Jerkbait

kādēļ gan ne, vienīgi jāvairās no zacepiem
29.jūlijs 2011, 19:16 | links
 
ar džerku var makšķerēt no krasta ??
20.jūlijs 2011, 07:20 | links
 
8.jūlijs 2011, 20:21 | links
 
Sveiki viri!Varbut kads var padalities ar padomiem ar kadu jrku un kada krasa vajadzetu engure sancet?Un kados izmeru ramjos?
Paldies!
30.jūnijs 2011, 23:11 | links
 
Eh... brīvdienas - smagākās darba dienas :) 6dien no 5:00 - 21:00 džērka diriģēšanas simfonija novadīta godam!Rezumē - laivā 24 - 10 mēri (lielākā 4,1kg)! Rīta cēlienu sāku ar iepriekš pārbaudītiem mānekļiem, bet pasīvi uzbrukumi, drīzāk bakstieni un uz domās iestājās: "Hmm....," metu acis džērku kastē, sāku piedomāt, kas katram māneklim varētu būt +/-, pie noteicošajeim laika apstākļiem un ūdens temperatūras un caurredzamības! Par cik 5dienas lietus ūdeni krietni atdzesējis un saduļķojis, tad kontrastaini un spilgti mānekļi tika likti biežāk, piemēram, AGAT Mr.Lucky juniors zaļais ar melnu liesmu rumpī, pirmais tika atzīts, par kārdinošu gabaliņu! Brokastu laikā, protams, pārdomu laiks un skatos, vējš tieši pūš skaistā līcītī un raudiņas pa gabalu redzamas šķīstam krastos - Aha...! Bez liekas airēšanas, iedreifoju līcī un pie nelielas saliņas - enkuram darbiņš darāms! Skatos ehalotā ūdens par 2 grādiem siltāks, un ūdens krietni skaidrāks 1m dziļš! Pirmās atsaucas mazās draiskules, bet seklajā vietā redzams, ka raudiņas ir pa pilnam siltajā līcī! Nedaudz uzmanība nokritusies un neliela paviršība, pirmo nopietno copi atstāj mani ar muti vaļā! Tesiens bij tik spēcīgs, ka kātu izrāva no rokām, kas par laimi atsitās pret bortu un gaisā tika satverts pirms pārkrišanas ūdenī! :P 2m rādisua mutulis un tas arī viss! Mute man laikam 5 min stāvēja vaļā un nu jau adrenalīns možumu atjauninājis! Paceļu enkuru un saliņai otrā pusē, scenārijs līdzīgs, mazās un tad seko brangs uznāciens, bet pa zobiem nedabū, un nākamajā metienā 4iece - skaistā svecē sakampj mānekli un tiek veiksmīgi izvadīta!
Kopumā diena perfekta, eksperimenti veiksmīgi un pāris jaunumi patīkami pārsteidza - dam jawbreaker jerk - ļoti labi sevi parādījā savā debijā! Pie Tv būs jāsāk hantele rokā virpināt, musīši netur tādu presingu, bet prāts spēj dzīt uz priekšu uz nākamo un nākamo līcīti! Veiksmīgu visiem darba nedēļu un wekendā tight lines! ;)
16.maijs 2011, 11:10 | links
 
BTW šogad notestēju Titāna pavadu - pirku ēsmā pie kuģu ielas!!!
Sākumā iztestēju uz roku tinot ap pirkstu un locot!
Ir ok un nebojājas, nav atmiņas, kā stieplei vai filikarbons, kas tomēr ātrāk nolietojas un arī bojājās locijumos!

Kā mīnus cena ~ 4-6ls gabalā!
5.maijs 2011, 23:49 | links
 
Palasījos - smuki un izglītojoši te.Un sajutos nedaudz lepnāx :)
Mans strike zone latviskojojums laikam ir iegājies. Bet varbūt ne manējais, bet tikuntā coini ;)
5.maijs 2011, 23:24 | links
 
Par ierosinājumu viss OK, katrā ziņā risinājums būs labāks nekā likt starp pavadu un auklu.
Bet ar svaru nevajag pārcensties!


Bet mans mērķis bija pateikt ka līdakas pārsteidzoši nāk uz augšu - pirms džerka es tam nekad neticētu jo uz citiem mānekļiem man tādi rezūltāti nav bijuši vidusūdenī vai pa virspusi! Šo teoriju sev esmu pierādijis gan lielupē gan latgalē!

Un čoms man ir džerkojis Somijā un zviedrijā kur ir palieli dziļumi un tā patās ar labiem rezūltātiem!

Un jebkurā gadījumā ja tev ir peldoš tipa džerki - tad strādā gar zālēm kur dziļums ir tie 1-3m!


Un ja ir ierobežoti līdzekļi, lai ko bet džerkus var uztaisīt arī pats, Koks + žāģis + smilšpapīrs - lai līdzsvarotu gan nāksies paurbties un salikt renkuļus vai saliet svinu, bet gala rezūltātā būs ok.
No pirmajiem 6 paštaisītajiem gan 3 atdevu bērnam spēlēties bet 3 ir ar gaitu OK un viens jau ir devis rezūltātus un tas jau dod vēl papildus emocijas!
5.maijs 2011, 23:04 | links
 
Davis-d - Paldies par, teoriju gan noderēs ;) Nu angļu mēle nav sveša un ir daudz izlasīts par jerk bait! Vienkārši mans ieteikums bij iesācejam vai nevisai turīgam copmanim, lai no viena mānekļa var izgūt vairāk funkionālāku mānekli, ja arsenāls nav plašs! Protams, ja ir rocība, tad var iepirkt visus (Slow/fast sinking - floating - susp.... utt.) tipus un vairākus modeļus, bet ja reiz nav ticība māneklim vai copes diapazonam, tad čeburaška var ko mainīt! Zives redzes loks nenosaka uzbrukuma zonu! Ir vairāku faktoru kopums un visus tos parlaimi nevienam nav izdevies pilnībā apkopot un 100% izskaidrot, jo tad mums copes ziņkāre beigtos :)
5.maijs 2011, 21:03 | links
 
Viela pārdomām!
Par zivs redzesloku:

Latvijā lielākā daļā ūdenskrātuvju redzamība ūdenī nav lielāka par 1-2m, ja skatās paralēli ūdens virsmai, tai pašā laikā ja skatās uz augšu pretī gaismai redzamība ir 4m un vairāk.

Lai arī līdakām papildus maņa ir vibrācija bez redzes tad jebkurā gadījumā redze spēlē lielāko nozīmi!

Tai pašā laikā ja pavēro tad līdakas ūzbrūk zivtiņām no slēpņa vai no apakšas, jo liela daļai zivju neredz kas notiek zem viņām!

1)

2)
5.maijs 2011, 17:42 | links
 
Shallow runners nozīmē ka pats džerks ir peldoš un iet seklu. Šis nosaukums nenosaka vai viņš ir glaiders vai cita tipa džerks! Lielākā daļa džerku pauzēs lēnām slīd uz priekšu,sāniem it sevišķi visi glaidertipa un kad apstājās ir lēna kustība uz augšu vai leju - atkarībā no pavadas smaguma, tiekas nav glaidertipa piemēram salmo līdaciņa - pēc uzrāviena turpina gaitu uzpriekšu un kad apstājās vai nu grimst vai uzpeld atkarībā no modeļa!!! Šaubos ka tev sanāk notrāpīt 100% neitrālu līdzsvarojumu, jo neskaitot pavadas svaru tev aukla ar ir peldoša vai grimstoša, kas dod savu artavu grimšanā vai peldēšanā uz augšu!
Liela daļa džerku pauzes laikā kad ir apstājušies lēni šupojās, peldot uz augšu vai uz leju, ja pieliksi svinu pie āķa - viņš nešūposies, bet vienkārši grims kā akmens!!!

Par to efektivitāti nestrīdēšos, viss atkarīgs no situācijas!
Bet ja vajag dabūt dziļāk tad ieteiktu grimstošos!

Ja iet runa par +/- 1m dziļuma starpību tad var operēties ar metāla stieples pavadu vai fulikarbona pavadu , kas maina džerka iegrimi - tā patās asāki un garāki rāvieni dažādiem modeļiem dod lielāku iegrimi!
5.maijs 2011, 17:28 | links
 
Shallow runners ir suspendings un pie pauzes viņš stāv tur kur ir ierauts, tapēc pieliekot atsvaru var viņu dabūt dziļāk, jo ne vienmēr līdaka grib celties augšā un vajag tajos pašos 3-4m dabūt dziļāk, tad suspending par sinkingu ātri pielāgojams! Protams izmainās spēle, bet nekur nav rakstīts, ka tā kļūst zivīm neefektīva!
5.maijs 2011, 15:53 | links
 
Tad kad sāku džerkot man izmainījās skatijums cik dziļi ir jālaiž māneklis!

Piemēram lielupē strādāju ar peldošo shallow tipa džerkiem - it sevišķi 1-3,5m gar krasta joslu!

Tur kur ir dziļāks ir jātaisa lielākas pauzes un līdakas ceļās uz augšu!

Ja dziļums ir 3,5+ m tad var izmantot grimstošos!

Likt atsvaru pie džerka vai pie pavadas tas automātiska maina gaitu, ja pieliec pie āķa tas nozīmē džerks ceļoties vai grimstot nešūpojas, kas jau ir milzīgs trūkums!

Respektīvi nav džerks jānovelk gar grunti, līdaka labāk ierauga mānekli kas peld virs viņas!!!

Rezūltāti šogad lielupē:
1. maijs 5:30 -> 11:00 21. līdaka + 7 shodi.
4. maijs(vakar) 17:30->20:30 8. līdakas 2 shodi.
5.maijs 2011, 12:11 | links
 
es ne jau par dziļumu, bet grimšanu... nu apmēram skaidrs, tagad tik jāeksperimentē tālāk.
Paļdis, lai arī sīkums, bet info vērtīga :)
5.maijs 2011, 10:20 | links
 
džērkam nav konstants dziļums kurā viņš cilpo - viss atkarīgs no tā kā tu viņu izspēlē - cik lielas pauzes - cik ātri uztin utt. bet 10gr. var padziļināt džēka gaitu līdz 2 metriem (pie manas diriģēšanas)
5.maijs 2011, 09:56 | links
 
skaidra bilde. lai peldošais sāktu iet lejā apmēram tāpat kā grimstošais jāpiekar tikpat cik šiem svaru atšķirība tobiš ap 10gr?
5.maijs 2011, 09:42 | links
 
Es kabinu pie priekšējā (tuvāk galvai) āķa, parasti pērku sarkanās čeburaškas ar visu karabīni, jo gredzeni āķiem labam džērkam ir ļoti stingri un tapēc ar karabīnīti viegli pielikt un otrādi! P.s kabinu pie džērka - nevis pie āķa gredzena!
5.maijs 2011, 09:35 | links
 
m: ir daži kuriem spēli tas nemaina, bet daži ir jūtīgāki un biku pamaina, bet varbūt tieši labi :) Par spoli vari tok neuztraukties, es parasti kabinu klāt 5-10gr. čeburaškas! Big banditam un Buster jerkam droši kabini, bet Baby busterim un Buster II nevisai spēlē pēc atsvara piekabināšanas!
5.maijs 2011, 09:32 | links
 
dzhams-kur kabināji atsvaru?
5.maijs 2011, 09:26 | links
 
Klau, pastāstiet iesācējam kā ir ar Bustera shallow runner podgruzku ar čeburašku, lai iedzītu dziļāk vajadzības gadījumā? Spēle nenojājas? Arsenāls vēl ir pavisam mazs un ne pārāk gribas to papildināt ar grimstošajiem, jo seklā vietā tomēr ar viņu neiepauzēsi.
5.maijs 2011, 09:22 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager