Ingus Dukaļskis

Ingus Dukaļskis

Viens no tiem makšķerniekiem, kuram darbs cieši saistīts ar hobiju. Viņš ir ne tikai teorētiķis , bet arī praktiķis, kurš ļoti bieži ir sastopams testējot un eksperimentējot ūdenstilpēs. Ingusa ikdiena ir jaunu mānekļu un spiningošanas inventāra izstrādāšana, un , protams , pārbaudīšana praksē. Nopietnie Copes Lietu lasītāji viņu jau pazīst no daudzajām publikācijām, bet TV skatītāji – no sižetiem .
Izmantojiet iespēju – jautājiet!

Eksperts iesaka

Salmo
Lucky John
Salmo

Atbildes

Jautā kika123

Sveiki. man tāds jautājums , kādu jūs varētu ieteikt spiningam spoli līdz 25 eiro ? lai varētu arī mētat 7 nr rotinus , jo man ir tā ka ja es iemetu kautvai 3nr tadu.jo ir baigā pretastība ?

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Ņevas spole... tikai un vienīgi :)

Atbildēts: 29.septembris 2014, 09:51 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Jautā Raudive

Sveiki. Ingus, kad veikalu plauktos paraadiiisies ''Team Salmo Tioga Small Game'' un kaada buus aptuvenaa cena +/- €

Paldies!

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Tas būs nākamā gada pavasaris. Par cenu neko precīzi gan nepateikšu... domāju uz kādiem 150eur nostāsies.

Atbildēts: 29.septembris 2014, 09:51 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Dagins

Čau,

Man tāds iesācēja jautājums. Vēlos papildināt savus mānekļu krājumus ar dažiem vobleriem. Esmu noskatījis tieši Basara no LJ.

Vai man tiešām jābūt gan SP gan F versijām. Šobrīd pamatā makšķerēju Lielupē, vairāk uz rudeni braucu arī uz Lillastes ez.

Iegrime pāc papīriem it kā stirpri neatšķiras, attiecīgi 1.5m un 1m.

Varbūt vari ieteikt, kuru krāsojumu tikai SP, bet kuru tikai F versijā. Cik esmu papētījis, tad 302 krāsojums esot "labs" uv gaismā, tātad dziļāk ūdenī, ja? Help :)

Paldies.

Atbild Ingus Dukaļskis

Tu pareizi pateici... iegrime pēc papīriem. Realitātē pie PE1,0 auklas peldošo versiju var iedzīt līdz pat 1,5m un SP versiju līdz pat 2m. To cik dziļi to var novadīt, ietekmē auklas resnums, metiena distance, mānekļa vadīšanas stils, utt. Respektīvi vienu un to pašu vobleri 2 dažādi spiningotāji var novadīt dažādos dziļumus. Līdz ar to uzskatu, ka kastē jābūt ir dažādu peldamību vobleriem. Kādu konkrētu krāsojumu izcelt nevaru pat gribot. Vieniem strādā vieni, otriem atkal pilnīgi citi. Un tā ir realitāte. Nestrādājošu krāsojumu Basara sērijā nav. Man pašam tīri statistiski vairāk izšāvuši un atminā iesēdušies klasiskie un dabīgie 101 un 103, kā arī spilgtie 301 un 201. Bet nu arī 302 un 303 ir labi sevi parādījuši. Vienkārši ar šiem biežāk sanācis copēt zivīgās vietās. Maniem paziņām domas par ejošākajiem krāsojumiem ir atšķirīgas :)) Ņem tos, kuriem uzticies pats un ar kuriem tiešām pats arī gribēsi ķert :)

Atbildēts: 24.septembris 2014, 11:29 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā Asarnieks

Sveiks! Pašam gribētos strādāt ar "pavadiņu sistēmu", bet pateicoties kāta testam nevaru lietot svinu, jo straumē, lai varētu vadīt pavadiņu sistēmu vajag 18 - 20g smagu sviniņu. Kādi ir varianti, jo veči pārsvarā izmanto pavadiņu sistēmu?

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Ja pareizi sapratu, tad Tev ir vienkārši vajadzīgs kāts ar lielāku testu :) Tu tači vari noskaidrot, ko tieši veči izmanto, vai ne?

Atbildēts: 23.septembris 2014, 08:55 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā Dagins

Čau,

Saki lūdzu, vai uz nākamo sezonu būs tikai jaunie Team Salmo kāti, vai būs arī kaut kas no vecajiem ražojumiem?

Atbild Ingus Dukaļskis

Čau!

Team Salmo rindas nākamgad tikai papildināsies. Neko pārtraukt ražot pagaidām nav plānots.

Atbildēts: 22.septembris 2014, 14:49 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā natureboy

Sveiki!

Gribētu iegādāties kātu gumiju peldināšanai. Galvenokart mērķis, laikam līdaka, tātad Greedy tipa gumijas.

Doma bija uz kādu no Elite jig kātiem, bet veikalnieks "norauca", ka līdakām jig kāti nav nepieciešami. Džigošanā esmu iesācējs, tāpēc jautājums, kādu kātu šādā situācijā skatīt? Paldies.

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

No tā, kas ir pieejams šosezon, ir vērts pievērst uzmanību TSTI8 sērijas Tiogai. Tubulārā versija ar testu 8-23g ir universāls kāts, ar kuru var gan pa zāli uzšancēt, gan uzdžigot. Manā gadījumā šis kāts ir izturējis ļoti nopietnas ugunskristības. Viens no tādiem -ir sanācis Volgas pavasara straumē 40min spēkoties ar aiz vēdera aizcirstu 9nieci. Lielākais ieguvums no šī kāta būs tieši tā universālums. Savukārt, ja vari nogaidīt jauno sezonu, tad Team Salmo papildinās vēl viena interesanta sērija, kurā Tavām vajadzībām varētu atbilst vēl 3-4 kāti. Bet nu par šiem pagaidām vēl pāragri runāt, par cik taustāmā veidā un tādā izskatā, kādi tie būs iegūstami, tos parādīt šobrīd nevaru. Kas attiecas uz gumiju, nebaidies no to izmēra. Līdaka rudenī labprāt akceptē nopietnu gabarītu.

Atbildēts: 20.septembris 2014, 15:48 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Krixiis

Labdien! Man te viens jautājums. Kā jau redzams ir pienācis rudens... Ar ko labāk ķert asarus? Ar tām saucamām "ēdamgumijām" vai ar mazu voberīti? Ar rotiņu vai ar šūpiņu? Gaidu atbildi, paldies!:)

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiki!

Lūk arī atbilde :) Asari var ķert uz visiem minētajiem mānekļiem. Taču atkarībā no vietas un laika var atšķirties katra konkrētā mānekļa efektivitāte. Respektīvi vienā labāk strādās rotiņš. Citā atkal gumija. Seklumā mēģini rotiņu un voblerīti. Dziļumā gumiju. Līdz pareizajai atbildei jānonāk ir pašam.

Atbildēts: 20.septembris 2014, 15:40 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā bezdarbnieks

Sveiki! kādas pavadiņas ieteiktu pret līdaku zobiem uz 0.6 PE auklas ?

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Atkarībā no mānekļa... ja darbojies ar nelielu gumiju tad smalko1x19 flexonitu. Ja ar mazo voblerīti, tad smalko stīgu. Varianti ir vairāki. Cik saprotu, tad 0,6PE neko lielu un smagu neesi iecerējis...

Atbildēts: 18.septembris 2014, 12:47 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā IntsV

Labrīt, Ingus!

Ir vēlme iegādāties kādu Schimano spoli Tiogas TSTI8-752F 7-23gr., kātiņam. Esi tik laipns, iesaki lūdzu kādu variantu.

Atbild Ingus Dukaļskis

Labrīt!

Rarenium 2500 vai 3000 izmēra ir labs cenas/kvalitātes salikums. Ja vari celt/nest augstāku galu, tad var atvēzēties vēl nopietnāk.

Atbildēts: 16.septembris 2014, 10:14 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Jautā ZigmarsZ

Sveiks, Ingus!

Šķiet, ka ir daudz runāts par to kā zivi dabūt uz āķa, bet maz par to kā viņu pareizi dabūt krastā vai laivā. Mans jautājums Tev ir tieši par šo tēmu. Parasti spiningoju Gaujā. Copes ir normālas, bet ir arī neveiksmes. Bet vēlos noskaidrot, vai tās ir neveiksmes, vai arī es daru kaut ko pavisam nepareizi. Lieta tāda, ka nu jau īsā laikā ir bijuši četri gadījumi, kad līdaka pieķeras, es viņu pievelku pie krasta, bet kā liecos to paņemt tā viņa salecas, nopurinās un prom ir. Vissāpīgākā bija pēdējā reize, kad tieši pie krasta aizgāja apmērām 5kg līdaka. Es tagad nezinu un nesaprotu, vai es līdaku pārāk ātri aizvelku uz krastu un nenokausēju, vai tur ir kāda cita lieta, vai vienkārši neveiksme? Būšu pateicīgs par Tavām pardomām un padomu!

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Nu tādas vienas viennozīmīgas atbildes man nav. Es parasti jau savlaicīgi cenšos saprast, cik zivij stabili ir ieķēries mans māneklis. Vai tas karājas ar vienu āķīti tās lūpā vai arī tā mānekli ir pamatīgi ierijusi. No izriet, cik droši to var vilkt. Tālāk atkal krasta faktors... vai zem tā ir kādi ķērāji vai strauja kants, utt. Tas viss ir jāielāgo un jāparedz kādos virzienos zivs varētu skriet. Tālāk jau viss atkarīgs no pieredzes, roku darbības un spoles bremzes noregulēšanas. Nu ir un pat vajag pakāst savas padsmit zivis, lai tev rastos to, ko sauc par pieredzi. Savādāk nemaz nevar. Es principā cenšos nepārdzīvot par šādiem gadījumiem, jo uzskatu to, ka zivij tomēr ir jādod iespēja izglābties. Katrā gadījumā tāds vienas formulas nav. Ir tikai savas izjūtas un spēja/nespēja prognozēt apstākļus.

Atbildēts: 15.septembris 2014, 16:15 | 4 komentāri | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager