludinsh

Kāds būtu optimālākais izmērs voblerim priekš asara?lai arī 100gr asarīts neatteiktos,vnk negribas pa lielu nopirkt

Atbild Ingus Dukaļskis

Asarim pēc būtības ejošākais ir 50-70mm izmērs. Bet nu ir reizes, kad jāķer normāls asaris un viņš smuki ēd iekšā arī 130mm mailes. Izmēru izvēlei kastē noteikti vajadzētu būt. Sāc ar Anira 49 un Basara 70. Šie asari ķer ļoti labi. Neaizmirsti, ka arī džigs ir jālaiž lietā. Tagad tuvojoties ziemai, asarim arvien vairāk patīk lēna un mierīga animācija.

Atbildēts: 22.oktobris 2014, 11:26 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā rupucis64

Sveiks!

Shii gada mana pirmaa foreleeshanas sezona ir nosleegusies (izmantoju kaatu Team Salmo Tioga /tests 1-8 gr/un spoliiti Abu Garcia ORRA SX10, monofilo auklu ), un sho inventaaru veelos atstaat kaa rezerves.

Naakamajai sezonai ir iegaadaats kaats Varivas Area Drive (ARD 65 F-T tests liidz 7 gr), un veelos iegaadaaties kaatam atbilstoshu spoliiti. Pasham jau paari pusmuuzham un veelos kaut ko tiikamu savam valjaspriekam. Internetaa apskatiiju Daiwa Caldia, Daiwa Certate 1003 un 2004,gan Shimano Rarenium 1000 izmeeru. Ko no shiem ieteiktu , vai varbuut ir kaut kas liidziigs. Cenu kategorijaa ap 200-350.

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Piedod, ka bez garas demagoģijas... Daiwa Certate 2004 ir spole, kas radīta ir tiešām makšķerēšanai un procesa baudīšanai. Ar šo garām nenošausi.

Atbildēts: 17.oktobris 2014, 15:00 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā Jancuks26

Sveiks Ingus!

Vai Jaunajā Team Salmo saimē būs kāti ar rakstur īpašībām kā Tioga TSTI8? Meklēju kātu tvičam, bet tā mašā laikā kko universālu tajā testa un garuma diapazonā.

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Jā, būs! Pie tam vairāki. Šobrīd gan īsti neredzu jēgu par tiem runāt, jo parādīt pagaidām nav ko...

Atbildēts: 16.oktobris 2014, 13:50 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā RobisRobis

Labvakar!

Pa laikam ir dzirdēts pieminam 2;3 nummura stīgas. Kas tas ir par zvēru, runa joprojām ir par ģitāras stīgām? Cik esmu prasījis mūzikas veikalos, viņi tādu apzīmējumu nezin. Pats eksperimentēju ar 8-13 nummura stīgām, tāpēc ļoti interesē, kas ir 2 un 3 nummurs?!

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Paldies par labo jautājumu!

Cik zinu no drošiem avotiem, tad kādu laiku atpakaļ tiešām ģitāras stīgas esot izmantotas pavadu izgatavošanā. Pamatā Krievijā. Standartā tas noticis tīri katra paša spiningotāja vajadzībām. Tā saucamā stīga ir ļoti šaura Ukrainas un Krievijas spiningotāju specifika. Rietumos par šādu pavadiņu visi rausta plecus. Neviens nesaprot, kas tas tāds ir. Turpretim minētajos austrumos šī ir pati polulārākā un biežāk izmantotā teju visos spiningošanas paveidos. Laiki iet un mainās un stīgu ir sākuši ražot vairāki metālražotāji. Viens no lielākajiem American Fishing Wire. Materiāls ir nomainījies, bet nosaukums ir palicis. Būtībā šie numuri -1,2 un 3 nozīmē pavadiņas testu un diamtru. Faktiski atkarībā no izgatavojuma kvalitātes tie ir 7, 12 un 18 kilo. Stīga ir lēts, salīdzinoši ļoti plaši pielietojams un ērts pavadiņu materiāls. Tieši šo iemeslu dēļ arī LJ ar nākamo sezonu ir uzsākusi to ražošanu te pat Rīgā.

Atbildēts: 15.oktobris 2014, 11:41 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā JustsB

Sveicināts! Kāda spole būtu labāka Salmo X-TWICH 18 ELITE tests 6-18g. 2.13m kātam.

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Elite X-Twitch 30tā izmēra spole.

Atbildēts: 15.oktobris 2014, 11:34 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Klons

Radies jautājums par auklas diametru un izmantojamo mānekļu svaru. Kāds būtu aptuvens mānekļu svara diapazons, kuru izmanto ar auklas diametru PE 1.0 (VARIVAS Avani New Sea Bass PE1.0)? Saprotu, ka atkarībā no mānekļa specifiskās ūdens pretestības tas mainās,bet aptuvenu meklējumu robežu vari iezīmēt. Runāju vairāk par šūpiņiem.

Problēma ir pārāk bieža auklas pīšanās uz spoles. Radās sajūta, ka pie smagākiem mānekļiem,zacepiem aukla pamanās "iegriezties" uz spoles uztītajā un pie nākamā metiena ir "svētki". Spole SHIMANO NASCI 2500S http://rapala-shimano.in.ua/index.php?productID=336

Atbild Ingus Dukaļskis

Pirmkārt, normālai spolei ar auklas savākšanu, klāšanu un atdošanu problēmu nav. 1,0 PE auklu es parasti izmantoju uz džigu priekš vidēju un nelielu zivju ķeršanas salīdzinoši no ķērājiem tīrās vietās. Parasti tie ir 5-20g smagi mānekļi. Tāpat šis diametrs kopā ar attiecīgu kātu ir piemērots vidējo vobleru un rotiņu darbināšanai. Teiksim vobleris, kas augumos ir 70-90mm vai tie paši 3. numura rotiņi. Šupiņi arī būs izmēros nelielie un vidējie līdz gramiem 12-15. Bet nu jāskatās, cik liela iespēja ir iedzīvoties zacepos, jo smalks diegs tajos plīsies un mānekļus zaudēt sanāks daudz.

Atbildēts: 15.oktobris 2014, 11:33 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā natureboy

Sveiki!

Kāda tavā arsenālā šobrīd ir ejošākā gumija līdakai, un kādā krāsā?

Gribētu arī uzjautāt, kā Tu vadi gumiju (visbiežāk) vietās ar un bez zāles.

Paldies!

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Ļoti plašs un stipri nekonkrēts jautājums. Katrā vietā un laikā ir nianses, kuras ir jāatkož copē uz vietas. Nav vienas tādas konkrētas super krāsas. Copē, maini, skaties, uz ko zivs tobrīd reaģē... Tas pats attiecas arī uz animāciju

Atbildēts: 15.oktobris 2014, 11:27 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager