Ingus Dukaļskis

Ingus Dukaļskis

Viens no tiem makšķerniekiem, kuram darbs cieši saistīts ar hobiju. Viņš ir ne tikai teorētiķis , bet arī praktiķis, kurš ļoti bieži ir sastopams testējot un eksperimentējot ūdenstilpēs. Ingusa ikdiena ir jaunu mānekļu un spiningošanas inventāra izstrādāšana, un , protams , pārbaudīšana praksē. Nopietnie Copes Lietu lasītāji viņu jau pazīst no daudzajām publikācijām, bet TV skatītāji – no sižetiem .
Izmantojiet iespēju – jautājiet!

Eksperts iesaka

Salmo
Lucky John
Salmo

Atbildes

Jautā jazzman

Labdien, Ingu! Meklēju spininga kātu džigošanai un tvičošanai. Copēju tikai no krasta, testa robežas aptuveni 5 ~ 20 gr (+-). Esmu izvēlē starp 3 kātiem - Tioga (2,3m), Treno (2,3m), jeb Elite Jig 20 (2,6m). Spriežot pēc forumā lasāmā, izvēle varētu būt Tioga, tomēr vai copei no krasta tas nav drusku par īsu? Pēc garuma optimālāka likās Elite. Un kādi būtu komentāri par Treno? Paldies!

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Iesaku neskriet un pagaidīt jauno sezonu. Daudz interesanti kātu nāks klāt Team Salmo saimē. No Tevis uzskaitītajiem es izvēlētos un reāli arī dabā darbojos ar TSTI8 Tiogu.

Atbildēts: 15.oktobris 2014, 11:24 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Orange

Tavs teksts par Salmo jaunumu: Jāāāaaaaa! 1,5-12g testā.

Kad es viņu varētu nopirkt? :)

Atbild Ingus Dukaļskis

Tad, kad tie nonāks tirdzniecībā :) Pavasarī!

Atbildēts: 15.oktobris 2014, 11:23 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Fugu

Sveiks Ingus! Atvaino ka patraucēju :)

Gribēju pajautāt nedaudz par spolēm.

Ir vēlēšanās iegādāties spoli priekš spininga ar testu 10/35g un garums 2,4m. Rotaļājos pārsvarā ar vidēja izmēra gumijām,piem.,kā LJ Tioga 2.9"

Vēlos iegādāties spoli par saprātīgu cenu un atbilstošai kvalitātei cenu kategorijā līdz 100Eiro,kas būtu tas optimālākais variants?! Es vairāk tā kā mērķēju tieši uz ražotāju,uz kuru ir iespējams paļauties un tuvākajā laikā neradīs nevaidzīgas kaites (saprotu,ka kaite var būt visam kam) ,bet nu kko tādu,jau teiksim pārbaudītu,vērtīgu lietu. :) Pateicos par atbildi jau iepriekš!

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks,

Spoles patiesībā ir sarežģīts jautājums. Labas spoles kā likums arī labi maksā. Kas attiecas uz budžeta un vidējās klases spolēm, tad šeit kvalitātē viņas visas plus mīnus ir vienādas. Tieši tāpēc arī pasaulē pastāv iedālījums -made in Japan spoles, kur abi lielie brendi sargā un uztur savu kvalitāti. Un ir pārējā pasaulē ražotas spoles. Ja godīgi es Tavā gadījumā, ņemot vērā kāta parametrus, izvēlētos Team Salmo Confidence. Šī spole tiek ražota kopā ar Daiwas budžeta un vidējās klases spolēm. Kvalitātes ziņā tā pilnavībā atbilst savai cenai. Tāpat tā arī ierakstās tavā budžetā. Kau jau teicu, šajā cenu kategorijā ir vesela virkne citu spoļu. Diemžēl komentēt varu tu, ko pats esmu reāli lietojis un pārbaudījis.

Atbildēts: 10.oktobris 2014, 08:38 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā harlamovs

Sveiks,Meistar!

Apnicis mainīt pavadas,kas visu laiku skrullējas pēc katras zivs mutes.

Jautājums par pavadām-

Kas ir bez atmiņas(neskrullējas u.t.t.)bet obligāti gribētu,lai ir mīkstas.

Redzēju vienu tavu raidījumu,kur ar kolēģi Liepājā spningojāt,bet nepiefiskēju,kas,kā..

I-netā pastudēju šo to,un rezumē tāds-

Vai titāns1x7pītais ir arī reālākais variants uz manu jautājumu?

U,kā ir ar fleksonītu?

Varbūt ir vēl,kas revolucionārs veikalos,ko nenojaušu.

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Šī ir mūžīgā džiga problēma -pavada, kura ļautu brīvi kustēties māneklim, tātad tai jābūt būtu mīkstai un elastīgai. Tajā pat laikā, lai tā kalpotu ilgi un nezaudētu savu sākotnējo kvalitāti. Es par šo visu domāju sekojošo. Pirmā un drošākā izeja, runājot par līdaku, ar garantiju ir 1x7 pītais tītāts. Neiedomājami izturīgs un tik pat elastīgs, nenokaujams zvērs. Sezonai pietiek ar pāris pavadām. Pie tam tā ir pietiekami universāla, lai ar to varētu darboties teju visās tehnikās. Otra lieta ir sarkanais flexonīts. Mazliet atpaliek savā izturībā pret deformāciju, taču tas ir jebkārā ilgdzīvojošāks materiāls salīdzinājumā ar klasisko metāla 7x7 materiālu. Tajā pat laikā citās valstīs, konkrētāk, tajā pašā PALā lielais vairums dragā ar veco labo 2 un 3.nr. stīgu un par manu pieeju smīkņā, sakot labāk būtu zīvis ķēruši un zivju prāta spējas lieki nepārspīlējuši :). Tā, lūk... :)

Atbildēts: 10.oktobris 2014, 08:29 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā artig

Vai jaunajā Team Salmo spiningu sērijā ir gaidāmi vieglā džiga Extra Fast akcijas kāti?

Atbild Ingus Dukaļskis

Jāāāaaaaa! 1,5-12g testā. MN raidījumā, kur Liepājā džigojam līdakas, kāreiz darbojos ar to.

Atbildēts: 9.oktobris 2014, 15:10 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā marciic

Sveiks, Ingus!

Nesen ieguvu savā īpašumā jaunu Abu Garcia spoli, kas kā izskatās ir 4000 izmēra. Pats ikdienā lietoju 2500 spoli uz vidējā spininga (5-25g) Cik jaudīgu spiningu parasti aprīko ar 4000 izmēra spoli?

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Uz lašu kātiem parasti izmanto 4000ās spoles. Tāpat arī uz velces kātiem. Braucot uz līdakām, zinot, ka būd darīšana ar labiem eksemplāriem vai arī lielu daudzumu, ir vērts izmantot šo izmēru. Principā visi šie kāti ir jaudās ap 15-40g vai pat vēl jaudīgāki un garumos 2,4-3m.

Atbildēts: 9.oktobris 2014, 08:57 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā Aigars82

Sveiks, Ingus!

Vai Latvijas ūdeņos ir patestēti Lucky John Mebaru balansieri un kādi ir bijuši rezultāti? Doma uz gaidāmo ziemas sezonu kādu no šiem mānekļiem paņemt, tāpēc labprāt uzklausītu tavu padomu un ieteikumus par piemērotākajām krāsām priekš mūsu ūdeņiem. Paldies jau iepriekš!

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Es nevarētu apgalvot, ka Mebaru būtu testēts īpaši masveidīgi, jo pagājušājā ziemā mums uz pirmo ledu šis māneklis nebija pieejams. Sauju paraugu izdalīju paziņām. Viens ķēra vairāk, otrs mazāk, bet ķēra. Domāju tādu pavisam konkrētu atskaiti par šī balansiera spējām LV ūdeņiem, varēsim dot pēc šīs ziemas. Latvijā uz Mebaru man pagaidām 3 mēra līdakas un čupiņa zemmēru. Tāpat viens mēra žanis un pāris īpaši smuku asaru. Vairāk gan ir sanācis līdz šim Mebaru peldināt kaimiņzemēs http://www.youtube.com/watch?v=6tR1pH3LG7s

Atbildēts: 7.oktobris 2014, 11:23 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Juveris

Ingus,saki lūdzu kā kalpo norfin peak thermo ? Taisos uz Zviedriju, prognozē lietu, negribas sabojāt brīvdienas .

Atbild Ingus Dukaļskis

Ilglaicīgam lietum es lietoju Norfin Pro Dry. Šis kostīms tiešām ir radīts spiningošanai. Ērts un lietu tur. Bet... plāns! Šobrīd vajag ko biezāku. Arī Peak Termo šim laikam jau ir paplāns. Šobrīd es nēsāju Norfin Verity rudens kostīmu. Savas 4-5 lietus stundas tas tur. Ilgāk lietū parasti nemaz necopēju...

Atbildēts: 6.oktobris 2014, 09:27 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā martinjs333

Sveiki

jautajums par salmo elite jig 20!ar so katinu es varesu darboties ar 15 gr jiggalvam ,vienkarsi ta spiciite tik tievaka ka nevar saprast ko dariit:D

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

15 gramus vilks! Mest vajag kā jau vienmēr prātīgi.

Atbildēts: 29.septembris 2014, 09:57 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā DsKs

Sveiks!

Vai Team Salmo TIOGA 6.8/M 2.10m 3.5-22gr varētu kalpot ka universāls kāts līdakām ( mānekļi 10-18 gr ) un pie reizes ari asariem ( mānekļi 5-10 gr )?

Spole pagaidām varētu vēl kalpot esošā Shimano Symetre 2500FL.

Paldies.

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

No visām Tiogām šis ir viens no universālākajiem kātiem. Ielīmētā spice tiešām elastīgi ļauj variēt ar smagumiem. Tas pie noteikuma, ja ir jāizvēlas viens kāts priekš plaša spektra ķeršanas. Ja salīdzinām kātus, kas ir tieši veidoti vieniem vai otriem ķeršanas apstākļiem, tad šaura specifika vienmēr būs pārāka par klasisko universālismu. Tavā gadījumā izvēle ir visnotaļ loģiska.

Atbildēts: 29.septembris 2014, 09:55 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager